Номер 131 за 24.07.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Небесна «світломузика»
Грозові дощі не давали українцям спати і залишали людей без електрики
Наталя РОТАЙ   

Такої грози, яка бушувала над Києвом в ніч на неділю, українська столиця не бачила давно. Люди просиналися серед ночі від страшного гуркоту, мружилися від яскравих небесних спалахів й похапцем зачиняли вікна — щоб до оселі, бува, не «закотилася» шарова блискавка. У ніч на понеділок «спецефектів» було менше, але громові розряди небесної електрики встигли налякати не одну сотню киян. «УМ» поцікавилася у синоптиків, з чим були пов'язані такі тривалі й інтенсивні грози і чи слід чекати «блискавичних» ночей найближчим часом.


«Герой» повернувся і знову заховався
Після двомісячного лікування міністр внутрішніх справ Цушко приїхав в Україну. Й одразу відбуває у відпустку
Степан ЩЕСНЯК   

Василь Цушко повернувся в Україну так само таємниче, як і вилітав звідси. Ще кілька днів тому міністерські та партійні чини зізнавались, що не знають точної дати прибуття міністра, аж 21 липня з'явилася інформація, що міністр уже на українській землі.


Уже не «другий Чорнобиль»
Поки на Львівщині завершуються рятувальні та відновні роботи, очільник Мінтрансу заявляє, що Кабінет Міністрів свідомо дезінформував населення
Ярослав ТРАКАЛО   

Станом на вчорашній ранок рятувальники підготували до завантаження на залізничну платформу дванадцяту цистерну, яка тиждень тому перекинулася внаслідок техногенної катастрофи під селом Ожидів Буського району на Львівщині. Для підняття цистерн залізничники проклали близько 50 метрів тимчасової колії, по якій до місця НП прибули важкі крани. Також було повністю відновлено ділянку колії на одному з напрямків руху.


Докопатися до правди
У 30-х роках у гомельські ліси привозили на розстріл «ворогів народу» з України. Білоруські громадські організації просять владу України допомогти у встановленні результатів розкопок братських могил
Тетяна СНІТКО   

Розмова з героями цієї статті почалася несподівано. Хоча зібралися обговорити похмуру тему, початок моторошно розвеселив. Письменник Василь Яковенко сказав таємниче: готується книга про «білоруський Майдан» (протести березня 2006 р. проти виборчих фальсифікацій). «Будемо цитувати у книзі одну українську газету, яка висвітлювала ті події найправдивіше, — «Україну молоду», — сказав письменник, — її кореспондентка навіть до в'язниці потрапила...» — «І саме їй ми зібралися зараз давати інтерв'ю!» — додав другий співрозмовник, опозиціонер В'ячеслав Сівчик, один із організаторів наметового містечка в Мінську у 2006 році. Тепер обидва — і Сівчик, і Яковенко — увічнюють пам'ять про жертви інших, значно страшніших подій. Нинішньої осені демократична громадськість усього колишнього СРСР відзначатиме роковини сталінського терору 37-го року.
У Білорусі й досі виявляють раніше невідомі місця масових розстрілів. Одну з таких братських могил знайдено нещодавно у лісах під Гомелем. Активісти громадського оргкомітету «Рік пам'яті», які в буквальному сенсі слова відкопали цю страшну інформацію, поділилися своїми побоюваннями. На їхню думку, влада Білорусі готова приховати правду про місця розстрілів 70-річної давнини неподалік білорусько-українського кордону. Про це й розповідає співголова громадського оргкомітету «Рік пам'яті» Василь Яковенко й активіст організації В'ячеслав Сівчик.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Надзвичайна ситуація
Світ
Економіка
Столиця
Людина
Минуле і думи
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

6 грудня, чт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4336 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)