This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/fialko.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Фіалко Євген Йосипович
1921-1997 р.р., професор, завідувач кафедри радіоелектроніки

  В 1947 р. закінчив Московський авіаційний інститут за спеціальністю "Радіотехніка" і працював у цьому ж інституті до 1950 р. В 1950-62 р.р. працював у Томському політехнічному інституті на посадах старшого викладача, доцента, професора, завідувача кафедри, декана. Захистив у 1950 р. кандидатську дисертацію за спецтематикою, Докторську дисертацію з технічних наук захистив також за спецтематикою у 1959 р. В 1962-74 р.р. завідував кафедрою загальної радіотехніки на радіофізичному факультеті Київського державного університету. Викладав загальний нормативний курс «Радіотехніка та електронні прилади». За час роботи у Київському університеті підготував 6 кандидатів наук. Після 1974 р. завідував кафедрою фізики у Дніпропетровському інституті інженерів залізничного транспорту, Київському вищому політичному військово-морському училищі, Київській військово-повітряній академії.

   Основні напрямки наукових досліджень Є.Й.Фіалка стосуються радіолокаційної астрономії та радіофізичних методів дослідження високих шарів атмосфери; він займався також розробкою питань програмованого навчання і був з 1964 по 197 4р. директором науково-дослідного інституту програмованого навчання при Київському університеті. Основні наукові результати Є.Й.Фіалка стосуються досліджень метеорів радіолокаційними методами, що поєднують радіоастрономію і геофізику; він мав також ряд винаходів за спецтематикою.

   Є.Й.Фіалку належать понад 200 друкованих наукових праць, у тому числі 5 монографій з питань радіолокаційних досліджень метеорів, навчальний посібник з радіотехніки та посібник з програмованих методів навчання.

   Був протягом багатьох років головою комісії з радіоелектроніки Республіканського правління товариства «Знання», заступником голови республіканського правління товариства з радіотехніки, електроніки і зв’язку ім. О.С.Попова. На пенсію вийшов у 1988 р.

  ©2007 РФФ    WEB Team