This version of the page http://www.rada.kiev.ua/~k_zakon_pr/5_news_3.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Член Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Левченко К

Член Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Левченко К.Б. зустрілася зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з питань торгівлі дітьми, дитячої проституції та порнографії Хуаном Мігелем Петі.

Не дивлячись на певні зусилля, які були здійснені українською стороною, криміналізацію торгівлю людьми в національному законодавстві, створенні окремого Департаменту в МВС Україні по боротьбі із торгівлею людьми, активну роботу громадських організацій в цій сфері, проблема торгівлі дітьми, дитячій проституції та порнографії є дуже актуальною в Україні.  Тому під час зустрічі обговорювалися  питання організації правової протидії цьому явищу, можливості та повноваження Комітету реагувати на такі злочини шляхом вдосконалення українського законодавства. Мова велася про внесення змін до статті 125 Кримінального Кодексу України, внесення змін до статті про криміналізацію тяжких тілесних  ушкоджень, які в якості обтяжу вальної обставини матимуть спричинення таких ушкоджень малолітнім, роботу над новим Кримінально-процесуальним кодексом України, який має враховувати принцип захисту інтересів та прав дитини, питання формування ювенальної юстиції в державі. Окрема увага була приділена питанням ратифікації Гаазької конвенції з питань міжнародного співробітництва у сфері усиновлення дітей, яка є важливим інструментом захисту прав дитини.

К.Б.Левченко наголосила, що на депутати усіх фракцій мають продемонструвати готовність до практичної роботи по захисту прав дітей шляхом прийняття Закону України «Про Національний план щодо виконання Конвенції ООН про права дитини», в якому є окремий  розділ, присвячений протидії торгівлі дітьми, дитячої проституції та порнографії, Ратифікації Європейської Конвенції про боротьбу із торгівлею людьми, а Уряд – в найкоротший термін затвердити Державну цільову програму про протидію торгівлі людьми на 2006 - 2010 роки,  а також запровадити інститут Національного координатора по протидії торгівлі людьми, створення якого підтримують багато громадських та міжнародних організацій.

«Ми вважаємо дуже важливим вплив міжнародних організацій, перш за все ООН на формування та реалізацію національних політики в сфері захисту прав дитини і відкриті до співробітництва», - наголосила депутат.