This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/1920 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-13. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ КОНТАКТИ ЛІНІЇ ДОВІРИ ПРЕС-СЛУЖБА
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
Логiн:
Пароль:
Якщо ви ще не зареєструвалися, то ви можете зробити це тут
КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ (АРХІВ 2004)
Крок до досконалості

Для того, щоб реформи законодавства були дійсно ефективними, вимагається підвищення знань та навичок працівників органів системи юстиції, професійних юристів, суддів, державних виконавців, підприємців щодо розуміння законодавчих положень та їх застосування на практиці.

Відповідно до Стратегії реформування системи державної служби в Україні, Комплексної програми підготовки державних службовців, Програми розвитку юридичної освіти на період до 2005 року та з метою удосконалення системи підвищення кваліфікації працівників органів юстиції, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року №131-р "Про утворення Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції" та наказом Міністерства юстиції України від 19 червня 2002 року № 52/5 "Про утворення Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції та його філіалу у м. Харкові" створено Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції.

Основними функціями Центру є:

- здійснення організованого та систематичного навчання дипломованих працівників юстиції з ціллю перепідготовки за визначеною спеціальністю і оновлення професійних знань з метою подолання розриву між раніше отриманою ними професійною підготовкою і новими вимогами до рівня кваліфікації в умовах динамічного розвитку соціально-економічної сфери, науки, освіти, культури;

- виконання договірних зобов’язань та замовлень на перепідготовку і підвищення кваліфікації фахівців на рівні державних стандартів освіти;

- налагодження співробітництва у сфері перепідготовки та підвищення фахової кваліфікації працівників юстиції з відповідними навчальними закладами і установами зарубіжних країн на основі прямих зв’язків, створення і реалізація цільових навчальних програм, тематичних курсів з проблем держави і права;

- підготовка наукових, методичних, експертних рекомендацій щодо формування резерву управлінських кадрів юстиції;

- взаємодія з вищими юридичними навчальними закладами, науково-дослідними інститутами та установами, науковими товариствами України та інших держав з метою вивчення досягнень юридичної науки, впровадження їх у навчальний процес, надання методичної допомоги з удосконалення організації праці та управлінської діяльності в органах і установах юстиції.

Головною метою Центру є реалізація навчальних програм підвищення кваліфікації державних службовців для фахового вдосконалення та оновлення знань і умінь, зростання їх компетенції і професійного рівня без отримання нової спеціальності.

З метою надання належних умов для проживання слухачів, які приїжджають з усіх регіонів України, при Центрі існує гуртожиток, у якому створено всі умови для належного побутового обслуговування та приємного відпочинку слухачів.

Центр виконує функції перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів системи юстиції, отримання ними іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня і практичного досвіду та розширення профілю, тобто набуття особою здатностей виконувати додаткові завдання і обов’язки у межах спеціальності. Центр швидко реагує на потреби спільноти, пропонуючи семінари з актуальної проблематики.

На заняттях по обміну досвідом роботи найбільш складні та актуальні питання для обговорення порушуються самими слухачами, тому вони змінюються на кожному потоці в усіх групах.

Заняття проводять висококваліфіковані фахівці Міністерства юстиції України, працівники відомств і установ та викладачі вищих навчальних закладів м. Києва. За період функціонування Центру склад викладачів сформувався у працездатний колектив, спроможній успішно вирішувати питання підвищення кваліфікації працівників юстиції державної служби на високому професійному рівні.

Протягом 2003 року було проведено семінари як з різними категоріями працівників системи юстиції - керівними працівниками і спеціалістами державної виконавчої служби, керівниками відділів реєстрації актів громадянського стану, директорами філій державних підприємств, керівниками фінансових служб, начальниками відділів нотаріату, начальниками відділів кадрової роботи, так і з керівниками юридичних служб Ради Міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. У семінарах брали участь спеціалісти Міністерства фінансів, Фонду державного майна, Державного комітету по земельних ресурсах, Міністерства економіки, Державного комітету з питань житлово-комунального господарства при Кабінеті Міністрів та працівники департаментів Міністерства юстиції України.

У Центрі налагоджена співпраця з Українським інформаційно-правовим Центром в межах надання інформаційно-правової допомоги. До кожного семінару готується тематична виставка оновленого журналу "Офіційний вісник України. Зі змінами", журналу "Кодекси України", видання "Систематичне зібрання чинного законодавства в Україні", методичної, науково-методичної літератури, Законів України та підбірка оновленого чинного законодавства.

Відповідно до вимог Головного управління державної служби України проводяться заняття на теми "Українське ділове мовлення", "Законодавче і нормативно-правове забезпечення інноваційної діяльності в Україні" та „Проблеми боротьби з корупцією".

Учбовою частиною Центру постійно ведеться робота по розробці та впровадженню в навчальний процес учбово-методичних планів та програм, якими користуються слухачі при проходженні навчання. До Закону України "Про звернення громадян" розроблені коментарі для департаменту державної виконавчої служби та департаменту легалізації об’єднань громадян, методичні рекомендації по складанню та оформленню документів з українського ділового мовлення, Опорний конспект та методичні рекомендації з курсу лекцій „Державна служба та проблеми боротьби з корупцією".

У навчальному процесі використовуються такі основні види навчальних занять: лекції, семінари, практичні аудиторні та виїзні заняття, дискусії, аналізи конкретних ситуацій, обмін досвідом роботи, тематичні зустрічі, бесіди за "круглим столом", групові та індивідуальні консультації.

Проводиться також робота з підготовки і проведення на базі Центру платних семінарів з працівниками державних установ і організацій на теми:

"Новації у законодавстві про примусове виконання рішень органами державної виконавчої служби згідно зі змінами, внесеними до законів України "Про державну виконавчу службу" та "Про виконавче провадження", "Новий Цивільний та Господарський кодекси".

Центр організовує провадження освітньої діяльності, керуючись Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами, розпорядженнями, рішеннями колегії Міністерства юстиції України.

Заступник директора Центру
перепідготовки та підвищення
кваліфікації працівників юстиції
Міністерства юстиції України О.В.Князєва

На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
07-10.08.2007р.
Засідання кваліфікаційних комісій нотаріату

Інші анонси >>

  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Міжнародна діяльність Міністерства
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Юридичні консультації
  • Державні закупівлі
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті

АРХІВ НОВИН
Серпень
Пн6132027
Вт7142128
Ср18152229
Чт29162330
Пт310172431
Сб4111825
Нд5121926

Всі новини >>