This version of the page http://www.obriy.pib.com.ua/2001/11_01/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-15. The original page over time could change.
Газета АКБ "Промінвестбанк" :: "Обрій-ПІБ"
Газета АКБ Промінвестбанк, Центральної Ради профспілки працівників Промінвестбанку, Партії національно-економічного розвитку України

№11 (43) 13-19 вересня 2001 :: Шеф-редактор Володимир Матвієнко 

Американська трагедія: загроза світові

Президент США Джордж Буш у телезверненні до країни повідомив, що внаслідок терактів у Вашингтоні і Нью-Йорку загинули тисячі людей. Більш точних даних про жертви терактів власті поки що не мають, однак американській телекомпанії Сі-Ен-Ен вдалося встановити, що у викрадених терористами чотирьох літаках, що розбилися в Нью-Йорку, Вашингтоні і в штаті Пенсільванія, було 266 осіб – 8 пілотів, 25 стюардес і 233 пасажири.

Трагедія сталася близько дев’ятої ранку за місцевим часом у вівторок, коли захоплені терористами, як вважають, літаки з пасажирами було скеровано на хмарочоси Всесвітнього центру торгівлі у Нью-Йорку і Пентагон у Вашингтоні.

Відповідаючи на запитання про кількість загиблих у двох хмарочосах Всесвітнього торговельного центру, мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані сказав: «Коли ми зможемо визначити остаточну цифру, то зрозуміємо, що вона виявиться для нас нестерпно високою».

Не тільки Америка, а й цілий світ здригнувся від нечуваної смертоносної новини, яку вже встигли охрестити другим Перл-Харбором, подією 60-літньої давнини, після якої Сполучені Штати були втягнуті у війну з Японією.

Відмінено засідання Ради Безпеки ООН, що мало відбутися. І в цьому своєрідний виклик часові.

Весь світ висловлює співчуття і сум з приводу трагедії. Але подекуди лунають і схвальні відгуки. Сотні палестинців вийшли на вулиці міста Наблус на Західному березі Йордану і Східного Єрусалима, щоб відсвяткувати безпрецедентну терористичну атаку на США. «Америка заплатила за підтримку Ізраїлю».

Америці не всі можуть пробачити бомбардування Югославії.

Далеко на другий план відходять багаторічні події у Чечні і відтепер боротьба з російськими (а Чечня – складова Російської Федерації) терористами на її території виглядатиме священною справою.


Сергій ЦИГАНКОВ
Продовження читайте тут.

 
  [ на першу сторінку ]
 
Сьогодні в номері:
україна і світ
Європа поруч
україна і світ
Лукашенко святкує перемогу
партійне життя
Спільними зусиллями можна досягнути поставленої мети
актуальне інтерв'ю
Я вірю у перемогу нових сил
право
У лотерею граємо, у лохи посвячуємо
напередодні
Фастів святкує разом з ПНЕРУ
економіка
Місія МВФ дає добро
економіка
Нове дихання Харківського велозаводу
наш репортаж
Шостка відкрита світові
спортивний калейдоскоп
Досвід упорався із завзятістю
медична панорама
Джерела алергії
  Пошук:

obriy@press.pib.com.ua