This version of the page http://www.press.org.ua/news/69501 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-17. The original page over time could change.
Нові-старі обличчя позачергових виборів у Вінниці
Это БЕТА-версия сайта! Нашли ошибку или есть пожелания к работе сайта. Оставьте сообщение!

Нові-старі обличчя позачергових виборів у Вінниці

Головою обласного виборчого штабу НСНУ став голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, керівником обласного штабу ПР - екс-губернатор Григорій Калетнік... Вони вже були політичними опонентами на президентських виборах взимку 2004-го

Нарешті і у Вінниці передвиборча кампанія набуває конкретних рис. У прямому сенсі слова. У п'ятницю голова обласного виборчого БЮТ Георгій Філіпчук назвав прізвища нових кандидатів, яких впишуть до виборчого списку блоку. Крім того, стали відомі імена й керівників штабів головних учасників позачергових парламентських перегонів. А оскільки сподівання на позачергові вибори-2007 в усіх політичних сил надто великі, тут знову не обійшлось без сюрпризів.

Борис Мокін знову йде в нардепи

Поява ректора Вінницького технічного університету Бориса Мокіна в телеефірі разом із першими особами обласного БЮТу справді була несподіваною. Як виявилось, керівник вінницького політеху не просто симпатизує БЮТ - Борис Мокін йде на вибори до Верховної Ради за списками Блоку.

Раніше голова обласної організації "Батьківщина" Георгій Філіпчук заінтригував переговорами з трьома абсолютно новими кандидатами у виборчий список БЮТ до парламенту. Жодних прізвищ, лише жалість, що наразі Вінниччина не може бути представлена у Раді тим потенціалом, який достойна мати.

- Шукали (достойні кандидатури) у Вінниці, - зазначив Георгій Філіпчук. - Вийшли на Бориса Івановича Мокіна. Ми з ним академіки однієї Академії. Він державницький, національно свідомий академік.

Борис Мокін був депутатом Верховної Ради першого скликання. Тоді пройшов до парламенту як мажоритарник. До речі, в одній зі своїх книг Борис Іванович піддав критиці вже нинішню свою політичну лідерку - Юлію Володимирівну. Про що й чесно зізнався. Але авторитет ректора політеху у Вінниці вочевидь оцінили вище, ніж колишні "непорозуміння".

Також в список потенційних нардепів зараховано і голову Літинської райради Наталю Шишко, яка за фахом лікар. За словами Георія Філіпчука, ще одним можливим кандидатом може стати пан Поліщук, керівник одного з агропідприємств у Погребищі.

На місця ж у списку 103-ох  БЮТівських спартанців, які, за словами Георгія Філіпчука, пройшли політичне чистилище, ніхто не претендуватиме. Серед них і Степан Глусь, директор Немирівського спиртзаводу. Щодо Олени Вітенко, яку обласне бюро виключило з партії, то це ще має засвідчити партійний з'їзд, котрий заплановано на п'яте серпня. До речі, тільки після з'їзду стануть остаточно відомі не тільки імена кандидатів у нардепи, а й тих вінницьких депутатів, котрим підготували імперативний мандат.

У вінницьких Регіонах - дежа вю

Хоча одностайної впевненості у тому, що позачергові вибори відбудуться 30 вересня, у місцевих регіоналів немає, партійці визначились з керівниками стратегічних штабів. Тут знову змінили коней на переправі. Головою обласної організації Партії регіонів залишається Віктор Антемюк, а от керувати обласним штабом, а значить і виборчою стратегією в області, буде народний депутат і екс-губернатор Григорій Калетнік. Його заступником призначено Семена Ханука, колишнього депутата міськради, а сьогодні помічника-консультанта народного депутата. Свого часу Семен Сергійович доволі критично висловлювався на адресу політики обласної організації ПР.

- Я не виходив з Партії регіонів, - пояснив своє "повернення" Семен Сергійович. - Я показав свою незгоду з політикою, яку вів В'ячеслав Гаврилюк, очолюючи обласну організацію. Сьогодні Гаврилюка немає, з Антемюком непорозумінь у мене не було. Зараз розбіжності зариті. У нас одна мета - вибори.

І Григорій Калетнік, і Семен Ханук свого часу вже позиціонувались з передвиборчою кампанією Партії регіонів. Перед третім туром минулих президентських виборів Семен Ханук очолив міський штаб ПР, а Григорія Калетніка саме напередодні тих виборів призначили головою облдержадміністрації.

Міський виборчий штаб ПР очолила депутат облради, головний лікар дитячої обласної лікарні Тетяна Антонець, яка стала членом ПР в січні 2006 року. Голова міської організації ПР і депутат міськради Олександр Кравець, який на минулих парламентських виборах очолював міський штаб і дав в актив регіоналів 10,35% голосів вінничан, фактично забезпечивши їх прохід у міську раду, на виборах буде її заступником.

Тетяна Антонець не приховує, що ніколи не займалася виборами і не організовувала штаби.

- Але я вмію організувати усю роботу і знаю, як це робити, - зазначила вона.

З чим пов'язана заміна випробуваного керівника штабу, каже, що не знає.

- Мені поставили завдання, і я погодилась, - пояснила Тетяна Іванівна.

...а тим часом в НСНУ

Обласний виборчий штаб "Народного Союзу "Наша Україна" призначено нинішнього голову облдержадміністрації Олександра Домбровського.

- Ця інформація вже в оприлюдненому форматі, - повідомили в обласній організації НСНУ.

Як Олександр Георгійович поєднуватиме виконання виборчих завдань з роботою голови облдержадміністрації? Чи піде у відпустку, як це зазвичай роблять перші керівники? Під час останніх чергових парламентських виборів, вже за партійними списками, Олександр Домбровський як голова ОДА не забороняв держслужбовцям говорити про політику і відстоювати свої ідейні переконання, але після 18.00  - закінчення робочого дня.

До речі, під час виборів Президента у 2004 році Олександр Домбровський і Григорій Калетнік вже схрещували політичні "мечі". І після перемоги Віктора Ющенка саме помаранчевий мер Домбровський змінив на посаді біло-блакитного губернатора Калетніка. Не виключено, що нагородою за вдалий відсоток на цих позачергових виборах може бути саме крісло губернатора.

Довідка

На минулих виборах 2006 року на Вінниччині проголосували за:

БЮТ - 33,25%

Наша Україна - 20%

СПУ - 14,69%

Партія регіонів - 8,15%

КПУ - 3,43%

Винница 2007-07-30 10:58:06
Размер шрифта: A A A    Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
вибори  депутати  міська рада  політика 
Статьи автора Ірина ЖУК:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:138

Ірина ЖУК
8(099)1215014
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
10:04„Наша Україна – Народна самооборона” створить коаліцію з БЮТ
13:06Кинах собирается в "Регионы"
09:43Виктор Балога: Несогласные должны покинуть ряды мегаблока
10:02Ющенко считает возможной коалицию с Януковичем
09:43Под единой идеей объединились 10 политических партий
10:47Президент просит олигархов не влиять на политику
12:28„Наша Украина” игнорирует Луценко
09:05Ющенко начал раздел Украины
10:26Основной фигурант "кассетного скандала" пока не собирается обнародовать пленки с Ющенко
12:03Тарасюк прогнозирует результаты выборов
Статьи автора Ірина ЖУК:
10:07 Нічна сутичка між таксистами та міліціонерами
10:16 Прокуратура судиться з міськвиконкомом
22:02 На Некрасова зловили гадюку
09:33 Кожному ЖЕКу - окремий квартал
09:31 Над Вінницею попрацюють іноземні архітектори
10:00 До Вінниці їдуть іноземні архітектори
12:49 Немає грошей - не буде й гаража
09:14 У ЖЕКів зросте конкуренція
11:35 Тепловики не мають бути "олігархами"
11:27 У мерії - вільний режим до вересня