This version of the page http://www.korespondent.net/main/89775 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
Балога вважає розмови про єдину партію драглистим холодцем
Субота 08 Грудня 2007 09:24
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:    УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА, Загальна
 

Корреспондент
Балога: Політики повинні пам’ятати і про свої обіцянки Главі держави

Балога вважає розмови про єдину партію драглистим холодцем

Кореспондент.net

26 Листопада 2007, 15:05

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає, що деякі політики із блоку Наша Україна – Народна Самооборона навмисно блокують створення єдиної партії на базі блоку.


Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Віктор Балога вказав на заяву Християнсько-демократичного союзу (Володимир Стретович) та партії Вперед, Україно (Юрій Луценко) про призупинення їхньої участі у злитті в єдину партію.

«За коаліційними перипетіями дехто хоче заховати своє небажання виконувати свою ж передвиборчу обіцянку. Це можна було б списати на звичайну політичну безпринципність, якби не йшлося про взяті зобов’язання перед народом і Президентом», - сказав Віктор Балога.

Керівник Секретаріату нагадав, що злиття учасників блоку НУ-НС у партію було однією з умов підтримки Президентом Віктором Ющенком блоку на позачергових виборах до Верховної Ради. На думку, керівника Президентського Секретаріату зобов’язання, підписане представниками дев’яти політичних сил у присутності Глави держави створити нову партію, підняло авторитет блоку Наша Україна – Народна самооборона та додало сотні тисяч голосів на парламентських виборах.

«Нехтування довірою щирих прихильників є моральним злочином, якого не забувають і не пробачають. Зрештою, ті політики, які одержали депутатський мандат, повинні пам’ятати і про свої обіцянки Главі держави», - заявив Віктор Балога.

Він запевняє, що неодноразово публічно спонукав «НУ-НС» до активної роботи зі створення єдиної партії. На його думку, виборці, що проголосували за НУ-НС, чекають від блоку створення єдиної партії.

«Різного роду порожні балачки на цю тему нагадують драглистий холодець, коли рух ніби і є, але субстанція не виходить за краї тарілки. Ті, хто нав’язує такі трясовинні дискусії, називає тиском нагадування Секретаріату Президента про обов’язкове виконання передвиборчого зобов’язання, важливість невідкладних кроків зі створення єдиної партії. Підтверджую: це дійсно тиск на тих, хто намагається включити задню передачу», - зауважив Віктор Балога.  

Керівник президентського Секретаріату також наголосив, що до складу нової партії повинні увійти усі 9 учасників блоку НУ-НС. «Коли лунають припущення про об’єднання у меншому колі, слід розуміти, що будь-яка зміна цієї геометрії означатиме відмову від взятих зобов’язань з усіма відповідними наслідками», – сказав Віктор Балога.

Як повідомлялося, 30 жовтня Політична рада блоку Наша Україна – Народна Самооборона ухвалила рішення про створення єдиної націонал-демократичної партії. Рішення про об’єднання прийняли всі учасники блоку.

15 листопада Народна Самооборона вирішила поки що не входити до єдиної партії на базі блоку Наша Україна – Народна Самооборона, називаючи  причиною – амбіції окремих особистостей, що входять до НУ-НС та дискредитують його.

Нагадаємо, раніше голова ще одного учасника блоку НУ-НС, Української народної партії, Юрій Костенко заявляв, що УНП увійде до складу нової партії лише у разі її яскравовираженого правого спрямування.

Натомість, за словами лідера УНП Юрія Костенка, у блоці є прихильники різних ідеологій, зокрема „Луценко, що дотримується лівих поглядів”. Він також наголошував на відсутності у вітчизняному законодавстві положення про об’єднання партій.

Як повідомлялося, перед достроковими парламентськими виборами представники 10 українських партій підписали 5 липня 2007 року Декларацію об’єднання демократичних сил. Зокрема, від Нашої України Декларацію підписав  В’ячеслав Кириленко, від партії Вперед, Україно! – Юрій Луценко, Народного руху України – Борис Тарасюк, УРП Собор – Анатолій Матвієнко, Української народної партії – Юрій Костенко, Християнсько-демократичного союзу - Володимир Стретович, Пори – Владислав Каськів, Партії захисників Вітчизни – Юрій Кармазін, Конгресу Українських Націоналістів – Євген Гірник, Європейської партії України – Микола Катеринчук. Згодом КУН вийшов із передвиборного блоку через відмову брати участь у формуванні єдиної партії.

новинар



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (1)
1

Прокоп  (анонім) |  26.11.2007, 15:58

І хто це ще говорить про зраду домовленостей? Балога? А хіба не він зраджує домовленостям про створення демкоаліції? А хіба не він свого часу зрадив СДПУ(о) і пішов у "Нашу Україну"?

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.





 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 29508 Грудня 2007  
Доходный дом
Гордость нации
Дом-2
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

21:03 Черновецький: Ющенко не підпише закон про переобрання мера

20:41 Черновецький наклав вето на "варварське рішення Київради"

20:34 Україна залишається вірною НАТО без натяку на взаємність

19:52 Через порушення правил безпеки призупинені роботи на шахті Калініна

18:50 Опитування: Більшість росіян не вважає українців окремим народом

18:36 У парламенті зареєстрували подання про недовіру Медведьку

17:30 Яценюк: Якщо крісло „заблокують”, ми його „розблокуємо”

17:23 З’їзд у Сєвєродонецьку: У ПР заявляють, що країну роз’єднують утиски російськомовних

17:02 Ющенко призначив нового губернатора Одещини

16:55 Симоненко запропонував визначитися з внутрішньою й зовнішньою політикою України



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні
BigBN - баннерная сеть для профессионалов