This version of the page http://www.ccf.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-08. The original page over time could change.
Український фонд "Благополуччя дітей"
Новини

23-25 вересня 2007 р. в рамках проекту "Покращення громадського здоров'я шляхом підвищення потенціалу місцевих громад" у Києві проводитиметься семінар „Технології інформування населення та представників влади щодо громадського здоров'я”. Під час семінару учасники оволодіють окремими прийомами написання статей та звітів, розглянуть питання та проблеми, на які слід зважати при лобіюванні інтересів громадськості серед політиків. Семінар-тренінг проводить Ендрю Роджерс, директор програм з питань громадського здоров'я, та Фіона Рейнолдс, консультант з питань громадського здоров'я Primary Care Trust (Бері, Велика Британія)

Всеукраїнська конференція „Розвиток сімейних форм виховання в Україні: здобутки, досвід та перспективи”
24.01.2007. В Києві, в готелі „РУСЬ” відбудеться всеукраїнська конференція „Розвиток сімейних форм виховання в Україні: здобутки, досвід та перспективи”.
Під час конференції буде презентовано: результати 3-річного проекту „Реформування системи піклування про дітей в Україні шляхом розвитку інституту прийомних сімей”, який здійснювався в Україні за фінансової підтримки програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Подія місяця
Благодійний концерт "...и Друг Мой Грузовик"
Учасники гурту „…и Друг Мой Грузовик” вирішили долучитися до проекту “У пошуках янгола”, організованого Українським фондом “Благополуччя дітей”. Концерт гурту відбудеться 27 червня о 19:30 у клубі "Квартира Бабуїн".

20 листопада у світі відзначається Всесвітній день дітей…

20 листопада 1959 року Генеральною Асамблеєю ООН була проголошена Декларація прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини, її основні права: право на національність та ім’я, право на освіту, заборону дитячої праці, право на гру та розвиток. Через 20 років, 20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція ООН про права дитини, - міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини.
Україна, ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини (27.02.1991) серед 192 країн світу, взяла на себе зобов’язання по забезпеченню кожній дитині захист і піклування, які необхідні для її благополуччя; захист від усіх форм дискримінації та експлуатації та повну реалізацію прав, визначених Конвенцією ООН про права дитини.
Відповідно до цього документу, на уряд країни-учасниці Конвенції покладено відповідальність за:
-           забезпечення належного рівня життя, необхідного для повного фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини;
-           здійснення заходів щодо зниження рівня смертності немовлят і дитячої смертності та забезпечення  необхідної  медичної  допомоги та охорони здоров'я всіх  дітей;
-           розвиток  різних  форм  освіти,  як загальної, так і професійної та забезпечують її доступність для всіх дітей;
-           впровадження ефективних соціальних програм з метою надання необхідної підтримки дитині;
-           забезпечення дітей, які позбавлені батьківського піклування або сімейного оточення, особливого піклування; розвитку сімейних форм виховання.
В Україні, як і в будь-якій демократичній державі, існує державна система захисту прав дитини; покращання становища дітей та забезпечення їх прав є одним з пріоритетів сучасної соціальної політики країни.
Ми приділяємо питому увагу питанню реалізації права дитини на розвиток та виховання у сімейному оточенні. Задля цього у пілотних областях було запроваджено систему громадських уповноважених із прав дитини, проведено низку просвітницьких семінарів серед представників органів державної влади та місцевого самоврядування, практиків соціальної сфери щодо реалізації державної політики у сфері сім’ї та дитинства згідно з основними положеннями Конвенції ООН з прав дитини.
Пріоритетом діяльності УФБД залишається також формування громадської думки стосовно усвідомлення цінності особистості дитини, яка має право жити у світі без насильства.

Для батьків

Для соціальних працівників