This version of the page http://agroua.net/news/news_14261.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Аграрний сектор України | Під час засідання колегії Міністерства економіки України обговорили Державну програму економічного та соціального розвитку України на 2008 рік
09 грудня 2007р.
про проект | контакти | часті питання | мапа | гостьова книга | English ver.
 
Рослинництво
Тваринництво та ветеринарія
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
 
Новини
Статистика
Ціни
Економіка
Правове забезпечення
 
Аграрна освіта і наука
Дорадництво
Корисна інформація
Агровебкаталог
 
Дошка агро-оголошень
 
Аграрні новини та оперативна статистика

30.07.2007всі новини дня
Під час засідання колегії Міністерства економіки України обговорили Державну програму економічного та соціального розвитку України на 2008 рік

Міністр економіки України Анатолій Кінах наголосив: “Кабінет Міністрів України вважає за необхідне забезпечити збалансованість економічної і соціальної політики для життєдіяльності громадян України та бізнес-середовища, єдність між макроекономічною, галузевою та регіональною політикою, баланс внутрішньої та зовнішньої політики. Забезпечення саме цих пріоритетів державної політики Уряду на короткострокову перспективу має бути покладено в основу розроблення проекту Державної програми економічного та соціального розвитку України на 2008 рік”.
Анатолій Кінах зауважив, що реалізація Державної програми має бути спрямована першу чергу на забезпечення соціально-економічної безпеки держави, створення сприятливих умов стабільності суспільства і зниження рівня негативних наслідків, що існують сьогодні, порівняно з демократичними країнами із соціально орієнтованою економікою.
Економічна і соціальна політика держави у 2008 році полягає у системній модернізації як економіки, так і країни загалом, зазначив міністр. Розбудова ефективного промислового сектору передбачає: формування національної інноваційної інфраструктури та державних програм промислової модернізації; забезпечення підприємств висококваліфікованими кадрами, підвищення конкурентоспроможності продукції; стимулювання інвестицій в нові технології, зокрема енерго- і ресурсозберігаючі; підтримку кредитної політики, націленої на довгострокове інвестиційне кредитування за участю держави, підвищення якості робочої сили та продуктивності праці.
За словами Анатолія Кінаха, програма має створити умови для прискорення формування соціально-економічного середовища, сприяння наближення активній самореалізації кожного громадянина суспільства в економічній сфері, і при цьому з гарантією достатнього рівня стабільності і можливості розвитку, підтримкою малого і середнього бізнесу, реалізацією програм збалансованого розвитку регіонів і створення сприятливого інвестиційного клімату, а, найголовніше, сприятиме забезпеченню ефективної політики зайнятості, заробітної плати та доходів населення.
У сфері соціального партнерства необхідно підвищити роль організацій роботодавців, профспілкових об’єднань в формуванні державної політики, втілення постійного громадського контролю за виконанням програм розвитку окремих галузей та секторів національної економіки, використання коштів на виконання цих завдань, сказав міністр.
Анатолій Кінах поінформував, що реалізація економічної складової проекту Державної програми має забезпечити реальне зростання ВВП за підсумком 2008 року на рівні 7,2%. Продовження розширення інвестиційної складової розвитку дасть можливість започаткувати якісні зрушення у структурі економіки і побудує основу для довгострокового економічного зростання. До кінця 2008 року Урядом будуть створені умови для незворотного виходу України на траєкторію стійких темпів зростання.
Міністр переконаний, що у 2008 році високою буде інвестиційна активність. Приріст зростання валового нагромадження основного капіталу буде на рівні 9%. Інвестиційний попит підтримується за рахунок зростання обсягів кредитування реального сектору економіки через продовження тенденції здешевлення вартості кредитів. Проводитиметься подальша розбудова інститутів небанківського фінансового сектору як джерела внутрішніх інвестиційних ресурсів. Умови більш жорсткої конкуренції при вступі до СОТ вимагають збільшення порівняно з 2007 роком приросту прямих іноземних інвестицій. Активний приріст іноземних інвестицій буде супроводжуватися зростанням попиту на імпортні інвестиційні товари, а також комплектуючі для поточного виробництва підприємств з іноземними інвестиціями, включених у системи міжнародної кооперації.
Анатолій Кінах сказав, що зростання споживчого попиту, в першу чергу, буде підтримуватися шляхом продовження політики Уряду, направленої на підвищення платоспроможного попиту та добробуту населення. Збільшення розміру мінімальної заробітної плати на кінець 2008 року до 90% розміру прожиткового мінімуму, призведе до зростання реальної заробітної плати в розмірі 14,3% (проти 12,1% у 2007 році). Подальше реформування розміру державних соціальних гарантій має забезпечувати зростання доходів населення темпами, що перевищуватимуть зростання 2007 року (12,1% у 2008 році проти 9,3% у 2007 році).
Зростання експорту (на 16,5%) повинно відбуватися не тільки за рахунок збереження сприятливої зовнішньої кон’юнктури (зокрема, для металургійної промисловості). В наступному році має розпочатися зростання експорту з високою доданою вартістю (зокрема, продукції машинобудівної промисловості). Прискорення темпів зростання промислового виробництва має відбуватися завдяки розширенням зростання як зовнішнього, так і внутрішнього попиту. Прогнозується, що вищі темпи приросту, ніж у 2007 році, відбудуться майже в усіх галузях економіки.
“Проведення передбаченої в проекті Державної програми комплексної виваженої політики, вжиття заходів, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності, недопущення кризових тенденцій у соціально-економічній сфері, дотримання стратегічного курсу на економічне зростання та демократизацію суспільства дозволить забезпечити сталі темпи розвитку української економіки, більш повний розвиток і реалізацію людського потенціалу, умов праці ті гідного життя людей”, - резюмував міністр.
На засіданні також обговорили питання обліку тіньової складової ВВП та оплати праці при розробленні Державної програми економічного та соціального розвитку України на 2008 рік, питання виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.02.2007 №297 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги”, а також проблеми поліпшення фінансово-господарського стану Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки та інші питання.
джерело : Прес-служба Мінекономіки


 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                      1   2 
  3   4   5   6   7   8   9 
 10  11  12  13  14  15  16 
 17  18  19  20  21  22  23 
 24  25  26  27  28  29  30 
 31                   
Рослинництво
Тваринництво
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
Економіка
Правове забезпечення
Ціни
  ©agroua.net 2002-2006. Усі права захищені. Без посилання на сайт "Аграрний сектор України" (agroua.net) перепублікація матеріалів заборонена.