і або фраза
 Наш проект
 Організатори
 Інформаційний пакет
 Бібліотека
 Інтерактив
 Соціологічна освіта
 Проекти
 Соціологічні ресурси
 Сторінки історії
 Студентська












МАЙСТЕР-КЛАС

Центр удосконалення соціологічної освіти, створений на базі соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна в межах Мегапроекту Міжнародного Фонду "Відродження", проводить майстер-класи провідних фахівців в галузі соціології.

Майстер-клас - це нова форма спілкуваня в практиці роботи соціологів, та й для представників суспільних наук взагалі.

Ідею майстер-класу позичено з педагогічної практики музикантів і художників і полягає в тому, що прийзнаний майстер демонструє свої унікальні прийоми роботи (наприклад, роботи над виконанням музичного твору) широкому колу підготовлених слухачів. Тут, на відміну від публічних виступів, слухачі мають можливість побачити процес народження шедевру, на якийсь час стати учнями прийзнаного майстра, що в реальному повсякденному житті вдається лише небагатьом. "Учнями" тут стають як викладачі, виконавці, так і студенти, початківці, оскільки майстер-клас дозволяє побачити і роботу над певним твором, і більш загальні принципи та підходи педагогічної і виконавчої діяльності. Цьому, майстер-клас - це і форма підвищення кваліфікації, і особливий методичний підхід. Унікальність цієї форми спілкування в тому, що прийоми і способи розв'язання педагогічних та виконавчих задач демонструються не на окремих, розрізнених прикладах, а в нерозривному зв'язку з конкретікою задачі. В результаті, на очах у слухачів народжується цілісний унікальний твір.

Перенесення ідеї майстер-класу у практику спілкування соціологів не випадкове і пов'язане з тим, що в цей час жорсткі межі сфер культурної діяльності (наприклад, мистецтва і науки), різних наук, окремих напрямків науки науки стають гнучкими, проникними. Відбувається взаємообмін ідей, технологій, прийомів роботи.

 

26 травня-1 червня 2001 р.

"Постмодерн: нова магічна эпоха". Майстер - доктор філософських наук, декан факультету прикладної політології Державного університету Вища школа економіки, проф. Л.Г. Іонін (Москва, Росія).

24 - 31 січня 2002 р. "Аналіз данных в SPSS - викладання і використання в соціальних дослідженнях". Майстер - канд. фіз.-мат. наук, докторант Київського національного університету імені Тараса Шевченка, А.П. Горбачик (Київ, Україна).

20-26 травня 2002 р.

"Нова магічна эпоха 2: Трансформація гендера". Майстер - доктор філософських наук, декан факультету прикладної політології Державного університету Вища школа економіки, проф. Л.Г. Іонін (Москва, Росія).

7 - 14 вересня 2002 р.
(планується)

"Нова магічна епоха-3: оборотність смерті" . Майстер - доктор філософських наук, декан факультету прикладної політології Державного університету Вища школа економіки, проф. Л.Г. Іонін (Москва, Росія).

Новини майстер-класу
   14 липня, 2003
Оголошено конкурс на участь в майстер-класі професора Л.Г. Іоніна (м. Москва) "Нова магічна епоха-3: оборотність смерті".
  27 травня, 2002
Завершив свою роботу майстер-клас проф. Л.Г.Іоніна для викладачів соціологічних дисциплін "Нова магічна епоха-2: трансформація гендеру".
  20 травня, 2002
Вийшла друком книга під редакцією проф. Л.Г. Іоніна "Постмодерн: нова магічна епоха", яка є результатом роботи однойменного майстер-класу.
  14 травня, 2002
Готується до друку книга під редакцією проф. Л.Г. Іоніна "Постмодерн: нова магічна епоха", яка є результатом роботи однойменного майстер-класу.
  12 березня, 2002
Оголошено конкурс на участь в майстер-класі професора Л.Г. Іоніна (м. Москва) "Нова магічна епоха 2: Трансформація гендеру".
  24-31 січня, 2002
Відбувся майстер-клас "Аналіз даних в SPSS - викладання та використання в соціальних дослідженнях" для соціологів-викладачів та дослідників вищих навчальних закладів України.
  12 січня, 2002
Завершила свою роботу конкурсна комісія, яка розглядала заявки, надіслані для участі у конкурсі на майстер-клас для соціологів-викладачів та дослідників "Аналіз даних в SPSS - викладання та використання в соціальних дослідженнях"<
  25 грудня, 2001
Завершилось прийняття документів на участь у майстер-класі доц. А.П. Горбачика (факультет соціології та психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка) "Аналіз даних в SPSS - викладання та використання в со
  26 травня - 1 червня, 2001
У Криму (турбаза Кічкіне, м. Ялта) пройшов майстер-клас професора Л.Г. Іоніна "Постмодерн: нова магічна епоха".
     
Сайт створений та підтримується
©Східноукраїнський Фонд соціальних досліджень
©Соціологічний факультет ХНУ ім. В.Н.Каразіна
©Центр удосконалення соціологічної освіти
 Наша адреса:
Україна, ,г. Харків,
пл. Свободи, 6 , кім.3-43
E-mail:  webadmin(soba4ka)sociology.kharkov.ua