This version of the page http://www.fact.kiev.ua/articles/article_39/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-17. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" - ЛЕОНІД ФІНКЕЛЬШТЕЙН: КНИГА ЯНУКОВИЧА – ТВІР ЧУКЧІ
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 287-18-82
(+38 044) 287-18-86
(+38 044) 287-29-46
(+38 044) 287-29-48
office@fact.kiev.ua
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
УВАГА!
До відома письменників, поетів, науковців, журналістів, які мають намір співпрацювати з видавництвом "Факт"!
Повідомляємо, що ні за яких обставин та ні в якій формі видавництво "Факт" не буде співпрацювати з тими творчими особистостями, які мають публічні зв'язки з часописом "Книжковий клуб +" або видавництвом МАУП.

 
 

ЛЕОНІД ФІНКЕЛЬШТЕЙН: КНИГА ЯНУКОВИЧА – ТВІР ЧУКЧІ

Липень 12, 2007
Максим Задорожний, "Реальна політика"

Літо принесло в український політикум нову моду. Популярним заняттям виявилася публіцистика. Та деяким політикам звичайної газетної статті не вистачає, їм потрібна книга, щоб викласти думки. До цього лідерство впевнено тримав Леонід Грач зі своєю передмовою до збірки сонетів Шекспіра. Нещодавно, втім, конкуренцію йому склав Віктор Янукович. Книжка діючого прем’єра, хоч і має бути презентована 4 серпня, вже навіть вийшовши подарунковим тиражем до Дня народження автора, встигла наробити галасу.
Так як розпитати самого автора про його творіння неможливо через відпустку прем’єра, «Реальна політика» звернулася до українського книговидавця, головного редактора видавництва «Факт» Леоніда Фінкельштейна.
До Дня народження прем’єр –міністра вийдуть друком аж 500 примірників книжки. Видавши таку «порцію» ще й переплутавши порядок кольорів державного прапора – заві витрати грошей. «Реальна політика» попрохала пана Фінкельштейна прокоментувати, наскільки вигідним є видавати подібні книжки.
«Так як видавництво «Факт» ніколи не опікувалося не книжками, а, скоріше, просовуванням того, що варто не просовувати, то я не можу вирахувати порядок прибутків людей, котрі видають такі книжки.
Люди, які це видають, розуміють, що вони роблять не велику справу для майбутнього своєї країни, а велику справу для майбутнього своєї кишені. Я не вірю, що вони не прорахували, що це є вигідно…
Кожне видання може припуститися помилки. Проте український прапор, перегорнутий догори ногами… це зашкалює межу компромісу. Тому я хотів би звернутися до політиків: звертайтеся до професіоналів. Проте багато з нас будуть гребувати це видавати, та це вже інше питання
Процес написання книги є, безумовно, творчим і від того дуже складним. «Реальну політику» зацікавила така самовіддача голови уряду, а також його дивовижне вміння поєднувати роботу з хобі – досі таке не вдавалося жодному українському прем’єрові. Втім, на думку пана Фінкельштейна, на подібні справи урядовець не витрачав багато часу:
«Починати потрібно не з того, щоб стати великим урядовцем і політиком, а з того, щоб отримати нормальну освіту щоб мати право свою думку висвітлювати на всю країну. Оксана Забужко свою останню книжку писала 3 роки, Якщо людина дійсно працює на майбутнє своєї країни, своєї літератури, то серйозна книжка пишеться довго. Якби в нашій країні були достатньо освічені урядовці, я би міг повірити, що вони пишуть книжки. Я б з задоволенням зробив би екзамен для наших урядовців на знання української літератури. А якщо б вони не витримали цей іспит, то хай забираються геть з України. Вони повинні навчитися читати наші книжки, а потім вже їх писати. Для мене це – твір чукчі.
Разом з тим, книговидавець зізнався «Реальній політиці», що натовпів за творінням Януковича у книгарнях чекати не слід: «Мені важко собі уявити людину, яка прийде в книгарню купувати цю книжку. Але такі книжки мають широке поширення на всіляких передвиборних заходах. Я уявляю, як відповідна партія на прийомах російських друзів даруватиме їм ці книжки ,і друзі славитимуть їх на російських телеканалах. Я не думаю, що нормальний читач дійде до того, що буде це купувати».



Коментарі

#1

Янукович - чукча

Даламанек, Липень 13, 2007 1:17 p.m.

#2

Та нічого він не писав - це ж зрозуміло. Мабуть, то команда "писателів" , що видається під брендом Леонід Кучма ,і зарплатню отримує від нього ж, запропонувала свої послуги п.Януковичу. Певно хлопці грошенят перед відпусткою вирішили зчистити по-легкому...

Роман, Липень 13, 2007 3:19 p.m.

#3

а я цілком підтимую Фінкельштейна, тому що для України мати таких політиків як Янукович, то ганьба!!! а тим паче читати книжки таких "грамотєєв"

Маруська, Липень 17, 2007 1:32 p.m.

#4

Я не вважаю, що річниця другого пришестя "прємьєр-міністра" позитивно вплинула на українську книгу, українську культуру, Україну врешті-решт. Те, що зараз видаються Кучма, Янукович і керівники його виборчого штабу, свідчить лише про пригнічення становища якісної української книги. Леоніде Петровичу, навіть якщо ви не зможете видати мою книгу, знайте, що ви знайшли чергового однодумця в моїй особі.

Боб, Липень 17, 2007 9:39 p.m.

#5

А по-моєму, Віктор Федорович намагається вирости із коротких штанців: про нього мультики робили, пісеньки складали, от він і вирішив, що він супер-звЄзда, дай-но, думає, напишу що-небудь серйозне (хі-хі) :) і розумне (ха-ха-ха!) :))))))
Ви ще трошки почекайте, він і в космос полетить!

Люля, Липень 20, 2007 4:12 p.m.

Залиште коментар