This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/med/func.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Кафедра медичної радіофізики

Кафедра медичної радіофізики

 

Історія

Склад
кафедри

Навчальна
робота

Наукова
робота

Фотоматеріали

Програми
спецкурсів

   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password

ФУНКЦІОНАЛЬНА ЕЛЕКТРОНІКА


    Вступ. Інтегральна напівпровідникова мікроелектроніка і функціональна електроніка. Основні напрямки розвитку функціональної електроніки. Порівняльний аналіз гальванічних і оптичних каналів зв’язку.
   
    Фізичні основи твердотільної оптоелектроніки. Оптичні явища в твердих тілах. Різні види поглинання світла в напівпровідниках. Фотоелектричні явища в однорідних структурах. Фоторезистори, їх енергетичні, спектральні та частотні характеристики. Вплив рекомбінації на параметри фоторезисторів. Неоднорідні напівпровідникові структури і фотоелектронні явища в них. Фотодіоди та фототранзистори, їх основні характеристики.
   
    Багатоелементні двомірні детектори світла. Основні параметри і застосування. Багатоелементні приймачі світла з зарядовим зв’язком. Структура, принцип дії, основні параметри і застосування детекторів з зарядовим зв’язком. Багатоелементні детектори з інжекцією заряду. Основні параметри і порівняльний аналіз. Використання різних детекторів світла в оптоелектронних схемах.
   
    Твердотільні джерела світла. Рекомбінація носіїв заряду в напівпровідниках з випромінюванням світла. Механізми збудження рекомбінаційного випромінювання в напівпровідниках. Рекомбінація без випромінювання. Спонтанне і вимушене випромінювання в напівпровідниках. Розподіл носіїв зарядів по енергетичних рівнях при порушенні термодинамічної рівноваги. Умови інверсії носіїв зарядів в напівпровідниках. Інжекційні лазери на гомо- і гетеро- переходах, та лазерів з накачкою електронним пучком. Твердотільні джерела когерентного та некогерентного випромінювання, їх застосування в оптоелектронних пристроях. Оптична бістабільність, основні поняття і фізична природа бістабільності. Узгодження параметрів детектора і підсилювача. Відношення сигнал/шум і основні методи детектування оптичного сигналу на фоні шуму.
   
    Оптичні системи відображеної інформації. Використання оптичних явищ в пристроях пам’яті і системах перетворення оптичного зображення. Експериментальні дослідження оптичної бістабільності в різних середовищах. Елементи на основі оптичної бістабільності для оптоелектронних систем.
   
    Акустоелектроніка. Основні фізичні явища і принципи акустоелектроніки. Акустоелектричний, акустоелектромагнітний, п’єзоелектричний ефекти. Електронне поглинання УЗ в металах. Електронне поглинання і підсилення УЗ в напівпровідниках. Електронна акустична нелінійність. Акустоелектричні функціональні пристрої на об’ємних хвилях. Типи акустичних хвиль. Акустоелектричні перетворювачі. Лінії затримки, фільтри, комутатори і підсилювачі на поверхневих акустичних хвилях.
   
    Магнітоелектроніка. Основні фізичні принципи і пристрої.
   
    Кріогенна електроніка. Принципи і пристрої. Теплові функціональні пристрої. Основні принципи хеміелектроніки, біоелектроніки і діелектричної електроніки.
   

ЛАБОРАТОРНІ РОБОТИ:

    1. Суемацу та ін. “Основи мікроелектроніки” М., 1988.
    2. А.Н.Пихтін “Фізичні основи квантової електроніки і оптоелектроніки” М., 1983.
    3. Хорунжій В.А. “Акустоелектроніка” К., 1984.
    4. Мачалов В.Д. “Магнітна мікроелектроніка” М.. 1987.
    5. Белякін І.А. та ін. “Прилади з перенесенням заряду в радіотехнічних пристроях і обробка інформації” М., 1997.
    6. Кaзарян Е.В., Рудніч І.А. “Хемоелектроніка” М., 1978.

  ©2007 РФФ    WEB Team