This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/barchuk.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Барчук Оксана Іллівна
Старший науковий співробітник кафедри кріогенної та мікроелектроніки


  Народилась 26 лютого 1960 року в м.Києві.

  У 1981 році закінчила радіофізичний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка і почала працювати на посаді інженера НДЛ оптичної обробки інформації радіофізичного факультету на кафедрі кріогенної та мікроелектроніки, з1990 року – інженер другої категорії, з 2000 року обіймає посаду молодшого наукового співробітника. У 1987 році закінчила аспірантуру за спеціальністю “радіофізика включаючи квантову радіофізику”.

  У 2002 році захистила кандидатську дисертацію “Дослідження випадково-неоднорідних середовищ методом оберненої задачі розсіяння когерентного випромінювання” за спеціальністю “оптика, лазерна фізика”. (науковий керівник Курашов В.Н.) і продовжує дослідницьку роботу на посаді молодшого наукового співробітника. З 1980 року займалась дослідженнями шумів фототермопластичних носіїв інформації.

  З 1985 року область наукових інтересів пов‘язана з фундаментальними дослідженнями у галузі статистичних методів обробки розсіяних когерентних оптичних полів та обернених задач, що з ними пов‘язані. Як результат, була запропонована кореляційна методика вимірювання статистичних параметрів дифузорів, що базується на дослідженні стану поляризації поля розсіювання при застосуванні неоднорідно-поляризованого випромінювання як зондуючого. Також був запропонований принцип формування поляризаційно-неоднорідного світлового пучка для розробки методу поляризаційного розпаралелювання інформації у пристроях подвійного зчитування з CD та DVD компакт-дисків. Є автором понад 30 друкованих праць, у тому числі 2 патентів та методичних вказівок до лабораторних робіт. З 1987 року бере участь у проведенні лабораторного практикуму “Оптична обробка інформації”.

  ©2007 РФФ    WEB Team