This version of the page http://www.uwf.kiev.ua/proekty.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ФОНД, УЖФ, гендер, жіночий рух, благодійна ( благодійні організації) організація, філантропія, гранти, конкурси.
 
     
 
   
   
 
   
                           
 
 
 
 
 

                                                 СПЕЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ
 
 
Фільм "Хто заспіває колискову..."
 
Фільм "Хто заспіває колискову..." було створено Українським Освітнім Центром Реформ за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду і присвячено темі розподілу ролей у родині та участі батька у вихованні дитини.
 
Як забезпечити жінкам і чоловікам рівні можливості в економічній сфері і, разом з тим, створити умови для поєднання трудової діяльності зі своїми батьківськими обов‘язками? На ринку праці жінки не поступаються чоловікам ні в рівні освіти, ні в рівні кваліфікації. Але реалізація цих можливостей значною мірою залежить від того, як будуть перерозподілені між жінкою і чоловіком сімейні обов‘язки. Мова не йде про традиційну “чоловічу” та “жіночу” роботу, йдеться про спільну відповідальність.

Чи є батьківська відпустка по догляду за дитиною одним з шляхів у вирішенні цієї проблеми? Аби наблизити її до реалій і потреб пересічних громадян, зацікавити їх перевагами спільної участі у вихованні дітей, автори фільму піднімають цю викличну і, разом з тим, життєво необхідну тему.

У країнах Європейського Союзу відпустка батька по догляду за новонародженою дитиною є нормою, яка набуває все більшого поширення, стає ознакою сучасного європейського життя, його стандартом, частиною культури. Існування такої норми, в суспільстві знижує ризик для жінок при працевлаштуванні та кар‘єрному рості, а також змінює ставлення до того, що внесок до сімейного бюджету є преференцією лише чоловіка.

Хоча в нашій країні держава надає право декретної відпустки не тільки мамам, “чоловіки-декретники” все ще є екзотичним явищем, а право батька по догляду за дитиною є лише номінальним правом . Але герої фільму довели, що цим правом можна скористатись і від цього виграє і дитина, і родина, що практичне застосування ґендерних підходів стає запорукою розвитку демократичних цінностей в державі.


 
 
 
Фільм «Про гроші і не тільки»
 
Фільм «Про гроші і не тільки» було створено Українським Жіночим Фондом спільно з Українським Освітнім Центром Реформ.

Важливе місце в фільмі відводиться громадським і благодійним організаціям.

Про роль таких об'єднань у відродженні традицій доброчинності та філонтропії, власне, й розповідає цей фільм. Автори стрічки, зокрема, наголошують, що філантропія існує передусім завдяки її масовій підтримці в суспільстві.

Доти, доки така взаємна підтримка та взаємна допомога міцно пов'язиватимуть нас у єдине ціле, наш спільний дім – Україна – міцно стоятиме на землі.

І цей фільм – про людей, які живуть у цьому домі, про нових громадян нової країни.

Загальнонаціональне опитування з питань соціальної відповідальності українського бізнесу і копоративної філантропії.

Український жіночий фонд спільно з Консорціумом із удосконалення менеджмент-освіти в Україні і за підтримки фонду Мама Кеш провів загальнонаціональне опитування з питань соціальної відповідальності українського бізнесу і копоративної філантропії.

       Результати дослідження додаються окремим файлом

Матеріали опитування можна також одержати в офісі УЖФ або ел. поштою, написавши нам на адресу: uwf@uwf.kiev.ua
 
 


Довідник "Ресурси Інтернет для жінок"

Довідник адресовано найширшій жіночій аудиторії. Він може надати інформаційну й організаційну підтримку жіночим організаціям і об'єднанням, журналістам, експертам, політикам, вчителям і вченим, а також усім, хто цікавиться жіночими і гендерними проблемами чи на академічному рівні, чи на громадських засадах.

 

СКАЧАТИ У ФОРМАТІ PDF