This version of the page http://www.korespondent.net/main/61629 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
Богатирьова: МЗС виставило Україну на посміховисько
Субота 08 Грудня 2007 08:04
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:    УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА, Загальна
 

Фото Павла Терехова / "Корреспондент"
Богатирьова: Просто курам на сміх

Богатирьова: МЗС виставило Україну на посміховисько

Кореспондент.net

29 Листопада 2006, 17:43

Координатор парламентської більшості, керівник фракції Партії регіонів у Верховної Раді Раїса Богатирьова вважає, що поява ноти Міністерства закордонних справ України щодо перенесення візиту прем’єр-міністра Віктора Януковича до США не буде сприяти налагодженню конструктивного діалогу між різними гілками влади, а також негативно позначиться на міжнародному іміджі України.


"Ми зараз спостерігаємо не за війною, а за маневрами навколо зовнішньополітичного напрямку України, де Президента намагаються протиставити прем’єр-міністру і навпаки. Хочеться застерегти ініціаторів таких маневрів, що всі ці смикання б’ють насамперед по Україні", - сказала Богатирьова.

Вона також зазначила, що поява ноти українського МЗС про перенесення візиту Віктора Януковича до США та форма, в якій це було зроблено, не будуть сприяти конструктивній співпраці між урядом, Президентом і парламентською більшістю. А також негативно вплинуть на міжнародний імідж України.

За її словами, парламентська коаліція зі здивуванням сприйняла появу ноти МЗС.

Лідер фракції зазначила, що "зараз можна тільки уявити як на все це, що відбувається з візитом Віктора Януковича до США, дивиться світова спільнота".

"Це просто курам на сміх. У цьому плані дивує і позиція Міністерства закордонних справ, адже штучно створюючи таку ситуацію вони виставляють на глум не якусь політичну силу, а країну, і це вже небезпечно", - вважає Богатирьова.

На її думку, необхідно чітко визначити, хто є ініціатором появи ноти.

"Якщо це технічні недоопрацювання, як про це заявив перший заступник керівника президентського Секретаріату Арсеній Яценюк, то необхідно чітко визначити та покарати винуватців скандалу. Але якщо це бажання і бачення Президента, то ми повинні почути конкретно думку особисто глави держави із цього питання," - підкреслила Богатирьова.

Позиція МЗС

У свою чергу, прес-служба Міністрерства іноземних справ зазначила, що вона не поширювала інформацію про можливості перенесення візитів у США.

"Дійсно 28 листопада ц.р. у МЗС України відбулася зустріч з Послом США в Україні Тейлором, у ході якої обговорювався актуальний стан українсько-американського двостороннього співробітництва. Серед іншого, піднімалося питання про можливості перенесення візиту глави українського уряду в США, у випадку несвоєчасної підготовки всіх необхідних матеріалів для успішного його проведення", - говориться в повідомленні прес-служби МЗС.

Крім того, МЗС заявив, що візит глави уряду Віктора Януковича відбудеться в запланований термін.

"У зв’язку з появою інтерпретацій у ЗМІ про можливості перенесення термінів візиту прем’єр-міністра Януковича в США інформуємо, що візит глави уряду відбудеться в запланований термін", - говориться в повідомленні.

28 листопада МЗС України направив ноту Посольству США, в якій повідомив про перенесення візиту Януковича, запланованого на 3-7 грудня. Головна причина полягала у тому, що директиви для української делегації не були розроблені у визначений указом Президента від 13 листопада термін.

29 листопада директиви були схвалені урядом і  президент їх затвердив.

За повідомленням УНІАН



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.





 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 29508 Грудня 2007  
Доходный дом
Гордость нации
Дом-2
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

21:03 Черновецький: Ющенко не підпише закон про переобрання мера

20:41 Черновецький наклав вето на "варварське рішення Київради"

20:34 Україна залишається вірною НАТО без натяку на взаємність

19:52 Через порушення правил безпеки призупинені роботи на шахті Калініна

18:50 Опитування: Більшість росіян не вважає українців окремим народом

18:36 У парламенті зареєстрували подання про недовіру Медведьку

17:30 Яценюк: Якщо крісло „заблокують”, ми його „розблокуємо”

17:23 З’їзд у Сєвєродонецьку: У ПР заявляють, що країну роз’єднують утиски російськомовних

17:02 Ющенко призначив нового губернатора Одещини

16:55 Симоненко запропонував визначитися з внутрішньою й зовнішньою політикою України



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні
BigBN - баннерная сеть для профессионалов