Номер 15 за 28.01.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
ФорУМ
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Яке ваше улюблене місце літнього відпочинку?
Крим
Азовське море
Чорне море (Одес., Миколаїв., Херсон. обл.)
Карпати
дача
село
Єгипет
Туреччина
Кріт
Мальта
інший закордон
удома
     

Прописка померла. Хай живе реєстрація?
В Українi набрав чинностi закон, що замiнює прописку реєстрацiєю фiзичних осiб
Марина ТКАЧУК   

Усе, шановні українці, часи фіктивних шлюбів заради жаданої позначки у документах, коли обов'язковою умовою прийняття на роботу в столиці чи в обласному центрі була наявність прописки, тепер остаточно минули. Віднині наші паспорти не штампуватимуть позначкою «ПРОПИСАНИЙ», а всі ми матимемо свободу жити, де захочемо, — згідно з законом про свободу пересування i вiльний вибiр мiсця проживання, який був прийнятий Верховною Радою 11 грудня минулого року.
Тепер ви, прибувши на нове місце мешкання, зобов'язанi протягом 10 днiв зареєструватися.


Застрелений на роботі
На Оболоні вбили правоохоронця, його напарника поранили
Марина ТКАЧУК   

У понеділок увечері вся столична міліція стояла «на вухах». Було не до сну й мешканцям будинку №10 на вулиці Озерній, що на Оболоні: тут убили бійця наряду Державної служби охорони, його напарника поранили. Завдання, на яке поїхали Григорій Нагорнюк та В'ячеслав Скобль, здавалося б, рядове. Як повідомили «УМ» у Центрі громадських зв'язків Головного Управління МВС України у Києві, опівдні до чергової частини Оболонського райуправління міліції надійшла інформація про те, що до однієї з квартир будинку по вулиці Озерній намагається проникнути невідомий. Уже через три хвилини прапорщик міліції Григорій Нагорнюк та сержант міліції В’ячеслав Скобль піднялися на сьомий поверх до вказаної у повідомленні квартири. Ще за кілька хвилин водій, що залишився в авто, почув постріли...


Європа нас обговорить
У ПАРЄ ухвалено рішення присвятити Україні окреме засідання
Зоряна КРІТ   

В Україні вчителів не поважають — своїм платять жалюгідну зарплату, а чужих обзивають «сварливими старушенціями, які лізуть в інтимне життя сусідів»... Останнє визначення належить ведучому ющенконенависницької програмки «Проте», яка виходить після Телевізійної служби новин «Студії 1+1», Дмитру Корчинському. З огляду на те, що цьому панові дозволили протягом 5 хвилин давати на загальнодержавному телеканалі вельми образливі характеристики «бабусі» з Європи Ханне Северінсен та її колезі Ренаті Вольвенд, аналогічне ставлення до доповідачок Парламентської Асамблеї Ради Європи, вочевидь, відчувають і представники української влади. Однак при всій своїй нелюбові до Ханне Северінсен панам з Банкової таки доведеться себе пересилити і сприймати її всерйоз.


Вороги неіснуючого народу
Чому кримчани, котрі зазнали утисків і німецької, і радянської влади, не реабілітовані в незалежній Україні?
Володимир СЕМКІВ   

Минулого року наша держава почала святкувати шістдесяту річницю від дня визволення її територій від нацистських окупантів. Утім, коли йдеться про війну, слово «святкування» навряд чи доречне, бо такі ювілеї завжди мають гіркий присмак. Час лікує рани, але рубці залишаються назавжди...
Є на тілі нашої молодої держави один повоєнний рубець (хоча загалом їх безліч), заліковувати який ми або не хочемо, або не вміємо. Йдеться про таке. Одразу після визволення Кримcького півострова від нацистів, навесні-влітку 1944 року, за рішенням Державного комітету оборони СРСР (його очолював Йосип Сталін), з території Криму було виселено сотні тисяч людей: спершу корінний народ — кримських татар, а потім — представників німецької, болгарської, грецької та інших нацменшин. Із далеких куточків Союзу вони почали повертатись до Криму лише напередодні краху радянської імперії. У цих людей відзначання післявоєнних ювілеїв має свою гіркоту: в незалежній Україні вони до цього часу не реабілітовані.


Зінаїда Турчина: Ігор Турчин передбачав виступ саме цих дівчат на Олімпіаді...
Легендарна спортсменка — вдова легендарного тренера — дивиться у майбутнє українського гандболу з оптимізмом
Надія ГОНЧАРУК   

Із Зінаїдою Михайлівною Турчиною ми зустрілися в затишному офісі київського клубу «Спартак», президентом якого вона є вже не один рік. Зустрілися і поговорили, звісно, про гандбол. З вуст кращої гандболістки ХХ століття, дворазової олімпійської чемпіонки неодноразово звучало ім'я її чоловіка, видатного тренера Ігоря Євдокимовича Турчина. Розмова почалася з Турчина, ним і завершилася. Справді, дух великої людини ніколи не зникне з цього спорту в Україні, адже справа його ще живе.


Пен-клуб Пенна
Голлівудський красень — іракський репортер
Степанида ХВОЩ   

Від скандаліста й розбишаки Шона Пенна — актора Голлівуду й колишнього чоловіка Мадонни, тепер одруженого з актрисою Робін Райт (відомої як Келлі з серіалу «Санта-Барбара» та Дженні з фільму «Форест Гамп») — можна чекати всього. Але тільки не такого! Хто б міг подумати, що Шон, який прославився своєю лютою ненавистю до репортерів, і сам раптом надумає стати журналістом!


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Економіка
Селяни і Ко
Кримінал
Людина і право
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

10 серпня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,9331 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1992 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)