Номер 184 за 02.10.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
ФорУМ
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Яке ваше улюблене місце літнього відпочинку?
Крим
Азовське море
Чорне море (Одес., Миколаїв., Херсон. обл.)
Карпати
дача
село
Єгипет
Туреччина
Кріт
Мальта
інший закордон
удома
     

«Золота» паця
Ціна на м'ясо «прямує» до 40 гривень за кілограм — цього року дешевше вже не буде

Саме час, шановні, переходити на вегетаріанство: сало нині перетворилося на делікатес, за кілограм якого «просять» від 18 до 30 гривень, а про м'ясо й говорити годі — свинина на столичних базарах місцями підскочила аж до 35 гривень за кілограм. Такий-сякий шмат свинини (ребро чи лопатка) обійдеться у 18—25 гривень. За свининою «підтягується» і яловичина: кілограмовий «фрагмент» стегна обійдеться покупцеві від 22 до 28 гривень. На периферії ціни, звісно, трохи нижчі від столичних, але й купівельна спроможність мешканців невеличких міст та сіл — відповідна. Лише за останній тиждень на київських базарах свинина та яловичина подорожчала у середньому на 2—3 гривні, а сало — на 3—5. До слова, вартість сала практично наблизилася до вартості м'яса, а місцями навіть «випередила» його. Різке подорожчання яловичини та свинини впливає і на курятину — «біле» м'ясо дорожчає навздогін. Що б там не казали про утримання цін на належному рівні, дорожчають й інші продукти харчування: на 50—60 копійок «підскочила» ціна на крупи (рис, гречку), на 40 копійок подорожчав цукор. За літр олії, приміром, на Житомирщині, просять вже не 4,8 гривні, як раніше, а вже — 6 гривень з лишком. Ціновий психоз торкнувся й товарів широкого вжитку — побутової хімії, одягу. Словом, дорожчає все.


Альпініст проти «наполеонів»
Факт отруєння Ющенка «спростовувала» не австрійська клініка, а найнята українською владою піар-агенція?
Данило ІВАНІВ   

Віктор Ющенко, який цими днями перебуває в австрійській клініці «Рудольфінерхаус» на лікуванні, учора по телефону повідомив «УМ», що пройшов повторне обстеження, і його результати — найкращі за всі три тижні, що минули після отруєння кандидата в президенти. «Мені вистачить здоров'я на три виборчі кампанії», — сказав Ющенко. Лідер коаліції «Сила народу» підтвердив, що вже у вівторок він працюватиме у Верховній Раді в Києві і, можливо, знову виступить у сесійній залі.


Феодосійці змінили Віктора
З осередку Партії регіонів вийшли відразу 450 членів
Інф. «УМ»   

У рядах прихильників єдиного кандидата від влади знову втрати. Цього разу «відзначилася» «священна корова» Віктора Януковича — очолювана ним Партія регіонів. «Прокол» стався на кримському фронті — у Феодосії. Ще на початку вересня у місцевому осередку Партії регіонів було 700 осіб, а вже 7 вересня 450 залишили її лави.


4 мільйони втрачених бюлетенів
Пущені на самоплив вибори Президента закордонними українцями — недбалість Києва чи свідомо задіяні політтехнології?
Тарас ЗАКУСИЛО   

Відповідь на це питання, схоже, ми знаходимо в іншому питанні: якщо зараз боротьба іде за голос окремого індивідуума, окремого «творчого колективу» колгоспу імені Будьонного чи кооперативу з виробництва напівфабрикатів, то чи резонно вивести з «поля бою» 4—8 мільйонів голосів закордонних українців? Така величезна різниця у вимірах трудової еміграції (4—8 мільйонів чоловік) пов'язана зі статистичною неспроможністю порахувати більш-менш точно людей з українськими паспортами, які впродовж останнього десятиліття виїхали на заробітки переважно в Західну Європу та Росію, адже цей вид еміграції надзвичайно складно фіксувати, і, крім того, багато з наших співвітчизників працюють за кордоном напівлегально. Проте вони мають цілком легальне право обирати свого Президента.


Віднесені нафтою

У вересні з-поміж скандальних парламентських тем по-своєму виділявся скандал із виходом одразу 15 народних депутатів так званої «харківської групи» з фракції «Демократичні ініціативи — Народовладдя». Причиною цього було питання бізнесу, в даному випадку — ламання списів навколо чергового ласого шматка енергоринку, що приватизується. Конфлікт трохи утрясся, депутати повернулися, і найближчим часом, повідомляє сайт Finport.net, у Верховній Раді буде зареєстровано ще один проект закону про приватизацію ЗАТ «Укртатнафта». Цей закон «фактично прописує процедуру приватизації «Укртатнафти» «харківською» бізнес-групою.


Ющенко переможе в першому турі
«Сила народу» підходить до заключного етапу кампанії у стані надзвичайної мобілізованості
Володимир СЕМКІВ   

На даний момент нема жодного соціологічного джерела, яке б показало, що за чотири тижні до першого туру президентських виборів фаворитом є не лідер коаліції «Сила народу» Віктор Ющенко. Єдиний, хто в цьому сумнівається, — російський фонд «Общественное мнение». Відштовхуючись від цього, керівник виборчої кампанії кандидата Ющенка Олександр Зінченко стверджує, що є підстави вважати: В.Ю. здобуде перемогу вже 31 жовтня, не чекаючи повторного голосування. «Настільки змінюється ситуація, настільки змінюються настрої суспільства, що, виходячи з моєї політичної логіки, ми зараз напередодні тих подій, які можуть вплинути на ситуацію так, що Ющенко може виграти в першому турі», — зазначив на вчорашній прес-конференції керівник об’єднаного штабу коаліції «Сила народу».


А на нього так чекала Русь...
З виборів знімають ще одного кандидата. За «куклу»
Інф. «УМ»   

Схоже, невдовзі з виборчої дистанції зійде ще один (після Григорія Черниша й Віталія Кононова) кандидат у президенти, і їх залишиться 23. Принаймні позавчора Центральна виборча комісія звернулася до Верховного Суду щодо скасування реєстрації Миколи Рогожинського у зв'язку з недостатньою кількістю підписних листів, зданих до ЦВК. На засіданні ЦВК підсумували, що хоча кандидат — голова Центру дитячої творчості «Зорепад», київський поет і режисер — повідомив про передачу до Центрвиборчкому 26 800 підписних листів з 525 393 підписами на його підтримку (потрібно 500 000), насправді мав місце підлог. До ЦВК нібито подали «куклу» — майже половина аркушів була зовсім не заповнена, тож загалом за Рогожинського підписалися лише 237 412 (на 12 372 листках).


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

10 серпня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,9331 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1992 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)