This version of the page http://iatp.org.ua/_sumy/news2004_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-13. The original page over time could change.
Суми. IATP в Україні.
Цей сайт більше не оновлюється. Будь ласка, відвідайте нову версію: http://ua.iatp.net/

Суми

програма навчання веб-сайти alumni форум відгуки посилання CEN центри
новини контакти поточнi тренiнги веб-сайти
English


Новини за 2004 рік Відкриті програми і гранти


Останні новини

15.12.2004

Центр ІАТР провів тренінг з використання платформи CMS Miracle та основ роботи з Adobe Photoshop для студентів Сумського державного університету, які працюють над порталом «Студентський культурний міст» www.insumy.iatp.org.ua .


09-15.12.2004

Центр ІАТР провів заняття багаторівневого тренінгу «Розробка навчально-методичних модулів, орієнтованих на використання комп’ютерних та інформаційних засобів» для учасників Регіонального конкурсу електронних підручників.


18-24.11.2004

В центрі ІАТР пройшли тренінги з основ комп’ютера та Інтернет для першої групи учасників регіонального конкурсу електронних підручників. Учасники оволодівають основами роботи із сучасними програмами дуже легко та впевнено, адже попереду в них буде багато часу для самостійної роботи над проектами!


15.11.2004

В центрі ІАТР пройшов семінар «Міжнародні програми обміну для освітян» для випускників програм обмінів ЕСА та адміністраторів освітніх закладів міста Суми. Волонтер Корпусу Миру Шеррі Вільямс (Sherry Williams) провела цей семінар.


09.11.2004

Центр ІАТР провів семінар-презентацію Конкурсу проектів навчально-методичних модулів із застосуванням інформаційно-комп‘ютерних засобів. Згідно рішення конкурсної комісії, було відібрано 40 учасників. Презентацію було проведено спільно з партнерами конкурсу – Управлінням освіти Сумської міської Ради, Сумським державним університетом. Олена Купенко, науковий керівник лабораторії дистанційної освіти Сумського державного університету, розповіла про вимоги до проектів. Олег Гончаренко, представник IATP у місті Суми, розповів про хід проведення конкурсу та закликав учасників до активної роботи під час конкурсу. Андрій Півень, тренер Сумського центру IATP, відповів на питання учасників про навчальну програму та надання консультаційних послуг учасникам. Наталія Ільченко, представник інформаційно-методичного центру управління освіти, розповіла про місце конкурсу в системі освіти міста, підкреслила роль цього проекту у підвищенні рівня якості викладання та професійного рівня викладачів. Детальну інформацію про конкурс ви знайдете на офіційному сайті конкурсу http://e-book.iatp.org.ua.


03.11.2004

Тренер ІАТР в Сумах Андрій Півень провів семінар «Створення презентацій за допомогою програми MS PowerPoint » для учнів гімназії лінгвістики та права. Валентина Ясногор, вчителька історії та права, зібрала в нашому центрі своїх учнів, щоб навчити їх основам створення електронних презентацій власних проектів за допомогою програми MS PowerPoint


01.11.2004

В центрі ІАТР пройшло засідання Клубу випускників програм обмінів ЕСА «Sumy English club». Учасники обговорили питання розвитку партнерських проектів із застосуванням інформаційних технологій.


25.10.2004

В центрі ІАТР пройшла зустріч Англійського Клубу під керівництвом волонтеру Корпусу Миру Шеррі Вільямс (Sherry Williams).


Програма розширення доступу та навчання в Інтернет (IATP) у місті Суми та лабораторія дистанційного навчання Сумського державного університету за адміністративної підтримки управління освіти Сумської міської ради та фінансової підтримки Програми розширення доступу та навчання в Інтернет (IATP) в Україні, ВАТ “Квазар-Мікро-Суми”, ТОВ “Павлабор” презентують Сумській міській освітній проект “Наступний крок”.

Проект “Наступний крок” має на меті підтримати інноваційні ідеї освітян у використанні комп’ютера в освітньому процесі, активізувати діяльність педагогів у розробці навчально-методичних модулів, орієнтованих на використання комп’ютерних засобів навчання.
Перебіг подій проекту такий:

  • До 1 жовтня - збір заявок освітян міста на участь у проекті.
  • До 16 жовтня - відбір учасників проекту.
Для учасників буде запропоновано навчальну програму (термін – 2 місяці) - курси, семінари, для вивчення основ електронного навчання.

До роботи в проекті залучені провідні українські тренери та консультанти з питань використання інформаційних технологій в освітньому процесі. До роботи в експертній комісії залучено іноземного експерта. Проект “Наступний крок” передбачає заохочення творчих ініціатив освітян міста. Щиро запрошуємо до участі у проекті вчителів сумських шкіл, викладачів вищих навчальних закладів, працівників інших установ, причетних до формування зростаючого покоління.

Додаткову інформацію за проектом та форми заявок на участь Ви можете отримати тут та за адресами:

Міській методичний центр, 34-88-90

Програма розширення доступу та навчання в Інтернет у місті Суми вул. героїв Сталінграду, 10, телефон 34-04-74, електронна пошта: helgo@iatp.org.ua

Лабораторія дистанційного навчання СумДУ вул. Римського-Корсакова, 2, центральній корпус, ауд. Ц-233, Ц-138, телефон 214-084, електронна адреса: info@dl.sumdu.edu.ua
(додається лого конкурса у форматі COREL)


20-22.09.2004

Центр ІАТР провів тренінги з основ комп’ютера для 10 вчителів англійської мови в рамках багаторівневого тренінгу «Інформаційні технології в роботі вчителя англійської мови».


18.09.2004

Представник ІАТР в Сумах Олег Гончаренко та Тренер ІАТР в Сумах Андрій Півень взяли участь у Першому обласному ярмарку соціальних послуг Сумщини. На ярмарку були презентовані більше 30 громадських організацій та державних інституцій. Ми презентували послуги та проекти IATP, які мають соціальне значення. На нашому постері «Освіта та Інтернет» ми презентували для громади міста Суми освітні проекти. Особливу подяку центру ІАТР за участь у реалізації державних соціальних програм висловила Наталія Москаленко, заступник мера міста Суми. Вона зазначила, що робота програми IATP у місті значно покращила можливості навчальних закладів долучитися до використання Інтернет у шкільному житті.


16,21.09.2004

Центр ІАТР провів заняття з основ комп’ютера для 10 вихованців Сумської обласної школи-інтернату. Навчання відбувається в рамках партнерського проекту «Покращення якості освіти дітей-сиріт в умовах ринкової економіки через створення партнерських проектів». («Volunteers for Orphans: Providing Independent-Living Skills, Knowledge and IT Training Through Community Partnerships»). Організаторами проекту є волонтер Корпусу Миру Гевін Югалі, програма IATP, студенти-волонтери, Веретинівська школа-інтернат. Проект відбувається за підтримки громадської організації «Благовіст».


16-22.09.2004

В центрі ІАТР пройшли заняття багаторівневого тренінгу «Комп‘ютерна графіка для учнів художньої школи» для двох груп учнів Сумської художньої школи (всього 20 чоловік). Заняття провів Георгій Шерес, професійний художник, викладач художньої школи. На занятті учні вправно вчились працювати з програмою векторної графіки Corel Draw. Тренінг відбувається в рамках освітнього проекту «Світ очима дітей» www.artschool.iatp.org.ua.


06.08.2004

До центру ІАТР завітали Др. Джері Віт, професор управління бізнесом в Університеті Індіани, США, Бренда Шварц, викладач економіки та директор Регіонального ресурсного центру економічного розвитку в Університеті Індіани, США, та Бен Джонс виконавчий директор Луїсвільського міжнародного культурного центру (Луїсвіль, Кентуккі, США), щоб взяти участь в он-лайн чаті „Діалог з економічного розвитку – практичний світовий досвід, спрямований на спільні дії держави, академічних кіл та бізнесу”. Цей чат був ініційований центром ІАТР в Сумах; чат модерувала Наталія Вакулішина (СС 02). Учасники чату обсудили питання організації та розвитку місцевих громад, поділилися думками щодо співпраці між освітніми та громадськими інститутами та торкнулися теми – досвід США у розвитку громади.


27.07.2004

До центру ІАТР у Сумах завітали представники місцевої преси, освітніх громадських організацій та органів влади, щоб взяти участь в презентації веб-сайту, створеного випускниками Сумської художньої школи. На веб-сайті розміщені найкращі роботи студентів школи (картини маслом та аквареллю, графіка, аплікації, колажі та інші композиції) – таким чином розповсюджується інформація про юних талановитих художників через Інтернет. Ця презентація стала результатом багаторівневого тренінгу ІАТР, який був проведений для студентів школи у липні. Семеро студентів вивчили основи комп’ютера, Інтернет, веб-дизайну та комп’ютерної графіки, та створили свої віртуальні галереї за допомогою системи Miracle – системи управління змістом веб-сайтів ІАТР. Учасники тренінгів також навчилися фотографувати свої роботи, використовуючи цифрову веб-камеру, редагувати зображення за допомогою різних комп’ютерних програм, підтримувати та оновлювати свої сайти.


02.07.2004

Центр ІАТР організував аудіо-чат, в якому взяли участь представники Японії та міста Суми. Тема чату – «Культура та традиції Японії». У чаті взяли участь 14 студентів Факультету іноземних мов університету «Україна». З учасниками спілкувалась Emily Homma, модератор групи новин “English for all” at Yahoo!Groups (http://groups.yahoo.com). Захід відбувся за участі Сумського центру «Вікно до Америки» (www.amc-sumy.iatp.org.ua ).


06.2004

У червні центр ІАТР спільно з Сумським інформаційним центром „Вікно до Америки” провели семінари „Використання комп‘ютерних технологій та Інтернет у вивченні англійської мови” для студентів університету «Україна».


04-17.06.2004

Центр ІАТР провів тренінги з основ комп’ютера та Інтернет для працівників Сумського обласного центру позашкільної освіти.


14.06.2004

Ми провели презентацію проекту IATP для учнів старших класів, які займаються у Міському центрі науково-технічної творчості (НТТМ). Представник IATP у Сумах Олег Гончаренко розповів про можливості, які надає центр для школярів: безкоштовний доступ до Інтернет, курси, семінари, створення та розміщення веб-сайтів тощо. Також учням були продемонстровані можливості використання сучасних комп’ютерних програм у роботі гуртків науково-технічного спрямування: Corel Draw, Macromedia Flash, Adobe Photoshop. Особливо учнів зацікавив російський сайт «Віртуальний кабінет конструкції літаків» (cnit.ssau.ru/virt_lab/index.htm ). Також під час презентації учні переглянули сайт центру НТТМ, в якому вони навчаються – www.sumy-nttm.iatp.org.ua.


10.06.2004

Сумський центр IATP взяв участь у регіональній Інтернет-конференції "Журналістика: ремесло чи образ життя". До нашого центру завітали студенти факультету журналістики Сумського державного університету – Наталія Гончарук, Олександра Веснич, Олена Калиниченко, Марина Грицай, Майя Калашникова. За їх словами, участь у чаті стала для них цікавою подією, оскільки вони отримали змогу поспілкуватися із професіоналами з України та сусідніх країн.


02.06.2004

Центр IATP в Сумах приєднався до участі у Всеукраїнській Інтернет-конференції з Координатором інформаційних проектів ЮНІСЕФ в Україні Дмитром Коником. Конференція була присвячена програмам ЮНІСЕФ в Україні. В конференції взяли участь педагоги (Сумський педагогічний університет), представники громадських організацій (громадська організація «Сумська ініціатива»), державних структур (Обласна наукова бібліотека), які працюють з дітьми з фізичними вадами, сиротами, безпритульними дітьми. Олександр Калмиков, лідер громадської організації «Сумська ініціатива» висловив подяку організаторам чату: «Я радий був взяти участь у такому плідному спілкуванні. Це було для мене перше знайомство з представником відомої міжнародної організації ЮНІСЕФ. В майбутньому ми плануємо співпрацювати з цією агенцією та створювати спільні регіональні проекти».


21.05.2004

В центрі IATP зібралися директори шкіл міста, представники Сумської міської Ради, Обласного та Міського управлінь освіти, щоб взяти участь в семінарі «Інформатизація системи освіти в м. Сумах: перспективи та розвиток». Семінар був присвячений підведенню підсумків багаторівневих тренінгів для директорів шкіл, що були проведені центром IATP в грудні 2003 – квітні 2004 року. На семінарі були представлені шкільні сайти, які були створені під час тренінгів ІАТР, а також спільні освітні проекти IATP та Управління освіти: Сумська освітня інформаційна мережа, Сумський освітній портал «Освіта та Інтернет» www.mycity.iatp.org.ua, Регіональний конкурс електронних підручників. Організатори висловлюють велику подяку Олені Бритовій за надану допомогу під час підготовки до семінару.


21.05.2004

В центрі ІАТР пройшов семінар «Ресурси Інтернет з художнього мистецтва» для учнів Сумської художньої школи. Семінар організував директор школи, випускник програми обміну «Громадські зв‘язки» Олексій Кузьменко. Під час семінару учням був презентований проект «Світ очима дітей» www.mycity.iatp.org.ua/artschool, де представлені роботи учнів інших художніх шкіл. Далі учасники ознайомились з можливостями інформаційно-пошукових систем для пошуку графічних зображень, присвячених історії мистецтва. Також для учнів було організовано віртуальну екскурсію до Ермітажу (www.hermitage.ru), де вони переглядали зразки цифрової колекції музею та ознайомились із дистанційними курсами з історії мистецтва.


06-07.05.2004

В центрі ІАТР зібралися 24 вчителі інформатики. щоб взяти участь у семінарі «Інформаційні технології у системі середньої освіти: можливості та перспективи». Семінар провів Менеджер ІАТР з розвитку веб-ресурсів Ілля Швець. Слухачі ознайомились із готовими рішеннями та технологіями, що дозволяють значно покращити якість викладання. Вчителі отримали багато корисної інформації про засоби демонстрації навчального матеріалу - online/offline відео-лекції, навчальні презентації (MS PowerPoint, Macromedia Director, Flash). Під час практичної частини семінару вчителі працювали із системою створення веб-сайтів Miracle (w.iatp.org.ua) та електронних дистанційних курсів E-training. Олег Рябцев, вчитель інформатики гімназії лінгвістики та права «Казка», розповів про свої враження від семінару: «Цей семінар виявився дуже корисним для мене. Я отримав багато інформації, яку я можу використати на своїх уроках вже сьогодні. Дякую тренеру за компакт-диск, на якому представлені додаткові матеріали до семінару».


05.05.2004

В центрі ІАТР в Сумах пройшов семінар з екологічної освіти в рамках Десятої міжнародної студентської конференції „Економіка для екології - 2004”. Протягом двохгодинного семінару студенти та молоді вчені мали змогу ознайомитись з двома успішними прикладами екологічної освіти: Електронне навчання для навколишнього середовища - Шведський досвід на прикладі дистанційного курсу „Вступ до більш чистого виробництва та стійкого розвитку”. (Стас Супруненко, Київ, Україна) та „Освіта для стійкого розвитку” (Дмитро Єрмаков, Новомосковськ, Росія). Презентації відбулися завдяки організаційній та інформаційній підтримці команди Сумського Державного Університету, особлива подяка членам оргкомітету конференції Наталі Вакулішиній (СС 02) та Тетяні Іващенко.


22, 26-28.04.2004

В центрі ІАТР проходили семінари з основ веб-дизайну для представників навчальних закладів міста. Результатом семінарів стало створення сайтів Сумського міського Центру науково-технічної творчості молоді (http://nttm-sumy.iatp.org.ua) та загальноосвітньої школи № 3 (http://zosh3-sumy.iatp.org.ua). Також готується веб-сайт художньої студії Клубу юних техніків, який незабаром також буде розміщено в Інтернет.


16.04.2004

Віталій Білозір, випускник програми обміну ЕСА, провів семінар «Новітні космічні відкриття США – огляд Інтернет ресурсів». Семінар був проведений для 15 учнів ліцею «Сузір’я». Під час семінару учасники переглядали графічні та відео зображення, присвячені вивченню Марса. Учні також вчилися користуватися пошуковими системами для отримання текстової та графічної інформації про новітні космічні дослідження у світі.


11.03.2004

Катерина Цибульська, випускниця програми обміну FLEX 02, провела семінар «Технології публікації новин в Інтернет» для студентів факультету журналістики Сумського державного університету.


11.03.2004

В центрі ІАТР відбулось друге засідання «English club». Випускники програм обміну ECA, які зацікавлені в вивченні англійської мови, закріплювали знання граматики під керівництвом Володимира Ісаєнко – постійного користувача центру IATP (www.rio.iatp.org.ua). Враховуючи зацікавленість учасників в подальшому навчанні, було вирішено робити такі зустрічі щотижня. Ініціативу створення клубу підтримали Тетяна Лучкіна, директор Сумського інформаційного центру «Вікно до Америки», та Наталія Голубкова, керівник проекту «Сумський ресурсний центр для вчителів англійської мови», вони надають можливість користування літературою, відео та аудіо-посібниками. Віталій Білозір (СС 01) відзначив, що знання англійської мови стало просто необхідним для продовження роботи по програмі. Тепер він вдячний за можливість відвідувати доступні та зручні курси англійської мови.


20.02.2004

Віталій Білозір (CC 01), викладач астрономії у Сумському соціально-педагогічному загоні „Сигнал”, провів в центрі IATP м. Суми семінар “Ресурси Інтернет у сфері новітніх космічних досліджень США” для активістів „Сигналу”. Віталій розказав про новітні дослідження планети Марс, знахідки, роботу супутників, ознайомив учасників з Інтернет ресурсами, які створені під егідою агентства NASA. Під час семінару тренер використовував мультимедійні об‘єкти (графічні зображення, відео, тощо), а в заключній частині учасники самостійно працювали з пошуковою системою Google.


30.01.2004

В центрі ІАТР пройшов семінар „Дистанційна освіта: український та зарубіжний досвід” для випускників програм обмінів ЕСА. Під час семінару учасники ознайомились із технологіями створення дистанційних курсів, особливостями їх функціонування, дізнались про іноземний досвід у сфері дистанційного навчання математиці. Також випускникам була надана інформація, про регіональний конкурс на кращий електронний підручник. Марія Маковська, координатор Програми IATP для України, розповіла випускникам про досвід розробки дистанційних курсів та їх запровадження в Україні.


22.01.2004

Представники Сумського центру IATP взяли участь в засіданні круглого столу „Інформаційні засоби навчання для підвищення якості математичної освіти”, що проходив в Сумському державному університеті. В обговоренні брали участь проректор з навчальної роботи СумДУ доктор технічних наук, професор Волков Микола Іванович, завідувач кафедри інформатики Любчик Володимир Олександрович, завідувач лабораторією дистанційного навчання Собаєва Олена Володимирівна, представник Черкаського національного університету Триус Юрий Васильович, представники та викладачі всіх вузів міста. Тренер ІАТР Андрій Півень виступив з докладом „Іноземний досвід використання інформаційних технологій для вивчення математики”. Представник ІАТР Олег Гончаренко виступив з презентацією „Конкурс навчально-методичних модулів, орієнтований на використання комп’ютерних та інформаційних засобів навчання”. Конкурс візьме старт у лютому.


13.01.2004

В центрі ІАТР пройшов семінар «Використання програми MS PowerPoint в освітній діяльності» для директорів шкіл міста Суми. Під час семінару учасники отримали інформацію про функції цієї програми, навчилися створювати імпровізовані презентації шкільних проектів. По закінченні семінару учасники представили перед своїми колегами проекти святкування Нового року у школі. Звичайно ж, їх інструментом стала програма MS PowerPoint.


 

 

webmaster:
iatp-webadm@iatp.org.ua