This version of the page http://www.pg.com.ua/pg_1945-1980.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
P&G Ukraine / Про компанію / Історія P&G / P&G в 1945-1980 рр



P&G Україна  
Basic info in English

Історія P&GP&G в світіПринципиP&G в УкраїніЗавод у БорисполіЗавод в ОрджонікідзеДистриб'ютори


Інформація про продукцію



Сайти марок




P&G в 1837-1890 рр
P&G в 1890-1945 рр
P&G в 1945-1980 рр

P&G в 1980-2000 рр
P&G з 2000 р.



Знайти на сайті



P&G в світі

Історія діяльності компанії P&G в 1945-1980 рр

НОВІ ПРОСТОРИ І ДИНАМІЧНИЙ РІСТ

У 1946 р. P&G розпочинає виробництво "Tide" - свого найбільш важливого нового продукту з часів "Ivory". "Tide" значно перевершує інші продукти на ринку і швидко стає величезним успіхом - настільки успішним, що він допоміг профінансувати швидкий ріст компанії не тільки у виробництві нових видів продукції, але й у проникненні на нові ринки по всьому світі.

За роки, що минули з початку виробництва "Tide", P&G досягла успіху в декількох нових напрямках діяльності. "Crest", перша флюорвмісна зубна паста, зайняла лідируючі позиції на ринку завдяки безпрецедентному схваленню Американської асоціації зубних лікарів. Розроблена компанією технологія одержання целюлозної маси забезпечила її ріст на ринку туалетного паперу і паперових рушників. Саме P&G належить винахід такої категорії товару, як одноразові підгузники, виробництво яких було налагоджено в 1961 р. під маркою "Pampers". Компанія також підсилювала існуючі напрямки діяльності, розширювалася за рахунок нового асортименту продукції, що належить до категорій продуктів харчування і напоїв, особливо з придбанням кави Folger's у 1963 р., і зміцнювала свою й без того високу репутацію в області продуктів для прання, випустивши "Downy" - свій перший пом'якшувач тканин.

Найважливішим, однак, було зростання уваги до міжнародних операцій компанії. Переконана в тому, що для успіху на нових географічних ринках необхідне ведення господарської діяльності на території цих країн, P&G почала будівництво своїх філій, спочатку в Мексиці, а потім у Європі та Японії. Вже у 1980 р. P&G здійснювала ділові операції в 23 країнах по всьому світі з обсягом продажу близько 11 мільярдів доларів США і прибутком, який у 35 разів перевищував показники 1945 р.

1946 Почато випуск "Tide" - "прального чуда". У "Tide" використовується нова рецептура, що виводить забруднення краще за будь-який інший наявний на ринку продукт. Чудова якість за розумної ціни робить "Tide" до 1950 р. лідером серед продуктів для прання в країні.
Продаж косметичних та гігієнічних продуктів зростає після випуску в 1946 р. шампуня "Prell".
1948 P&G починає вести справи в Мексиці - наша перша філія в Латинській Америці.
P&G організує Відділ закордонних операцій для керування зростаючим обсягом міжнародних операцій компанії.
1952 У Цинцинаті відкривається новий дослідницький підрозділ - Miami Valley Laboratories. MVL є першим підрозділом компанії, що займається винятково дослідженнями в області розробки нової продукції.
1954 Компанія починає проведення ділових операцій в континентальній Європі, взявши в оренду невеликий завод в Марселі (Франція) у компанії Fournier-Ferrier, яка є виробником мийних засобів.
1955 Почато випуск "Crest" - першої флюорвмісної зубної пасти, для якої клінічні випробування підтвердили наявність ефекту боротьби з карієсом.

P&G повідомляє про плани створення окремих виробничих підрозділів для поліпшення керування зростаючим асортиментом продукції. Такий розподіл також приводить до створення розділених систем керівництва й організації управлінського персоналу.
1956 Компанія виходить на ринок готових сухих напівфабрикатів, придбавши у фірми Nebraska Consolidated Mills з Омахи сухі концентрати кексів "Duncan Hines". Марка "Duncan Hines" була названа на честь відомого ресторанного критика.
1957 З придбанням Charmin Paper Mills - регіонального виробника туалетного паперу, рушників і серветок - P&G виходить на ринок паперових споживчих продуктів.
1960 Після визнання Американською асоціацією зубних лікарів зубної пасти "Crest" "засобом для чищення зубів, що ефективно запобігає карієсу", обсяги її продажу швидко зростають.

P&G GmbH відкриває своє перше відділення у Франкфурті (Німеччина), в якому працює 15 чоловік. Через три роки перший у Німеччині завод у Вормсе починає виробництво порошку для чищення "Fairy" і прального засобу "Dash".
Компанія починає випуск рідкого засобу "Dawny" - першого фірмового пом'якшувача тканин.
1961 На ринку у Пеорії (штат Іллінойс) проведений пробний продаж підгузників "Pampers". Хоча перша проба була невдалою, вона привела до розробки продукту "Pampers" поліпшеної якості з меншою вартістю, що згодом замінив тканинні підгузники як кращий засіб для сповивання грудних дітей.
З Саудівської Аравії компанія розпочинає свої операції на Середньому Сході.
1963 З придбанням Folger's Coffee P&G виходить на ринок кави.

У Брюсселі відкритий Європейський технічний центр для обслуговування філій у країнах Спільного Ринку.
1972 Дослідники компанії відкривають спосіб, що дозволяє об'єднати пом'якшувальні інгредієнти з нетканими полотнами для пом'якшення одягу у віджимних центрифугах. Результатом стає "Bounce", що швидко виходить на друге місце за обсягом продажу серед пом'якшувачів тканин після "Downy".
1973 Компанія розпочинає виробництво і продаж продукції P&G в Японії шляхом придбання компанії Nippon Sunhome. Нова компанія називається Procter & Gamble Sunhome Co. Ltd.
1978 Почато випуск Didronel. Засіб для лікування хвороби Паже є одним з перших фармацевтичних продуктів компанії.

Історія діяльності компанії P&G в різні роки:

1837-1890 рр

1890-1945 рр

1945-1980 рр

1980-2000 рр

з 2000 р


Нагору


© 2007 Procter & Gamble     Захист інформації особистого характеру     Правові положення     Інші сайти P&G     Карта сайту