This version of the page http://www.rakurs.pl.ua/read/300.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-23. The original page over time could change.
Информационно-аналитический портал "РАКУРС+" :: Скандалы и скандальчики с оранжевым окрасом
Апельсиновые дольки
Скандалы и скандальчики с оранжевым окрасом
Редакция газеты «Ракурс-плюс» получила письмо за подписью председателя областной госадминистрации Алексея Мячеславовича Данилова. Текст его, естественно, приводим полностью (все документы публикуются без каких-либо правок):

«Редактору газеты «Ракурс-плюс» Северину М. С.

Шановний Миколо Степановичу!

У газетi "Ракурс-плюс" від 8 червня 2005 року № 16(74) був надрукований депутатський запит до Президента України Ющенка В.А. від народного депутата України Кармазіна Ю.А.

У цьому запиті з посилкою на невідомих заявників стверджується, що нібито на посади заступників голови облдержадміністрації, голів Сватівської, Лутугинської й Кремінської райдержадміністрацій призначені особи, які притягаються до кримінальної відповідальності, а деякі з них є членами організовано-злочинних угрупувань або їх родичами. Що нібито на керівну посаду Краснодонської митниці призначено мого брата Данілова В.М., не виконується план сплати податків до бюджету по області й навітъ суттєво зменшилася сума сплачених податків за аналогічний період минулого року. У ході nociвноi компанії цього року зроблені приписки щодо засівання площі й показано в звітності на 30 відсотків більше фактично засіяної площі.

У зв'язку з цим мною були зроблені офіційні запити до прокуратури Луганської областї, управління МВС України в Луганській області, Державної податкової адміністрації в Луганській області, Головного управління статистики в Луганській області та Луганської митниці.

Отримані від цих органів відповіді не підтвердили стверджень народного депутата України Кармазіна Ю.А. (відповіді додаються).

Усе вищевикладене дає мені підставу звернутися до редакції газети "Ракурс-плюс" з пропозицією надрукувати офіційні відповіді Луганської обласної прокуратури, управління МВС України в Луганській області, Державної податкової адміністрації в Луганській області, Луганського обласного управління статистики в Луганській області та Луганської митниці з метою доведення до читачів газети дійсного стану справ з порушених народним депутатом України Кармазіним Ю.А. питань.

В іншому випадку я залишаю за собою право звернутися з позовом до суду з метою захисту своєї честі та гідності.

Додаток: на 7 арк.

З повагою
Голова обласної держадміністрації О.М. Данілов”.

Важно сразу отметить: факт появления данного письма вызвал только положительные эмоции. И отнюдь не потому, что редакции, как считают некоторые, любой скандал в радость. То, что на публикацию в газете реагирует губернатор, - на самом деле дорогого стоит. (Ведь мог бы дать, как не раз бывало в истории луганской журналистики, огромную статью в подконтрольной ему газете, что вызвало бы очередные журналистские разборки).

Угроза обращения в суд в данном случае редакцию не пугает. Во-первых, нар-деп Ю.А. Кармазин – лицо официальное, а за материалы, полученные из официальных источников, редакция ответственности, согласно закону, не несет. Во-вторых, Ю.А. Кармазин вроде как и не утверждает, что в области такие нарушения, а просит Президента Украины В.А. Ющенко разобраться, на самом ли деле это так. Плюс А. М. Данилов вроде как и не газете угрожает: «право звертатися з позивом до суду» – это еще непонятно: к редакции или к Ю. А. Кармазину.

Однако кто же из журналистов не удержится, чтоб не попытаться разобраться в ситуации?

Но все по порядку. Для начала выносим на суд читателей те документы, которые пришли вместе с письмом губернатора.

«Голові Луганської обласної державної адміністрації Данілову О.М.

Шановний Олексію Мячеславовичу!

Повідомляю, що за даними Управління інформаційних технологій УМВС України в Луганській області станом на 17.06.2005 року у відношенні запитуємих громадян є наступна інформація:

I. Відносно Сиротіна Володимира Геннадійовича, 18.06.2004 року порушено кримі-нальну справу № 03/04/9024. Постановою Кам`янобрідського районного суду м. Луганська від 16.03.2005 року постанову про порушення вказаної кримінальної справи скасовано i справа знята з обліку.

II. Кримінальні справи відносно громадян:

1. Picyxіна Володимира Володимировича
2. Путінцева Анатолія Васильовича
3. Зюзя Андрія Юрійовича
4. Рибалки Євгена Вікторовича
5. Чернишина Петра Гнатовича
6. Полулященка Юрія Едуардовича

не порушувались.

III. Відносно

1. Picyxiнa Володимира Володимировича
2. Путінцева Анатолія Васильовича
3. Зюзя Андрія Юрійовича
4. Рибалки Євгена Вікторовича
5. Чернишина Петра Гнатовича
6. Полулященка Юрія Едуардовича
7. Сиротіна Володимира Геннадійовича

інформація щодо участі в організованих злочинних угрупуваннях відсутня.

3 повагою,
В.о. прокурора області старший радник юстиції І. M. Козьяков»

«Голові Луганської обласної державної адміністрації Данілову О. М.

Шановний Олексію Мячеславовичу!

Повідомляємо, що станом на 16.06.2005 в УМВС України в Луганській області у відношенні:

1. Заступника голови Луганської облдержадміністрації Picyxiнa Володимира Володимировича, 25.07.1963р.н.
2. Заступника голови Луганської облдержадміністрації Путінцева Анатолія Васильовича, 08.04.1960р.н.
3. Заступника голови Луганської облдержадміністрації Сиротіна Володимира Геннадійовича, 09.07.1973р.н.
4. Заступника голови Луганської облдержадміністрації Зюзя Андрія Юрійовича, 29.05.1975р.н.
5. Голови Сватівської райдержадміністрації Рибалки Євгена Вікторовича, 04.09.1965р.н.
6. Голови Лутугинської райдержадміністрації Пригеби Григорія Валентиновича, 28.12.1961р.н.
7. Голови Кремінської райдержадміністрації Чернишина Петра Гнатовича, 15.04.1951р.н.

інформація щодо притягнення до кримінальної відповідальності, а також про перебування їх (або їx родичів) серед членів організованих злочинних угрупувань відсутня.

З повагою
в.о. начальника Управління генерал-майор міліції В.С.Гуславський»

«Голові обласної державної адміністрації Данілову О.М.

На Ваш запит від 13.06.05 № 1/13-1865 надаємо слідуючу інформацію.

На тepиторії Луганської області Краснодонська митниця не існує. В Луганській митниці Данілов Володимир Мячеславович не працює.

3 повагою
Начальник митниці М.П.ЛИБАНЬ»

«Голові Луганської обласної адміністрації Данілову О.М.

Шановний Олексію Мячеславовичу!

ДПА в Луганській області на Ваш запит від 13.06.2005 року № 1/13-1865 інформує наступне:

За 5 місяців п.р. надходження податків i зборів по області до Зведеного бюджету склали 1242,5 млн. грн., в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилися на 248,2 млн.грн. або на 29,9 відс.

До Державного бюджету України надійшло 851,7 млн.грн., що на 13,4 відс. або 100,8 млн.грн. більше доведених контрольных показників Мінфіну України (к.ц. Мінфіну - 750,9 млн.грн.). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 263,1 млн.грн. чи на 44,7 відс.

На 52,1 млн.грн. або на 28,4 відс. перевиконані контрольні показники МФУ по податку на прибуток (к.ц. Мінфіну - 183,2 млн.грн., фактично надійшло - 235,3 млн.грн.). В порівняні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 94,3 млн.грн. або в 1,7 рази.

По податку на додану вартість фактичні надходження складають 132,9 млн.грн. при контрольних показниках МФУ - 53,2 млн.грн., що більше в 2,5 рази, та перевищує відповідний період минулого року на 111,6 млн.грн., або в 6,2 рази. На 4,2 відс. або 16,6 млн.грн. не виконанні контрольні показники МФУ по акцизному збору з нафтопродуктів (к.ц. Мінфіну - 393,4 млн. грн., фактично надійшло - 376,8 млн.грн.). В порівнянні з відповідним періодом 2004 року приріст складає 42,0 млн. грн. Причина невиконання – призупинення виробничої діяльності ТОВ "ЛИНОС" на планово-технологічний ремонт у квітні-травні 2005 року.

На 46,5 відс. перевиконані встановлені нормативи загального фонду Державного бюджету, за рахунок яких здійснюються перерахування дотацій адміністративно-територіальним одиницям.

До місцевих бюджетів області мобілізовано 390,7 млн.грн., що перевищує рівень аналогічного nepioдy минулого року на 79,1 млн.грн., чи на 25,4 відс.

За січень-травень п.р. податковою службою області забезпечені надходження до загального фонду місцевих бюджетів у cyмi 367,8 млн.грн., що на 50,9 млн.грн. або 16,0 відс. більш розрахункових показників МФУ.

У тому числі перевиконані на 12,2 відс. або 30,3 млн. грн. показники по податку з доходів фізичних ociб (розрахунок МФУ - 248,0 млн.грн., фактично надійшло - 278,4 млн.грн.).

В порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення надходжень практично по всім джерелам Державного та місцевих бюджетів.

3 повагою,
Голова ДПА в Луганській області О.О. Глухов»

«Голові Луганської обласної державної адміністрації Данілову О. М.

Згідно з Вашим дорученням фахівцями Головного управління статистики була проведена вибіркова перевірка достовірності статистичних даних ф.№ 4-сг "Заключний звіт про підсумки сівби під урожай 2005р.". Перевіркою було охоплено 38 сільскогосподарських підприємств у 18 районах області та 39,2 тис. га, що становило 9,4% від площі nociвy зернових культур областi.

У 24 (63,2%) перевірених підприємствах були встановленi перекручення звітних даних на 2,1% посівних площ зернових культур як у бік занижения так i завищення відповідно на 1,0% та 1,1%, що в цілому становить 41,7 га (0,1%).

Згідно з діючим законодавством на керівників СТОВ ім.Суворова, ПСП "Агропродукт" Станично-Луганського району, ФГ "Світанок" Сватівського району, ФГ "Жито" Перевальського району, ПСПА "Славутич" Антрацитівського району, СТОВ "Дружба" Міловського району накладено адміністративні стягнення згідно зi ст.1863 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ця робота продовжується згідно з дорученням Державного Комитету статистики України.

Начальник Головного управління С.Г. Пілієв»

Вот такая картина представлена в документах лиц официальных. Если им верить, можно предположить, что Ю. А. Кармазин где-то что-то слышал, однако сам факты не расследовал, а счел нужным как бы „переложить” эту задачу на плечи служб Президента. Тем более что опубликованный в „Ракурсе-плюс” запрос нардепа – не первый. Перед этим подобный запрос под «говорящим» названием «Должностные назначения на Луганщине – угроза национальной безопасности государства, толчок к новым шахтерским забастовкам и походам на Киев» был опубликован в газете «Голос Украины» (№82 от 6 мая 2005 г.).

Однако от кого на Луганщине и что мог слышать народный депутат Украины Ю. А. Кармазин? Кто поставлял ему информацию, которую не подтверждают (не хотят подтверждать?) источники официальные?

Разобраться в этом вопросе довольно сложно, и редакция будет продолжать начатую работу. Однако одно предположение уже можно сделать. В редакцию попал документ- письмо, адресованное Ю. А. Кармазину, кототорое мы и публикуем. (С одним сокращением - касаемым здоровья человека).

«Партия «Наша Україна» Луганська обласна організація

Уважаемый Юрий Анатолиевич!

Неоднократно, на ваш адрес направлялись документы, подписанные руководителями политических партий Луганщины, касающиеся кадровых назначений Председателя ОДА Данилова в Луганской области. Достигнув определенного результата в данном направлении работы, мы, руководители политических партий, перестали подписывать письма, которые готовила Бережная Е.П. на ваше имя, на имя Президента Украины и в другие инстанций. Потому, что в тех документах приведены непроверенные и неподтвержденные факты в отношении некоторых должностных лиц ОГА. Неоднократно от имени руководителей областных организаций Бережной Е.П составлялись очередные документы и подкалывались последние листы с подписями председателей партийных областных организаций Луганщины, подписанные еще в феврале 2005 года. Если вы обратили внимание на документах, не стоит дата подписи, что говорит о фальсификации подписей руководителей областных организаций партий «Батьківщина", "Наша Украина", "Социально Христианская Партия", партии Защитников Отечества.

А потому, хотим довести до вашего сведения, что Бережная Е.П., со слов председателя Луганской областной организации партии «Защитников Отечества» Андреевой Е., не является не только заместителем председателя, но и членом партии. Кроме того, никто из председателей политических партий не давал поручения Бережной Е.П. и не выбирали координатором коалиции «Сила Народа».

В большинстве случаях Бережная Е.П. ведет себя неадекватно ситуации, нарушая элементарные правила поведения, как с простыми людьми, так и с чиновниками разных рангов. После таких случаев складывается впечатление, что Бережная Е.П. не совсем... (пропуск текста о здоровье. - Ред.) (при встрече с первым заместителем государственного секретаря Васюником И.В. - обвинила его в получении взятки).

Мы проанализировали поведение Бережной Е.П., и сделали вывод, что это является дискредитацией политических партий и общественных организаций. Она прикрывается Вашим именем как народного депутата, часто и в большинстве случаев.

Председатель ЛОО Партии «Наша Україна» Панасюк А. И.

Редакция пошла на публикацию такого большого количества документов с одной целью: показать картину как можно более объемно. Читатель же сам вправе делать выводы:

первое - об уровне отношений в оранжевой среде;

второе - компетентности при постановке вопросов новым политикумом;

третье - человеческих качествах околовластных персон, их грамотности, умении логически мыслить…

И главное - Патриотизме. Профессионализме. Порядочности.

      Лента новостей
16:54, 22 августа 2007 г.
Вчера температура воздуха в Луганске превысила прежде установленный рекорд »»
16:31, 22 августа 2007 г.
Сегодня открыли памятник погибшим в катастрофе Ту-154 под Донецком »»
16:19, 22 августа 2007 г.
«Металлург» З – Заря: судейские назначения »»
16:07, 22 августа 2007 г.
Сегодня на всех угледобывающих предприятиях Луганщины празднуют День шахтера (обновлено) »»
15:49, 22 августа 2007 г.
Луганские атлеты планируют завоевать 4 лицензии на Параолимпийские игры »»
15:39, 22 августа 2007 г.
Завтра в Луганске стартует автопробег по Анархо-Махновии »»
15:25, 22 августа 2007 г.
Утро у Зиновия Гузара в Сумах начинается с воспоминания о Луганщине »»
15:14, 22 августа 2007 г.
Власть Меловского района обвиняют в препятствовании работе крупных фермерских хозяйств »»
15:07, 22 августа 2007 г.
Завтра пройдет вручение государственных и областных наград »»
14:57, 22 августа 2007 г.
Литературную столицу – в Луганск! (обновлено) »»
14:41, 22 августа 2007 г.
Стоимость однокомнатной квартиры в новом доме на кв. Молодежный – 34 тыс. грн. »»
14:29, 22 августа 2007 г.
Главный недостаток нового дома на кв. Молодежный – площадка для мусора, расположенная прямо рядом с футбольным полем школы №6 »»
14:19, 22 августа 2007 г.
В Донецке исчезнут трамваи? »»
14:08, 22 августа 2007 г.
У первоклассников в этом году будет сокращенный первый день занятий »»
13:54, 22 августа 2007 г.
В Луганске музеем жертв «оранжевой» революции уже заинтересовалась прокуратура »»
13:42, 22 августа 2007 г.
В Луганске музеем жертв «оранжевой» революции уже заинтересовалась прокуратура »»
13:26, 22 августа 2007 г.
Вчера на Луганщине было зафиксировано 95 преступлений »»
13:07, 22 августа 2007 г.
О работе жилищных предприятий с жителями домов »»
12:55, 22 августа 2007 г.
В містах та районах області: Кіровськ »»
Поиск в архиве:
«« »»
  12345
6789101112
13141516171819
202122[23]242526
2728293031  

Предыдущие версии сайта:
Data recovery software reviews