This version of the page http://www.president.gov.ua/content/300.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Секретаріат Президента України
 
   
             
Секретарiат Президента
Новини
Структура секретаріату
Інформація для ЗМІ
Президентські Слухання

НОВИНИ
ГРАФIК ПРЕЗИДЕНТА
ОФIЦIЙНI ДОКУМЕНТИ
ПУБЛІКАЦІЇ
ФОТОАЛЬБОМ
ПРОМОВИ
СТЕНОГРАМИ
ВIТАННЯ
АКЦЕНТИ ПРЕЗИДЕНТА
СЕРВIСИ:
ПОШУК ПО САЙТУ
РОЗСИЛКА
RSS
АРХIВ

Щотижнева радіопрограма
Національний інститут стратегічних досліджень
До 75-х роковин Голодомору в Українi
Веб-портал органiв виконавчої влади України
Верховна Рада України

Секретаріат Президента України

Секретаріат Президента України є постійно діючим допоміжним органом, створеним Президентом України згідно з пунктом 28 частини першої статті 106 Конституції України. Відповідний Указ Президента України видано 14 жовтня 2005 року № 1445.

Основним завданням Секретаріату є забезпечення на засадах відкритості, гласності та прозорості здійснення Президентом України його повноважень, визначених Конституцією України.

Секретаріат здійснює свою діяльність на підставі Положення про Секретаріат Президента України, затвердженого Указом Президента України від 4 листопада 2005 року № 1548 «Питання Секретаріату Президента України».

Секретаріат очолює Глава Секретаріату Президента України, який несе персональну відповідальність за виконання покладеного на Секретаріат основного завдання.

Глава Секретаріату Президента України, його перші заступники та заступники, а також Представник Президента України у Верховній Раді України, Представник Президента України у Конституційному Суді України, Повноважний Представник Президента України з питань додержання прав і свобод людини і громадянина, Прес-секретар Президента України, радники, помічники, референти Президента України, які є працівниками Секретаріату, призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України. Інші працівники Секретаріату призначаються на посади та звільняються з посад Главою Секретаріату Президента України.

Глава Секретаріату Президента України представляє за дорученням Президента України його позицію у Верховній Раді України, у відносинах з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, з політичними партіями, громадськими організаціями та засобами масової інформації, з міжнародними організаціями; організовує здійснення контролю за виконанням актів Президента України; здійснює загальне керівництво Секретаріатом, спрямовує його діяльність на ефективне забезпечення здійснення Президентом України його повноважень; представляє Секретаріат у відносинах з іншими органами, підприємствами, установами та організаціями; виконує інші функції для забезпечення здійснення главою держави своїх повноважень.

Глава Секретаріату Президента України для виконання покладених на нього функцій видає в межах установленої компетенції розпорядження.

Секретаріат у процесі виконання покладеного на нього завдання в установленому порядку взаємодіє з Апаратом Верховної Ради України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Апаратом Ради національної безпеки і оборони України, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

Секретаріат Президента України є юридичною особою, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

Версiя для друку
6 ГРУДНЯ 2007
Офіційний візит в Україну Президента Республіки Польща Л.Качинського і пані М.Качинської
5 ГРУДНЯ 2007
Участь в урочистому відкритті пам’ятки архітектури «Золоті ворота Києва»
5 ГРУДНЯ 2007
Участь в урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України
5 ГРУДНЯ 2007
Участь у нараді з питань місцевого самоврядування
4 ГРУДНЯ 2007
Нарада щодо ефективної протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні

7 ГРУДНЯ 2007
Брифінг Першого заступника Глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака
6 ГРУДНЯ 2007
ФОРМАТ роботи представників ЗМІ під час офіційного візиту в Україну Президента Республіки Польща Л.Качинського 6–7 грудня 2007 року (ОНОВЛЕНО)
5 ГРУДНЯ 2007
Брифінг заступника Глави Секретаріату Президента України Олександра Чалого


Коаліція зобов’язана прийняти пакет законопроектів до голосування за кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра – Віктор Балога
Президент вважає, що першим заступником Голови Верховної Ради слід обрати представника опозиції – Віктор Балога
Указ Президента про скасування спецномерів для службових авто забрав у чиновників незаслужений привілей – Віктор Балога
Секретаріат Президента долучився до проведення акції «Озеленення країни – спадщина для майбутніх поколінь»
ПОВНА СТРIЧКА НОВИН