This version of the page http://www.rada.kiev.ua/~k_zakon_pr/15_02_2007.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
15 лютого 2007 року Катерина Левченко взяла участь в якості експерта в слуханнях «Діалог по визначенню підходів Канади до питань демократичного розвитку», який був організований Міністерством закордонних справ Канади та Демократичною Радою Канади

Інформація про робочий візит народного депутата України, члена Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності до Канади.

 

 

15 лютого 2007 року Катерина Левченко взяла участь в якості експерта в слуханнях  «Діалог по визначенню підходів Канади до питань демократичного розвитку», який був організований Міністерством закордонних справ Канади та Демократичною Радою Канади.

            Під час слухань Катерина Левченко виступила з  презентацією на тему «Реформування роботи Міністерства внутрішніх справ України».

            Основне питання, яке піднімалося  у виступі – це роль правоохоронних органів в процесах розвитку демократії в Україні.

            Користуючись досвідом роботи в якості Радника Міністра внутрішніх справ України з прав людини та гендерних питань (2004-2006 рр.) К.Левченко познайомила учасників зустрічі (депутатів Парламенту Канади, співробітників Парламенту, Міністерства закордонних справ, науково-дослідних інститутів, неурядових організацій, численних центрів політичних та соціальних досліджень, співробітників іноземних дипломатичних місій, акредитованих в Отаві, які брали участь в слуханнях зі станом справ щодо дотримання прав людини працівниками органів внутрішніх справ України, розвитком демократичного контролю за діяльністю органів внутрішніх справ України, основними проявами порушення прав людини з боку працівників органів внутрішніх справ, а також з можливими шляхами покращення ситуації, в тому числі шляхом розвитку демократичної освіти та освіти в галузі прав людини.

            В слуханнях взяли участь спікер Парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, директор Канадського агентства міжнародного розвитку Роберт Гринхілл, заступник міністра закордонних справ Канади Мікаель Смолл, а також керівник українсько-канадського проекту «Розвиток демократії» професор Джордж Перлін.

Враховуючи позитивний досвід співпраці Міністерства внутрішніх справ України та Агентства Міжнародного розвитку Канади по підготовці та впровадження в навчальні плани училищ початкової підготовки МВС України та вищі навчальні заклади МВС України навчальних курсів «Основи демократії», який реалізовувався спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ, а також допомогу проекту «Розвиток демократії» в підготовці, друкуванні та розповсюдженню брошур щодо обов’язків працівників органів внутрішніх справ під час виборів (надруковано 40 000 примірників),  є сподівання на продовження двостороннього співробітництва України та Канади у напрямку посилення демократичних цінностей в роботі персоналу МВС України, розвиток освіти в галузі прав людини як для працюючого персоналу, так і майбутніх працівників ОВС України. Меморандум про співпрацю між МВС України та програмою було підписано в 2006 р.