« »

У Театрі ім. Івана Франка відбулася благодійна вистава «Сентиментальний круїз», присвячена Всесвітньому дню діабету

10 Листопада 2007 22:46


10 листопада 2007 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко відвідала виставу, яка пройшла у Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка.

Вистава була присвячена Всесвітньому дню діабету, який проводиться в усьому світі щороку 14 листопада. Головну роль зіграв народний артист Україні, президент Української діабетичної федерації Богдан Бенюк. Також у виставі були зайняті артисти Ірина Мельник, Ірина Дорошенко, Назар Задніпровський.

Виставі передувала прес-конференція, у якій взяли участь президент Української діабетичної федерації, народний артист України Богдан Бенюк, голова Ради УДФ, віце-президент Міжнародної діабетичної федерації (IDF) Валентина Очеретенко, заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Мусієнко, головний ендокринолог МОЗ України Олександр Ларін, директор Інституту ендокринології і обміну речовин Микола Тронько, генеральний директор ЗАТ «Ганза» Петро Багрій, директор медичного департаменту Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Віра Павлюк.

Учасники прес-конференції повідомили, що кошти, зібрані від вистави, підуть на проведення скрінінгу на раннє виявлення діабету дорослого населення в Київській області. З цією метою Фонд «Україна 3000» і ЗАТ «Ганза» передають Київській обласній держадміністрації засоби для тестування – стріптести – на 300 тисяч гривень.

14 листопада оголошено Всесвітнім днем діабету у 1992 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, яка визнала цю хворобу неінфекційною епідемією. З 1993 року, починаючи з Дніпропетровська і Харкова, Всесвітній день діабету проходить і в Україні, з 2006 року він визнаний державним днем.

Українська діабетична федерація (УДФ) була створена 1995 року, з 1996 року вона – єдиний від України офіційний член Міжнародної діабетичної федерації (IDF). Декілька років тому УДФ очолив Народний артист України Богдан Бенюк, який вже багато років переймається проблемою цукрового діабету. У 2006 році УДФ провела благодійну акцію «Бачити барвистий світ», учасником якої був Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000».

На сьогодні у світі більше 170 мільйонів хворих на діабет. В Україні людей, хворих на цукровий діабет – понад мільйон.

Версія для друку



3 Грудня 2007
Катерина Ющенко нагородила переможців проекту «Танці з зірками – 3»
Пані Катерина та Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський нагородили переможців проекту – Ганну Пелипенко та Марчина Мрочека. Вони вручили танцюристам кришталеві призи «Танцюючі зірки». »»

28 Листопада 2007
Катерина Ющенко взяла участь у роботі Міжнародної конференції «Світовий саміт родин +3», що проходить у Варшаві
У своєму виступі пані Катерина Ющенко наголосила на тому, що родина в Україні завжди була не тільки «осередком суспільства», але часто єдиним механізмом, за допомогою якого з покоління в покоління передавалися віра, культура, традиції і навіть мова. »»

14 Листопада 2007
Катерина Ющенко взяла участь у відкритті фотовиставки «Мальовнича Україна» в мерії Єрусалима
»»

9 Листопада 2007
Катерина Ющенко провела зустріч з Генеральним директором Відділення ООН у Женеві Сергієм Орджонікідзе
»»

8 Листопада 2007
Представники Фонду «Україна 3000» провели зустріч з віце-президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жаком Форстером
»»

8 Листопада 2007
Катерина Ющенко зустрілася з Верховним Комісаром ООН з прав людини пані Луїзою Арбур
»»


  





 
© 2001-2007
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Структура | Напрями діяльності | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Публікації | Звіти | Голодомор 1932-33

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua