This version of the page http://kiev.usembassy.gov/main_ukr_archive-2007.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - архів новин за 2006 р.
 

Архів новин Посольства США в Україні - 2007


26 листопада 2007 р.
Заява президента Буша стосовно Росії


Я серйозно стурбований стосовно затримання великої кількості правозахисників та політичних лідерів, які минулими вихідними брали участь у мирних мітингах в Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді та Назрані. Особливо мене непокоїть те, що правоохоронні органи застосували силу, аби зупинити мирні акції і не дати журналістам та правозахисникам висвітлити їх.
Свободи слова, зібрань та преси, так само, як і належні правові процедури мають фундаментальне значення для будь-якого демократичного суспільства. Сподіваюся, що уряд Росії дотримуватиметься своїх міжнародних зобов'язань у цих галузях, проведе розслідування за фактами зловживань та звільнить тих, кого було затримано.


Текст заяви на сайті Білого Дому (англ.)



20 листопада 2007 р.
Технічна допомога Сполучених Штатів українським правоохоронцям у 2007 році сягнула 2,5 мільйонів доларів


Посольство США в Україні та Міністерство внутрішніх справ України підписали сьогодні угоду, за якою уряд Сполучених Штатів надасть технічну допомогу майже на 900 тисяч доларів українським правоохоронцям та на зміцнення верховенства права. Це доводить загальну суму американських вкладень у розвиток правоохоронної системи в України в 2007 році до 2,5 мільйонів доларів. Проекти, про які йдеться в угоді, допоможуть Україні у її зусиллях привести свою систему кримінального судочинства і правоохоронних органів у відповідність із європейськими нормами і стандартами. Угода також включає проекти із підсилення можливостей розслідувати і переслідувати прояви корупції та захищати права інтелектуальної власності. Нинішня угода є частиною багаторічної програми, що коштує мільйони доларів і призначена допомогти уряду України зміцнити правоохоронний сектор, як ключову структуру демократичного устрою, відповідно до зобов’язань України перед Радою Європи, а також сприяти правоохоронній співпраці між двома нашими країнами.

18 листопада 2007 р.
Заява Посла США в Україні Вільяма Тейлора у зв'язку з аварією на шахті ім. Засядька


Від імені Посольства та американського народу висловлюю глибоке співчуття народу України і родинам, які втратили своїх рідних через аварію на шахті ім.Засядька. Ми уболіваємо за героїчні зусилля шахтарів та рятувальників з пошуку і порятунку тих, чия доля залишається невідомою. Я сконтактувався з урядом України і запропонував надати ресурси, що є в нашому розпорядженні, які могли б сприяти рятувальній операції. Наші думки й молитви з тими, кого торкнулася ця трагедія, та з відважними рятувальниками.

1 жовтня 2007 р.
Заява посла США щодо парламентських виборів в Україні


1 жовтня 2007 р. -   Ми відзначаємо, що за попереднім висновком спостережної місії Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій і прав людини (ODIHR), вибори було проведено, загалом, у відповідності до міжнародних стандартів в атмосфері відкритості і змагання. Попередній висновок ODIHR збігається із оцінками спостерігачів від нашого посольства, які працювали на виборах. Ми будемо продовжувати уважно слідкувати за результатами виборів.

Ми чекаємо на оголошення остаточних результатів Центральною виборчою комісію, що, сподіваємось, станеться незабаром.

Позитивні остаточні висновки щодо проведення цих виборів були би потужним підтвердженням відданості України демократії і зміцнили би позиції України як демократичного лідера у регіоні. Ми закликаємо усі політичні партії швидко просуватися до формування уряду, який відбиватиме волю українських виборців, з тим, щоб впоратися із важливими питаннями, які стоять перед країною. Ми готові співпрацювати з будь-яким урядом, котрий сформується, за умови, що він відображає демократичний вибір України.


1 жовтня 2007 р.
Місячник проти раку молочної залози - 2007


Прокламація Президента Сполучених Штатів Америки.

Рак молочної залози займає друге місце серед причин смертності через рак у американських жінок. Під час Національного місячника проти раку молочної залози ми продовжуємо боротьбу проти цієї хвороби, поширюючи інформацію та підтримуючи тих, хто вже має рак молочної залози.
Дослідження показало, що декілька факторів можуть підвищити ризик розвитку раку молочної залози, включаючи родинну історію хвороби, вік, генетику та ожиріння. Обираючи здоровий спосіб життя та регулярні вправи, люди можуть знизити ризик розвитку раку молочної залози. Мамограма, регулярні самостійні обстеження та клінічні обстечення грудей також відіграють важливу роль, тому що можуть допомогти лікарям діагностувати рак до того, як він почне розвиватися. Коли рак молочної залози виявляється на ранній стадії, лікування стає більш ефективним, даючи надію пацієнту та допомагаючи врятувати життя.


Повний текст прокламації

Благодійна акція „Один день пішки заради життя” представництва "Ейвон косметікс" в Україні


26 вересня 2007 р.
Розпочалась Програма педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії

Уряд Сполучених Штатів Америки має приємність оголосити про початок Програми педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії

Програма педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA) є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), неприбутковою організацією з центральним офісом у Вашингтоні.



Більше про Програму


20 вересня 2007 р.
Початок програми та набір школярів за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX)


Посольство США в Україні оголошує початок програми та набір школярів-cтаршокласників за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX) на 2008/2009 роки. Програма дає можливість українським школярам впродовж одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім'ї. Учні 9 та 10 класів, які народилися в період від 1го січня 1992 до 15 липня 1993 року, матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування.
Всі бажаючі взяти участь у конкурсі повинні пройти перший тур - тестування, яке буде проходити в центрах тестування, розташованих в обласних центрах країни, починаючи з восьмого вересня, 2007 року.


Розклад тестувань
Американські Ради


4 липня 2007 р.
Чи добре Ви знаєте США?


Пройдіть цей тест у програмі "Павер поінт" та подивіться, чи багато ви знаєте про День незалежності у Сполучених Штатах Америки. Тут можна дізнатись правильні відповіді.



Independence Day Quiz


4 липня 2007 р.
Промова Посла Тейлора з нагоди святкування Дня незалежності США


Шановні гості, колеги, друзі. Вітаю вас на святкуванні Незалежності Сполучених Штатів Америки. Я дуже радий бачити вас сьогодні ввечері. Для мене є честю приймати вас тут.
Я хочу привітати члена Палати представників Конгресу США Елсі Гейстінгса, який щойно прибув до Києва і святкує День незалежності тут. З нами також Олександр Мороз - вітаю, пане Мороз, - представники офісу Прем'єр-міністра, секретаріату Президента, міністри, депутатів Верховної Ради - колишні і майбутні. Ми дуже раді, що всі ви тут...

Промова Посла Тейлора з нагоди святкування Дня незалежності США


26 квітня 2007 р.
Захід потребує надійної системи оборони
Кондоліза Райс і Роберт Гейтс



Прошло уже шестнадцать лет после окончания "холодной войны", трансатлантическое сообщество и Россия больше не враги. Более того, по ряду вопросов мы стали партнерами. Обе стороны сталкиваются со сходными проблемами; одна из таких проблем, представляющих наибольшую угрозу, - это возможность применения одной из стран, из которых исходит опасность, баллистических ракет с ядерными боеголовками или иного оружия массового уничтожения, что превратит наши страны в заложники либо вызовет еще худшие последствия. Ситуация предельно ясна: это реальный вызов нашему обществу.

Повний текст транскрипту (рос)


13 квітня
Багатонаціональна співпраця з протиракетної оборони


Посольство занепокоєне тим, що певні висловлювання заступника Міністра оборони США Ґріна були вирвані з контексту і цитувалися обрив часто у повідомленнях низки ЗМІ. Повний текст заяви Ґріна можна прочитати тут.

Ми закликаємо ЗМІ і інших зацікавлених прочитати повний транскрипт. Наприкінці ж цього інформаційного повідомлення подаються перекладені Посольством два абзаци, у яких ідеться про співробітництво з різними країнами у питанні протиракетної оборони і споріднених технологій.


Розширений текст



Квітень 2007 р.
Посольство США запроваджує подкасти


У зв'язку з тим, що нові комунікаційні технології стають усе більш звичними в Україні, посольство США усіляко намагається підтримувати свій вебсайт на передовому технологічному рівні, щоб українці продовжували використовувати сайт як джерело інформації про Сполучені Штати. Ось чому ми розпочинаємо трансляцію подкастів з нашого вебсайту. Завдяки подкастам ви зможете побачити виступи офіційних представників США, які говоритимуть про зовнішню політику США, про те, як вона співвідноситься з Україною, про американську культуру та свята. Раз на місяць посол Тейлор особисто записуватиме подкаст, а у проміжках йтимуть подкасти інших дипломатів Посольства.

Завантажити відео (англ) (wmv 4.37 MB)
Завантажити відео (англ) (wmv 1.8 MB)
Завантажити аудіо (англ) (mp3 3.27 MB)
Повний текст транскрипту (англ)


5 квітня 2007 р.
Виступ посла США Вільяма Тейлора на святкуванні 15-річчя Американської торговельної палати


Перш за все, я хочу привітати Хорхе, членів ради директорів Американської торговельної палати, багато з яких сидять ось тут, і членів Палати тут в Києві з 15-річчям служіння цій країні, своїм учасникам, народові України, і я маю сказати, що уряд США теж скористався результатами вашої праці. Отже, Хорхе, Вам і Вашій команді велика подяка.

Повний текст виступу


2 квітня 2007 р.
Заява для преси речника Державного департаменту США Шона МакКормака у зв'язку із указом Президента Ющенка про розпуск Парламенту України


Вашінгтон, 2 квітня 2007 р. – У світлі рішення Президента Ющенка про розпуск парламенту України – Верховної Ради – Сполучені Штати закликають усіх українських політичних лідерів до повної відповідальності за дії їхніх прибічників та до збереження спокою. Ми пильно стежимо за подіями в Україні і спонукаємо усі сторони поважати верховенство права і розв’язувати суперечки у ненасильницький спосіб, шляхом, що відповідає демократичним цінностям і національним інтересам.


28 березня 2007 р.
Виступ директора Агентства США з протиракетної оборони генерал-лейтенанта повітряних сил Генрі А. Оберінга та заступника Держсекретаря у справах Європи та Євразії Деніела Фріда на брифінгу у прес-центрі для іноземних журналістів у Вашингтоні

Тема: "Протиракетний захист та Європа"


Повний текст транскрипту (англ)


Березень 2007 р.
Звернення до жінок старшого радника Державного секретаря з розширення повноважень та можливостей жінок Ширін Тахір-Хелі



Відео звернення до жінок (англ)
Повний текст звернення (англ)


6 березня 2007 р.
Державний департамент США представляє Звіт про дотримання прав людини за 2006 рік


6 березня 2007 року Державний департамент США представив щорічний Звіт про дотримання прав людини. Звіти про дотримання прав людини у країнах світу щороку передаються на розгляд американському Конгресу Державним департаментом США. Звіти містять інформацію про дотримання міжнародно визнаних прав особистості, прав трудівника, громадянських та політичних прав, які визначені Загальною декларацією про права людини.

Повний текст Звіту про права людини за 2006 рік можна прочитати англійською мовою на сайті Держдепартаменту США. Звіт про дотримання прав людини в Україні українською мовою незабаром буде розміщено на вебсайті Посольства США в Україні.

Звіт про дотримання прав людини за 2006 рік (англ)
Україна - Звіт про дотримання прав людини за 2006 рік (англ)


1 березня 2007 р.
Посол Тейлор відповідає на лист від депутатів
В. Кисельова, О. Баранівського та М. Кравченка


Шановний пане Кисельов,

Я пишу у відповідь на Вашого листа, в якому Ви запитуєте інформацію щодо документів у справі Павла Лазаренка. Юлія Тимошенко не була учасником процесу у слідстві або судовому переслідуванні Павла Лазаренка. Кримінальне провадження у справі пана Лазаренка закінчено і його визнано винним. Матеріали судових засідань у цій справі, розміщені в інтернеті, не повинні розглядатись відірвано від контексту. Вони використовувалися у судовому процесі для зібрання необхідних доказів у справі пана Лазаренка. Справу закрито.

З повагою,
Вільям Б. Тейлор
Посол

Текст листів до О. Баранівського та М. Кравченка ідентичний.


pdf версія (англ)
Лист, опублікований депутатами В. Кисельовим, О. Баранівським та М. Кравченком


23 лютого 2007 р.
Генеральний консул США проводить день відкритих дверей та оголошує про створення кол-центру (call center)


Сьогодні Генеральний консул Сполучених Штатів Америки Лендон Тейлор провів день відкритих дверей для представників засобів масової інформації, тим самим надавши їм можливість побачити роботу Консульського відділу на власні очі. Цей захід включав в себе коротку екскурсію приміщеннями Консульського відділу та прес-конференцію, в ході якої пан Тейлор оголосив про значне покращення процесу оформлення віз до США в Україні – створення кол-центру (call center) для поширення консульської інформації та призначення співбесід. Кол-центр розпочне свою роботу 22 березня.

Прес-реліз


22 лютого 2007 р.
Директор Агентства США з протиракетної оборони виступає на брифінгу про плани США щодо розміщення систем ПРО в Європі




Повний текст транскрипту (англ)
Відео (англ)
Слайд-шоу презентація (англ)


20 лютого 2007 р.
Фонд Посла США зі збереження пам'яток культури - 2007


Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує про прийом пропозицій на конкурс Програми Фонду Посла США зі збереження пам'яток культури. Фонд було засновано Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США у 2001 році, щоб допомагати іншим країнам у збереженні їхньої культурної спадщини і демонструвати повагу США до інших культур.

Прийом пропозицій на конкурс


9 лютого 2007 р.
Посольство США проводить церемонію нагородження переможців конкурсу "Україна, НАТО, Європейський Союз"


9 лютого Відділ преси, освіти і культури проводив церемонію нагородження учнів Кіровоградської області, які брали участь у конкурсі на тему "Україна, НАТО, Європейський Союз", що проходив за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації. Троє переможців конкурсу письмових творів отримали нагороди від Посольства США. Найкращі роботи конкурсу малюнків для учнів молодших класів представлені нижче.

Фотогалерея


8 та 9 лютого 2007 р.
Радник з питань публічної дипломатії заступника Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Коллін Ґраффі відвідує Україну


8 та 9 лютого Радник з питань публічної дипломатії заступника Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Колін Ґраффі відвідала Київ. Протягом першого дня візиту в Україну пані Ґраффі взяла участь у багатьох медіа та публічних заходах. Однією з таких визначних подій було телевізійне інтерв'ю для телеканалу "Інтер". Інтерв'ю, яке транслюватиметься у п'ятницю, 9 лютого, та у неділю, 11 лютого, присвячувалося роботі публічної дипломатії. Частина дискусії зосереджувалася на тому, як Україна сприймається у світі. Згадуючи про нещодавні вільні та чесні вибори в Україні, пані Ґраффі зауважила, що Україна зустрілася з вибором, яким чином розвиватися далі, як демократичній країні, вона наголосила, що для України це було важливим - показати злагоджену роботу свого уряду заради демонстрації світові картини єдності. Зустрічаючись зі студентами Києво-Могилянської академії перед інтерв'ю, вона висловила переконання, що Україні вдалося це зробити, а також гідно прийняти будь-які інші виклики. Пані Ґраффі також мала можливість зустрітися з Президентом Києво-Могилянської академії, учасниками програми Фулбрайта та жінками у владі, а також дати інтерв'ю "Голосу Америки" та "Українській правді". Пані Граффі також відвідає Донецьк і Одесу.

Фотогалерея
Інтерв'ю для телеканалу "Інтер" (рос)
Візит до Донецька
Візит до Одеси


2 лютого 2007 р.
Нове академічне видання "Основні напрямки, різнорідність та канони у сучасній американській літературі" видруковано українськими науковцями


2 лютого в Інституті літератури ім. Тараса Шевченка при Національній академії наук України Центр з вивчення американської літературі в Україні (CALSU) представив науковцям-американістам, викладачам, студентам та керівництву Національної академії наук нове академічне видання, видруковане за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Видання є результатом 3-ї Міжнародної конференції з американської літератури, що минулого року проводилася Інститутом міжнародних відносин при Національному університеті ім. Тараса Шевченка, та містить статті українських науковців про історію американської літератури та культури, включаючи теми розвитку жанрів, різнорідності в сучасній американській літературі, міжкультурних вимірів, американської поезії, створення та руйнування канонів.


2 лютого 2007 р.
Всесвітній день водно-болотних угідь


2 лютого Посольства Сполучених Штатів Америки в багатьох країнах світу приєднуються до місцевих спільнот, відзначаючи Всесвітній день водно-болотних угідь - день, в який ми щорічно згадуємо про життєве значення водно-болотних угідь для здоров'я світових екосистем та важливість спільної праці для збереження цих безцінних місць проживання. Цей день відзначає чергову річницю Рамсарської конвенції, підписаної 2 лютого 1971 р. в м. Рамсар, Іран.

Повний текст


1 лютого 2007 р.
Візит Посла США до зерносховища в одеському порту


Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Б.Тейлор відвідав сьогодні Одеську область, щоб на власні очі побачити стан зерна, яке зберігається в порту "Южний". Через запровадженні урядом України обмеження на експорт сотні тисяч тонн зерна - продукту українських багатих ланів і тяжкої праці українців - гинуть в українських портах, очікуючи вже кілька місяців на відвантаження до споживачів по всьому світові.

Прес-реліз


1 лютого 2007 р.
Семінар на тему "Мовне тестування заповнює прогалини у знаннях викладачів" сприяє прозорості у системі освіти


1 лютого у Ресурсному центрі для викладачів англійської мови, що у Києво-Могилянській академії, Аташе з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Ліза Харшбаргер провела семінар для 50 викладачів шкіл та вищих навчальних закладів з питань основних принципів у розробці ефективних мовних тестів. Основна увага цього семінару зосереджувалася на забезпеченні учасників матеріалами Спільної Європейської Мережі, до яких входять тестові завдання, здатні оцінити радше мовні навички студентів, аніж їхню здатність запам'ятовувати правила граматики.


31 січня 2007 р.
Київський інформаційно-ресурсний центр Посольства США робить внесок у захист прав на інтелектуальну власність


31 січня Київський інформаційно-ресурсний центр Посольства США розповсюдив видання Державного департаменту США "Зосередження на захисті прав інтелектуальної власності", а також інші електронні та друковані матеріали з даної тематики серед 25 учасників семінару "Боротьба з піратством в інтернеті", організованого Державним департаментом України з захисту інтелектуальних прав. Учасниками семінару були представники Державного департаменту України з захисту інтелектуальних прав, Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти, інших державних та недержавних організацій. Учасники обговорювали міжнародний підхід до вирішення поблем піратства в інтернеті та необхідні зміни в українському законодавстві.


18-23 січня 2006 р.
Візит делегації Корпорації «Виклик тисячоліття»


Представники Корпорації «Виклик тисячоліття» відвідали Україну 18-23 січня з метою обговорення нової форми фінансової допомоги за програмою, Корпорації, на яку тепер може претендувати Україна. Делегація під проводом віце-президента Корпорації Джона Гевко зустрілася з представниками громади, преси, ключовими фігурами українського уряду – президентом України Віктором Ющенком, прем’єр–міністром Віктором Януковичем та спікером Олександром Морозом. Докладнішу інформацію щодо програм допомоги, які здійснює Корпорація, можна знайти тут.


Доступні архіви за інші роки: 2006  | 2005  | 2004  | 2003

Шукайте на сайті або в інтернеті Пошук забезпечує FreeFind
 
Пошук по сайту Пошук в інтернеті

Уряд США
USINFO.STATE.GOV
Свіжі Вашингтон-файли
Білий Дім
Конгрес США
Держдепартамент
Агенція Міжнародного розвитку
Міністерство торгівлі
Міністерство енергетики
Міністерство юстиції
Міністерство безпеки
Міжнародні організації
ОБСЄ
МВФ
ООН
НАТО
Світовий Банк
Теми
Відповідь тероризму
Європа та Євразія
Економічна реформа
Міжнародна безпека
Демократія та права людини
Мережа тероризму
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.