This version of the page http://www.korespondent.net/main/58506 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Новые известия: Винофобія від Оніщенка
Неділя 09 Грудня 2007 09:08
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ   СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
СВІТ ПРО НАС, Загальна
 


Під заборону Росспоживнагляду може попасти також українськи алкоголь

Новые известия: Винофобія від Оніщенка

Новые известия

11 Жовтня 2006, 14:57

Головний санітарний лікар РФ Генадій Оніщенко висловив вчора стурбованість щодо того , що останнім часом постачання вина від невідомих на нашому ринку виробників різко росте, говориться в статті "Новые известия".


Під підозру знову потрапила Молдова, що, як думає чиновник, відправляє виноматеріали на українські заводи, а відтіля вже готовий продукт попадає в Росію. Експерти бачать у заяві глави Росспоживнагляду загрозу того, що алкогольна заборона незабаром може поширитися і на Україну.

Генадій Оніщенко розповів таку історію: "У безпосередній близькості від українсько-молдовського кордону в селі Старокозаче (Одеська область) раптом відкрито вражаюче за обсягами джерело виноградного вина. Фірма "Одісея", зареєстрована в селі Конівка (Орловська область), і раніше займалася постачаннями спиртових рідин з Молдови і Грузії, уклала контракт на два роки на постачання 5 млн. літрів вина, зробленого на заводі в селі Старокозаче". А оскільки на Україну припадає лише 2% від нашого винного імпорту, Росспоживнагляд вирішив з’ясувати, чи не молдовські виноматеріали використовуються під Одесою. А поки це питання з’ясовується, реалізацію продукції фірми "Одісея" припинено.

Експерти, до яких ми звернулися, не бачать нічого незвичайного і тим більше незаконного в тому, що український завод використовує молдовські виноматеріали. "Україна - незалежна держава, яка вправі закуповувати виноматеріали де завгодно. І те, що вони роблять з них вино, - це нормально", - прокоментував "НИ" ситуацію генеральний директор порталу Alconews Андрій Єгоров. За його словами, припинення постачань вина з території України планувалося вже давно. Що ж стосується якості вина, то тут, вважає пан  Єгоров, скрізь є як виробники якісної продукції, так виготовлювачі поганого алкоголю. Тому претензії в кожному конкретному випадку повинні бути чітко обґрунтованими.

У Союзі учасників алкогольного ринку "НИ" повідомили, що українські вина справді не відрізняються високою якістю (за винятком кримських). Однак частка їх на російському ринку мізерна, тому й уваги вони не привертали. За словами експертів, схожі претензії можна пред’явити і болгарським напиткам, але цього ніхто не робить, тому що мова йде не про вино як таке, а про вміст у ньому молдовських виноматеріалів. Фахівці запевняють, що шляхом хімічного аналізу встановити походження цих матеріалів неможливо. А ось прикрити постачання з України, щоб виключити молдовський слід, цілком реально.

Тим часом у Кишиневі щиро вірять у те, що алкогольну блокаду буде знято. "Молдовське вино повернеться на російський ринок", - запевняють цього тижня заголовки місцевих газет. Привід для оптимізму дали підсумки зустрічі співголів міжурядової російсько-молдовської комісії з торгівельно-економічного співробітництва. Остаточного рішення "винного питання" на ній знайти не вдалося, але справа, як тут сподіваються, незабаром зрушиться з мертвого місця.

Разом зі співголовою комісії міністром освіти і науки РФ Андрієм Фурсенком в Кишинів приїжджали фахівці Росспоживнагляду. Як повідомив "НИ" глава агропромислового агентства "Молдова-Вин" Валерій Міронеску, у ході зустрічі Молдова дала зобов’язання до середини листопада, коли пройде перше за останні три роки засідання міжурядової комісії, представити план виходу з кризи, що передбачає, зокрема, інтенсивну роботу над поліпшенням якості вина.

При цьому молдовани, хоч і непрямо, але визнали, що росіяни замість їхнього вина часто пили незрозуміло що. Однак винуваті в цьому швидше не місцеві винороби - на якість алкоголю, що продається в самій республіці або постачається в Європу, скарг немає. Справа в сформованій порочній системі постачань: з Молдови приходить не сам готовий напій, а виноматеріал, а на російських заводах і заводиках його перетворюють у дешеві "спиртовмісткі рідини". Та й у самій республіці підприємці нерідко закуповували те, що молдовани пити б не стали. Тому, на думку більшості місцевих експертів, план поліпшення якості повинен містити в собі в першу чергу боротьбу зі сформованими корупційними схемами постачань.

Що таке справжнє молдовське вино, гостям з Росії показали на святі вина, яке пройшло на вихідні. Для "показових виступів" їх повезли на найбільші винозаводи, у капіталах яких, до речі, переважає частка російських інвесторів. Зазначимо, що ніхто з 30 тис. гостей свята з 70 країн світу, включаючи російських санітарів, на якість алкоголю не скаржився і, зрозуміло, не отруївся.

 

 


Статті, які розміщені в рубриці "Світ про нас", передруковуються з інших джерел без купюр та змін.
Кореспондент.net не завжди поділяє точку зору авторів цих публікацій.


друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (2)
1

Андрійко  (анонім) |  12.10.2006, 17:35

Що ще треба казати. Путін та його кліка страждає українофобією. Цих лайнюків вже і слухати остогидло!

2

Віктор  (анонім) |  13.10.2006, 15:29

Тема Колерова, та його місце в нинішньому медіапросторі не розкрита

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.

читайте також:

10 Жовтня 2006, 14:26

Тепер РФ взялася за українських постачальників вина







Публікації на тему "Сільське господарство та харчова промисловість":

09 Липня 2007, 18:16

Хліб у Росії може подорожчати удвічі

04 Липня 2007, 12:04

Українські аграрії уже втратили 1 млрд гривень

27 Червня 2007, 15:25

Янукович пообіцяв, що зерно буде

26 Червня 2007, 22:49

Французька компанія придбала Росинку

26 Червня 2007, 12:26

Кабмін передав хлібне питання на розгляд місцевої влади

25 Червня 2007, 14:38

Казахи готові підмінити Україну і Росію на світовому ринку зерна

23 Червня 2007, 14:31

Слаута: Україна експортує близько 10 млн тон зерна

22 Червня 2007, 16:04

Ющенко наполягає на знятті мораторію з продажу землі

22 Червня 2007, 10:15

НГ: Врожай зерна б’є по рейтингу Януковича

21 Червня 2007, 09:22

Посол США радить Януковичу не завдавати шкоди селянам

20 Червня 2007, 20:29

Балога сумнівається в компетентності міністрів економічного блоку

20 Червня 2007, 20:06

Росія та Україна пропонують створити "зернову ОПЕК"

20 Червня 2007, 13:05

Кабмін обмежує експорт зерна

20 Червня 2007, 11:51

Слаута: Компаніями, котрі підняли ціни на хліб, займеться ГПУ

20 Червня 2007, 09:23

На Буковині двічі за два тижні виросли ціни на хліб

 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 29508 Грудня 2007  
Доходный дом
Гордость нации
Дом-2
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

09:25 Российская газета: Юлію Тимошенко внесли в Раду

09:10 Ъ: Прем’єру України хочуть надати законне безсилля

10:51 Известия: Арсеній Яценюк: "Я з Чорномирдіним на полювання не ходив"

09:22 НИ: Ключовий момент Юлії Тимошенко

17:49 Газета.ru: У тебе мама - учитель музики. Віддай печатку!

12:10 Ъ: У шахту імені Засядька пустили воду

11:23 РГ: Батіг і пряник

10:00 Ъ: Рада народила спікера

11:57 ГАЗЕТА: Закрити не можна залишити

09:47 RBC daily: За крок до прем'єрського крісла



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні
BigBN - баннерная сеть для профессионалов