This version of the page http://www.lutsk.ua/oper/414.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-17. The original page over time could change.
Богдан Шиба: гарячу воду не дає Кропива, захопивши територію міста (2007-08-03) - Офіційний сайт Луцької Міської Ради




Фотогалерея   ::  Міська довідка   ::  Сектор звернень





На головну Написати лист
Про місто
Міська влада
Реєстр адміністративних послуг
Графік прийому громадян
Нормативні документи
Структурні підрозділи
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Соціально-економічний розвиток міста на 2007 рік
Економічний та соціальний стан міста
Стратегічний план економічного розвитку
Виконання бюджету міста
Ділові пропозиції
Міжнародне співробітництво
Голос громадськості
Система управління якістю
Виставкова діяльність
Вакансії
Засоби масової інформації


      Банери



 
 
Богдан Шиба: гарячу воду не дає Кропива, захопивши територію міста


2007-08-03


Приватна структура намагається зірвати опалювальний сезон у Луцьку.Мешканці двох найбільших житлових районів Луцька  потерпають без гарячої води. ТзОВ Енергетична компанія „Луцьктеплоенерго” відмовляється надати  послуги хімічної очистки води  комунальному підприємству „Луцьктепло”.
ТзОВ „Енергетична компанія „Луцьктеплоенерго” було зареєстровано у травні 2004р. Засновниками цієї компанії стали: ЗАТ „Волинський шовковий комбінат”, ТзОВ „Енерго-Трейд” та державне комунальне підприємство „Луцьктепло”.
Вкладом ДКП „Луцьктепло” до статутного капіталу товариства став майновий комплекс „Котельня 4-го теплового району” вартістю 6 973 200 гривень. Вкладом решти засновників замість фінансової частки -газова турбіна без   технічної документації і договору купівлі-продажу. 
У листопаді  того ж року на сесії Луцької міської ради було затверджено Статут  ТзОВ „Енергетична компанія „Луцьктеплоенерго” у новій редакції, де в пункті 3.1 зазначено, що „майно товариства, яке становлять основні  фонди та оборотні кошти,  а також інші цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі та джерелом формування якого, зокрема, є грошові та матеріальні внески учасників, належить товариству на праві власності.” Таким чином цілісний майновий комплекс -  котельня, комплекс хімводоочищення, водозабір , мазутне господарство - із комунальної власності  фактично став приватною власністю „Енергетичної компанії „Луцьтеплоенерго”.
За три роки діяльності  підприємство не виконало своїх  інвестиційних зобов’язань – не закуплено і не змонтовано когенераційні установки, а відтак - не здешевлено тарифи на теплопостачання.
Тому у   2007 році на сесії Луцької міської ради депутати скасували рішення міської ради від 21.08.2004 р.№19/3 „Про вступ державного комунального підприємства „Луцьктепло” в склад учасників ТзОВ „Енергетична компанія „Луцьктеплоенерго”.
ТзОВ „ Луцьктеплоенерго” протягом минулого опалювального сезону надавав   котельню 4-го теплового району ДКП „Луцьктепло”в оренду, сьогодні, претендуючи  на отримання дозволу  від міської влади  на здійснення виробничої діяльності, відмовляється  підписувати договір оренди. Заручниками прагнень підприємців   стали мешканці Луцька, які не отримують гарячу воду.
Луцька міська рада  надіслала позов до Господарського суду Волинської області  про визнання  частково недійсним  статуту  ТзОВ „ Луцьктеплоенерго” в частині здійснення внеску до статутного капіталу майна комунальної власності „Котельні 4-го теплового району”. Керуючись ст..65, 66, 67  ГПГ України позивач просить заборонити  „Енергетичній компанії „Луцьктеплоенерго” продавати, дарувати, надавати в заставу, вносити  до статутного фонду інших осіб вищеназваний майновий комплекс.
3 серпня міський голова Богдан Шиба прокоментував заяву Олександра Кропиви, що прозвучала на прес-конференції  2 серпня, про можливе порушення прокуратурою кримінальної справи з  ініціативи  директора ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» відносно міського голови , Зі слів  міського голови, зараз пан Кропива зайняв котельню. „Хоча в нього є рішення Верховного Суду, але земельна ділянка під котельнею – комунальна власність, і те що він там паркани огороджує, охорону виставляє – є абсолютно незаконно. З іншого боку, постачати гарячу воду лучанам зараз може тільки «Луцьктепло», яке має для цього всі відповідні документи. Підприємство «Луцьктеплоенерго» не має ані договору на газ, ані відповідної ліцензії, відповідно, не може займатися виробничою діяльністю. Тому було б логічно і цілком законно, якби продовжили договір оренди із «Луцьктеплом». Якщо «Луцьктеплоенерго» отримає договір на газ і ліцензію, лише тоді можна вести мову про початок виробничої діяльності.
Це був підготовлений план і час вибраний вдало. Зараз будуть апеляції до лучан: що от ви не маєте гарячої води. Так я хочу ствердити: гарячу воду не дає Кропива, захопивши територію міста, виставивши охорону на котельню. На такі об’єкти поширюється чинне законодавство щодо виробництва тепла, вони зобов’язані працювати. Тобто це стосується безпеки громади, національної безпеки зрештою, то дії пана Кропиви є провокаційними” .
Міський голова Богдан Шиба вважає, що  апелювати до прокуратури з приводу відкриття проти нього кримінальної справи має право кожен, але якщо потім виявиться, що для  цього немає підстав, то  доведеться відповідати в установленому законом порядку.


Версія для друку



 






Анонси подій

Основні заходи з 13 по 19 серпня

ПН-ВТ – 13-14.08– 10:00каб.105 міської ради – тренінг з питань стратегічного та операційного менеджменту для працівників департаменту соціальної політики

ВТ – 13.08 – 8:00зал засідань міської ради – апаратна нарада

ВТ – 13.08 – 08:30зал засідань міської ради – прес-конференція міського голови

ЧТ-ПТ – 16-17.08– 10:00каб.105 міської ради – тренінг з оцінки задоволеності населення якістю соціальних послуг для працівників департаменту соціальної політики

Слідкуйте за змінами в анонсі подій





Оголошення

До уваги лучан!

Робоча група з обліку виборців м.Луцька працює за адресою: м.Луцьк, вул. Богдана Хмельницького,19, каб.109. Час роботи: 8.00.-17.00. Тел.: 777-917. Громадянам необхідно мати з собою паспорт.

Увага!
Відділ розвитку підприємництва, дозвільний центр та відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання з 02.04.2007 року розміщуються та здійснюють свою діяльність за адресою: м.Луцьк, пр.Грушевського, 1.

До уваги підприємців!
З метою одержання документів дозвільного характеру для ведення підприємницької діяльності Ви можете звертатися в Єдиний дозвільний центр, в якому представники усіх дозвільних органів м.Луцька  проводять прийом заяв на отримання дозволів, висновків, погоджень тощо. Адреса: м.Луцьк, пр.Грушевського,1, каб.1. Телефон для довідок 78-21-28.

З 10 травня 2007 року в м.Луцьку на пр.Грушевського,1, каб.1 працює Єдиний дозвільний центр з питань отримання суб’єктами господарювання документів дозвільного характеру для провадження підприємницької діяльності (відведення земельної ділянки, будівництво, висновки СЕС, пожежників та інші).


 




 
Наша адреса      

43025,
м. Луцьк,
вул. Богдана
Хмельницького, 19
тел.: (0332) 777900,
факс: (0332) 777901
e-mail: office@lutskrada.gov.ua



Фоторепортаж      

2007-07-30
Пам'ять без кордонів




2007-07-27
Оздоровчий відпочинок дітей у Швеції




2007-02-23
Юлія Тимошенко на позачерговій сесії міської ради



Органи влади      









Погода      



Курс валют      





Статистика      





       Банери      
             

© 2002-2007 Iнформаційно-аналітичний центр
43025, м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 19