This version of the page http://fireon.org.ua/2006/12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
Блоґ FireON’a » 2006 » December

Fodey.com

Хочу порадувати усіх поціновувачів цікавих веб-сервісів. На цей раз об’єкт моєї писанини називається Fodey.com. Він дозволяє генерувати цікаві картинки із заздалегідь написаним текстом (шкода, що тільки англійською).
Ось деякі з них:
Газета

Кіношна фігня (Clapper Board)

Wizard Text

Балакучі сови, помідори та багато іншого….

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Меррі Крістмас енд Геппі Нью Їр!

З Новим роком та Різдвом!

Вітаю всіх із Новим 2007 роком і Різдвом Христовим! Нехай цей рік свині примножить ваші здобутки так само, як і свиня “примножує” свою вагу . Нехай все, що ви задумали або про що мрієте, збудеться в цьому році.

Бажаю, щоб цьогорочні святкування якщо  не запам’ятились на все життя, то хоч залишили приємні спогади.

Не обійдусь і без політики (така вже моя натура).Бажаю всім проукраїнським силам в цьому році виявляти більшу дієвість в розвитку нашої Батьківщини і в захисті проти її ворогів, а Віктору Андрійовичу - набратися сил послати антиукраїнський уряд… у відставку.

Словом, нехай усі ваші бажання збуваються!
Вітаю всіх, особливо своїх друзів:

  • Ribel (ribel.org.ua)
  • Hip (hip.org.ua)
  • Pro.teus (CarsWorld, Гоґвортс-Україна)
  • g_i (безlimitні нотатки)
  • InHack
  • NAZ@RIY (Молодіжна взаємодія)
  • Q Smith
  • Aureole
  • Blumella
Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Слов’яни

Літопис Руський відносить до слов’ян лише наступні племена: «поляни, древляни, новгородці, полочани, дреговичі, сіверяни, бужани, волиняни». Літописцем до слов’ян не зараховано племена радимичів і в’ятичів — безпосередніх предків сьогоднішніх росіян.

Слов’яни вперше були згадані під своїм іменем в І ст. н. е., але вже в межах пшеворської культури деякі археологи виокремлюють слов’ян, не кажучи вже про те, що праісторія слов’янства деякими вченими відноситься до III—II тис. до н. е. Але беззаперечно, слов’яни є автохтонами в Україні – тобто Україна або її частина була прабатьківщиною слов’ян як частини індоєвропейців. Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Deepest Sender

У своїй статті про перехід на Firefox Hip описав кілька розширень, які він завантажив для своєї лисиці. Одним із них є Deepest Sender, який і я собі із задоволенням поставив. Плагін просто чудовий - він дозволяє робити записи до свого блоґу, і підтримує такі сервіси, як Blogger, LJ, Live Spaces і, звичайно, двигунець Wordpress!

Запускається він через меню “Інструменти” або кнопкою, яку можна поставити на панелі інструментів, завантажується в окремому вікні, має досить зручний інтерфейс.

Його первагою є те, що можна візуально побачити написане, а не ламати голову тегами, як у Wordpress.

Усім блоґерам дуже рекомендую спробувати.

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

CrystalXP.net

Щойно зайшов на сайт CrystalXP.net. Він позицірнує себе, як Community of Crystallizers”, тобто там ви можете знайти чимало цікавих речей в стилі “crystal”. А ось і перелік цих речей:

  • Значки і PNG
  • Шпалери
  • Теми для робочого столу
  • Скіни до Firefox, Media Player, Thunderbird, WinRAR та інших програм
  • Колекція пінгвінів Таксів
  • Програми
  • 3D анімація




Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

В новорічну ніч покажуть “Шрека”



Готуйтесь до новорічної бомби від каналу ICTV! Шрек заговорить як Альф з планети Мельмак!

У ніч з 31 грудня на 1 січня ICTV покаже популярний диснеївський анімаційний фільм «Шрек». Особливістю зеленого велетня і решти жителів казкового королівства стане їхня мова – літературну адаптацію мультфільму зробить сам Олекса Негребецький!

Олекса Негребецький – перекладач численних телесеріалів, фільмів та іншого. Під «іншим» потрібно розуміти, наприклад, редагування перекладу шостої книги про пригоди Гарі Поттера. Свого часу Олекса блискуче адаптував серіал «Альф» для каналу ICTV.

Нагадаємо, що цей приголомшливий мультфільм про безтурботне життя зеленого троля, якому доручили звільнити з неприступної вежі прекрасну принцесу Фіону, у п’ятірці наймасовіших мультфільмів усіх часів.

“Шрек” на ICTV - 31 грудня, о 19:30

До речі, картинки, які ви бачите зверху, можна завантажити з розширенням 1024X768 i 1280X1024 теж на сайті ICTV.

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

“Кіно-переклад” набирає обертів!



Ще раз хочу нагадати про ініціативу “Кіно-переклад”. Для тих, хто ще не приєднався, ось адреса: http://www.pledgebank.com/kino-pereklad. Тих же, хто поставив свій підпис, закликаю і надалі вести боротьбу проти русифікації і в будь-якій ситуацію розповсюджувати інформацію про ініціативу, яку підтримало вже 3376 осіб!

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Google – тепер конкурент і для Adobe?


Роблячи випад убік Adobe, в середу Google випустила web-додаток для перегляду книг, переведених у цифрову форму для використання в проекті Book Search. Подібно Google Maps і Gmail, інтерактивний інструмент працює прямо в браузері користувача і підтримує як збільшення необхідної ділянки, так і повноекранний режим.

Поки книги на сервісі Goggle доступні у форматі pdf, утиліта компанії фактично відміняє потребу у використанні Adobe Reader Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Ще раз з Різдвом (привіт від Птіци)

Прошу, панове, ознайомтесь із цим ПРЕКРАСНИМ роликом

Птічка рулить

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Google тісно на Землі


Космічне агентство NASA та найбільша пошукова система Google уклали угоду про створення спільної бази даних зображень Місяця та Марса Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Останній «Гаррі Поттер» святкуватиме Гелловін

Британська письменниця Джоан Ролінґ відкрила таємницю – остання, сьома, книжка про пригоди чарівника Гаррі Поттера називатиметься “Гаррі Поттер і фатальний День всіх святих” (Harry Potter and the Deathly Hallows).
На прилавках книгарень новинка повинна з’явитися у першій половині 2007 року. Авторка бестселера підтвердила чутки, що в заключній частині “Поттеріани” загинуть два герої. Одним із них, можливо, буде сам Гаррі…

Високий замок

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Як вивчити назви 12-ти місяців

Для того, щоб вивчити назви 12 українських місяців, потрібно в серпні під вересень взяти гарну дівчину і повести її під березень, покласти на травень, уперти ногами в липень, взяти одною рукою за грудень, а іншою за жовтень, всунути свій лютий червень в її квітень і робити такий січень, щоб почався листопад..

Гонсько, чи не так? Стягнув з Oleh Lutsiv Blog

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Вітаю з Різдвом!

Вітаю з Різдвом усіх, хто його цього вечора святкує. Як подарунок, зтягнув з Теревень різдвяну флешку. Качайте на здоров’я (до речі, подивитись дуже рекомендую, ато багато втратите :-)).

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

“Евросеть” - геть! Окупація - стоп!


Всеукраїнське об’єднання “Свобода” трактує рекламну кампанію російської фірми “Евросеть” як системний прояв окупації інформаційного простору нашої держави з боку Російської Федерації.

Компонентом логотипу та рекламної продукції фірми “Евросеть” є державний прапор Російської Федерації, що є порушенням статті 8 Закону України “Про рекламу”, а також статті 6 чинної в Україні Паризької конвенції про охорону промислової власності. Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Євроазіатська-ацька організація

Так от, побував оце щойно на сайті “Євроазіацькой-ацькой організації” (© Geroyam Slava), так там вони от що написали:

В ночь на среду в Молодежном парке Харькова неизвестные демонтировали знак, установленный “в честь” Украинской повстанческой армии (УПА), отдельные отряды который, в частности СС “Галличчина” воевали на стороне Вермахта против Советской армии во время Второй мировой войны.

Ржу ще досі

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Антиукраїнський бедлам

В ніч з 19 на 20 грудня невідомими особами було зруйновано пам’ятний Камінь, встановлений у Молодіжному парку Харкова на честь 50-річчя Української Повстанської Армії. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, голова обласної організації Української народної партії Василь Третецький, який побував на місці події.
Василь Третецький повідомив, що навколо місця, де стояв пам’ятний Камінь, виявлені сліди важкої техніки, за допомогою якої Камінь було вирвано із землі і вивезено в невідомому напрямку. Натомість на місці пам’ятника невідомі особи встановили чорний прапор із жовтою символікою. (Джерело: сайт УНП)

Подібні дії не можуть бути замовчані! Зараз в Україні відбувається повний бедлам, як збоку антиукраїнської влади, так і збоку прибічників цієї влади, і українська громада має, як мінімум, знати, як максимум - діяти!

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Рейтинг найпопулярніших паролів

Нещодавно на сайті Wired був опублікований рейтинг найпопулярніших паролів, що використовуються в Інтернеті.

Дослідження було проведене шляхом створення підробної сторінки MySpace, куди користувачі “вбивали” свої дані.

Так от, найпопулярнішим паролем виявився password1, що, як іронізує Wired, не може не радувати, адже люди почали прислуховуватись до поради використання цифр в своїх паролях (справа в тім, що раніше найпопулярнішим було слово password).

Двадцятьма найпопулярнішими виявились Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Моє знайомство з Linux


Вчора я встановив собі ОС Mandriva Linux, тому хочу поділитися моїми враженнями. Про позитивні сторони багато не скажу, бо мій “стаж роботи” на Linux не такий великий, а от про те, що мені не подобається - розповім детально. Read the rest of this entry »

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

Google займеться випуском мобільних телефонів


Google разом з британським телекомунікаційним оператором Orange планує зайнятися випуском мобільних телефонів, що будуть виходити під брендом “Google Phone”. В телефоні буде встановлене ґуґлівське ПЗ, тому для користувача будуть доступні ґуґлівські сервіси, серед яких, звичайно, пошук і мапи.

Korrespondent.net

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...

UaBlackList

Нещодавно відкрився сайт під назвою UaBlackList, який позиціонує себе як борець з сайтами, які тим чи іншим шкодять УА користувачу, а також розповсюджувачами та користувачами нелегального матеріалу (матеріалу захищеного так званим копірайтом, варезу).

На мій погляд це є свідченням народженням громадської свідомості у українців, адже останнім часом Україна згадувалась саме як одна з найбільш “піратизованих” країн. Звичайно що це не дивно, адже наші громадяни не перебувають у великому достатку і просто не можуть собі дозволити купити ліцензійне ПЗ, той самий Windows, проте не слід забувати і про те, що будь-якому продукту є альтернатива. Для Віндовза це Лінукс, для ІЕ це Firefox, для Acrobat Reader це Foxit Reader, для MS Office - OpenOffice.org, і цей список можна продовжувати…

Також мені дуже сподобалось те, що до каталогу “чорних сайтів” входять ті веб-ресурси, які порушують свободу слова, а саме Форум міста Севестопіль і сайт КПУ.

Допомогти проекту ви можете, встановивши на своєму сайті кнопки розміром 80Х15, які знаходяться ТУТ.

Збережіть прочитане на... Bookmark this post...


Українська банерна мережа