This version of the page http://www.korespondent.net/main/89356 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
Ющенко: Сьогодні ми маємо те, про що мріяли 7-8 років тому
Субота 08 Грудня 2007 08:40
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:    УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА, Загальна
 

president.gov.ua
Ющенко: Революція показала, що нація має колосальний шанс

Ющенко: Сьогодні ми маємо те, про що мріяли 7-8 років тому

Кореспондент.net

21 Листопада 2007, 12:14

Президент України Віктор Ющенко в ексклюзивному інтерв’ю інформаційному агентству Інтерфакс-Україна розповів, що з кожною новою річницею помаранчевої революції має все "все сильніші почуття".


"З кожним роком мої почуття будуть сильніші й сильніші", - сказав Президент, нагадавши, що завтра в Україні відзначається День свободи, затверджений на честь початку в 2004 році помаранчевої революції.

"Відходять ілюзії, зникає наївність, відходять декларації, тому що формується більш прагматичне русло тих цінностей, заради яких, наприклад я, прийшов у політику", - сказав Ющенко. Поняття демократії, вважає Президент, це "категорія не тільки ідеології, це категорія прикладна".

"Революція показала, що нація має колосальний шанс. Революція всієї роботи не робить. Революція дає шанс. Наша країна, наша нація ці шанси використовує", - зазначив Президент.

Оцінюючи результати, досягнуті в Україні за три роки після революції, він підкреслив, що з економічними показниками, досягнутими Україною за останні роки, "не соромно виступати на будь-якій трибуні  світу-  стосовно дефіциту бюджету, боргів, стосовно валютних резервів, за темпами росту, за цінами". 

"Це те, про що ми мріяли, можливо, 7-8 років тому, а сьогодні це є. Але коли це досягнуто, це не здається солодким. Ну, подумаєш, ВВП зростає 7-8%, хоча саме по собі таке в житті націй не так часто буває - резерви зросли в три рази за останні півтора- два роки. Такого в нас, здається, не було, щоб у нас було в резерві $31 млрд, а зараз є.

Згадую 1998 рік - $1,4 млрд резерви. Різниця велика. 7 млрд інвестицій - вважається сьогодні, що так і треба. А найбільше досягнення за попередні 12 років - це 700 млн на рік", - сказав Ющенко.

Як  досягнення президент згадав зниження рівня безробіття, а також зростання реальних доходів людей. Хоча, за його словами, він не розділяє "значну частину компонентів соціальної політики, яка проводиться, наприклад, урядом Віктора Януковича". 

"Як економіст, я вважаю, що ця політика могла б бути більш відкритою соціально", - сказав Президент України.

Говорячи про "речі, які нам не вдалося зробити", він назвав, насамперед, "те, що ми спостерігаємо в політичній конструкції влади".

"Це "ахіллесова п’ята" сьогоднішнього українського дня", - вважає він. Поляризація в політиці, сказав Президент, "не пов’язана з дискусією навколо пріоритетів".

"Не про це мова йде, а мова йде про реалізацію маленьких інтересів, дуже часто приватних інтересів, як правило, це пов’язаних з тим, кому який портфель дати", - зазначив Віктор Ющенко.

"Поки що відносини між більшістю й меншістю - це відносини громадянської війни, порожнього протистояння. Це відносини не адекватні, вони антагоністичні. Тому вони формують непотрібні ризики, у тому числі й для більшості. У тому числі й для майбутньої більшості", - додав він. 

Політична нестабільність "забирає, краде українські можливості. Тільки політична нестабільність мінімізує сьогодні наші амбіції", підсумував Президент.

Нагадаємо, що Народний союз Наша Україна, а також дві громадські організації Народна варта й Реформація подали свої заявки в КМДА на проведення в центрі столиці святкових заходів щодо річниці помаранчевої революції 22 листопада.

У цей же день фракція НУ- НС зустрінеться з Президентом, де Ющенко запропонує свою кандидатуру на пост спікера Ради. За повідомленнями ЗМІ, це буде кандидатура глави РНБО Івана Плющa.

Першу сесію Ради шостого скликання планується відкрити 23 листопада.



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (2)
1

Сергій Зінченко, м. Кривий Ріг  (анонім) |  21.11.2007, 14:22

На жаль, за ці три роки антиукраїнські сили (в Кривому Розі - це точно) значно підсилили свій вплив. А щодо поліпшення економічних різних показників - то це для тих, що десь нагорі живуть, в ірреальному світі. А реально - патріотів не сприймають всерйоз, навіть не дають можливості працевлаштуватися. Протистояння між багатими зайдами і громадсько активними українцями наростає. І зіткнення вже не уникнути. Так що нема чому радіти. Сергій Зінченко, м. Кривий Ріг

2

Алексей  (анонім) |  21.11.2007, 15:45

Лично мне просто смешно от того как наш многоуважаемый президент продолжает изображать из себя мессию для украинского народа. Он приписывает себе рост инвестиций в экономику, когда по большей части это заслуга наших промышленных корпораций. А что касается тех сфер экономики, которые требуют государственного вмешательства, то тут он вместе с его (хоть старым, хоть новым без разницы) правительством терпят абсолютный крах. А вот перевыборы - это вообще были верх изящества его политической мысли. Это же надо было выделить деньги из бюджета страны на то чтобы его придворные псы имели возможность выгрызть для себя лакомый кусочек и при всем при этом приподнести это как еще один этап борьбы за установление демократии в стране.

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.





 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 29508 Грудня 2007  
Доходный дом
Гордость нации
Дом-2
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

21:03 Черновецький: Ющенко не підпише закон про переобрання мера

20:41 Черновецький наклав вето на "варварське рішення Київради"

20:34 Україна залишається вірною НАТО без натяку на взаємність

19:52 Через порушення правил безпеки призупинені роботи на шахті Калініна

18:50 Опитування: Більшість росіян не вважає українців окремим народом

18:36 У парламенті зареєстрували подання про недовіру Медведьку

17:30 Яценюк: Якщо крісло „заблокують”, ми його „розблокуємо”

17:23 З’їзд у Сєвєродонецьку: У ПР заявляють, що країну роз’єднують утиски російськомовних

17:02 Ющенко призначив нового губернатора Одещини

16:55 Симоненко запропонував визначитися з внутрішньою й зовнішньою політикою України



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні
BigBN - баннерная сеть для профессионалов