Про компаніюПослугиКонтактиОплатаКлієнтамЗамовитиРусская версия
Тарифи
W-25
Місце: 25 мб
Трафік: Необм.
MySQL баз: 25
Ціна: 6 грн. в міс.

Детальніше
W-50
Місце: 50 мб
Трафік: Необм.
Mysql баз: 50
Ціна: 11 грн. в міс.

Детальніше
W-200
Місце: 200 мб
Трафік: Необм.
Mysql баз: 200
Ціна: 22 грн. в міс.

Детальніше
 Зробити замовлення

Кнопки



Ми приймаємо WebMoney



Перевірити атестат






Сайти наших клієнтів:



Додавання сайтів до переліку проводиться в білінг-панелі.

Обираємо: Windows чи Linux Хостінг

Необхідно почати з того, що кожен варіант має свої сильні й слабкі сторони, свої переваги й недоліки.

Часто говорилося, що в цілому Linux більше безпечний і стійкий, хоча сам по собі Linux не існує, а існує безліч його різновидів. Користувачі Linux іноді доходять до фанатизму, підтримуючи свою улюблену операційну систему. Сила їхнього переконання може бути дуже вражаючою, але вона не повинна бути єдиною основою віри в те, що вони праві. З іншої сторони середньостатистичний користувач Linux більше знає про комп'ютери, ніж просто звичайна людина, тому він, швидше за все, знає, про що говорить.

З іншого боку, в Windows, здається, не так багато справжніх прихильників або їх просто не так добре чути. Це може бути пояснене тим, що компанія Microsoft була залучена в безліч судових процесів, що вплинуло на її імідж й, отже, на імідж її товарів.

Стабільність настільного комп'ютера та сервера

Багато людей, що роблять свої перші кроки в "прекрасному світі хостингу", припускають, що якщо на їхньому настільному комп'ютері або комп'ютері, що буде використовуватись для створення веб-сторінок встановлений Windows, то вони повинні шукати Windows-хостинг. Це абсолютно не правильно. Сторінки можуть створюватися в Windows і хоститись на Linux і навпаки. Із цим проблем не існує.

Також часто плутають і занадто узагальнюють те, що Windows - це просто Windows і що він дуже переповнений, нестабільний і небезпечний. Хоча Windows як такий не існує. Існує багато видів Windows, і всі вони різні.

Windows XP - це великий крок уперед, що стосується стабільності, і головна причина цього полягає в тому, що він створений на базі Windows 2000, операційної системи, створеної для серверів. Стабільність створених для серверів версій Windows значно перевершує стабільність тих версій, які були створені для настільних комп'ютерів (95 & 98 & ME). Це означає, що Windows 2000 й Windows 2003 не є звичайними операційними системами для настільних комп'ютерів, вони грають в іншій лізі.

Якість функціонування

Порівнюючи Windows й Linux, часто відзначалося, що Linux справляється з більшою кількістю процесів одночасно набагато краще, ніж Windows, що рівень стабільності Windows знижується швидше зі збільшенням кількості процесів, виконуваних на машині.

В остаточному підсумку це значить, що за допомогою Linux можна "вичавити" більше із сервера, але в руках знаючого систему адміністратора будь-який сервер буде працювати дуже добре, будь то Windows або Linux.

Linux поширюється безкоштовно, у той час як усе, що пов'язане з Windows пов'язане із грішми.

Але чи не найголовніше, що код Linux відкритий і процвітає завдяки роботі багатьох програмістів, що працюють на добровільних засадах. Можна тільки похвалити обсяг вкладеної ними праці й якість їхньої роботи.

Отже, що ж Ви повинні шукати?

Рішення про те, який хостинг вибрати - Windows або Linux, повинне бути засноване не на міфах, а на фактичних потребах. Частіше рішення повинне бути засноване на знанні того, що є у Вас й/або Вашого персоналу/ділових партнерів/друзів, що Ви плануєте робити з Вашим веб-сайтом або що Ви бажаєте вивчати.

Елементарні, статичні веб-сторінки написані за допомогою HTML (мова Розмітки Гіпертексту), що інтерпретується браузером як веб-сторінки в такому виді, у якому ми їх бачимо, що містять текст, таблиці, зображення та інше. Сторінки, написані винятково за допомогою HTML, можуть хоститись на будь-якому веб-сервері, незалежно від виду операційної системи.

Однак динамічні, інтерактивні веб-сторінки - це інші вареники, і їм необхідні потужні мови програмування. А тепер не переплутайте терміни "динамічний" й "анімований". На веб-сторінках можуть бути присутніми анімовані об'єкти, наприклад: gif-файли, але це не робить їх динамічними. Як приклади динамічних сторінок можна привести сторінки форуму, електронний магазин та ін., на яких Ви посилаєте інформацію на сервер, а сервер зберігає цю інформацію й діє по-різному, залежно від надісланої Вами інформації.

Приклади мов програмування динамічних сторінок: Perl, PHP, ASP, Python, Java та ін. Стосовно до даної статті PHP й ASP можна охарактеризувати як "особливі", через їхню популярність і не тільки. PHP має відкритий код і поширюється безкоштовно, у той час як ASP є продуктом компанії Microsoft.

Поки розроблювачі PHP робили кроки, необхідні для того, щоб зробити PHP придатним до використання й на тих машинах, де встановлений Windows, компанія Microsoft очевидно (і це не дивно) знайшла причини зробити ASP таким чином, щоб його можна було використати тільки на тих машинах, де встановлений Windows.

Інші компанії й окремі люди працюють над тим, щоб перенести ASP на машини з іншими операційними системами, але хоч їхні праці й заслуговують похвалу й вони вже зробили гігантські кроки в досягненні цієї мети, вони лише частково вирішили проблему. У даний момент повністю використати всі функції й можливості ASP можна лише на тих машинах, де встановлений Windows.

Однією міжплатформенною ASP спробою стала Sun Java System Active Server Pages. Інша спроба - Apache-asp.org. Оскільки, в якості веб-сервера для Linux краще використати Apache, то створення Apache-ASP є досить обґрунтованим кроком.

Як я вже говорив, на сьогоднішній день всі функції ASP й ASP.NET можна використати лише на машинах з Windows. Тому, якщо Ви плануєте використати ASP, Вам краще зупиниться на Windows-хостингу.

PHP

PHP був розроблений прихильниками відкритого коду, більшість яких згрупувалися навколо Linux. Linux, Apache, PHP й MySql являють собою широко відомі й відмінно працюючі системи.

На щастя, PHP також дуже добре працює на платформі Windows-IIS (Internet Information Services), і це значить, що PHP сценарії будуть також працювати на машині, де встановлений Windows (хоч при цьому можуть знадобитися зміни в сценаріях).

PHP досить швидко став популярний і прославився своєю швидкістю, безкоштовністю й потужністю. Додайте до цього велику кількість написаних за допомогою PHP сценаріїв (безліч із яких поширюються безкоштовно), надлишок інформації практично по кожному з питань, що мають відношення до PHP й Ви зрозумієте, чому усе більше користувачів вибирають PHP.

Процес вибору

Використання Windows у якості хостингової платформи має як мінімум одну велику перевагу: можливість використати всі функції ASP й ASP.NET. Якщо ви плануєте використати ASP, тому що Ваші працівники знають ASP або тому, що його краще застосовувати для рішення Ваших конкретних завдань, то Windows-хостинг - це краще, що Ви можете вибрати на даний момент.

Добре те, що PHP не зроблено винятково під Linux і він досить добре працює під Windows. Якщо трохи пізніше Ви вирішите використовувати для чого-небудь PHP, то Ви без особливих незручностей зможете це зробити, звичайно ж, якщо на сервері Вашого хостера є PHP.

Повертаючись до Linux: хоча в даний момент Ви не зможете повною мірою використати переваги ASP, проте дана операційна система часто використається на веб-серверах. Вона славиться своєю стабільністю, а це багато чого вартує. Поки нестабільність Windows, хоча часто-густо вона породжена слухами, є часто обговорюваним питанням, стабільність Linux практично незаперечна.

Ціна й доступність

Хоча Linux, як відомо, безкоштовний, і, фактично він таким й є, існують суперечки щодо загальної вартості прав власності при використанні операційної системи веб-серверами. Деякі дослідження показали, що Windows у певний час і за певних умов може бути дешевше у використанні, чим Linux. Не дивно, що спонсором цих досліджень так чи інакше виступала компанія Microsoft. Звичайно, також проводилися й протилежні дослідження, де отримані результати минулого прямо протилежні. Там іде війна, Ви знаєте?

Якщо Ви хочете довідатися про це більше, Ви можете спробувати запустити в Google пошук за фразою "windows linux cost of ownership" ("вартість windows й linux").

Поки "великі хлопці" демонструють кількість своїх користувачів і із задоволенням займаються екстраполяцією, у реальному світі, по тій або іншій причині Linux-хостинг звичайно дешевше, ніж Windows-хостинг, а отже, виділений сервер, що працює на Linux, буде коштувати дешевше, ніж точно такий же, але працюючий на Windows. Стосовно до віртуального хостингу це означає, що вибравши Linux, за ті ж самі гроші можна одержати більше веб-простору й передати більше даних.

Варто зауважити, що більшість хостерів пропонують хостингові плани на основі Linux, тому може виявитися, що знайти гарну хостингову компанію, що працює на Linux набагато легше. Це зовсім не означає, що занадто мало хостерів пропонують хостинг на основі Windows. Це не так! У світі існують тисячі хостерів, і пропозиція хостингу на основі Windows представлено серйозно. Просто пропозицій на основі Linux значно більше.

Отже, що ж тепер?

На даний момент наша компанія використовує Linux через його прославлену стабільність, надійность, безпеку й (чому б не згадати) низьку вартість. Однак в майбутньому ми плануємо встановити сервер на базі Windows.

Інші статті

Наші новини

07.12.2007, 10:18:43

Тимчасова перерва в роботі білінг-панелі

Детальніше

03.12.2007, 09:26:08

Прийом платежів через систему Приват24 відновлено.

Детальніше

 Всі новини



Контакти
Сторінка контактів:
http://uahosting.com.ua/order/contacts.php


Вхід у білінг-панель:
http://uahosting.com.ua/order/


Мапа сайту:
http://uahosting.com.ua/map.php

Сайти наших клієнтів:



Додавання сайтів до переліку проводиться в білінг-панелі.