This version of the page http://daily.lviv.ua/euro2012/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-27. The original page over time could change.
Щоденний Львів -> ЄВРО-2012

Перенесення матчів Євро-2012 зі Львова в інше місто - це інсинуації, - Арсеній Яценюк

25 серпня, міністр закордонних справ України під час зустрічі із молоддю та громадськістю Львова запевнив, що розмови про можливість перенесення перенесення основних заходів Євро-2012 зі Львова в інше місто - "це інсинуації, які не відповідають дійсності".

"Ми думаємо про те, як найкраще підготуватися до цього. Якщо хтось думає, що Євро-2012 - це футбол, то він помиляється. Це - справа інтеграційна. Це - тест на спроможність провести реальний великий європейський захід", - заявив А. Яценюк.

Міністр додав, що зараз перспективи вступу України до Євросоюзу - віддалені. "До цього не готові ми, до цього не готовий ЄС", - зазначив міністр.

25.08.2007 · 0 коментарів

Для підготовки чемпіонату з футболу «Євро 2012» утворено 12 робочих груп

Для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро 2012» утворено 12 робочих груп за різними напрямками. Відповідне розпорядження підписав міський голова.

До виконання робіт буде залучено працівників виконавчих органів міської ради, львівських комунальних підприємств, установ та фахівців. Утворено такі робочі групи: з питань будівництва стадіону; з питань культури, спорту та туризму; з питань реконструкції аеропорту; з питань транспорту та інфраструктури; з питань будівництва готелів; з питань будівництва євроколії; з питань фінансів; з питань інвестицій; з питань медичного забезпечення; з питань безпеки; з питань культури і спадщини.

Керівником робочої групи з питань будівництва стадіону призначено директора департаменту «Євро 2012» Олега Засадного. Робоча група повинна підготувати та провести конкурс для визначення компанії, яка інвестуватиме у розбудову стадіону; підготувати концепцію будівництва нового стадіону, а також передбачити можливу суму інвестицій.
Інша робоча група, під керівництвом начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики Тараса Бургана, буде займатися питанням реконструкції аеропорту.

Робоча група з питань культури, спорту та туризму, під керівництвом заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва, має підготувати план туристичних заходів, туристичні маршрути; розробити програму «Львів – відкритий для світу»; скласти список необхідної рекламної продукції з національною символікою та символікою зарубіжних країн; проаналізувати можливість створення сучасних спортивно-тренувальних баз професійних футбольних клубів.

Керівником робочої групи з питань будівництва готелів буде позаштатний радник міського голови буде Іван Лунь. Ця група повинна розробити концепцію розвитку готельного бізнесу у м. Львові; провести оцінку ділянок, визначених під будівництво готелів; визначити відповідальний підрозділ за підготовку документації для земле відводів; провести інвентаризацію існуючих готелів та ділянок під готелі; опрацювати вихідні дані щодо будівництва готелю біля стадіону «Україна».

Робоча група з питань безпеки, під керівництвом першого заступника міського голови Олега Синютки, повинна напрацювати концепцію створення сучасних систем надання допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій; розробити концепцію заборони незаконного обігу квитків і несанкціонованої торгівлі ними.

22.08.2007 · 0 коментарів

Чим займатиметься Державне агентство супроводу інвестпроектів

Міністерство регіонального розвитку і будівництва ініціює створення Державного агентства супроводу інвестиційних проектів.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

Згідно з повідомленням, 17 серпня ц.р. на засіданні робочої групи Мінрегіонбуду з питань підготовки до проведення Євро-2012 заступник міністра Ігор СОКОЛОВ зазначив, що необхідно створити Державне агентство супроводу інвестиційних проектів, яке здійснюватиме єдину, чітку інвестиційну політику і яке гарантуватиме інвесторам її стабільність.

Крім того, члени робочої групи висловили пропозицію щодо молодіжних містечок, будівництво яких дозволить розмістити учасників чемпіонату Євро-2012 в Україні, а надалі їх використовуватимуть як соціальне житло.

При цьому члени робочої групи вирішили скласти перелік пам`ятників архітектури, об`єктів історико-культурної спадщини Києва, Донецька, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Харкова та об`єктів інфраструктури туристичної сфери, які будуть використані для формування туристичних маршрутів і обслуговування туристів і гостей при проведенні чемпіонату з футболу.

Всі надані пропозиції найближчим часом будуть допрацьовані і передані для розгляду Мінрегіонбуду.

21.08.2007 · 1 коментар

Львів не просив 97% фінансування з бюджету для підготовки до Євро-2012

"Я не знаю, звідки з’явилася інформація про те, що Львів просив у держави 97% бюджетних коштів на фінансування робіт з підготовки до Євро-20012. Наші фінансові пропозиції сформульовані у пропорції 50 на 50. З них 50% - кошти з державного бюджету, решта 50% - це приватні інвестиції та кошти з місцевого бюджету, - зазначив, 21 серпня, у коментарі начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик.

Він зауважив, що Львів проситиме у держави гроші на дві речі - ремонт доріг та будівництво нової злітно-посадочної смуги у Львівському аеропорту. "Це основне, на що ми просимо кошти з бюджету. Решту фінансування - готелі, стадіон, реконструкція аеропорту, паркінги та інше - йтиме з місцевого бюджету та приватних інвестицій", - зазначив О. Процик.


Довiдка

20 серпня, під співголовуванням міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Віктора Коржа та заступника міністра економіки України Оксани Слюсаренко відбулась нарада щодо стану розробки та планів реалізації проекту Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У заході також взяли участь перший віце-президент Федерації футболу України Олександр Бандурко, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади.
Після наради було оприлюднено інформацію про те, що Львів проситиме з державного бюджету 97% коштів, потрібних для підготовки міста до Євро-2012.

21.08.2007 · 0 коментарів

Львову планують виділити з держбюджету лише 10% коштів, необхідних для проведення Євро-2012

20 серпня, під співголовуванням міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Віктора Коржа та заступника міністра економіки України Оксани Слюсаренко відбулась нарада щодо стану розробки та планів реалізації проекту Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У заході також взяли участь перший віце-президент Федерації футболу України Олександр Бандурко, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Як повідомили у Департаменті комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету міністрів України, Державна програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 обійдеться, за попередніми розрахунками, в 100 млрд грн, значна частка яких - кошти інвесторів. Разом з тим, як було зазначено на нараді, деякі регіони не поспішають залучати інвестиції, намагаючись за рахунок бюджетних коштів розв’язати власні місцеві проблеми. За словами Віктора Коржа, на сьогодні не всі регіони подали пропозиції щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з проведенням чемпіонату. А ті пропозиції, які надійшли, часто торкаються питань, які мали б вирішуватись не на рівні уряду, а безпосередньо місцевою владою. „Я попросив би регіони проаналізувати стан речей. Вийти з проблемами аеропортів, доріг - з серйозними проблемами, які дійсно необхідно вирішувати уряду, а не з питаннями місцевого значення, щось на зразок озеленення територій”, - наголосив Міністр.

Заступник міністра економіки Оксана Слісаренко зазначила, що вже сформовано перший робочий варіант Програми з підготовки до Євро-2012. Із регіонів та відповідних відомств, установ надійшло 70% необхідної інформації, відповідно до якої була визначена загальна сума на реалізацію програми - 100 млрд грн. З бюджету передбачається виділити максимум 15 млрд грн. Всі інші кошти, як розраховують в Мінекономіки, повинні надійти від реалізації масштабних інвестиційних проектів в регіонах. Оксана Слісаренко закликала всіх присутніх на нараді представників місцевих влад дотримуватись заявлених пропорцій на фінансування у межах програми. Так, за її словами, в Харкові на реалізацію програми планується виділити 2 млрд 29 млн грн. При цьому з місцевого бюджету розраховують профінансувати лише 711 млн грн, тобто 74% планують реалізувати за рахунок держбюджету. Аналогічна ситуація склалась і в інших містах, які планують приймати Євро-2012. „Така ситуація нас не влаштовує, оскільки Мінекономіки розглядає Євро-2012 як великий інвестиційний привід для України, щоб змінити економічну карту країни. Реалізацію цього проекту ми, відповідно до світового досвіду, повинні здійснити за формулою 9 до 1, де 9 - інвестиційні кошти, а 1 - кошти із держбюджету”, - заявила заступник Міністра економіки.

21.08.2007 · 0 коментарів

Яценюк з Олійником у Львові обговорять підготовку до «Євро-2012»

25 серпня під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника та міністра закордонних справ Арсенія Яценюка планують обговорити питання пов’язані з новими митними переходами до проведення «Євро-2012». Про це, 20 серпня, у коментарі повідомив голова ЛОДА Петро Олійник.

Зустріч голови ЛОДА та міністра закордонних справ України, яка планується на 25 серпня, відбудеться під час традиційних українсько-польських зустрічей на кордоні у селі Корчмин, яке розділене кордоном на українську та польську частини.

За словами Петра Олійника, зустріч відбудеться під патронатом Президента Польщі, поки що планується, що з української сторони участь візьмуть Арсеній Яценюк та представники Міністерства закордонних справ, голова Львівської обласної ради та голова ЛОДА.

Як повідомив Петро Олійник, під час зустрічі планують обговорити питання, пов’язані з новими митними переходами та проведенням спільного українсько-польського комітету до «Євро-2012». Ще одною темою зустрічі, як наголосив голова ЛОДА, буде «питання візової підтримки наших мешканців, особливо бізнесових груп».

20.08.2007 · 0 коментарів

До Євро-2012 західні кордони стануть ширшими

До початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року на польсько-українському кордоні, повідомив заступник начальника Західної регіональної митниці Володимир Онишкевич, планується відкрити дев’ять нових пунктів пропуску через польсько-український кордон.

Значно збільшиться й пропускна спроможність вже діючих переходів. Тривають роботи з розширення міжнародного автомобільного пункту пропуску “Рава-Руська”. Будівельники вже виконали робіт на 3,451 мільйона євро, що становить 40 відсотків від загального обсягу запланованих робіт. На митному переході “Краковець” розширюють в’їзну частину – прокладають ще чотири смуги руху з бетонним покриттям. На ці роботи виділено 859 тисяч гривень, 467 тисяч з яких вже освоєно.

На автомобільному пункті пропуску “Шегині” у третьому кварталі цього року мають завершити будівництво майданчиків для вантажівок загальною площею 1500 кв. метрів та двох модульних павільйонів.

Як зазначив заступник начальника Західної регіональної митниці Володимир Онишкевич, напередодні проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу особливу увагу звертають на інтелектуальний та культурний рівень працівників митниці, які першими зустрічають гостей держави, отож і формують її імідж. Сьогодні на Західній регіональній митниці працюють 1138 співробітників. Одна п’ята з них, розповів Онишкевич, володіє англійською або французькою чи німецькою мовами. А вісімдесят відсотків митників на побутовому рівні вільно спілкуються польською.

Станом на 17 серпня, розповіли керівники Західної регіональної митниці, ця структура перерахувала у державний бюджет рекордну для себе суму – більше 1 мільярда гривень (минулого року такі кошти було зібрано лише наприкінці року). На 24 мільйони 141 тисячу гривень митники конфіскували контрабандних товарів.

Як і в інші роки, контрабанда на західних кордонах існує завдяки різницям у цінах в Україні та країнах Євросоюзу. З України контрабандно намагаються вивезти тютюн, алкоголь та паливо, а завезти без сплати митних платежів намагаються здебільшого побутову техніку та продукти харчування.

20.08.2007 · 0 коментарів

«Євро-2012» у Львові може і не бути – через безвідповідальність влади, – Петро Димінський

«Євро-2012» – це унікальний шанс для України в політичному, економічному, іміджевому плані. Проведення чемпіонату Європи з футболу дозволить покращити спортивну інфраструктуру, побудувати нові дороги, готелі.

Однак на Львівщині місцева влада, фактично, не веде жодної організаційної підготовки до «Євро-2012», не вирішується питання з будівництвом доріг, готелів, митних переходів, тому, як мені не прикро про це казати, але може статися так, що Львівщина залишиться без «Євро-2012». Про це у коментарі, 17 серпня, зазначив депутат Верховної Ради IV скликання, президент ФК «Карпати» Петро Димінський.

18.08.2007 · 0 коментарів

В Україні зустріч з представниками УЄФА щодо підготовки до Євро-2012 відбудеться 4-5 вересня

15 серпня, у Львові відбулася зустріч радника Секретаріату Президента України Богдана Соколовського та керівника Канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Адама Ліпінського. Під час зустрічі йшлося про координацію дій щодо підготовки України до проведення Євро-2012. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зокрема А.Ліпінський запевнив представника української сторони, що Польща підготує інфраструктуру на якнайкращому рівні. "Усе буде перфектно", - заявив він. Богдан Соколовський сказав, що підготовка в Україні йде за нормальним графіком, і також задекларував готовність України приймати чемпіонат.

Сторони обговорили план зустрічей та заходів на осінь. Зокрема домовилися, що зустріч із представниками УЄФА відбудеться у Києві 4-5 вересня.

17.08.2007 · 0 коментарів