This version of the page http://www.korespondent.net/main/89722 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
НГ: Ющенко орієнтується на Росію
Субота 08 Грудня 2007 09:02
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ   СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
СВІТ ПРО НАС, Загальна
 

president.gov.ua

НГ: Ющенко орієнтується на Росію

Кореспондент.net

26 Листопада 2007, 09:23

Верховна Рада України, провівши в п'ятницю перше засідання, відразу розділилася на два табори, пише Тетяна Івженко у своїй статті, опублікованій сьогодні, 26 листопада, російським виданням Независимая газета.


Один під керівництвом Партії регіонів Віктора Януковича оголосив перерву в роботі парламенту до четверга, 29 листопада. Інший, що представляє інтереси Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ), збирається продовжити роботу завтра, у вівторок. Президент звинуватив обидві політичні сили в дестабілізації ситуації в країні та попередив, що їм доведеться знайти компроміс, тому що повторних дострокових виборів не буде.

Віктор Ющенко усупереч сподіванням не прийшов на перше засідання нового парламенту. Однак дав кілька інтерв'ю українським ЗМІ, у яких зауважив, що навмисне дистанціювався від нової кризи, оскільки вважає, що рішення кадрових питань повинне йти за узгодженням політичних принципів. На думку Ющенка, і Партія регіонів, і БЮТ захопилися розподілом посад, що дестабілізувало ситуацію. "Я незадоволений тим переговорним процесом, який проводився. Він страждав тенденційністю, вузьким підходом, і це привносить у парламент надто підігріті протиріччя певних сил на сході і на заході України", - підкреслив Ющенко. Але він не має наміру повторно оголошувати дострокові вибори, навпаки, упевнений, що нинішня Верховна Рада зуміє перебороти розбіжності і почати роботу.

На завтра частину помаранчевого табору призначила своє засідання парламенту, що погодився вести екс-міністр юстиції Роман Зварич. Учора стало відомо, що Партія регіонів теж може взяти участь у цьому засіданні. Форсувати події депутатів змушують конституційні терміни: якщо впродовж 30 днів з моменту початку роботи нового парламенту не буде створена коаліція, а впродовж 60 днів - не сформовано уряд, Президент одержить право знову розпустити Верховну Раду, визнав міністр юстиції, обраний у парламент за списками Партії регіонів Олександр Лавринович.

Більшість українських експертів дійдуть висновку, що ситуація розв'яжеться політичними домовленостями про співробітництво між блоком Ющенка і Партією регіонів. "Для Президента важливо зберегти гарні відносини з Віктором Януковичем - як систему утримок і противаг у відносинах з Юлією Тимошенко", - пояснює директор Центра політичних відносин і конфліктології Михайло Погребінський. Він погоджується з думкою політологів про те, що частина пропрезидентської фракції вже орієнтується на лідера БЮТ як на майбутнього Президента країни і Ющенко намагається виправити цю ситуацію. Тому Віктор Янукович не просто залишиться одним з лідерів української політики, але, можливо, незабаром одержить ще більш впливову посаду - наприклад, посаду голови парламенту при "технічному" прем'єр-міністрі, додає політолог Андрій Єрмолаєв.

Михайло Погребінський сумнівається в тому, що Ющенко дозволить якому-небудь потенційному суперникові на майбутніх президентських виборах підсилити свої позиції. Український Президент ще відіграє роль європейського лідера і демократа, але насправді мріє створити російську систему влади з єдиним президентським центром прийняття рішень, зауважив експерт.


Статті, які розміщені в рубриці "Світ про нас", передруковуються з інших джерел без купюр та змін.
Кореспондент.net не завжди поділяє точку зору авторів цих публікацій.


друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (1)
1

Юрий, Винница  (анонім) |  29.11.2007, 17:47

Власне, коментувати маячню нема сенсу. Проте вмінням автора побачити лише те, що йому хочеться, слід зацікавитись психіатрам. Хоча...що бажає замовник, то і пише наша Таня. Зачот!

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.





 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 29508 Грудня 2007  
Доходный дом
Гордость нации
Дом-2
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

09:25 Российская газета: Юлію Тимошенко внесли в Раду

09:10 Ъ: Прем’єру України хочуть надати законне безсилля

10:51 Известия: Арсеній Яценюк: "Я з Чорномирдіним на полювання не ходив"

09:22 НИ: Ключовий момент Юлії Тимошенко

17:49 Газета.ru: У тебе мама - учитель музики. Віддай печатку!

12:10 Ъ: У шахту імені Засядька пустили воду

11:23 РГ: Батіг і пряник

10:00 Ъ: Рада народила спікера

11:57 ГАЗЕТА: Закрити не можна залишити

09:47 RBC daily: За крок до прем'єрського крісла



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні
BigBN - баннерная сеть для профессионалов