22 серпня 2007 рiк № 149 (4149)
на головну | пошук | контакти | передплата
    

передплачуйте і вигравайте

17.07.07

Вірний друг — вартий двох


Микола ЯКИМЕНКО.

Завдяки редакційним подарункам ми мали змогу знову зустрітися з багаторічними шанувальниками «Голосу України»

«Роси» — наша марка

Торгову марку «Роси» добре знають у всій Україні і не тільки. Ще два роки тому марковані нею сири залюбки купували в Росії. Мешканці двох столиць сусідньої держави — Москви і Санкт-Петербурга — високо цінували їх смакові якості. Сьогодні рожищенські сировари позбавлені можливості продавати там свою продукцію. Це значно звузило завойований колись ринок. Довелося шукати нових споживачів. І вони знайшлися в далекому Казахстані, в Молдові, Білорусі, збільшено обсяги реалізації в самій Україні. Тож підприємство дає роботу кільком сотням своїх працівників і заробіток п’ятнадцяти тисячам здавачів молока. Тільки в травні населенню і колективним господарствам за здану сировину виплатили понад сім мільйонів гривень. У ці літні дні Рожищенський сирзавод щодоби переробляє по триста тонн молока.

Попри важкі часи підприємство не припинило співпраці з нашою газетою. Його керівництво не лише виділило подарунки для передплатників «Голосу України», а й забезпечило транспортом для їх доставки. Тож ми разом із заступником голови правління ВАТ «Рожищенський сирзавод» Володимиром Літвінчуком і начальником відділу заготівель молока Михайлом Марчуком вручили набори продукції з торговою марки «Роси» переможцям розіграшу подарунків.

Насамперед завітали до Ганни Шевчик, адвоката з міста Ківерці.

— Людина я не бідна, — зізнається Ганна Іванівна, — але тут головне увага. Мені приємно бачити в своїй адвокатській конторі керівників такого знаного в області підприємства, а також кореспондента шанованої мною газети. «Голос України» виписую з 1998 року. Він мені потрібен у роботі. Знаходжу в газеті також багато чтива для душі.

Гостинна господиня запрошує до чашечки кави. Нарізує й свіжого сиру.

— Знаєте, — звертається до Володимира Літвінчука, — відтепер рекламуватиму вашу продукцію у Сполучених Штатах Америки. У місті Сієтлі живуть моя донька Олена, зять і четверо внуків. Провідуючи їх, коштувала тамтешні сири. Скажу чесно, ваші — смачніші.

На сінокос із... «Голосом України»

До наступного володаря подарунка Матвія Олішкевича нам довелося їхати майже на кордон із Білоруссю. Село Любязь Любешівського району, де він мешкає, славне тим, що розташоване на березі однойменного озера й річки Прип’ять. Найбільша притока Дніпра тут впадає у велике заплавне озеро, яке подарувало селу свою романтичну назву, і витікає з нього, щоб через декілька кілометрів прийняти до себе води річки Стохід. Озеро досить велике — 519 гектарів. Місця тут рибні. Це підтвердили і рибальські снасті на подвір’ї Олішкевичів. А от господаря не було. На дверях хати висів замок.

— Матвія так просто не докличитесь, — приходить на допомогу його сусід Олександр Іванісік. — Він уже давно на сінокосі. До праці затятий. Якщо хочете, покажу, де він.

Майже годину довелося шукати. Ледь догукалися його на безкраїх прип’ятських луках. Згодом возом, запряженим одним коником, приїхала й дружина Віра з сином Леонідом та невісткою Наталією.

— До праці в мене рання звичка, — зізнається Матвій Семенович. — Батько на фронті загинув. Залишилися в матері троє синів, я — найменший. На канікулах пас колгоспних телят. Служив в армії, працював трактористом. Потім двадцять років будівельником у райагробуді. Все вмів: класти цеглу, виконувати мозаїчні роботи, штукатурити... Працювали добре. За рік школу зводили. Весь район об’їздив. Нині також, хоч маю вже 69 років, можу за день скосити до 70 соток трави. Маємо п’ять гектарів землі. Вирощуємо жито, картоплю, овочі. Тримаємо дві корови, свині, маємо двоє коней. Холодної роси ніколи не боявся. Схід сонця зустрічаю вже на покосах. Жінка Віра теж до праці беручка. Коли працював будівельником, то й орала, й косила. Газету «Голос України» всією сім’єю читаємо. Добре, що виходить часто.

Вручивши подарунок, не залишаємо без уваги й нашого добровільного помічника Олександра Іванісіка.

— Тепер обов’язково передплачу вашу газету, — розчулено каже 76-річний чоловік, тримаючи в руках набір плавлених сирків. — Тільки отримаю пенсію, одразу піду на пошту.

Ходив лісом «трамвай»

Ранок у селищі Цумань — найкращий час доби. Дихають свіжістю вмиті росою ліси, які майже колом обступають селище. Незмовкає птахство. Річечка Путилівка, яка протікає Цуманню, стави рибгоспу надають особливого колориту місцевим пейзажам. Донедавна селище пишалось ще й своїм «трамваєм». Центром Цумані проходила вузькоколійка, яка сполучала лісгосп і деревообробний комбінат з розташованою за вісім кілометрів залізничною станцією. Кілька років тому залізничну колію розібрали, і тепер про колишню вузькоколійку нагадує лише насип.

— Шкода, що розібрали колію, що не ходять нашим селищем маленькі тепловозики, — щиро розділяє наші думки щодо втраченої вузькоколійки ще один володар подарунка Марія Парфенюк. — До поїзда тепер немає чим добратися. Вдень ще нічого. А ввечері або в негоду?.. Маршрутник загнув таку ціну, що люди відмовились від його послуг. Тепер мусимо пішки добиратися. Чого б не відремонтувати колію. Розібрати просто, справа нехитра.

Вулиця Васильєва, де живе Марія Миколаївна, впирається в колишній залізничний насип. Тож минуле цього місцевого екзоту болить їй.

— Вашу газету передплачували мій батько, мій чоловік, тепер — я, — розповідає жінка, приймаючи величеньку коробку з сирами Рожищенського заводу. — «Голос України» мені подобається, тому читатиму його і в майбутньому.

До речі, вже вдруге доводиться вручати редакційний подарунок Марії Миколаївні. Торік його отримав її батько. А приїздила отримувати за дорученням вона. Тож ми вже добре знайомі. Скориставшись цим, жінка висловлює спільне переживання мешканців Цумані. Чули, мовляв, що в лісгоспі збираються встановити обладнання для пропарювання дуба. Виробництво це шкідливе. Тож чи не завдасть воно шкоди довкіллю? Обіцяю розібратись із цією проблемою.

Майже півтисячі кілометрів проїхали ми з працівниками Рожищенського сирзаводу, щоб вручити нашим читачами чудову продукцію цього відомого в Україні виробника. Такі зустрічі потрібні і нам, журналістам, і виробничникам. Вони допомагають нам дізнатися, якою хочуть бачити свою улюблену газету читачі, а сироварам — почути думку споживачів про їхню продукцію, побачити тих, хто забезпечує їх сировиною.

На знімку: заступник голови правління ВАТ «Рожищенський сирзавод» Володимир Літвінчук вручає подарунок адвокату з Ківерців Ганні Шевчик.

Фото автора.







Iншi матерiали роздiлу "передплачуйте і вигравайте":

«Голос України» читаємо усією родиною» / 18.08.07
Петро Романюк уже сорок років працює агрономом Горохівської районної насіннєвої інспекції. За цей час передав свої знання багатьом молодим спеціалістам. Безперечно, в тому, що Горохівський район... 

Є за що будувати новий саркофаг на ЧАЕС / 08.08.07
Учора міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про будівництво нового саркофага "Укриття" на Чорнобильській АЕС.  

До «Голосу України» ще й радіоприймач / 04.08.07
Олександра Петровича Кияшка (на знімку) в місті Зінькові вважають людиною легендарною. І для цього є чимало підстав. Адже він — один із небагатьох тутешніх ветеранів, хто всю війну пройшов, як то... 

З «Голосом України» — однією дорогою / 02.08.07
Полтавська область. Михайло Терентійович Калюжний (на знімку) — досвідчений водій-професіонал, про якого схвально відгукуються в колективі Гоголівського цеху технологічного транспорту.  

Гаряча інформація з гарячою кавою / 23.06.07
Любов Остапівна Мазорук приїхати по свій виграш, чайний сервіз від Полонського фарфорового заводу, не змогла. Здоров’я підводить. Тож послала свою колишню однокласницю (на знімку). Обидві Люби, хоч... 

Не лише читачка, а й наш активний пропагандист / 22.06.07
Надія Юшкевічус із Луцька вже сім років передплачує «Голос України». Найцікавіші публікації переповідає сусідам по дачі. Та трапилася біда: жінка почала втрачати зір. Тоді звернулась по допомогу до... 

З усіх газет «Голос» — найрідніший / 21.06.07
У нашої газети є такі читачі, які не лише вивчають усі публікації, а й потім телефонують авторам, обговорюють надруковане. Один з таких — Володимир Йосипович Коваленко із Запорізької області.  

З «Голосом» і життя веселіше! / 16.06.07
Катерина Добринська (на знімку) прожила нелегке життя.  

Дід Микола «спіймав» удачу / 15.06.07
Подвійну ковдру виграв постійний передплатник «Голосу України» Микола Григорович Хоменко з села Гвоздиківка Щорського району Чернігівщини. Забирати подарунок він відправив свою онуку Юлю (на... 

Усе життя — з «Голосом України» / 15.06.07
Федір Корнійович Хоруженко (на знімку) із села Черкащани Миргородського району передплачує газету Верховної Ради України з першого номера. 

Подарунки від «Голосу» прийшлися саме до міри / 14.06.07
За результатами розіграшу серед передплатників першими призи одержали Андрій Сергійович Непомнящий з Первомайська і Микола Тимофійович Кучеренко, мешканець Білоусівки Вознесенського району.  

Подарунок онукові на день народження бабусі / 12.06.07
Ганна Степанюк із гірського села Тихий Великоберезнянського району передплачує «Голос України» вже не перший рік. Проте якось руки не доходили, щоб надіслати квитанцію до редакції і взяти участь у... 

Перший подарунок на іменини — від «Голосу» / 02.06.07
Чернігів. Мешканець Чернігова Сергій Георгійович Ткаліч (на знімку) свій 61-й день народження розпочав з отримання подарунка від «Голосу України». 

Прикмета Івана Тализіна / 02.06.07
— У мене є своя прикмета: якщо я передплачу на цілий рік газету «Голос України», то мушу дожити рік, щоб прочитати її, — жартує 85-річний інвалід Великої Вітчизняної війни Іван Прокопович Тализін із... 

«Знаємо за публікаціями майже всіх журналістів «Голосу» / 25.05.07
Про це говорили наші читачі під час «Дня передплатника», що відбувся у районному центрі Лутугине на Луганщині.  
Сьогоднi в номерi
політика

Державні закупівлі: на часі законодавчі зміни

Конституційний референдум одразу після виборів проводити недоцільно

А в «електорату» голова тріщить

«Всьо буде харашо?»

ВИБОРЧИЙ СПИСОК
новини звідусіль
суспільство

«Яка зарплата? Ваша пісня скінчилася...»

Пікет як ідентичність ворожнечі

Звірі живуть на полицях

Дві столиці Німеччини

Збитки від горе-лізингів

Банальний металіст ледь не став диверсантом

30 люків зникло за ніч

У фашистській неволі я мріяв про голос з України

Весь город у... чорнобривцях

Директор ВАТ «Турбоатом» В. Суботін: «Чутки про передчасну смерть «Турбоатома» надто перебільшені»

Що в казані, те й у черпаку

Хто автор?

«Іду на ви!»

Інтим по-італійському
самоврядування

Повноваження доведеться повернути?
освіта

«В ідею Майдану вірю, а політикам — ні!»

А викладач — не суб’єкт

«Бронзовий» Станіслав Ніколаєнко

Області відзвітували

Вода і житло — основні проблеми

Тьмяніє світло у шкільному віконці

Наш УРАН у мережі континенту
село

Про вал надбаний та втрачений

Аграрії не поспішають збувати збіжжя

БОРГИ ТА ОБОВ’ЯЗКИ, або У кожного своя доля, в господарств також

Наш читач домігся допомоги на посівну

Картопля: не встигли зібрати, а вже подорожчала
з пошти
спорт

Напередодні важливих подій
вікно
  Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).