Номер 002 за 06.01.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Чи увійде в новий уряд дух Майдану?
Формування Президентом Ющенком Кабінету Міністрів покаже, чи не змарновано здобутки української помаранчевої революції
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Зараз українська політика підходить до тієї межі, коли вона нарешті вже не буде казкою, що стала помаранчевою реальністю, і стане власне українською політикою. За дивним збігом обставин, процес перетворення принцес на попелюшок і карет — на гарбузи має розпочатися якраз із настанням буднів, після завершення казкових новорічних свят. З міркувань політкоректності тут, мабуть, варто було б ужити слово «може» замість «має» (перетворитися). Так і зробимо, хоча загалом тенденцію це не змінить. Казка Майдану, де наші лідери стояли пліч-о-пліч і духовно єдналися з народом та один з одним, співаючи гімн або «Разом нас багато...», втрачає свої привабливі барви. Щоденність настає тим неприємніше, чим більше наші лідери працюють ліктями, відвойовуючи собі місце під новим, помаранчевим, сонцем.
Віктор Ющенко ще не став юридично оформленим Президентом, а вже зіткнувся з усією гостротою тих проблем, з якими остерiгався зіткнутися. І йдеться не про розкрадену, охолоджену економіку — з цим упоратися можна, було б бажання (а воно є). Ідеться про кадрове питання, яке всі обіцяли порушити вже після остаточної перемоги, але почали значно раніше. Хто саме очолить уряд, який анонсувався як «уряд народної довіри», й візьметься доводити людям, що економікою можна керувати значно успішніше і, головне, чесніше, аніж це робила команда попередників?


Нам не треба «азаровщини»!
Кучма прийняв відставку Януковича. В. о. Прем'єра став Азаров
Іван ДІДУШОК   

Учора відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому головував в.о. Прем'єр-міністра Микола Азаров. Цей префікс до своїх посадових регалій Микола Янович одержав удруге. Спершу він удостоївся виконувача обов'язків після того, як Віктор Янукович пішов у відпустку. Тепер же Азаров став в. о. на іншій підставі — Леонід Кучма нарешті відправив-таки у відставку невдаху виборчих перегонів Януковича на основі заяви, яку той заанонсував ще перед Новим роком.


У гарну погоду підписали «Карпатську угоду»
Один робочий день відпустки Ющенко провів у міжнародних переговорах
Тарас ЗАКУСИЛО   

Учора ще не інавгурований Президент Віктор Ющенко приймав першого офіційного зарубіжного гостя — голову ОБСЄ Димитрія Рупеля. Пан Рупель, який є водночас міністром закордонних справ Словенії — країни, яка поміж інших десяти минулоріч поповнила Євросоюз, — відвідував Україну саме з офіційним візитом, і після переговорів з головою зовнішньополітичного відомства Костянтином Грищенком, спікером парламенту Володимиром Литвином та лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко вчора по обіді вилетів на Львівщину для зустрічі з новообраним українським Президентом.


Небитий на битому хоче в'їхати в президентське крісло?
«Справа інвалідів»: розвінчання Януковича
Леся ВОЛОШКА   

«Битий небитого везе», — підло примовляла обмазана тістом (бідкаючись, що то в неї «мізки потекли») казкова лисиця, сидячи на шиї побитого й знівеченого вовка. Казка казкою, а життя життям: на жаль, подібна ситуація в Україні часів кучмізму вже стала звичною. Мільйонери вперто «забувають» платити за комунальні послуги, «виїжджаючи» на плечах сумлінних пенсіонерів, які несуть до каси останню копійку; величезні компанії й фірми з потужним «дахом» замість платити податки гребуть компенсацію за ПДВ — із бюджету, куди стабільно надходять кошти від дрібних підприємців... Тож не слiд дивуватися з того, що екс-Прем'єр і поки ще кандидат у президенти Віктор Янукович надумав відібрати перемогу в суперника, використавши плечі тих, кого використовувати — гріх.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Тема
Свято
Культура
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

7 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3497 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2057 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)