This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/chuprina.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


ЧУПРИНА ОЛЕКСАНДР ЯКОВИЧ

1927 р.н., доцент кафедри математики та теоретичної радіофізики

  Народився 19 жовтня 1927 року в с. Гарбузин Корсунь–Шевченківського р–ну Черкаської обл. в сім’ї селянина. Через кілька років сім’я переїхала до м. Сміла, що на Донбащині, а потім проживав поблизу залізничьо-дорожної станції Шевченково, де і закінчив сім класів середньої школи № 22 в 1941 році. Чоловіки нашої родини пішли на фронт. Батько був тяжко поранений при обороні м, Києва. Старший брат пішов до партизанського загону в Брест-Літовських лісах. До партизанського загону, що входив об’єднання “Рижого” яке діяло Корсунь-Шевченківський котловині я приєднався в травні 1943 року. 20 січня 1944 року мене було тяжко поранено. Після лікуванні в госпіталі № 410 (м. Сміла) вже будучи інвалідом 1 групи закінчив 10 класів середної школи № 22 в 1948 році.

   Вступив на механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка який закінчив в 1953 році. Був рекомендований до навчання в аспірантурі, але свою трудову діяльність розпочав на кафедрі матиматичної фізики механіко-математичного факультету Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. Після утворення радіофізичного факультету перейшов працювати на його кафедру матиматики та матиматичної фізики. Захистив кандидатську дисертацію з фіз.–мат. наук та отримав звання доцент. Допрацювавши до старшого викладача вийшов на пенсію у 1977 році за станом здоровья. Усього маю 4 наук. роботи у віснику КДУ.

   Нагороджений орденом «Отечественной войны первой степени» медалями «За отвагу», «Партизан України» та ювілейними медалями.

  ©2007 РФФ    WEB Team