Номер 13 за 24.01.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Здачі не треба!
Україна здає Росії залишки загальнонаціонального добра
Сидір ЗЛАЗЬ   

Так закінчився Рік Росії в Україні. Останній закордонний візит Володимира Путіна перед призначеними на 14 березня президентськими виборами (за тамтешнім законодавством, напередодні виборів президент не здійснює офіційних закордонних вояжів — аби, так би мовити, уникнути спокуси піарити себе) невипадково припав на нашу державу, братню і дойну. Путін і не потребує заходів для підняття рейтингу — він у нього й без того ого! — однак фінальний акорд, в якому вчувається потужна, як «Славься, Отечество, наше свободное», нота єднання братніх слов'янських народів, не став зайвим для його реноме «собіратєля російських земель». Стосовно України, Путін і справді приїхав «дособірать» те, що лежало у сфері українських національних інтересів і спокушало Росію впродовж кількох останніх років.


Інавгурація «президента мрії»
Саакашвілі присягатиме без Шеварднадзе й Кучми, зате з Ющенком
Наталя ДМИТРЕНКО   

Сьогодні й завтра в Грузії відбуватимуться урочистості в рамках інавгурації нового президента — Михайла Саакашвілі, який відкрив нову сторінку в історії пострадянського простору, скинувши в новому столітті з престолу лідера ще радянського гарту, Едуарда Шеварднадзе. Цікаво, що 25 січня в екс-президента день народження — Шеварднадзе виповнюється 76 років. Але на інавгурацію Саакашвілі поваленого народом «Сивого Лиса» не запрошували.


Є життя на Марсі?
Воду там таки виявлено!

Європейська автоматична космічна станція «Марс експрес», яка перебуває на орбіті Марса, виявила на цій планеті воду. Як заявили вчора вчені з Європейського космічного агентства, вода у вигляді льоду є на Південному полюсі Червоної планети. На думку низки науковців, ця знахідка збільшує шанси все-таки знайти життя на Марсі.


На півдні потемніло
Циклон уже вдарив по енергетиках, тепер його з жахом очікують даішники
Інф. «УМ»   

Діставати із «загашників» каганці довелося учора мешканцям 432 населених пунктів України, які через спрацювання систем аварійного захисту ліній електропередачі, викликаного мокрим снігом, дощем і поривами вітру до 25 м/сек, були знеструмлені. Найбільше, як повідомила прес-служба МінНС, постраждав південь України. Зокрема, в Одеській області залишилися без світла 108 населених пунктів, у Миколаївській — 95, у Криму — 93, у Херсонській області — 60. Окрім того, знеструмлені 25 сіл та містечок у Дніпропетровській та 22 — у Кіровоградській областях, по 10 — на Запоріжжі, Луганщині та Черкащині.


Мисливці за привидами
Як тернопільські біоенергоінформтерапевти «чупакабрасів» знешкоджують
Світлана МИЧКО   

Hа перший погляд, усе, про що розповідають ці люди, схоже на фантастику. Однак самі вони зовсім не схожі ні на фантазерів, ні на шарлатанів. І реклама в газетах їм теж не потрібна, недарма в місцевій пресі вони навіть своїх імен називати не хочуть. Зате у відповідному списку обласного Центру здоров'я їхні імена як відомих біоенергоінформтерапевтів записано. Моє перше, заочне, знайомство з Лілею Гільовою та Василем Вітвіцьким почалося, знову ж таки, з майже фантастичної історії...


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Україна і світ
Культура
Очевидне-неймовірне
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

7 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3497 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2057 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)