This version of the page http://www.press.org.ua/news/50505 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-15. The original page over time could change.
Єдиної церкви зараз не створити
Это БЕТА-версия сайта! Нашли ошибку или есть пожелания к работе сайта. Оставьте сообщение!

Єдиної церкви зараз не створити

Зараз немає умов, щоб створити єдину церкву в Україні, каже керівник відділу релігієзнавства інституту філософії НАНУ, голова Української Асоціації Релігієзнавців Анатолій Колодний

Я боюся тієї версії об’єднання українських церков, про яку говорить Віктор Ющенко, бо в сучасній Україні не може бути єдиної православної церкви. Створити єдину Українську помісну церкву — це не зібратися вдвох із другом. Наші сучасні церкви є різними за будовою і орієнтуванням на різні традиції. Вони мають багато запозичень тому, перш за все, перед ними стоїть питання не об’єднуватися, а відродити українське православ’я перших семи століть його існування.Крім того, єдиної церкви у нас не може бути ще й тому, що в країні 20% населення – росіяни. Вони ніколи не сприймуть православ’я “в українському одязі”. Ми повинні змиритися з тими 20% і ще із 20% зросійщених. Нехай для них і буде екзархат РПЦ.

Тернополь 2006-11-06 14:24:02
Размер шрифта: A A A    Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Статьи автора Володимир МОРОЗ:

Оцените новость:

Рейтинг: 4
Голосов: 1
Просмотров:351

Володимир МОРОЗ
8(067)3075558
Написать письмо автору

Добавить комментарий (3)
Іван 01/01/1900 00:00
Дядя Колодний потроху виживає з розуму. Йому давно пора на пенсію, а не релігієзнавчим атеїзмом займатися. Вигадав особливе "українське православ’я", і носиться з ним, як д...нь зі ступою. Ганьба!
Ответить
Олег 01/01/1900 00:00
Я цілком поділяю позицію п.Колодного.rn Більш того, в даному питанні слід зуміти розвести питання теологічні й канонічні від політики й політиканства, спекуляцій на цьому ґрунті. До речі, в цій царині наші державні мужі, як завжди, виявляють своє загальне і повне неваё невігластво, А суспільсьство - якщо не байдужість, то повну непоінформованість (якщо не брати до уваги п'яту колону фанів "єдиної неділимої")...rnНе слід забувати, що створення Помісної Церкви в Україні носить політичний підтекст (через свій державотворчий аспект) не лише в українському варіанті . rnУ ставленні Москви до процесу створення Помісної Церкви в Україні крім власне пащекування політиканів з приводу...- закорінено побоювання втратити віками напрацьовані ідеологічні основи як "Третього Риму", так і"Богообраності" росіян, а відтак - виключне право на своє "месіанство", яким старанно вуалюються нові імперські зазіхання на чужому геополітичному просторі. Імперська машина старанно працює в усіх напрямках - зомбування як росіян (виховання образу чергового ворога на черговому прикладі), так і українців через інформаційний простір, створення певного роду "громадських організацій" в Україні, тримання на "короткому повідку" кліру (особливо архіпастирів) УПЦ (МП), дипломатичними і не тільки шляхами...rnКому ж хочеться втратити тисячоліття привласненої чужої історії і звичаєве право (бо ввійшло у звичку)порядкувати у чужому домі?rn
Ответить
Также в рубрике:
Статьи автора Володимир МОРОЗ:
18:27 Зроблять нове кладовище
18:11 У Тернополі планують відкрити п’ять комунальних аптек
15:10 Роман Заставний вважає, що за рік встиг зробити достатньо
18:35 З гуртожитків освітян виселять “нелегалів”
18:32 Обікрали церкву на Руській
17:14 Бюлетень мерії отримали не всі
16:49 Автобус здали на метал
16:23 Виставку “Розсекречена пам’ять” охочим записують на диски
15:26 Залізниця відмінюватиме зупинки
16:27 Матимемо мільйон тонн зерна