This version of the page http://nation.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Національний Альянс - Головна
  
Головна 09.12.2007  
Головне меню
Головна
Новини
Статті
Про організацію
Ідеологія
Керівництво
Пряма дія
FAQ
Символіка
Фотоальбом
Відео
Як приєднатись
Посилання
ICQ 228730336
E-mail
Форум
Гостьова книга
Information in English
Банери
Вхід
Користувач

Пароль

Запамя'тати мене
Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Хто на сайті
  • PaganLord
  • Ruslan Bandera
  • national
Календар
 
09 Гру 2007 Місяці Роки
« 09 Гру 2007 »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           
Новини НА на стіл
Наша кнопка


<A HREF=http://nation.org.ua target=_blank><IMG SRC=national.gif width=88 height=31 border=0 alt="Національний Альянс"></a>

 
 
 
 
 
 
НАЦІОНАЛІСТИЧНИЙ НОВИЙ РІК

Головна
Луцькі ветерани ОУН-УПА щомісяця отримуватимуть соціальну виплату
Новини
15:21:43 06.12.2007

Депутати Луцької міськради на 21-ій сесії прийняли рішення про призначення щомісячної соціальної виплати ветеранам ОУН-УПА. Виплата здійснюватиметься у розмірі 100 гривень ветеранам ОУН-УПА, які зареєстровані в обласному центрі Волині і перебувають на обліку в управлінні Пенсійного фонду в Луцьку. Контроль за виконанням рішення здійснюватиме постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і перший заступник міського голови Лариса Соколовська. 

Докладніше...
У Рівному відкрито меморіальну дошку Романові Шухевичу
Новини
15:10:13 06.12.2007
У Рівному на однойменній вулиці у будинку під номером 18 відкрито меморіальну дошку головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. Як повідомив власкору ЗІКу один з ініціаторів встановлення дошки – керівник виконкому міської організації НСНУ Сергій Паладійчук, вона виготовлена коштом його організації та міської організації КУНу. Встановлення меморіальної дошки було неоднозначно сприйнято мешканцями вулиці, що до перейменування носила ім’я генерала Красовського, який визволяв Рівне від німецько-фашистських загарбників.

 

Докладніше...
Політв’язні Юрій Шухевич та Іван Губка вимагають матеріальної компенсації
Новини
14:59:53 06.12.2007

На даний момент є дві заяви – від політв’язнів Юрія Шухевича та Івана Губки, в яких вони вимагають компенсувати завдані їм збитки за роки перебування у радянських концтаборах. Ці заяви стануть предметом розгляду районних комісій з питань поновлення прав реабілітованих. Після розгляду на цих комісіях, заяви розгляне аналогічна комісія Львівської обласної ради. Про це ЗІКу сьогодні, 6 грудня, повідомив заступник голови Львівської обласної ради голова комісії Львівської обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих Микола Горинь.

Докладніше...
Українофобія процвітає безкарно
Новини
14:47:26 06.12.2007

«Я і мої поплічники бачать майбутнє кримських татар тільки в складі РФ», - заявив на прес-конференції у Сімферополі депутат Лакської районної ради, голова громадської організації «Кримські татари за союз з РФ» Сеїт Сейтметов. «Ми проти унітарної моделі Української держави, бо вона утискує інтереси як кримських татар, так і росіян у Криму», - сказав сепаратист. Присутній на прес-конференції екстреміст, українофоб і сепаратист С.Кампанієц закликав чиновників РФ розпочати боротьбу за входження Криму в склад РФ.

Докладніше...
Черговий безкарний шабаш українофобів-сепаратистів
Новини
14:38:55 06.12.2007

У Криму створено так званий "антифашистський фронт", мета якого – боротьба з “відродженням нацизму і затвердженням авторитарної диктатури” в Україні, тобто, людською мовою, сепаратизм і українофобія. Фронт був створений сьогодні в ході українофобського шабашу під назвою "Всекримський антифашистськоий форум". Участь у форумі взяли представники Волгограду, Курська, Новоросійська, Керчі, Севастополя, а також делегації міст і районів Криму, громадських організацій, об`єднань громадян. На форумі був створений так званий "антифашистський комітет", який очолив народний депутат України (!!!), перший секретар Кримського рескому КПУ Леонід ГРАЧ. До складу комітету також ввійшли декілька депутатів парламенту автономії – члени Компартії, а також українофоби зз числа ветеранів, представників різних суспільно-політичних організацій, журналісти, працівники освіти, культури і науки.
 

Докладніше...
Чи є в Україні праві сили?
Новини
07:02:19 05.12.2007

3 грудня на черговому засіданні “Українського клубу” обговорювали тему правої альтернативи і політичних сил поза Парламентом. В темі круглого столу також значилося: “Хто очолить і яка програма?” Як слушно зауважив у своєму виступі Євген Жовтяк – рухівець, колишній екс-губернатор Київщини, депутат трьох скликань – в назві круглого столу закладена міна, на якій може підірватися майбутня права сила. Тому що в тему винесено “Хто очолить?”.

Докладніше...
Звернення ВО "Свобода" до Президента з приводу порушення законодавства України у мовній сфері
Новини
06:51:23 05.12.2007

Сьогодні 04 грудня 2007 року фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" виголосила на сесії Львівської обласної ради звернення до Президента України, Ради національної безпеки та оборони України та Генерального прокурора України з вимогою привести у відповідність до Конституції України та законів України Порядок реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році та вилучити з нього антиконституційний пункт, який передбачає складання тестів не лише українською, а й іноземними мовами.

Докладніше...
«Сурми звитяги-2008» приурочать до 90-річчя ЗУНР
Новини
06:45:39 05.12.2007

1 грудня у Національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся гала-концерт восьмого дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», котрий зібрав найкращі юні таланти – виконавців патріотичної пісні та поезії, українського народного та сучасного танцю – з усієї України. Програма гала-концерту була насиченою та розмаїтою.

Докладніше...
У Стрию розповсюдили листівку "Голосуй за Бандеру!"
Новини
01:26:09 05.12.2007

Конгрес Українських Націоналістів у Стрию розповсюдив листівку з закликом взяти участь у sms-голосуванні в проекті "Великі українці", який стартував на телеканалі "Інтер". "Ми, націоналісти, стверджуємо, що найвище право називатися Великим українцем має той, чиє ім’я стало уособленням українця. Такою людиною є провідник ОУН Степан Бандера. Де б ти, друже, не був на території колишнього СРСР, дізнавшись, що ТИ - українець, ТЕБЕ відразу називають бандерівцем. Для того, щоб Степан Бандера був визнаний Великим українцем, передай зі свого мобільного телефону sms-повідомлення "Степан Бандера, визначний політичний діяч, Головний Провідник ОУН" на номер 10310", - йдеться у листівці.

Докладніше...
Три освітні столиці України
Статті
01:04:52 05.12.2007

Якщо проводити градацію між містами України для визначення трійки законодавців в освітній царині, то на першому місці опинився би Київ, а потім – Львів і Харків. Сьогодні столиця України є безсумнівним лідером у галузі освіти та науки, але і Львів живе яскравим і напруженим інтелектуальним життям, що зумовлює його значний вплив у всеукраїнському масштабі. Харків не настільки вербалізований в освітньому просторі України, проте є надзвичайно важливим центром, зокрема, у різноманітних технічних напрямках. Водночас я переконаний, що ми повинні серйозно ставитися до Львова і Харкова як ще двох українських столиць.

Докладніше...
НА-Кіровоград: Філарет завітав до Кіровограду
Новини
04:57:09 04.12.2007

30 листопада 2007р. Кіровоград відвідав Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет, який освятив землю для спорудження храму Української православної церкви Київського Патріархату. КОО «Національний Альянс» взяла участь у заходах, долучившись до організації інформування кіровоградської громади про приїзд святійшого до міста. Не обійшлось і без провокацій - неподалік від місця проведення заходів зібралась купка представників Московського патріархату, які вигукували "Анафема", "Ганьба", та "Геть розкольникам!" однак працівники правоохоронних органів не допустили сутичок, отож захід завершився спокійно.

Докладніше...
На Львівщині проведено ІІ школу студентського самоврядування
Новини
04:43:58 04.12.2007

Шлях до успіху студентського самоврядування залежить від самого конкретного студентського самоврядування, від людей, які беруть участь у ньому, - такий підсумок Другої Школи лідера студентського самоврядування. 30 листопада – 2 грудня цього року на Львівщині проведено Другу Школу лідера студентського самоврядування. У ній взяли участь 35 представників органів студентського самоврядування, активні студенти, які мають намір створити студентське самоврядування у своєму ВНЗ чи брати активну участь у його діяльності, із Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської та Волинської областей.

Докладніше...
Базар: у світлі однієї трагедії
Статті
04:32:07 04.12.2007

Нещодавно у селі Базар Народницького району, що на Житомирщині представники українських патріотичних організацій відзначили чергову річницю Другого зимового походу Армії УНР, зокрема було вшановано 359 повстанців, які у нерівному бою із 9-тою Кримською кавалерійською дивізією під командуванням більшовицького головоріза Григорія Котовського потрапили у полон, а згодом були розстріляні. Вшанування героїв Базару уже стало традицією. Правда, започаткована вона була на еміграції, де, із зрозумілих причин, українці мали більше можливостей для публічного відзначення цієї сумної дати.

Докладніше...
Глядзіце БЕЛСАТ з 10 сынежня
Новини
04:27:10 04.12.2007

10 сьнежня беларускі спадарожнікавы тэлеканал БЕЛСАТ пачынае вяшчаньне, але пакуль толькі тэставае. Кансультант БЕЛСАТа Сяргей Кручкоў расказвае, што спачатку ў эфір зьявіцца арыгінальная гадзіна вяшчаньня, з 18 гадзін да 19, якая будзе паўтарацца на працягу чатырох гадзін. І толькі з 1 студзеня тэлеканал выйдзе на поўнае вяшчаньне – 16 гадзін. БЕЛСАТ плануе паказваць мастацкія фільмы, сэрыялы, сацыяльна-эканамічнае ток-шоў.

Докладніше...
Хто з вояків Нахтіґалю спричинився до розбудови УПА?
Новини
02:11:42 04.12.2007

Запрошуємо відвідувачів та дописувачів нашого сайту до участі у роботі над книгою "Нахтігаль" в запитаннях та відповідях". Випуск якої ініціював сайт Майдан. Відповідати на ваші запитання буде Мирослав Кальба – старшина куреня “Нахтіґаль”. Отже, відповідь на подане в заголовку питання: Після розв'язання куренів ДУН, Роман Шухевич є творцем не лиш (УПА) Української Повстанської Армії, та УГВР - Уряду України, але й очолює Провід ОУН на рідних землях. Як бачимо пані Світляна, то Роман Шухевич як командир першого куреня ДУН "Нахтігаль" не лише співпрацював з визвольним рухом, але був його організатором та провідником. Сьогодні нікому не вдасться відшукати членів УПА які служили в куренях ДУН. Для конспірації, та, щоб через них не постраждали їхні родини, дуже часто змінювали свої псевда, так, що рідна мати чи сестра не знали навіть як їх син чи брат називається.

Докладніше...
Мандрівник за знаннями. 285-ій річниці від дня народження Григорія Савича Сковороди
Статті
07:45:43 03.12.2007

Сьогодні ми називаємо Григорія Сковороду перворозумом України, видатним філософом, талановитим поетом, будителем нації, людиною українського бароко — і водночас нашим сучасником, провісником нинішньої незалежної України. І це справедливо. Водночас не менш справедливим і точним буде твердження, що Сковорода — по-європейськи освічений учений, постать світового рівня. Ще студентом Києво-Могилянської академії Григорій Сковорода слухав лекції в європейських університетах, спілкувався з відомими філософами свого часу.  В «Украинском вестнике» за 1817 рік Гесс де Кальве перераховує країни, де побував молодий допитливий українець: Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина, Прусія, Австрія, Німеччина, Італія, і додає: в Римі він оглянув «... тріумфальні ворота Траяна, обеліски на площі св. Петра, руїни Каральських бань».

Докладніше...
Тричі понеділок
Новини
07:29:50 03.12.2007

14 грудня 2007 року вийде довгоочікувана платівка творчої спілки Тричі під назвою ПоНеДілОК. Тричі – це мистецька спроба, до якої долучилися Сашко Положинський (Тартак), Едуард Приступа (НеДіля) та Орест Криса (Татхаґата). Власне, з подачі останнього й постав цей «троїстий союз», тому не дивно, що більшість пісень написані Орестом. Окремі награння покладені на вірші Тараса Шевченка, Богдана-Ігоря Антонича, Михайла Яцківа і Володимира Пономарьова.

Докладніше...
На Львівщині 2008 рік – час підготовки до 100-річчя Степана Бандери
Новини
07:14:22 03.12.2007

У Львівській області 2008 рік оголошено як рік підготовки до відзначення 100-річчя Степана Бандери. З цього приводу голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник провів нараду з головами районних рад Львівської області, з якими обговорив питання про підготовку до відзначення у 2009 році ювілейної дати в біографії Степана Бандери. «Я провів нараду з головами районних рад Львівської області, перед якими наголосив, що наступного року не потрібно акцентувати увагу на самій постаті С.Бандери, а натомість треба наголошувати на тому рухові, який він уособлював. Відтак, це мають бути пам’ятні місця боїв «ОУНівського» підпілля. Зокрема, я б тут акцентував не так на Повстанській армії, як на ОУНівському підпіллі на теренах Львівської області. Адже у кожному районі області є якісь місця, де загинули наші підпільники, зокрема, це сталося за часів Польщі.

Докладніше...
Хто захистить українську культуру
Новини
07:06:36 03.12.2007

«Галерея на згарищі» — «Чи потрібна Черновецькому і Януковичу українська культура?» під такою назвою 29 листопада відбулась акція підтримки українських художників, чиї майстерні, які знаходяться на Андріївському узвозі у Києві, були брутально підпалені вночі 17 листопада 2007 року. Будинок, в якому уже понад 30 років Національна спілка художників орендує приміщення під майстерні, побудований в першій половині ХІХ століття. Він є другий за віком на Андріївському узвозі після Андріївської церкви.

Докладніше...
У Миколаєві спаплюжили пам’ятник Чорноволу та меморіал жертвам Голодомору
Новини
07:03:16 03.12.2007

27 листопада вночі невідомі спаплюжили пам’ятник В’ячеславу Чорноволу у Миколаєві, який був відкритий до 70-річчя з дня народження лідера НРУ на перехресті вулиць Велика Морська і Нікольська, повідомила голова Миколаївської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Софія Яценьо. За її словами, зловмисники відбили пам’ятнику В’ячеславу Чорноволу ніс.

Докладніше...
<< На початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Результати 1 - 20 із 2738
Назад
АКЦІЯ

Будь разом з нами!

Долучайся до НА чи сам створи осередок в своєму місті, районі або навчальному закладі. Відчуй дух свободи та перемоги! ukr_national@yahoo.com  +38-067-334-26-51

Фото

Пам’ять без кордонів – 2006
Наше видання


 postup_p@yahoo.com
ICQ 287-231-072



УНІАН
завантаження...
Вгору

При повному або частковому передруці матеріалів посилання на www.nation.org.ua  ОБОВ'ЯЗКОВЕ

Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.