Номер 060 за 02.04.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
ФорУМ
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Яке ваше улюблене місце літнього відпочинку?
Крим
Азовське море
Чорне море (Одес., Миколаїв., Херсон. обл.)
Карпати
дача
село
Єгипет
Туреччина
Кріт
Мальта
інший закордон
удома
     

Дружина Президента вже не американка
Завтра Президент України Віктор Ющенко полетить у Сполучені Штати Америки з дружиною-українкою. Колишня американська піддана Катерина Ющенко днями набула українського громадянства. Роман Козак може спати спокійно.
Валерія КОРЧЕВСЬКА   

Дружина Президента України Катерина Ющенко отримала українське громадянство, таку заяву зробила прес-секретар Президента Ірина Геращенко. Нагадаємо, що перша леді України народилася в Чикаго, штат Іллінойс, у сім'ї українських іммігрантів. У 1982 році Катерина Ющенко закінчила з відзнакою факультет дипломатичних відносин Університету Джорджтауна, а в 1985 — українські літні студії при Гарвардському університеті.


Налікували...
У Харкові прокуратура порушила кримінальну справу проти медиків за фактом загибелі 5-річної дівчинки, яка випала з вікна лікарні
Марина ТКАЧУК   

Настю, трагічну історію якої вже більше місяця обговорюють харків'яни, від самого початку доля не балувала: мама відбувала строк у місцях позбавлення волі, до повернення жінки виховував дівчинку та братика, по суті, чужий чоловік. Сім'я була не з благополучних — малолітніх дітлахів кілька разів знаходили на місцевому вокзалі Куп'янська. Відтак Служба у справах неповнолітніх прийняла рішення забрати дітей у сиротинець (щоправда, зробила це без відповідної ухвали опікунської ради).


Повзуча мовна контрреволюція
Проект указу «Про захист прав громадян на використання російської мови...» є неконституційним

Цікаво, що з особливим натхненням кинувся боротися за цей указ керівник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко, який у 2001 році, після падіння уряду Віктора Ющенка, був особисто причетний до ліквідації сектора моніторингу мовної і національної політики секретаріату Кабміну.


«Гринджоли», стодоли та «Інтернаціонал»
Дарина ГОРОВА   

Як уже повідомляла «УМ», гурт «Гринджоли» відзняв кліп на хіт «Разом нас багато», відтак стали відомими і слова пісні. Рядки «Ми не бидло, ми не козли. Ми України доньки й сини» замінено на «Ми — вже разом, ми — назавжди! Ми — України доньки й сини!». Учасники гурту говорять, що над текстом працювали спеціально запрошені лінгвісти-спеціалісти з тих мов, якими співатиметься пісня — два куплети англійською, а також по одному рядку французькою, німецькою, польською, чеською, іспанською та російською. «Це пісня свободи, в якій ми ідентифікуємо себе, як людей свободи», говорять музиканти, а нові слова, на їхню думку, з англомовними вкрапленнями повинні бути зрозумілішими для всієї Європи.


Нещасний казкар із Оденсе
Світ відзначає 200-ту річницю з дня народження Андерсена
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

2 квітня виповнюється 200 років iз дня народження найславетнішого казкаря світу — данського письменника Ганса Хрістіана Андерсена. Оскільки творчість короля казкарів є популярною серед дітей та дорослих усіх без винятку країн світу, то ювілейні урочистості будуть тривати весь 2005 рік, і не лише на його батьківщині.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ без політики
Селяни і Ко
Тема
Людина
Культура
Ля-ля-фа
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

10 серпня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,9331 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1992 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)