This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/cimbarevich.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Цимбаревич В’ячеслав Іванович

1931-2006 р.р., інженер кафедри кріогенної та мікроелектроніки

  Народився 25 березня 1931 року в селі Брянцево Оршанського району Вітебської області (Республіка Бєларусь). З 1933 р. проживав в селищі міського типу залізничної станції Помошна Кіровоградської області, де до Великої Вітчизняної Війни вчився та потім знаходився на окупованій фашистами території.

   Після визволення Радянською Армією продовжував навчання в школі, працював на сількогосподарських роботах, а також на відновленні залізничних шляхів. У 1949 році закінчив 7 клас Помошнянської середньої школи № 19 та вступив до Одеського технікуму зв’язку, в 1950 році його призвано до лав Радянської Армії.

   Після демобілізації в 1955 році вступив на роботу на кафедру квантової радіофізики радіофізичного університету Київського державного університету імені Т.Г.Шевченка. Працював тут склодувом, фізиком-механіком, інженером, старшим інженером, завідувачем лабораторії та Головним інженером кріогенного корпусу. Без відриву від виробництва в 1970 році закінчив КДУ за спеціальністю „радіофізик”. Головним напрямком діяльності було забезпечення навчального процесу та виконання науково-дослідних робіт. З цією метою постійно брав участь в вдосконаленні матеріально-технічної бази, проектуванні, будівництві та вводі в експлуатацію кріогенного комплексу.

   За час роботи в університеті був відповідальним виконавцем науково-дослідних робіт та оборонних госпдоговірних тем. В процесі роботи ним отримано численні авторські свідоцтва на винаходи, надруковано понад 10 наукових праць.

   Брав активну участь в суспільному житті університету. Більше 15 років обирався членом профспілкового комітету університету, був відповідальним за організацію відпочинку студентів, співробітників та викладачів університету в спортивно-оздоровчих базах „Мрія” Обухівського району Київської області та „Чайка” в Криму.

Основні наукові праці.

   1. Кучеренко Е.Т., Коржавый А.П., Цымбаревич В.И. «Устройство для получения защитных покрытий холодных катодов гелий-неонових лазеров», авторское свидетельство СССР № 1738014 от 17.04.1990 г.

   2. Кучеренко Е.Т., Коржавый А.П., Цымбаревич В.И. «Способ и устройство для получения пленок», авторское свидетельство СССР №1750270 от 22.03.1992 г.

   3. Кучеренко Є.Т., Цимбаревич В.І. «Магнетронний розпилюючий пристрій», Патент України № 5226 від 28.12.1994 р.

   4. Рубан В.О., Цимбаревич В.І. «Деякі особливості вирощування і обробки залізо-ітриєвого гранату» // Вісник Київського університету, сер. Фізика, 1971, № 12, с.110-116

   5. Рубан В.А., Цимбаревич В.И. «Программное питание электропечей для выращивания железо-иттриевого граната», Москва, ЦНИИ «Электроника», 1970, № 9 (25)

  

  ©2007 РФФ    WEB Team