This version of the page http://help.nashlviv.com/diagnoz (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-24. The original page over time could change.
Допоможіть Юлі! » Діагноз

Діагноз

Про хворобу

Гліома (пухлина) стовбура головного мозку

Походження пухлин головного мозку до теперішнього часу не встановлено. Передбачають, що вони розвиваються із клітин, які затримались на ранніх стадіях свого перетворення в зрілі форми. Рідше пухлини виникають із зрілих клітин. У розвитку пухлин головного мозку надають значення ендогенним і екзогенним факторам (гормональні впливи, інфекції, травми та ін.). Основну частину пухлин головного мозку складає гліома. Це специфічна пухлина головного мозку, що походить з мозкової речовини. Розміри і консистенція її надзвичайно різноманітні: від дрібних до дуже великих, від м’якої до щільної консистенції. При пухлинах мозкового стовбура уражаються черепні нерви.

Основні симптоми пухлини головного мозку: головний біль, вимушене положення голови (при пухлинах виникає рефлекторно внаслідок подразнення черепних нервів і верхніх шийних корінців, через вплив пухлини на рух спинномозкової рідини і подразнення лабіринту), блювання (як правило, виникає легко і несподівано, без попередньої нудоти, особливо часто спостерігається вранішня нудота, яка виникає натщесерце), запаморочення (відчуття хитливості, погойдування, млосності, несподіваної слабкості, потемніння в очах, втрати рівноваги), зміни очного дна і гостроти зору (один з найбільш важливих об’єктивних симптомів, проявляються у вигляді застою і атрофії зорових нервів і крововиливів в навколодискових відділах сітківки).

Лікування. Радикальним способом лікування пухлин головного мозку є оперативне видалення. Проте пухлини мозкового стовбура не піддаються хірургічному лікуванню через їхню локалізацію. У таких випадках в останні роки почали застосовувати променеву, зокрема протонну, терапію. В практиці застосування протону відомі позитивні результати.

Діагноз Юлі: