This version of the page http://white-blue.kiev.ua/news/302print.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-15. The original page over time could change.
Ігор Суркіс: "Ми зобов'язані виходити до Ліги чемпіонів" | Новини | УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ"
УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua

Ігор Суркіс: "Ми зобов'язані виходити до Ліги чемпіонів"
Відразу ж після завершення процедури жеребкування ми попросили відповісти на кілька запитань президента клубу Ігоря Суркіса.

- Ігорю Михайловичу, якою була ваша перша реакція на результати жеребкування для київського «Динамо»?

- Спокійною. Результат не найгірший. Гадаю, якщо ми хочемо грати в груповому турнірі Ліги чемпіонів, якщо ставимо перед собою амбіційні цілі, то повинні проходити цих суперників. Тим більше, якщо врахувати наш досвід виступу в єврокубках та цьогорічне посилення команди.

Сподіваюсь, що наша команда приведе себе зараз в порядок, і допрацює те, що потрібно допрацювати. Ми повинні зробити все можливе, щоб подолати цей етап та потрапити до Ліги чемпіонів.

- Будучи президентом київського «Динамо», Григорій Суркіс напередодні жеребкування нерідко вгадував майбутніх суперників. Скажіть. Ви не намагались вчинити аналогічним чином?

- Після минулого року я вирішив не займатись цим. Тому що я «витягнув» грізний турецький «Фенрбахче».

- Чи запланована зустріч із представниками бельгійського чи боснійського клубів?

- Щойно розмовляв із президентом «Генка». Він повен оптимізму, що їм удасться наверстати пропущене в першому матчі з «Сараєво» та пройти до наступного кола. Ми обмінялись реквізитами, я побажав їм удачі.

До речі, гадаю, Дем’яненко особисто повинен бути присутнім 8 серпня на матчі «Сараєво» – «Генк» у Боснії та робити висновки. Можливо, ще хтось із спеціалістів поїде з головним тренером.

- Чи має значення для нашої команди той факт, що перший матч відбудеться на виїзді?

- Як показала практика минулого року, у принципі особливого значення це немає. Але у той же час історію з «Тюном» позаминулого року пам’ятаєте? Тут виходить, що начебто і має. Тому я би сказав так: потрібно в двох матчах, а це 180 хвилин, а, можливо, і більше – із додатковим часом, віддавати всі свої сили перемозі. Нелише тому, що цього року команді виповнюється 80 років і ми готуємо свято з цього приводу, а й для того, щоб потішити наших уболівальників черговою футбольною європейською осінню, більш успішною, ніж минулого року. Ось такі завдання та цілі стоять перед командою.

- На скільки вас непокоїть не зовсім удалий старт київського «Динамо» в чемпіонаті України?
- У нас ще є час набрати певні кондиції. Єврокубковим матчам передують два матчі в чемпіонаті країни. Перш за все, це важка гра з «Дніпром» і така ж із запорізьким «Металургом». От і в цих матчах потрібно скинути психологічний вантаж невдач минулого року в Лізі чемпіонів, потрібно спокійно виходити на поле і проявляти свою майстерність та свій клас.

Команда київського «Динамо» укомплектована. Так, є у нас відчутні втрати – травми Юссуфа та Мілевського. Але не дивлячись ні на що, у цих найближчих іграх команда зобов’язана показати той рівень футболу, який дозволить їй пройти того чи іншого суперника. Це моє побажання і команді, і тренерам.

- На жеребкуванні ви, звичайно, поспілкувались зі своїми колегами з інших клубів. Скажіть, до київського «Динамо» і надалі шанобливе ставлення в Європі як до команди високого рівня?

- Абсолютно. Нас і надалі і поважають, і побоюються. Усі, з ким мені довелось спілкуватись, зокрема з представниками турецького «Фенербахче» і з генеральним директором московського «Спартака» Сергієм Шавло, в один голос стверджували: «Тільки би не випало нам київське «Динамо»!

Наша команда, як і раніше, користується популярністю в Європі. А спади, падіння бувають у будь-якої команди, навіть у найсильнішої та найіменитішої. Хіба не свідчить про повагу до нашого клубу, наприклад, той факт, що в гості до нас на 80-річчя київського «Динамо» приїде такий великий клуб, як «Мілан». Але, з іншого боку, ми розуміємо, що право на шанобливе ставлення до себе в Європі потрібно доводити щодня.


03.08.2007

Адреса матеріалу в інтернеті: http://white-blue.kiev.ua/news/302.htm

Назад

Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання на УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ". Для онлайн-проектів - гіперпосилання (hyperlink) на http://white-blue.kiev.ua

Copyright © WHITE-BLUE.kiev.ua, 2006-2007