This version of the page http://agroua.net/news/news_14239.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-17. The original page over time could change.
Аграрний сектор України | Ми повинні спільно створювати сприятливий інвестклімат для розвитку сільського господарства в Україні - Михайло Руденко (актуальний коментар)
17 серпня 2007 р
про проект | консультанти | контакти | часті питання | мапа сайту | English version 
 
 
дошка оголошень | гостьова книга
 
Рослинництво
Тваринництво та ветеринарія
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
 
Новини
Статистика
Ціни
Економіка
Правове забезпечення
 
Аграрна освіта і наука
Дорадництво
Корисна інформація
Агровебкаталог
 
Агрорынок онлайн
 
Виставка-ярмарок agroexpo.net
 
Аграрні новини та оперативна статистика

26.07.2007всі новини дня
Ми повинні спільно створювати сприятливий інвестклімат для розвитку сільського господарства в Україні - Михайло Руденко (актуальний коментар)

В умовах дефіциту власних капіталовкладень, необхідних для проведення структурної перебудови економіки, розв'язання проблем її інтеграції в світову економіку, важливого значення набуває залучення зовнішніх джерел фінансування, зокрема іноземних інвестицій. Про сучасний стан іноземних інвестицій у вітчизняне сільське господарство на прохання кореспондента УКРІНФОРМу розповів директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Мінагрополітики Михайло Руденко.
За його словами, приріст іноземного капіталу за 3 місяці 2007 року досягнув $112,3 млн, що в 2,3 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому інвестиційні вкладення у харчову промисловість досягли $102,6 млн. Обсяг залучення іноземних інвестицій в сільське господарство з початку року збільшився на $9,7 млн.
Керівник департаменту зазначив, що за обсягами прямих іноземних нвестицій в АПК тримають першість Київська ($480,0 млн), Харківська ($149,3 млн), Донецька ($102,8 млн), Одеська ($106,3 млн) області та м. Київ ($166,4 млн).
Основні інвестори в агропромисловий комплекс України - Кіпр ($125,7 млн), США ($47,4 млн), Великобританія ($42,6 млн), Данія ($32,2 млн), Німеччина ($24,9 млн), Російська Федерація ($16,55 млн).
Зокрема, в харчову промисловість найбільше коштів інвестують Нідерланди ($355,3 млн), Кіпр ($160,1 млн), США ($150,1 млн), Великобританія ($127,9 млн), Швеція ($123,1 млн), Німеччина ($57,2 млн), Швейцарія ($79,3 млн), Франція ($34,8 млн) та Росія ($35,6 млн).
Щодо середньострокових перспектив, зазначив посадовець, основні напрями реалізації аграрної політики здійснюватимуться, зважаючи на такі пріоритети як нарощування виробництва та підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору, збільшення експорту сільськогосподарської продукції, розвиток інфраструктури аграрного ринку, формування цілісної системи фінансово-кредитного забезпечення агропромислового комплексу, вдосконалення механізмів реалізації та захисту прав громадян і юридичних осіб на землю, а також створення умов для розвитку соціальної сфери села. Для реалізації цих завдань і потрібні іноземні інвестиції.
"У цьому зв'язку ми цінуємо роль ЄБРР як комплексного інвестора в економіку країни та вдячні за проекти, які Європейський банк реконструкції і розвитку впроваджує в аграрному секторі і переробній промисловості", - продовжив Михайло Руденко. За його словами, для України важливе значення має політика банку, спрямована на розуміння та підтримку процесу широкомасштабних реформ, які здійснюються Урядом в аграрному секторі. Особливо важливими є зусилля ЄБРР у вирішенні проблеми нестачі оборотного капіталу в аграрному секторі, середньо- та довгострокового кредитування сільгоспвиробників, створення прозорого зернового ринку, включаючи створення відповідної інфраструктури.
Ми сподіваємося на продовження співробітництва з ЄБРР у подальшому розвитку сільськогосподарської галузі. Актуальним завданням в цьому напрямі є розвиток інфраструктури експорту сільськогосподарської продукції, мінімізація витрат при експорті, вихід сільськогосподарських підприємств на нові ринки збуту. Значимість такої допомоги та співробітництва зростає з огляду на наміри України вступити до Світової організації торгівлі, підкреслив він.
Водночас, наголосив Михайло Руденко, невирішеним залишається питання розвитку соціальної сфери села. Напрямом співробітництва з Банком в цьому випадку ми вбачаємо відновлення мережі закладів освіти в селах, охорони здоров'я, культури, спорту, житлово-комунального господарства та підприємств торгівельно-побутового обслуговування; створення екологічно безпечних умов для життя населення, забезпечення належного водопостачання сільських населених пунктів, які користуються привозною та неякісною водою. Тому сьогодні ми повинні спільно виробити наступні кроки у створенні сприятливого інвестиційного клімату для розвитку сільського господарства в Україні, зазначив директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Мінагрополітики.
джерело : Укрінформ


 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1   2   3   4   5 
  6   7   8   9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30  31       
Рослинництво
Тваринництво
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
Економіка
Правове забезпечення
Ціни
  ©agroua.net 2002-2006. Усі права захищені. Без посилання на сайт "Аграрний сектор України" (agroua.net) перепублікація матеріалів заборонена.