This version of the page http://www.tourism.gov.ua/doc.aspx (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-07. The original page over time could change.
Державна служба туризму i курортiв
   
Пошук

ПОЛОЖЕННЯ про порядок видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу

 

І. Загальні положення

 

Це Положення розроблено з метою забезпечення надання якісного туристичного супроводу   та  екскурсійного  обслуговування  груп туристів  та  туристів,  що  здійснюють  подорожі   індивідуально, створення  бази  даних  про  наявні  в  Україні кадри туристичного супроводу,   ступінь   фахової   підготовки    гідів-перекладачів, екскурсоводів, спортивних інструкторів,  провідників  та  інших фахівців туристичного супроводу.

 

          Цим Положенням визначаються:

- порядок  видачі та переоформлення дозволів на право здійснення туристичного супроводу, видача дублікатів дозволів;

- порядок   створення   та   основні  функції  акредитаційних комісій;

- перелік  документів,  що  надаються  фахівцями туристичного супроводу акредитаційній   

   комісії для отримання  дозволу  на  право здійснення туристичного супроводу;

- порядок  контролю  та  анулювання  дозволу  на   право здійснення туристичного

   супроводу.

 

ІІ. Порядок отримання дозволу:

 

2.1. Дозвіл  на право здійснення туристичного супроводу (далі - Дозвіл) є офіційним документом,  який  підтверджує  кваліфікацію фахівця туристичного супроводу і дає право на:

-          надання екскурсійних послуг екскурсоводам та гідам-перекладачам у межах

територіально-адміністративної одиниці,  Акредитаційною комісією якою видано Дозвіл, а також надавати дорожню інформацію на міжобласних  туристично-екскурсійних маршрутах по всій території України;

-          іншим фахівцям туристичного супроводу надавати відповідні послуги туристичного

супроводу по території України.

 

     2.2. Дозвіл повинні  отримувати гіди-перекладачі, екскурсоводи,  спортивні інструктори, інструктори підводного плавання (рекреаційний дайвинг), провідники та інші фахівці  туристичного супроводу - фізичні особи,  які проводять діяльність, пов'язану з туристичним супроводом, за винятком осіб, які працюють на відповідних посадах  підприємств,  установ,  організацій,  яким належать чи які   обслуговують  об'єкти  відвідування  (музеї, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва, монастирські комплекси, спеціалізовані виставки тощо).

    

   2.3. Перелік посад фахівців туристичного супроводу, яким для здійснення діяльності, пов'язаної з туристичним супроводом, необхідно отримання Дозволу, та кваліфікаційні вимоги до них затверджуються центральним органом виконавчої влади в галузі туризму.

 

     2.4. Діяльність з надання послуг туристичного  супроводу  без Дозволу, крім випадків, передбачених  п.2.2 цього Положення, вважається порушенням  законодавства  в  галузі туризму, яке  тягне  за  собою  відповідальність  згідно  із  законодавством України.

 

     2.5. Видача Дозволів здійснюється  за місцем  проживання фахівця туристичного супроводу, відповідними  Акредитаційними  комісіями, створеними Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

 

2.6. До складу Акредитаційної комісії  (не  менше  5 осіб) входять представники  структурних  підрозділів  з  питань  туризму місцевих  органів  виконавчої  влади, а також представники громадськості (громадських  організацій в галузі туризму, фахівці  туристичного  супроводу зі стажем роботи за фахом не менше 5 років,  представники  суб'єктів підприємницької діяльності,  що  надають  екскурсійні  послуги  та послуги туристичного супроводу). Кількість представників громадськості у складі Акредитаційної  комісії повинна складати не менше половини  від загальної кількості її членів.

    

    2.7. Положення  про  Акредитаційну  комісію, її склад затверджуються розпорядчими  актами  Ради  міністрів  Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

 

   2.8. Дія Дозволу поширюється у межах даної адміністративної території, на якій відповідна Акредитаційна комісія видала Дозвіл.

 Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації  в разі потреби та за поданням відповідних Акредитаційних комісій можуть   укладати   угоди   про   видачу   Дозволів фахівцям  туристичного супроводу,  дія яких поширюватиметься на  дві або  більше адміністративних територій,  про що зазначається  у дозвільних документах.

 

     2.9. Основними функціями Акредитаційної комісії є:

     - розгляд і прийняття  рішень  за  заявами  про видачу, переоформлення Дозволів, видачі дублікатів Дозволів, рішень про мотивовану відмову у видачі Дозволу;

     - підтвердження відповідності кваліфікаційним  вимогам фахівців туристичного супроводу;

     - розгляд заяв та скарг фізичних та юридичних осіб щодо якості надання послуг з туристичного супроводу;

     - прийняття рішень про  анулювання Дозволу;

     - формування,  унесення  змін  та  ведення  реєстру  фахівців туристичного  супроводу.  Інформаційний  фонд   реєстру   щомісяця надається центральному органу виконавчої влади в галузі туризму на бланках або технічних носіях.

 

     2.10. Фахівці  туристичного супроводу  для  отримання  Дозволу мають  подати  Акредитаційній  комісії:

     -  заяву встановленого зразка, яка є одночасно акредитаційною карткою (додаток  1)  у       2-х примірниках, із зазначенням в ній переліку документів, що подаються та  послуга (послуги) туристичного супроводу, на яку (яки) видається Дозвіл. Один примірник заяви в разі прийняття документів підписується посадовою особою, яка прийняла документи та повертається заявнику, із відміткою про дату прийняття документів та підпису відповідальної особи, яка прийняла документи;

     - 4  фотокартки (розміру 3х4);

-          копію паспорта;

-          копію довідки про присвоєння  індентифікаційного номера;

     -     копію диплома про середню спеціальну освіту або базову вищу освіту, або вищу освіту;

-          копію документа про закінчення спеціальних курсів/фахових установ;

-          копію документа про перепідготовку чи підвищення кваліфікації гіда-перекладача, екскурсовода, спортивного інструктора, провідника або іншого відповідного фахівця туристичного супроводу.

      - копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи  (якщо  така фізична особа надає послуги туристичного супроводу як суб'єкт підприємницької діяльності).

     Фахівець туристичного супроводу зобов’язаний проходити курси підвищення кваліфікації кожні п’ять років загальною тривалістю 54 години сумарно.  

 

2.11. При поданні документів для отримання Дозволу забороняється вимагати документи або їх копії, не передбачені п.2.10 цього Положення а також вимагати додаткового засвідчення копій документів і вчинення заявником інших дій, якщо це прямо не передбачено у цьому Положенні.

 

     2.12. Документи подаються заявником особисто або через уповноважену ним особу. У разі подання документів через уповноважену ним особу, до документів, передбачених у п.2.10 цього Положення, додається довіреність, засвідчена нотаріально, або її копія, засвідчена нотаріально.

 

     2.13. Акредитаційна   комісія  протягом  10  календарних днів  з  моменту отримання повного комплекту документів від заявника або його уповноваженого представника, розглядає їх і приймає  рішення про видачу Дозволу, або про мотивовану відмову у його видачі, або про мотивовану відмову у видачі Дозволу на будь-яку з послуг туристичного супроводу, у разі коли заявником була подана заява на декілька послуг.

 

2.14. За необхідності Акредитаційна комісія може запросити заявника на співбесіду протягом строку, вказаного у п.2.14 цього Положення, на якій зажадати від нього надання додаткової інформації щодо підтвердження кваліфікаційним вимогам, а також пред’явлення оригіналів документів, передбачених у п.2.10 цього Положення. На такій співбесіді обов’язково ведеться протокол із зазначенням питань до заявника та отриманих відповідей.

 

2.15. Протягом   5   робочих днів   з   моменту   прийняття  рішення Акредитаційною   комісією  заявник особисто або уповноважена ним особа, за умови пред’явлення довіреності, засвідченої нотаріально або її нотаріально засвідченої копії, отримує:

     -  Дозвіл  встановленого зразка (додаток  3) та нагрудний знак (бейдж) установленого зразка (додаток 4) із зазначенням послуги (послуг)  фахівця туристичного супроводу, щодо якої (яких) Акредитаціною комісією було прийняте рішення про видачу  Дозволу; або

-          мотивовану відмову у видачі Дозволу в письмовій формі, із зазначенням в ній послуги (послуг) фахівця туристичного супроводу, у видачі Дозволу на яку (які) відмовлено.

 

2.16. У разі, якщо заявник  бажає отримати Дозвіл відразу на декілька послуг туристичного супроводу, то Дозвіл видається з вказівкою в графі “послуги фахівця туристичного супроводу” на ті  послуги, щодо яких надано відповідні документи згідно з п.2.10 цього Положення.

 

     2.17. Підставою для відмови у видачі Дозволу заявнику є виявлення недостовірної інформації у поданих заявником документах, а також виявлення Акредитаційною комісією невідповідності заявника встановленим кваліфікаційним вимогам.

 

     2.18. Дозвіл  видається  строком  на  пять  років.  Початком строку дії Дозволу вважається дата прийняття Акредитаційною комісією рішення про його видачу.  Продовження строку дії Дозволу здійснюється  шляхом видачі нового Дозволу, у порядку, установленому для його отримання.

 

     2.19. Переоформлення виданого  Дозволу  здійснюється  у  разі зміни прізвища, ім'я, по батькові фізичної особи, з одночасним переоформленням нагрудного знаку (бейджу), шляхом видачі нового Дозволу та нагрудного знаку (бейджу).

    

     2.20. Для переоформлення виданого Дозволу фахівець туристичного супроводу зобов’язаний протягом календарного місяця з дня настання відповідних підстав для такого переоформлення, надати Акредитаційній комісії заяву на переоформлення дозволу у довільній формі, дві фотокартки (розміром 3х4) та копію паспорту з внесеними змінами. Подання інших документів у цьому випадку не вимагається.

 

2.21. Переоформлення Дозволу здійснюється на строк, визначений в заяві на переоформлення. Строк дії переоформленого Дозволу не може перевищувати строку, на який видавався Дозвіл .

 

2.22. У разі переоформлення Дозволу  Акредитаційна комісія на найближчому засіданні розглядає подані документи та  приймає рішення про переоформлення Дозволу такого фахівця туристичного супроводу, видачу йому нового Дозволу з внесеними змінами  та  визнання недійсним Дозволу та нагрудного знаку (бейджу), який переоформлюються, з обов’язковим внесенням відповідних змін до Реєстру фахівців туристичного супроводу.  

 

2.23. Не переоформлений в установлений строк Дозвіл вважається недійсним.

 

2.24. Обов’язковою умовою отримання переоформленого Дозволу є повернення Акредитаційній комісії раніше виданого Дозволу.

 

2.25. Фахівець туристичного супроводу зобов’язаний повідомити про зміну паспортних даних (крім випадку зміни прізвища, імені, по-батькові), місця проживання, місця роботи та інших даних, зазначених у документах, що були надані Акредитаційній комісії при отриманні Дозволу, для внесення відповідних змін Акредитаційною комісією до Реєстру фахівців  туристичного супроводу. У цьому випадку фахівець  туристичного супроводу зобов’язаний протягом 10 робочих днів з моменту появи відповідних змін,  подати Акредитаційній комісії заяву (за зразком згідно Додатку №1)  із внесеними змінами, до якої додати копії документів, які підтверджують відповідні зміни.

 

2.26. У   разі   втрати   або  пошкодження  виданого  Дозволу видається дублікат Дозволу. Строк дії дублікату Дозволу не може перевищувати строк, зазначений у втраченому або пошкодженому Дозволі.

    

2.27. Для отримання дубліката Дозволу фахівець туристичного супроводу зобов’язаний протягом  5 робочих днів з моменту втрати або пошкодження Дозволу надати Акредитаційній комісії заяву в довільній формі про видачу дублікату та документи, що підтверджують втрату чи пошкодження Дозволу (за їх наявності). Пошкоджений бланк Дозволу повинен бути зданий в Акредитаційну комісію разом із документами, що подаються.

 

2.28. Фахівець туристичного супроводу, що подав документи на видачу дубліката Дозволу замість втраченого або пошкодженого, може здійснювати  туристичний  супровід  на   підставі   довідки,   яка видається Акредитаційною комісією згідно з заявою на видачу дубліката Дозволу. Така довідка видається на термін з моменту реєстрації заяви Акредитаційною комісією до видачі дубліката Дозволу, або вмотивованої відмови у його видачі.

 

2.29. У випадку втрати або пошкодження нагрудного знаку (бейджу), фахівцю туристичного супроводу Акредитаційною комісією видається дублікат нагрудного знаку (бейджу) на підставі письмової заяви фахівця  туристичного супроводу довільної форми. Пошкоджений нагрудний знак (бейдж) повинен бути зданий в Акредитаційну комісію в момент отримання його дублікату.

 

2.30. Втрачений Дозвіл або нагрудний знак (бейдж) у разі надходження письмової заяви фахівця про видачу відповідного  дублікату, визнається Акредитаційною комісією недійсним з моменту реєстрації такої заяви.

 

                3. Контроль та порядок анулювання Дозволів:

 

     3.1. Контроль за дотриманням фахівцями  туристичного супроводу умов здійснення туристичного супроводу здійснюють фахівці  Міністерства курортів та туризму Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань туризму та курортів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій в межах своїх повноважень відповідно до положення про Акредитаційну комісію.

 

3.2. Фахівці  туристичного   супроводу,   що   отримали    в установленому   порядку   Дозвіл  та  надають  самостійно  послуги туристичного супроводу  як  суб'єкти підприємницької  діяльності, подають  у  визначені  терміни,  у  повному  обсязі,  за  формами, передбаченими  звітно-статистичною    документацією,    достовірну статистичну інформацію відповідно до порядку, установленого законодавством  України  про  державну  статистику,   підзаконними актами  центральних  органів  виконавчої влади з питань туризму та статистики, у тому числі:

     - до   органів   державної  статистики  та  місцевого  органу виконавчої  влади  в  галузі  туризму  -   звіт   про   діяльність туристичної   організації   за   формами: N 1-ТУР  та               N 1-ТУР(к), затвердженими наказом Державного комітету статистики  України  від 04.03.98  N  96 (зареєстрований Міністерством юстиції України від 18.03.98 за N 182/2622);

     - до   органів   державної   статистики  -  звіт  про  обсяги реалізованих послуг за формою N  1-послуги,  затвердженою  наказом Державного комітету   статистики   України   від  18.07.03  N  221.

 

3.3. Фахівці  туристичного супроводу під  час  здійснення туристичного супроводу повинні мати при собі:

     - нагрудний знак (бейдж);

     - Дозвіл на право здійснення туристичного супроводу;

На час оформлення дублікату Дозволу або нагрудного знаку (бейджу) фахівці туристичного супроводу повинні мати при собі відповідну довідку Акредитаційної комісії під час здійснення туристичного супроводу.

 

     3.4. Анулювання  Дозволу Акредитаційною комісією може бути здійснено у разі:

     3.4.1. Порушення фахівцями туристичного супроводу  норм цього Положення.

     3.4.2. Подання недостовірних відомостей при отриманні Дозволу.

     3.4.3. Передачі Дозволу та/або нагрудного знаку (бейджу) іншим особам.

     3.4.4. Встановлення фактів неякісного  здійснення туристичного супроводу.

     3.4.5. Ненадання статистичної звітності у випадках, передбачених цим Положенням.

     3.4.6. Порушення законодавства, вимог, стандартів, норм і правил у галузі туризму.

     3.4.7. Смерті фізичної особи – фахівця  туристичного супроводу.

 

  3.5. Акредитаційна комісія приймає рішення про анулювання Дозволу протягом 15 робочих днів з моменту встановлення підстав  для його анулювання.

 

3.6. При отриманні Акредитаційною комісією письмової заяви або скарги щодо неякісного або некваліфікованого здійснення туристичного супроводу фахівцем, якому комісією було видано Дозвіл (скарги або заяви підприємств, установ, організацій, посадових осіб, представників влади, громадськості або окремих громадян; безпосереднього виявлення членами Акредитаційної  комісії фактів неякісного здійснення туристичного супроводу), така заява або скарга розглядається на черговому засіданні Акредитаційної комісії при умові обов’язкового запрошення  на своє засідання фахівця, питання якого розглядатиметься на відповідному засіданні. У випадку неявки на засідання Акредитаційної комісії такого фахівця, за умови підтвердження факту  отримання ним запрошення, Акредитаційна комісія розглядає скарги або заяви щодо нього за його відсутності.  У випадку визнання на засіданні відповідної заяви або скарги обґрунтованою, комісія може винести попередження такому фахівцеві, про що йому надається повідомлення за підписом голови комісії, із занесенням відповідних відомостей до реєстру фахівців туристичного супроводу.

 

3.7. У разі отримання Акредитаційною комісією повторної письмової заяви або скарги про неякісне  здійснення туристичного супроводу фахівцем, щодо якого протягом року було винесено попередження, така заява або скарга розглядається на черговому засіданні Акредитаційної комісії. Для надання пояснень по суті заяви або скарги, на засідання комісії повинен бути запрошений фахівець туристичного супроводу, питання якого розглядатиметься на засіданні Акредитаційної комісії. Про дату і місце проведення засідання він повинен бути повідомлений у письмовому запрошенні не пізніше ніж за три робочі дні до дати проведення відповідного засідання Акредитаційної комісії. У випадку відсутності відомостей про отримання фахівцем письмового запрошення  на засідання Акредитаційної комісії, комісія не може розглядати на своєму засіданні таку повторну заяву або скаргу. Під час проведення засідання комісії, відповідний фахівець має право надавати свої коментарі та пояснення по суті, які повинні бути відображені в протоколі засідання Акредитаційної комісії. При визнанні на засіданні Акредитаційної комісії відповідної заяви або скарги обґрунтованими, комісія може винести рішення про анулювання Дозволу. 

 

3.8. Фахівець туристичного супроводу має право ознайомлюватися та отримувати копії протоколів засідання Акредитаційної комісії  та матеріалів, на підставі яких йому було винесено попередження або на підставі яких  анульовано Дозвіл .

 

     3.9. Рішення   Акредитаційної   комісії  про  анулювання Дозволу протягом 10 днів з моменту прийняття рішення  надсилається в  письмовій  формі  фахівцю, якому було видано Дозвіл,  органам,  які  здійснюють контролюючі  функції,  та відповідним засобам  масової  інформації  для  його опублікування.

 

     3.10. У   разі   анулювання   Дозволу   фахівець  туристичного супроводу може порушити питання про отримання  нового  Дозволу  на право  здійснення туристичного супроводу,  але не раніше ніж через рік  (пункти 3.4.1,  3.4.2,  3.4.4, 3.4.6 цього Положення) та через  три  місяці  (пункти 3.5.3,  3.5.5 цього Положення)  з  дати  прийняття  Акредитаційною комісією рішення про анулювання попереднього Дозволу.

 

     3.11. Розгляд заяв,  претензій  та  скарг  фахівців туристичного супроводу,  щодо анулювання Акредитаційними комісіями Дозволів або безпідставних  (невмотивованих)  відмов  у  їх видачі, а також інших рішень Акредитаційних комісій здійснюється Апеляційною комісією, створеною при центральному органі виконавчої влади в галузі туризму, або судом.

 

     3.12. Заяви,  претензії та скарги фахівців туристичного супроводу,  щодо  анулювання Акредитаційними комісіями Дозволів  на   право   здійснення   туристичного   супроводу   або безпідставні  (невмотивовані)  відмови у їх видачі, а також інших рішень Акредитаційних комісій, надсилаються до Апеляційної комісії протягом 30 днів з моменту отримання заявником письмового  повідомлення  Акредитаційної комісії про прийняття нею рішення про відмову у видачі Дозволу (його анулювання) або  до суду.

     Положення про Апеляційну комісію та її  склад  затверджується наказом центрального органу виконавчої влади в галузі туризму.

 

3.13. Рішення Акредитаційної комісії про анулювання Дозволу набуває чинності через 10 робочих днів з моменту його прийняття.

Якщо фахівець  туристичного супроводу протягом цього часу подає скаргу в Апеляційну комісію або до суду, дія даного рішення Акредитаційної комісії призупиняється до прийняття відповідного рішення Апеляційної комісії.

 

 

Аналіз регуляторного впливу

 

до проекту  наказу  Міністерства культури і туризму України

“Про затвердження Положення про порядок видачі дозволів

фахівцям туристичного супроводу”

 

1. Визначення проблеми, яка буде розв’язана шляхом державного регулювання

                Відповідно до ст. 5 Закону України «Про туризм»  центральний орган виконавчої затверджує перелік посад фахівців туристичного супроводу, кваліфікаційні вимоги до них та порядок видачі дозволів  (далі по тексту – дозвіл) на право здійснення туристичного супроводу.

                Даний регуляторний акт нормативно врегульовує порядок видачі дозволів (спрощує процедуру отримання дозволу), а також визначає суб’єктів туристичного супроводу, щодо яких застосовується порядок видачі дозволу.

 

2. Основними цілями державного регулювання є порядок видачі дозволу фахівцями туристичного супроводу

2.1. Забезпечення  та дотримання вимог щодо захисту прав і законних інтересів фахівців туристичного  супроводу.

2.2. Забезпечення захисту прав споживачів туристичних послуг.

2.3.Спрощення процедури отримання дозволу фахівцям туристичного супроводу.

2.4. Ліквідація перешкод у здійсненні діяльності, пов’язаної з наданням послуг туристичного супроводу.

 

3. Аргументи переваги обраного досягнення зазначених цілей

Перевагами прийняття регуляторного акта є:

-          визначення кола осіб,  щодо яких застосовується порядок видачі дозволу;

-          пом’якшення правил та процедури для отримання дозволу фахівцями туристичного супроводу;

-          приведення нормативно-правових актів у відповідальність до принципів державної регуляторної політики та міжнародних стандартів;

-          забезпечення захисту прав фахівців туристичного супроводу ;

-          зменшення рівня державного регулювання діяльності, пов’язаної з наданням послуг туристичного супроводу;

-          забезпечення захисту прав споживачів туристичних послуг.

 

4. Описання механізму, який пропонується застосувати для розв’язання визначеної проблеми

        Для розв’язання проблеми пропонується застосовувати наступний механізм.

        Порядок та умови видачі дозволу поширюються на осіб, які здійснюють туристичний супровід.

 

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

                Досягнення визначених цілей прийняття регуляторного акта забезпечується шляхом запровадження ряду норм, що впорядковують та пом’якшують порядок видачі дозволу фахівцям туристичного супроводу.

 

6. Визначення очікуваного результату прийняття регуляторного акта

                Очікуваним   результатом прийняття регуляторного акта є забезпечення якісних послуг, що надаються фахівцями туристичного супроводу туристам під час їхньої подорожі, а також зменшення адміністративного впливу на видачу дозволу  фахівцям туристичного супроводу.

 

7. Визначення показників результативності регуляторного акта

Показниками результативності регуляторного акта є:

7.1. Приведення порядку видачі дозволу на право здійснення туристичного супроводу  у відповідність до принципів державної регуляторної політики.

7.2. Надання якісних послуг фахівцями туристичного супроводу.

 

8. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

                Контроль за виконанням вимог регуляторного акта покладено на Державну службу  туризму і курортів як урядовий орган державного управління у складі Міністерства культури і туризму України.

 

 

В.о. Міністра культури і туризму України                               В.В. Корнієнко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    Пояснювальна записка

 

до проекту  наказу  Міністерства культури і туризму України

“Про затвердження Положення про порядок видачі дозволів фахівцям туристичного супроводу”

 

 

 

1.       Обґрунтування необхідності видання наказу

 

Проект наказу підготовлений на виконання доручення  Кабінету Міністрів  України від 02.11.2005 р. №28646/338/1-05 з метою зменшення адміністративного впливу на фахівців туристичного супроводу та упорядкування діяльності з видачі дозволів фахівцям туристичного супроводу у відповідність до принципів державної регуляторної політики.

 

2.       Цілі та завдання наказу

 

Проект наказу виданий з метою приведення його положень в галузі туризму у відповідність  до принципів державної регуляторної політики, сприятиме спрощенню процедури отримання дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцями туристичного супроводу та  встановлює порядок контролю за дотриманням  умов здійснення фахівцями туристичного супроводу.

 

3.       Загальна характеристика і основні положення наказу

 

Проект наказу складається з назви, преамбули, змістовної частини, яка містить три пункти: 1 – 2 затвердження Змін до нормативно–правового акту  Державної туристичної адміністрації України;  3 – контроль за виконанням наказу.

 

4.       Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Зазначена сфера відносин регулюється Законом України “Про туризм” від 15.09. 1995р. № 324/95 –ВР та  Положенням про порядок видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцями туристичного супроводу, затвердженого наказом Держтурадміністрації України від 24.09.2004 № 83 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.10.2004 за № 1344/9943.

 

5.       Фінансово-економічне обґрунтування

 

Реалізація проекту наказу не потребує додаткових витрат з Державного

бюджету України.

 

 

 

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків видання наказу

               

                Реалізація проекту наказу надасть можливість забезпечити дотримання принципів державної регуляторної політики,  спростити порядок отримання Дозволів на право здійснення туристичного супроводу та пом’якшити кваліфікаційні вимоги до суб’єктів туристичного супроводу.

 

 

 

 

 

 

В.о. Міністра культури 

 і туризму України                                       В.В. Корнієнко

Завантажити
7.12.07
 

Державна служба туризму i курортiв, © 2006 Урядовий портал | Мiнiстерство культури i туризму України | Надiшли листа