This version of the page http://www.proradio.org.ua/news/2003feb.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-12. The original page over time could change.
:: Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua: Новини радіо (Лютий 2003) ::

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:













Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

 
 

:: Лютий 2003 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • ВРМ "Мелодія" виступила з ініціативою щодо внесення змін до окремих пунктів "Меморандуму про співпрацю та принципи взаємодiї мiж Нацрадою з ТРМ та радiокомпанiями України" та Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Подробиці - в розділі "Оголошення".
      • 15-17 травня 2007 р. відбувся XIII Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум професіоналів телерадіоіндустрії України! Подробиці - в розділі "Оголошення".

   
   

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

   
  • 28.02.2003 Тим часом, з 26 лютого не чутні в ефірі СХ-передавачі Національної радіокомпанії України в Октябрському (АР Крим) на частотах 648кГц і 1242кГц. Причину не з'ясовано, але, можливо, що це результат недавнього попередження Концерну РРТ про велику збитковість Кримського СХ-радіоцентра. Подальшим кроком може бути включення сімферопольського СХ-передавача на частоті 1584кГц (1кВт), що транслює програму УР-1 (Джерело: ).
  • 28.02.2003 Відновили роботу 2 передавачі Національної радіокомпанії України, встановлені на РПЦ Бровари, що під Києвом (ДХ-207кГц, СХ-549кГц). Їх було вимкнути 12-го лютого. Нині мовлення через них ведеться у тому ж режимі, що й до відключення - на частоті 207кГц транслюється 1-а програма Національного радіо України, на частоті 549кГц - з 1.00 до 6.00 лунає 2-а програма Національного радіо ("Промінь"), а з 19.00 до 0.00 та з 7.00 до 8.00 - - 3-я програма Національного радіо ("Радіо Муз/ Культура") (Власна інформація).
  • 28.02.2003 Шосткінський корпункт столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" - радіо "Довіра FM Шостка" (102.5МГц) - відкрив власний Web-site у всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.apelsin.net.ua/baza/streets/k_marksa/radio_news/radio.shtml. На сайті розміщено прес-реліз радіостанції, розклад її програм, прайс-лист, контактну інформацію тощо. Прямо на сайті можна оформити музичне замовлення, яке буде виконане у вітальній програмі радіостанції. Сайт є частиною порталу http://www.apelsin.net.ua/, на якому друкуються новини радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.02.2003 26 лютого під головуванням голови Національної ради Бориса Холода відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко представив нового члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради - Тетяну Лебедєву. Голова Національної ради Борис Холод вручив ліцензії телерадіоорганізаціям - переможцям конкурсних відборів у: Харківській, Сумській, Львівській, Донецькій областях та м. Києва. На засіданні було також ухвалено ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, було прийнятоо рішення про визначення переможців конкурсного відбору на канали і частоти мовлення. Ними стали (серед радіостанцій): 1. ТРК "Пульс", м. Красноперекопськ, АР Крим - 102.6МГц, м. Красноперекопськ, АР Крим (24 год/добу); 2. ТОВ ТРК "Радіо "Ера", м. Київ - 105.4МГц, м. Сімферополь, АР Крим (12 год/добу); 3. ТОВ ТРК "Медіа-маркет", м. Київ - 106.8МГц, м. Ялта, АР Крим (24 год/добу); 4. ТОВ "Інформаційний центр телерадіомовлення", м. Ялта, Ар Крим - 100.8МГц, м. Ялта, АР Крим (12 год/добу); 5. ТОВ ТРК "Медіа-маркет", м. Київ - 102.6МГц, м. Вінниця (24 год/добу); 6. Дніпропетровська ОДТРК - 873кГц, м. Дніпропетровськ (18 год/добу); 7. ТОВ ТРО "Русское радио" - Україна", м. Київ - 105.9МГц, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області (24 год/добу); 8. ТОВ ТРК "Медіа-маркет", м. Київ - 106.9МГц, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області (24 год/добу); 9. АТ "Онікс", м. Харків - 106.2МГц, м. Краматорськ Донецької області (24 год/добу); 10. Житомирська ОДТРК - 71.12МГц, м. Житомир (24 год/добу); 11. ТОВ ТРК "Студія "Дзвони", м. Івано-Франківськ - 105.8МГц, м. Івано-Франківськ (24 год/добу); ТОВ ТРК "Дивосвіт", м. Київ - 104.6МГц, м. Київ (18 год/добу). Було прийнято рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення ряду ТРО. Серед них - кілька радіостанцій проводового мовлення: 1. КП "На своїй хвилі", м. Новодністровськ Чернівецької області; 2. Іванівська редакція районного проводового мовлення, смт. Іванівка Херсонської обл.; 3. Редакція районного радіомовлення Нововоронцовського району, смт. Нововоронцовка Херсонської обл. Рішення про переоформлення ліцензій ТРО було прийнято стосовно таких радіостанцій: 1. ТОВ "ТРК"Дивосвіт", м. Київ; 2. Жашківська районна редакція радіомовлення, м. Жашків Черкаської обл.; 3. Редакція Менського районного радіомовлення (радіоорганізація), м. Мена Чернігівської обл.; 4. Редакція Самбірського радіомовлення "Поступ", м. Самбір Львівської обл.; 5. Калинівськя районна редакція проводового радіомовлення, м. Калинівка Вінницької обл.; 6. ДКП "Редакція районного радіомовлення", м. Онуфріївка Кіровоградської обл.; 7. Редакції районного радіомовлення "Сільські вісті", м. Знам'янка Кіровоградської обл (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.02.2003 У понеділок, 3 березня, о 21.00 в ефірі столичного "Громадського Радіо" (в рамках спільного проекту зі столичним "Радіо Континент" (100.9МГц)) стартує проект Спільна ініціатива "Прозорість діяльності виборної влади". Мета ініціативи - контороль над депутатами, обраними в мажоритарних округах: як вони виконують передвибочі обіцянки, працюють в окрузі та для інтересів реґіону. Гостем першої програми спільної ініціативи стане депутат Верховної Ради України Леонід Черновецький (в/о 212, м.Київ). Протягом години в прямому депутат звітуватиме перед журналістами, представниками громадських організацій та виборцями про свою роботу. До участі в прямому ефірі запрошуються виборці з округу, де обрали депутатом пана Черновецького. Телефони прямого ефіру (044)-451-58-03, (044)-451-71-19. На основі тривалих досліджень діяльності депутатів Верховної Ради України, здійснених представниками КВУ ГО "Лабораторія Ф4", та інформації журналістів Громадського Радіо щотижнева радіопрограма покликана дати можливість виборцям поставити депутатові свої запитання в ефірі, дізнатися про конкретну роботу кожного мажоритарника в інтересах округу та реґіону. Програма виходитиме в ефір щопонеділка о 21.00 в ефірі "Громадського Радіо". Її можна буде слухати на Інтернеті, а у Києві - також на хвилях Радіо "Континент" (100.9МГц) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 27.02.2003 Відтепер на хвилях столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) лунають обидва випуски вітальної програми виробництва мережевого радіо "Europa Plus Україна" - о 13.00 та 21.00 (Власна інформація).
  • 27.02.2003 Збільшилася кількість міст, охоплених мовленням столичної сателітарної радіомережі "Доросле радіо". У понеділок, 24-го лютого, радіостанція з'явилася в ефірі міста Суми - на частоті 107.0МГц ТРК "Відікон" (досі тут працювало радіо "Відікон"). А 29-го січня "Доросле радіо" розпочало мовлення у Севастополі на частоті 105.6МГц радіокомпанії "Срібна хвиля" (у минулому вона частково ретранслювала програми санкт-петербурзької сателітарної мережі "Канал Мелодия"). В обох "нових" містах нині транслюється програма з Києва з місцевими включеннями (Інформація з власних джерел).
  • 26.02.2003 З 1 березня столична мережева сателітарна радіостанція "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) дещо змінює свій формат і вигляд: слухачі знову зможуть почути в ефірі російськомовну музику. Поступові зміни впроваджуються вже з 17 лютого, однак остаточні зміни ефіру та програми мовлення буде здійснено з настанням весни. Крім того, вже майже місяць слухачі "Niko FM" можуть насолоджуватися звучанням нового голосу в ранковому ефірі - це Ольга Герасимчук, що працювала до останнього часу на "Радіо Великого міста 104.6БМ". Оновилась також і рубрика "Спорт". Тепер її веде Станіслав Хацкевич (також екс-"РВМ"). Політичні програми Романа Чайки, вихід яких тимчасово призупинено, поновляться з 1 березня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.02.2003 Відключення від енергопостачання Харківського обласного радіотелепередавального центра за борги перед компанією "Харківобленерго" відкладено на два дні. Про це сьогодні заявив комерційний директор компанії Олександр Серенко. Доручення про відключення "вишки" було виписане ще на минулий вівторок, однак енергетики після переговорів з дирекцією центра погодилися зачекати до кінця місяця. Сьогодні директор ХОРТПЦ Григорій Рожко виїхав у Київ, щоб вирішити проблему оплати боргу і не допустити відключення. Як повідомили в "Харківобленерго", на сьогодні заборгованість радіотелепередавального центра за електроенергію складає 48 тисяч гривень - 8 за січень і 40 за лютий. І якщо в найближчі два дні цей борг не буде погашений, то 28-го лютого, за словами Олександра Серенка, ХОРТПЦ залишиться без електрики, а харків'яни, відповідно, без телебачення і радіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.02.2003 Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко представив нового члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради Тетяну Лебедєву. Як передає УНІАН, під час представлення у Нацраді Микола Томенко підкреслив, що Верховна Рада виконала свою місію, призначивши всіх чотирьох представників парламенту у Нацраді. Він висловив сподівання, що після цього і Президент України так само реалізує свої повноваження стосовно його четвірки. Зокрема, він нагадав про заяву Володимира Грановського щодо звільнення, а також прийняту парламентом постанову про висловлення недовіри голові Нацради Борису Холоду. Крім того, пан Томенко нагадав, що у березні Верховна Рада планує заслухати щорічний звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Водночас, голова комітету вважає, що було б коректно розглянути цей звіт після заслуховування звіту спеціальної слідчої комісії по розслідуванню діяльності Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.02.2003 25 лютого 2003 року на порталі "Телекритика" відбулась чат-конференція Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода. Тема - "Проблеми розвитку телерадіоінформаційного простору України". Борис Холод більше двох годин в режимі "он-лайн" спілкувався з громадськістю, відповів на понад п'ятдесят запитань. Особливістю цього спілкування було те, що значна частина запитань до Голови Національної ради поступила з різних реґіонів України. Коло заявленої теми чат-конференції було значно розширено. Борис Холод пообіцяв, що подібні зустрічі як Голови, так і членів Національної ради будуть практикуватись і надалі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.02.2003 З понеділка, 3-го березня, в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) з'явиться нова ведуча - Лариса Шаман (у минулому вона працювала в донецькому ефірі "Дорослого радіо" (105.6МГц)). На "Довірі FM" нова ведуча працюватиме у будні з 12.00 до 16.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2003 Донецьке "Наше Браво-Радіо" (99.4МГц) останнім часом ідентифікує себе в ефірі більш коротким позивним - "Браво-радіо" (Інформація з власних джерел).
  • 25.02.2003 Ефір дніпропетровського відділення столичного мережевого радіо "Люкс FM" (100.5МГц) поступово переходить від технічного до звичайного. Нині дніпропетровські блоки ведуть п'ять ді-джеїв, працює служба інформації. Двічі на добу лунають випуски новин від "Альфа-студії", підготовлених за сприяння ЦГЗ МВС України у Дніпропетровській області (Інформація з власних джерел).
  • 24.02.2003 Штат інформаційної служби столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) поповнився новою інформаційною ведучою - Наталею Мартинюк. Тим часом, Сергій Тройніков продовжує радувати шанувальників програми "Блюзленд". У п'ятницю, 28.02.2003, увазі слухачів буде представлено повну версію інтерв'ю з бендом "Second Breath" ("Другий подих"), у гостях у Сергія Тройникова буде фронт-мен групи Володимир Герасимович. Субота 1.03.2003 відзначена не менш важливо - протягом години в студії "Блюзленда" перебуватиме фронт-мен команди "Mad Heads" Вадим Красноокий і директор групи Оксана Михайлеченко - ви почуєте повну версію інтерв'ю. Протягом цих двох днів у програмі звучатимуть суперхіти вищевказаних українських команд. Пан Тройніков також відкрив нову послугу на своєму Web-сайті (http://www.bluesland.kiev.ua) - усі шанувальники і цінителі "Блюзленду" відтепер можуть придбати CD-диски з записаними на них випусками програми. Більш детальна інформація про проекти Тройнікова - на на його персональній інтернет-сторінці. GOD BLESS THE BLUES! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.02.2003 З 1 лютого Концерн РРТ планував наступний графік роботи передавачів, що транслють програми УР на ДХ/СХ: 1. УР-1 (у повному обсязі): Бровари (Київ) 207кГц 250кВт, Сімферополь 1584кГц 1кВт, Севастополь 1278кГц 1кВт. 2. УР-2 (1.00-6.00) і УР-3 (19.00-24.00, 7.00-8.00): Бровари (Київ) 549кГц 75кВт, Миколаїв 549кГц 500кВт; 3. УР-3/RUI (1900-0.30): Чернівці 657кГц 25кВт. НРКУ не погоджує цей графік, вимагаючи оперативного поновлення роботи передавачів як мінімум до рівня, що існував до жовтня 2000 року, з поступовим поновленням роботи всіх передавачів, включених у ліцензію Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Тим часом, нагадаємо, з 12 лютого цілком відключені броварські передавачі на частотах 207кГц і 549кГц. Залишився включеним тільки передавач на 612кГц (BBC) (Джерело: "DX-сигнал").
  • 22.02.2003 Цікавий конкурс оголосив маріупольський корпункт столичної сателітарної мережі "Русское радио Україна" (105.3МГц) з нагоди власного дня народження (завтра їм - 1 рік). Слухачам пропонується вітати станцію з днем народження у вітальних програмах… інших радіостанцій! Все це треба записати на касету та передати її співробітникам "Русского радио Україна" у Маріуполі - і тоді ви отримуєте призи та запрошення на вечірку у нічний клуб. А тим часом в ефірі іншої маріупольської станції - радіо "Europa Plus Маріуполь" (104.0МГц) після її приєднання до мережі "Europa Plus Україна" стався ряд змін у графіку виходу власних програм. Зокрема, спортивні новини у програмі "Sport Time" відтепер лунають в ефірі щопонеділка, щосереди та щоп'ятниці об 11.30 та 16.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.02.2003 Українська Народна Партія (УНП) має інформацію про те, що в оголошеному Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення конкурсі на одержання частот і каналів з'явилося 12 зайвих позицій, зокрема 2 FM-хвилі і 10 телевізійних каналів. "Скандал розгорівся, коли під час засідання один із членів Нацради підняв питання про створення слідчої комісії з виявлених порушень", - повідомила прес-служба УНП із посиланням на інформоване джерело, наближене до Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Про оголошений наприкінці січня конкурс на нові радіочастоти і канали в офіційному порядку було надруковано в газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр". Як відзначає УНП, у цьому переліку радіочастот і каналів зазначено 12 зайвих позицій, за якими Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не приймала жодних рішень (Джерело: "Liga Online").
  • 21.02.2003 25 лютого з 13.00 до 14.30 портал "Телекритика" запрошує усіх на чат-конференцію з Борисом Холодом, Головою Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Тема розмови, як її визначив сам Борис Іванович - "Проблеми розвитку телерадіопростору України". Розмова читачів порталу з Борисом Холодом має всі підстави бути гострою, цікавою та інформативно насиченою. Тим, у кого не буде змоги завітати до чату "Телекритики" в режимі он-лайн, пропонують свої запитання надсилати заздалегідь на адресу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.02.2003 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 19 лютого 2003 року ухвалила рішення щодо розбудови мереж телерадіомовлення з використанням діючих та введенням в експлуатацію нових частот (каналів) мовлення. У рішенні, зокрема зазначається, що віднині розбудова мереж мовлення буде здійснюватись за умови затвердження Національною радою на конкурсній основі плану їх розбудови. Рішення впорядковує процедуру замовлення нових частот (каналів) мовлення, розгляд заявок на їх розрахунок, видачу ліцензій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.02.2003 Верховна Рада обрала членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення Тетяну Лебедєву, керівника Незалежної асоціації мовників. За її кандидатуру проголосували представники пропрезидентских фракцій та опозиції, 385 народних депутатів. Кандидатура Лебедєвої висувалася кандидатом до Нацради не фракціями парламенту, а як представник громадських організацій", - зазначив голова комітету зі свободи слова Микола Томенко. До цього у Нацраді працювали семеро з восьми членів. Одна посада за квотою Верховної Ради була вільною після ротації членів Нацради влітку 2002 року. Тепер, на думку Томенка, повне представлення представників Верховної Ради у Нацраді може поставити питання про зняття "одного-двох членів з президентської частини". "У формальних відписках на Литвина Медведчук пояснював, що вони не мінятимуть свою частину, бо парламент не заповнив свою квоту". Серед тих, хто тепер може бути замінений з президентської частини, Томенко назвав Володимира Грановського, який подав заяву про відставку, та Бориса Холода. Томенко зазначив, що слідча комісія парламенту закінчила перевірку діяльності Нацради. "І якщо Холод не буде знятий президентом, то комісія рекомендуватиме порушити проти нього кримінальну справу", - сказав депутат. Зараз членами Нацради, за квотою президента України, є: Олександр Мартиненко, Борис Холод, Юрій Плаксюк, Володимир Грановський. Окрім Тетяни Лебедєвої, членами Нацради за квотою Верховної Ради, є: Володимир Манжосов (висунутий "Реґіонами України"), Віктор Понеділко (КПУ) та Віталій Шевченко ("Наша Україна") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.02.2003 Президента Незалежної асоцiацiї мовників Тетяну Лєбєдєву на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради обрано четвертим членом Нацiональної ради України з питань теле- i радiомовлення за квотою парламенту. За її кандидатуру проголосували 385, проти - 2 з 437 депутатiв, зареєстрованих у залi. На вакантну посаду члена Нацради вiд парламентської четвiрки, крiм Лєбєдєвої, пропонувалися керiвник телекомпанiї "Експрес-iнформ" Владислав Лясовський, заступник директора Iнституту журналiстики Олександр Чекмишев i глава громадської органiзацiї "Третейський iнформацiйний суд" Володимир Горобцов (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 20.02.2003 Вже кілька днів мовчать передавачі Національної радіокомпанії України, встановлені на РПЦ Бровари під Києвом. Відповідно, не чути 1-ї програми Національного радіо на ДХ-частоті 207кГц та збірної програми з 2-го ("Промінь") та 3-го ("Радіо Культура/ Радіо Муз") каналів Національного радіо, що транслювалася на СХ-частоті 549кГц. Тим часом, СХ-передавач "BBC" (612кГц) продовжує працювати у звичному режимі (Власна інформація).
  • 20.02.2003 З метою вдосконалення введення державного реєстру ТРО України, керуючись статтями 5, 13 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та ст. 22, 25 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про розробку та впровадження електронної версії введення держреєстру з розширеною базою даних телерадіоорганізацій. Це рішення є актуальним особливо з огляду на поглиблення стосунків Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з Європейськими регулятивними органами в сфері електронних ЗМІ, входження України в світовий інформаційний простір (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.02.2003 З початку року на дніпропетровській СХ-частоті 873кГц не чути програм місцевої державної радіостанції "ОР-2", що є стуктурним підрозділом Дніпроптровського обласного радіо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.02.2003 19 лютого відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання голова Національної ради Борис Холод вручив ліцензії телерадіоорганізаціям - переможцям конкурсних відборів у: Дніпропетровській, Житомирській, Миколаївській, Луганській, Полтавській, Харківській областях та м. Києві. На засіданні Національної ради: 1. Прийнято рішення "Про розбудову мереж телерадіомовлення з використанням діючих та введенням в експлуатацію нових частот (каналів) мовлення"; 2. Затверджено штатний розклад Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення згідно вимог Кабінету Міністрів України; 3. Затверджено заходи щодо покращення роботи зі зверненнями громадян у структурних підрозділах Національної ради; На засіданні Нацради було також прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, серед радіомовних організацій, ліцензії було переоформлено: Редакції міського радіомовлення і телебачення "Студія "Радомишль", м. Радомишль, Житомирської обл.; ЗАТ ТРК "Люкс", м. Київ; КП "Барська районна редакція радіомовлення", м. Бар, Вінницької обл.; КП "Редакція Тульчинського радіомовлення", м. Тульчин, Вінницької обл.; Редакція Жидачівського районного радіомовлення, м. Жидачів, Львівської обл.; Редакція Миргородського районного радіо, м. Миргород, Полтавської обл. Також було прийнято рішення про продовження терміну дії ліцензії (за 180 днів): ТОВ "ТРК "Макіївка", м. Макіївка, Донецької обл. На засіданні також було затверджено звіти представників Національної ради у Луганській області Є.Селіванова та м. Києві Т.Степаненко. Було розглянуто ряд інших питань (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.02.2003 Харківські енергетики знову збираються відключити обласний радіо- і телетрансляційний центр (ХОРТПЦ). Про це вони уже повідомили керівництву центру. У зв'язку з цим директор телетрансляційного центру Григорій Рожко підписав звернення до керівництва компанії "Обленерго", а також до керівництва області про неприпустимість подібного відключення. У заяві говориться про те, що за 2002-й рік ХОРТТЦ розрахувався з енергетиками і докладає максимум зусиль для погашення поточного боргу року 2003, передає "АТН". Ті ж борги, на які вказують енергетики, нагромадилися ще з 1999-го року, стверджує Рожко, і за домовленістю з Мінпаливенерго вони поки заморожені до того часу, коли Кабмін знайде джерела для їх погашення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.02.2003 Завтра парламент має обрати четвертого члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення від Верховної Ради. У Верховній Раді України на сьогодні зареєстровано чотири проекти Постанови "Про призначення члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від Верховної Ради України". Народні депутати мають визначитися щодо однієї із чотирьох запропонованих кандидатур на цю посаду: Олександра Чекмишева, Владислава Лясовського, Володимира Горобцова, Тетяни Лєбєдєвої. Як відомо, поки що парламент не визначився лише щодо однієї кандидатури на посаду члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення із чотирьох, які він має право обирати. Питання було винесено на розгляд парламенту ще два тижні тому, однак, тоді депутати вирішили перенести його розгляд на 20 лютого. Голосування по кандидатурах буде спочатку рейтинґовим. Затим депутати визначатимуться стосовно кожної кандидатури у порядку, визначеному рейтинґовим голосуванням. Обраним вважатиметься той претендент, кандидатура якого набере щонайменше 226 голосів народних депутатів України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.02.2003 Віднедавна в ефірі одеського радіо "Гармония Мира" (102.7МГц) запустився новий проект - "In Side Future". У його рамках на хвилях станції лунає сучасний джаз, електро та трохи трансу. Виходить в ефір програма щовівторка та щосереди з 23.00 до півночі. Також станція приблизно півроку тому припинила ретрансляції інформаційних програм російської служби радіо "Свобода" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.02.2003 В ефірі столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) з'явилася вітальна програма від радіо "Europa Plus Україна". Вона лунає щодня з 13.00 до 14.00, музичні замовлення приймаються на номер (044)-451-85-18. Решту часу "Золоті ворота" працюють у технічному ефірі (Власна інформація).
  • 18.02.2003 В ефірі столичного радіо "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц) з'явилися інформаційні випуски. Вони лунають на початку години та на її 30-ій хвилині (Власна інформація).
  • 18.02.2003 В ефірі столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) з'явився ранковий ді-джейський блок, який, серед іншого, включає в себе ігри і конкурси. Щодня у будні з 8.00 до 12.00 вам дарує гарний настрій Вадим Куліков (Власна інформація).
  • 17.02.2003 Столична сателітарна мережева радіостанція "Europa Plus Україна" (Харків-101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, Одеса-107.4МГц) розпочала прийом музичних замовлень у вітальні програми на електронну скриньку (Інформація з власних джерел).
  • 17.02.2003 Сьогодні столична сателітарна мережева радіостанція "Europa Plus Україна" розпочала мовлення у місті Харків на частоті 101.1МГц (ТОВ "Радіо 50 Плюс" - ред.). Досі на цьому каналі вело мовлення місцеве "Радіо Точка". Поки в ефірі йде повна ретрансляція програм з Києва без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.02.2003 В Одесі на частоті 100.4МГц 15-г лютого ввечері розпочалося тестове мовлення нової радіостанції. Нині передавач працює у монорежимі, передаючи тестовий сигнал частотою 1кГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.02.2003 На Львівщині перевірять мовлення FM-станцій на предмет дотимання закону України про мову. Стан функціонування української мови на Львівщині назвати катастрофічним не можна у порівнянні з іншими реґіонами України, однак ситуація мала б бути набагато кращою, - переконаний заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Мельник. Основна причина, за словами пана Мельника, у тому, що є закон, проте немає чіткого державного механізму підтримки української мови та будь-якої відповідальності за його порушення. Для прикладу, FM-станції, які масово не дотримуються законодавства щодо мовлення державною мовою, зауважує Володимир Мельник, тобто лише одиниці на 50% видають україномовний продукт. Найприкріше, що юридичного механізму впливу на радіостанції, як і на операторів кабельного телебачення немає, доводиться діяти тільки через Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, переважно методом переконання, а це зазвичай не ефективно, визнає Володимир Мельник. Як повідомиляє "Німецька хвиля" з посиланням на голову львівського осередку УРП "Собор" Ростислава Новоженця, проведено більш аніж достатньо досліджень, які підтверджують, що стан функціонування української мови у Львові незадовільний, і щороку погіршується. Такої думки притримуються чимало політичних партій, додав пан Новоженець. Найбільш проблемними у цьому плані, окрім радіомовлення Новоженець називає українське книговидавництво та реалізацію товарів без україномовної інструкції (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2003 Мовлення столичного радіо "Europa Plus Київ" (107.0МГц) фактично повернулося до звичного графіку (розмежування київських та московських блоків). Тим часом, радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) знов працює у технічному режимі (Власна інформація).
  • 16.02.2003 Дніпропетровський корпункт столичної сателітарної радіомережі "Люкс FM" (100.5МГц) розпочав випуск власних програм. Нині з Києва ретранслюється лише нічний ефір та ранкове шоу, решта формується місцевою студією. Зокрема, дніпропетровська студія готує дві вітальні програми, а також раз на день випускає новини, підготовлені "Альфа-студією" за сприяння ЦГЗ МВС України у Дніпропетровській області. Решту часу дніпропетровського ефіру лунає музика та реклама (Інформація з власних джерел).
  • 14.02.2003 29 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення провела переліцензування столичної ТРК "Золоті ворота" у зв'язку зі зміною складу учасників компанії і внесенням змін у творчу концепцію. До складу учасників ТРК "Золоті ворота" ввійшла АТЗТ "Студія "Європа плюс Україна"". У зв'язку зі зміною творчої концепції і трансляцією радіопрограм "Студії "Європа плюс Україна"" Національна рада затвердила позивні радіо "Золоті ворота" з використанням позивних "Європа плюс" (Джерело: Сайт радіо "Золоті ворота").
  • 14.02.2003 З 10-го лютого в ефірі маріупольского корпункту столичної сателітарної мережі "Наше радіо" (106.5МГц) щодня о 14.00 та 18.00 лунають випуски місцевих новин (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2003 Президент України Леонід Кучма підписав ряд указів про призначення заступників голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Зокрема, першими заступниками голови призначений Михайло Онуфрійчук і Анатолій Мурахівський, які раніше займали посади перших заступників голови Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України. Заступниками голови Держкомітету телебачення і радіомовлення України призначений також Віктор Петренко і Віктор Павлюк - колишні заступники голови Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 14.02.2003 8-го лютого припинила мовлення запорізька радіостанція "Радіо 5FM" (106.2МГц). Нині на частоті 106.2МГц у Запоріжжі панує тиша (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2003 12 лютого відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання голова Національної ради Борис Холод вручив ліцензії телерадіоорганізаціям - переможцям конкурсних відборів у: Вінницькій, Волинській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Хмельницькій, Одеській, Харківській областях, АР Крим. Було прийнято ряд рішень з ліцензування. Зокрема, рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення. Серед радіостанцій - ЗАТ "Студія Європа плюс Україна", м. Київ - на частоту 106.2МГц, м. Запоріжжя. Також було прийнято рішення про переоформлення ліцензій. Серед радіомовних організацій ліцензії було переоформлено: Редакції радіомовлення Скадовського району, м. Скадовськ, Херсонської обл.; Редакції Городнянського районного радіомовлення, м. Городня, Чернігівської обл.; Редакції Голопристанського районного радіомовлення, м. Гола Пристань, Херсонської обл.; Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт. Липова Долина, Сумської обл.; Міськрайонній радіостудії "Ромен", м. Ромни, Сумської обл.; Вінницькій ОДТРК, м. Вінниця. Решта рішень з ліцензування стосувалися телемовних організацій. На посаду начальника управління справами Національної ради затверджено Нікуліча В.М. Заслухано звіти представників Національної ради у Вінницькій області В.Мазурика та Волинської області С.Зелінського. Було розглянуто ряд інших питань (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 14.02.2003 Тим часом, на частоті 107.0МГц у столиці продовжує мовлення радіо "Europa Plus Київ" (паралельний позивний - "Європа FM"). Мовлення станції ведеться майже у звичному режимі, ді-джеї продовжують використовувати обидва позивних, щоправда, сьогодні в ефірі вдень не було московських блоків: весь ефір формувався київською студією, хоча й за звичним адаптованим московським плей-листом (його використовує й "Europa Plus Україна"), хоча увечері в ефірі з'явилися авторські програми з Москви: "Роман без конца", "Euromix". З нагоди Дня Св.Валентина станція проводить ряд конкурсів: потрібно уважно слухати її ефір та виконувати завдання ді-джеїв, і тоді може саме Вам пощастить стати володарем компакт-диску від радіостанції (Власна інформація).
  • 14.02.2003 Сьогодні зранку у Києві розпочала мовлення радіостанція "Europa Plus Україна" (за деякими даними це трапилося ще вчора близько 23.30). Це сталося на частоті 95.6МГц - на каналі радіо "Золоті ворота". Щоправда, приблизно опівдні мовлення на частоті 95.6МГц припинилося; протягом певного часу передавач працював у режимі відкритої несучої, а згодом в ефірі почав лунати музичний мікс нон-стоп з позивним "95.6FM". Нагадаємо - ЗАТ Студія "Європа Плюс Україна" (радіостанція "Europa Plus Україна") розпочала мовлення зі студії у Києві восени минулого року, але досі вела трансляції лише через сателіт з наступною ретрансляцією в реґіонах (Власна інформація).
  • 14.02.2003 Скажіть будь-ласка, що Ви зараз робите? Так, читаєте "Новини радіо". Аналіз статистики відвідувань сайту "Світ радіо", який фактично можна назвати гордим словом "портал", свідчить, що цей розділ є одним з найпопулярніших його розділів. А чи відомо Вам, шановний відвідувачу, що саме з "Новин радіо" й починався цей проект? Щоправда, спочатку це був не портал, не сайт, і навіть не Web-сторінка, а лише газетна рубрика під назвою "Новини радіо". І "народилася" вона саме цього дня - 14-го лютого. А сталося це у 1997-у році - тобто, рівно 6 років тому на сторінках київського кіномузичного тижневика "П'ятниця" завдяки підтримці редактора цього видання Валерія Новосвітнього. "Новини радіо" стали втіленням давнього хоббі вашого покірого слуги - збирання інформації про українські радіостанції. Згодом, у вересні 1998-го року, "П'ятниця" припинила існування, а рубрика на деякий час перемістилася у газету "Хрещатик", де вона виходила до кінця березня 1999-го року на полосі "Week End" під назвою "Слухайте" (згодом керівництво видання закрило рубрику, вважаючи її "нецікавою читачам"). Врешті, 24-го березня 1999-го року "Новини радіо" стали частиною створеного тоді сайту "Світ радіо". А з 2001-го року "Новини радіо" знов повернулися на папір: окремі новини розділу в адаптованому вигляді друкуються ще й у журналі "Телерадіокур'єр". Отже, "Новинам радіо" - 6 років! Поздоровлення приймаються ;) Також маю повідомити Вам приємну новину: найближчим часом портал "Світ радіо" (звичайно, разом з розділом "Новини радіо") буде доступний за новою URL-адресою.
  • 13.02.2003 Столична сателітарна мережева радіостанція "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Чернівці-102.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Харків-101.5МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Полтава-106.8МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц) у день усіх закоханих, 14-го лютого, дарує своїм слухачам найвідвертіші зізнання зірок естради. Історії свого кохання розповідатимуть Наталя Власова, Данко, Наталя Могілевська, Лері Вінн, Руслана, Олександр Пономарьов, Марія Бурмака, учасники груп Пропаганда, Блестящие, Океан Ельзи, Скрябін, Таліта Кум та інші зірки української і російської естради. І це ще не все: 14 лютого кожному, хто додзвонюватиметься в ефір радіостанції під час вітальних програм або у рамках рубрик ранкового шоу, дістанеться подарунок (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.02.2003 Рита Крендельова залишає ранкове шоу на столичному мережевому "Теплому Радіо Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц). Вже з понеділка, 17 лютого, в ранковому ефірі радіостанції працюватимуть Ігор Ларін і Олександр Лірчук. А з 3-го березня на хвилях станції стартує нове ранкове шоу, яке поки що не має назви. У ньому заплановані дві великі спеціальні акції. У вечірньому ефірі - з 16-ї до 20-ї - тепер працюватиме Сніжанна Зимкови. Сюрпризи також чекають слухачів ефіру вихідних днів. А 17 лютого стартує нова акція на Теплому Радіо - "Рекламанія". Слухачу необхідно буде зібрати слово з літер, що звучатимуть протягом всього дня в рекламних блоках на початку музичної години. Той слухач, який зібрав слово, - претендент на приз тижня. А той, хто виграв приз тижня може сміливо претендувати на приз місяця - музичний центр. Акція триватиме аж до 23-го травня - до дня святкування 6-тиріччя станції. Крім того, "Довіра FM" абсолютно ексклюзивно - раніше, ніж усі інші станції України (і, напевно, СНД) представить у своєму ефірі новий сінґл і новий альбом групи "Modern Talking". Сінґл буде представлений уже наступного тижня (у той час як його реліз у Німеччині заплановано на 3-є березня), а альбом - на "Modern Talking Party", яке орієнтовно відбудеться у ніч з 21-го на 22-ге (або з 28-го на 29-е) березня. "Modern Talking Party" - це вже традиційна акція радіостанції, яка відбувається вже другий рік поспіль з нагоди виходу альбому і сінґла - усю ніч (з 2-ї години і до ранку) в ефірі "Довіри" лунатиме музика "Modern Talking" і Дітера Болена. Не забула станція і про закоханих. В ефірі вже триває акція "Love Story", приурочена до Дня Св. Валентина. Щодня об 11.15, 15.15 і 18.45 ведучі радіостанції пропонують освідчуватися у коханні у прямому ефірі радіостанції й одержувати за це призи. Акція "Love Story" матиме своє продовження і після 14-го лютого: з понеділка, 17-го лютого, вона йтиме в ефірі у дещо інший час - об 11.15, 15.15 і 17.30; вона триватиме до 8-го березня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.02.2003 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на мовлення з використанням вільних каналів і частот. У списку - 8 радіочастот, серед яких є як зовсім нові, так і ті, строк дії попередніх ліцензій на використання яких вже закінчився (деякі вже неодноразово виставлялися на конкурси). Подаємо список: 1. м.Сімферополь АР Крим - 106.1МГц (0.05кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 21740 грн. 40 коп.), 2. м.Вінниця - 105.9МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 21740 грн. 40 коп.), 3. м.Дніпропетровськ - 90.9МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.), 4. м.Львів - 91.1МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.), 5. м.Миколаїв - 104.1МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 26059 грн. 20 коп.), 6. м.Одеса - 106.0МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 42090 грн. 00 коп.), 7. м.Рені Одеської обл. - 102.3МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 21740 грн. 40 коп.), 8. м.Суми - 101.4МГц (1кВт, 12 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 21045 грн. 00 коп.). Конкурсний відбір заяв на отримання ліцензій здійснюватиметься з дотриманням паритетів, визначених ст. 7 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Заяви на участь у конкурсі приймаються з 13.03.2003 р. до 12.04.2003 р. за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ, тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Газета "Говорить і показує Україна").
  • 13.02.2003 Офіційний Web-сайт столичної сателітарної мережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц) - http://www.nasheradio.net - тимчасово закрито на реконструкцію, пов'язану з роботами з покращення дизайну і зручності для користування. Відкриття оновленного сайту очікується 1-го березня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.04.2003 14 лютого, у День Св.Валентина, на хвилях івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц), звісна річ, не обійдеться без кохання. Владу Купідона буде встановлено над усім - починаючи з музики і закінчуючи величезною кількістю зізнань у коханні, що лунатимуть з радіоприймачів. Проте, ведучі радіостанції не забули і про людей, які з тих чи інших причин станом на ранок цього дня будуть самотніми. І тому ведучі постараються виправити цю прикру ситуацію: протягом усього дня вони це робитимуть, читаючи радіолекції в "Академії зваблення" - спеціальному проекті Оксани Квітневої та Андрія Скіпенка до Дня закоханих. Зранку до вечора - поради для Дон-Жуанів-початківців та юних кокеток, які повинні допомогти самітникам позбутися цього статусу і провести День Валентина як належить - зі своєю половинкою! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.02.2003 Президент України Леонід Кучма своїм указом призначив Івана Чижа головою Державного комітету телебачення і радіомовлення України, звільнивши його з посади глави Держкомітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення. Про це повідомила вчора прес-секретар глави держави Олена Громницька. Як повідомлял аґенція "Інтерфакс - Україна", наприкінці січня указом президента Держкомінформполітики, теле- і радіомовлення був перейменований у Госкомтелерадіо. Іван Чиж очолював цей комітет з лютого 2002 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.02.2003 14-го лютого, у День Св.Валентина, столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) запропонує своїм слухачам можливість освідчитись у коханні… своєму шефу! Освідчення слід направляти по факсу (044)-238-83-89, а звучатимуть в ефірі вони з 9-ої до 16-ої години. Тим часом, у ранковому шоу "На роботу як на свято" у цей день шукатимуть пару для домашніх тварин - "кожній тварі - по парі!" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.02.2003 Скорочення обсягів мовлення українських служб радіостанцій "Свобода" та "Голос Америки", яке ближчим часом планується керівництвом цих радіостанцій, означатиме чергове звуження палітри точок зору, доступних для українського громадянина, вважає Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. На його думку, фактично безальтернативна монополія олігархічних угруповань у питаннях формування інформаційного простору України посилиться ще більше. Інформаційна політика радіостанцій провладного бізнесу характеризується різким зменшенням кількості суспільно-політичних, культурологічних та інших суспільно-корисних програм, що означає фактичну атрофію просвітницьких можливостей радіо. За нинішніх умов одним з небагатьох шляхів виходу з цієї ситуації є створення різних проектів суспільного радіо. Існуючі "громадські" проекти не можуть вважатися такими, оскільки є вкрай обмеженими щодо охоплення аудиторії. Крім того, суспільне радіо України має фінансуватися українським суспільством і контролюватися ним у своїй діяльності. Досі всі спроби створити справді суспільні ЗМІ України блокувалися владою. Однак, нині Комітет з питань свободи слова та інформації готує низку законодавчих ініціатив, які зможуть зрушити справу створення справді незалежних суспільних ЗМІ в Україні та які, можливо, підтримає частина депутатів парламентської "більшості" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.02.2003 У цей день 7 років тому столична радіостанція "Europa Plus Київ"/ "Європа FM" (107.0МГц) розпочала мовлення на частоті 107.0МГц у Києві (хоча, вперше з цією станцією кияни познайомилися дещо раніше: з 31-го грудня 1995-го по 3-е січня 1996-го року станція вела мовлення без ліцензії на хвилі 67.70МГц). Спочатку радіокомпанія поділяла канал 107.0МГц з "Радіо РОКС Україна", до якого, фактично, "підселилася". У цій "радіокомуналці" радіо "Europa Plus Київ" мала щодня ефірний час з 14.00 до 19.00 та з 22.00 до 2.00. Спочатку весь ефір складався з суцільної ретрансляції московських програм "Europa Plus", але згодом з'явилася київська реклама, а музично-інформаційний блок з 14.00 до 19.00 повністю створювався у Києві: зокрема, кияни мали змогу чути програми, підготовлені творчим колективом аґенції "Луна-інформ". Однак, так тривало недовго, і незабаром за київською студією лишилися тільки інформаційно-рекламні блоки. У вересні 1996-го року "Радіо РОКС Україна" пішло на іншу частоту, а тим часом ліцензійний обсяг мовлення ЗАТ "Дніпро Television" ("Europa Plus Київ") на частоті 107.0МГц було збільшено до 16-ти годин на добу. Відтоді станція почала мовити у Києві з 7.00 до 23.00. Згодом передачі звучали вже з 7.00 до 2.00, а з літа 1998-го - цілодобово. Київські лінійні ефіри на станції відродилися 15-го березня 1999-го року, і надалі їх обсяг зростав. А з вересня 2002-го року станція використовує додатковий позивний - "Європа FM" (Власна інформація).
  • 12.02.2003 З 1 по 14 лютого сімферопольський корпункт столичної сателітарної мережі радіо "Мелодія" (100.6МГц) проводить конкурс "Мелодія любові", присвячений до Дня закоханих. Якщо Ви входите в їхнє число і любите та вмієте писати любовні листи - Вам не доведеться сумувати без подарунка! Згадайте всі найкращі і найніжніші слова, яких, безсумнівно, заслуговують ваші кохані, виразите це на папері у віршах чи прозі. Потім оформіть це поориґінальніше і - надсилайте на адресу радіо "Мелодія" у Сімферополі (Радіо "Мелодія", а/с 2879, м.Сімферополь, 95053) разом з купоном учасника, який публікують сімферопольські газети. Ну а далі - вам залишиться лише уважно слухати улюблену радіостанцію і чекати заслуженої нагороди. Ведучий, розкривши будь-який лист, зачитує його в ефірі і виконує музичне замовлення учасника конкурсу. У разі наявності номера телефону автора листа (чи одержувача послання), ведучий дзвонить їм і повідомляє про перемогу (або ж наявність любовного послання). У разі згоди відправника чи одержувача, бесіда з ними ведеться в ефірі радіостанції в рамках відведеної під конкурс рубрики. Потім виконується музична заявка автора листа. Призи вручаються щодня в наступних номінаціях: 1. Премія імені Пушкіна - кращий вірш (поема) дня; 2. Премія імені Лермонтова - краща лірична проза дня; 3. Премія "Мелодія любові" - краще любовне послання тижня. Два рази на день в ефірі радіо "Мелодія" будуть зачитані кращі з кращих любовних послань, що удостояться нагороди, а за підсумками кожного тижня буде вручатися особливий набір призів. Надалі на сторінках сімферопольських газет ви зможете познайомитися з учасниками і переможцями тижня, а також прочитати про їхні здобутки. У призовий фонд, що розігрується серед учасників конкурсу, входять календарі, ручки, мобільні телефони і компакт-диски від радіо "Мелодія", популярні книги, футболки, а також фотоапарати з плівкою. Ніхто з учасників конкурсу не залишиться без подарунка! Рубрика спочатку виходила в ефір двічі на день (10.40 і 18.40 - у будні та 13.40 і 18.40 у вихідні). Однак, починаючи з другого тижня (тобто, з 8-го лютого) через великий приплив листів співробітники станції були змушені ввести ще один додатковий розиграш - у 13.40. Тим часом, в ефірі сімферопольського відділення "Дорослого радіо" (105.4МГц) 13-го та 14-го лютого відбуватиметься гра "Серцеві штучки", переможці якої одержуватимуть Шампанське (фірмове, "Новий світ", із символікою "Дорослого радіо Шансон") (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.02.2003 14 лютого в денному ефірі одеської сателітарнорної радіомережі "АвтоFM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також на хвилях уманського радіо "МІД FM" (103.4МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц) та луганського радіо "Пульс" (103.6МГц)) пройде унікальна акція - відкритий чемпіонат з поцілунків на кубок Св. Валентина. Перед учасниками чемпіонату буде поставлено складну задачу - продовжити свій поцілунок максимально довго! Тих, кому це удасться, чекає неймовірний приз від спонсорів акції - море шампанського, яким можна заповнити ванну для проведення романтичного вечора. На найбільш темпераментних та найспритніших чекають також заохочувальні призи. Ведучі - Олексій Поляков та Олександр Вєтров (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.02.2003 Продовжує зростати кількість міст, охоплених мовленням столичної сателітарної радіомережі "Europa Plus Україна". Відсьогодні станцію мають можливість чути мешканці міста Маріуполь Донецької області. Тут вона лунає на частоті 104.0МГц - на каналі радіостанції "Europa Plus Маріуполь" (Інформація з власних джерел).
  • 12.02.2003 Як ми вже повідомляли, російська державна радіомовна компанія "Голос Росії" і недержавна російська FM-радіостанція "Русское радио" підписали рамкову угоду про стратегічне партнерство. Про це вчора на прес-конференції в офісі "Інтерфаксу" повідомили голова "Голосу Росії" Армен Оганесян і президент "Російської медіагрупи", куди входить "Русское радио", Сергій Архипов. За їхніми словами, співробітництво полягатиме не "у накладенні кальки" програм однієї радіостанції на іншу, а у виробництві спільного продукту. "Музично-розважальну складову ефірних проектів забезпечуватимуть, головним чином, "Русское радио", а інформаційно-публіцистичне наповнення - "Голос Росії", - пояснив пан Архипов. У свою чергу, пан Оганесян, говорячи про можливі перспективи спільного проекту, повідомив, що надійшла пропозицію зі США про використання FM і AM частот, а також сателітарного мовлення в ряді міст, де існують великі російськомовні діаспори. Армен Оганесян також відзначив, що жодних конкретних проектів "поки не намічено". Разом з тим, за його словами, уже зараз можна говорити, що завдяки майбутнім новим спільним проектам, аудиторія "Голосу Росії", що зараз складає 100 мільйонів чоловік в усьому світі, може збільшитися приблизно в півтора разу. Російська державна радіомовна компанія "Голос Росії" нині транслює свої програми 32-ма мовами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.02.2003 У День Св.Валентина, 14-го лютого, слухачі запорізького "Дорослого радіо" (107.0МГц) почують історії про перше кохання зірок шансону. Ці історії розповідатимуть самі виконавці - коротко, але цікаво (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.02.2003 Ольга Веснянка, яка у минулому працювала на столичних радіостанціях "Довіра FM", "Шансон", "Power FM", а перед тим - на кількох запорізьких радіостанціях, віднедавна працює на столичному "Нашому радіо". На новому місці роботи в Ольги новий ефірний псевдонім - тут вона Ольга Лагідна (Інформація з власних джерел).
  • 10.02.2003 14-го лютого, у День Св.Валентина, в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц) триватиме акція "Love Timer". Протягом усього дня ведучі радіостанції чекатимуть за номером (044)-235-79-95 слухачів, які бажають у прямому ефірі повідомити своїм коханим про свої почуття. Єдина умова - на кожне освідчення у коханні буде відведено по 15 секунд. Звичайно ж, найкращі освідчення буде нагороджено призами (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2003 Російські державна радіомовна компанія "Голос Росії" і недержавна FM-радіостанція "Русское Радио" вирішили об'єднати свої зусилля у сфері просування російського національного радіо-продукту за кордоном. З цією метою "Голос Росії" і "Русское Радио" підписали Договір, у якому визначили напрямки стратегічного партнерства. Одним з важливих напрямків спільної діяльності "Голос "Росії" і "Русское Радио" вважають проведення рекламних і PR-кампаній. Радіокомпанії домовилися організовувати інтернет-форуми і відеоконференції слухачів з актуальних питань, які цікавлять російських громадян за межами Російської Федерації. "Голос Росії" і "Русское Радио" готові створювати спільні програми для закордонних слухачів і громадян Росії за її межами. Крім того, вони припускають створювати спільні представництва і кореспондентські пункти в різних країнах світу. Музично-розважальну складову ефірних проектів забезпечуватиме, головним чином, "Русское Радио", інформаційно-публіцистичне наповнення - "Голос Росії". Керівники двох радіостанцій упевнені, що Договір дозволить ближче познайомити закордонну аудиторію з вітчизняною культурою, донести російську точку зору на події в Росії й у світі (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 10.02.2003 У березнi розпочне роботу сателітарне радiомовлення "Україна-свiт", повiдомив глава Державного комiтету телебачення i радiомовлення України Iван Чиж. Він наголосив, що планується п'ять годин мовлення на добу, насамперед, на євразiйський континент. Згодом очiкується, що мовлення "Україна-свiт" буде поширене i на США. "Ми це робимо, щоб Україна говорила зi свiтом власною мовою, а не в iнтерпретацiї конкурентiв", - сказав Чиж. На оснащення радiомовлення "Україна-свiт" передбачено 8 мільйонів гривень, повiдомив голова комiтету. Це радiомовлення формується на базi головної редакцiї iномовлення Нацiональної радiокомпанiї України, яка "вся працюватиме на цей проект", сказав Чиж, запевнивши, що радiокомпанiя "Україна-свiт" буде дуже швидко обладнана" (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 10.02.2003 Ось уже минув тиждень, як з ефіру столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) зник останній автомобільний проект чи не найкращого авто-водія Києва Максима Палія - "Кермова тяга". Програма виходила по буднях о 8.20 та 18.20. Нагадаємо, Максим Палій приніс на 104.6БМ три своїх фірмових автомобільних проекти: 1. "Кермова тяга" (екс-"Новини з асфальту") - програма для тих, хто за кермом і абсолютно без керма; 2. Проект "Пряма передача" (екс-"Радіо-трефік") - оперативна інформація з доріг міста від водіїв, що бажають допомогти своїм колегам, проект виходив в ефір з понеділка по п'ятницю з 8 ранку до 8 вечора.; 3. І нарешті найбільш адреналіновий проект для тих драйверів, хто в душі є справжнім автогонщиком - Радиогонка "Великий марафон" (екс-"Гонка за Лідером") - відбувалася щоп'ятниці ввечері на київських дорогах. Тим часом, вітальна програма радіостанції, "Гарна компанія", поміняла ведучих. Тепер з 14.00 до 15.00 музичні замовлення слухачів виконує Єгор Пчелкин (раніше це робила Наталка Валєвська), а з 19.00 до 20.00 це робить Віка Бєлоус (раніше - Ольга Герасимчук) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2003 Радіостанції "Свобода" та "Голос Америки" скоротять своє мовлення українською мовою, повідомляє "Українська правда" з посиланням на газету "The Washington Times". Згідно із заявою менеджерів "Голосу Америки", зміни викликані скоріше стратегічними, ніж економічними причинами. Бюджет радіостанції на 2004 рік, навпаки, було збільшено на 9,5%, до 563,5 мільйонів американських доларів. "Голос Америки" хоче використовувати збільшені ресурси на розвиток програм, націлених на Близький Схід та Південно-Східну Азію. "Голос Америки" закриє 10 своїх служб, які мовили на країни Центральної та Східної Європи. Разом з українською буде скорочено обсяги вірменського "Голосу Америки". "Перемога у холодній війні була прямим наслідком мовлення "Голосу Америки" на Центральну та Східну Європу", - сказав у заяві до співробітників радіостанції Кеннет Томлінсон, шеф ради керуючих радіомовлення, яка здійснює нагляд за цією станцією. Як зазначає "The Washington Times", витрати на українську службу також скоротить "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (RFE/RL). Крім неї, зменшення мовлення чекає на вірменську, грузинську та сербську служби RFE/RL (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.02.2003 В ефірі харківського корпункту столичного радіо "Люкс FM" (101.5МГц) розпочалася нова акція "Я люблю "Альфа-клуб"". Для того, щоб узяти участь в акції, спочатку потрібно скинути свій номер телефону на студійний пейджер станції (8-703-32-101-50) і чекати. Якщо повезе і ді-джей обере саме Ваш номер і зателефонує по ньому, тоді піднявши слухавку Вам потрібно замість "Алло!" сказати: "Я люблю "Альфа-клуб"!". У такому разі Ви стаєте переможцем і забираєте призи від вищезгаданого клуба. Головне - слухати радіо протягом цілого дня, оскільки дзвоник може пролунати будь-якої миті. Іноді ді-джей, перш ніж зателефонувати слухачеві, говорить його ім'я, але робить це він не завжди, так що краще просто слухати (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.02.2003 Щонеділі слухачі столичного радіо "Europa Plus Київ" (107.0МГц) мають можливість слухати "Повну версію Шоу шепелявих". З 11.00 до 12.00 в ефірі станції між музичними композиціями лунають фраґменти відомих жартів та анекдотів, записані специфічними голосами, що зазвичай є кінцівками рекламних виходів (Власна інформація).
  • 8.02.2003 На хвилях одеського радіо "Маяк" (765кГц) відтепер у вихідні на 30-ій хвилині кожної години лунає програма "Сміхотерапія", що складається з фраґментів виступів відомих сатириків (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2003 Мукачівське радіо "Закарпаття FM" (веде мовлення через передавач у місті Хуст на частоті 101.9МГц) оприлюднило свій студійний телефон. Його номер (03131)-4-13-95. Тим часом програма "DJ-вахта" тепер лунає по буднях з 8.00 до 14.00 і ділиться на 2 блоки: ранковий (8.00-11.00) та денний (12.00-14.00). В ефірі станції також з'явилося кілька нових тематичних передач. Крім того, станція значно покращила якість свого сигналу. А ось в ефірі ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц) досі немає обіцяних програм від радіомережі "VOA", хоча розклад програм радіостанції вже змінився відповідним чином (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2003 На хвилях столичної сателітарної радіомережі "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Полтава-100.6МГц, Херсон-101.2МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Маріуполь-102.8МГц, Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц, Сімферополь-105.4МГц, Донецьк-105.5МГц, Житомир-106.1МГц, а також окремі студії: Кременчук-103.5МГц, Харків-104.0МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) вчора стартувала акція "Любви безумные порывы", яка триватиме до Дня Св. Валентина - 14-го лютого. На студійний пейджер за номером 8-703-32-106-00 слухачі мають надсилати інформацію про свої найцікавіші історії, пов'язані з коханням: освідчення, примирення тощо. 14-го лютого, у день всіх закоханих, в ефірі станції відбудеться фінал акції, і її переможець отримає путівку на двох до Єгипту (Власна інформація).
  • 8.02.2003 На офіційному Web-сайті столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц) відкрився Чат. Увійти д нього можна, набравши URL-адресу http://www.kissfm.com.ua/schat/index.php (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2003 Всеукраїнська сателітарна радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Херсон-104.4МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Львів-107.2МГц, Нікополь-101.2МГц, Кіровоград-106.7МГц) і мережа піцерій "Челентано" до Дня Святого Валентина представляють конкурс "Ще раз про кохання". Надсилайте історії Вашого кохання на електронну адресу . Обсяг розповіді - 1 сторінка тексту у форматі MS-Word. Розповіді приймаються до 12 лютого. Авторів 10 кращих історій чекає сюрприз - вечеря на двох у романтичній обстановці зі справжньою італійською піцою у піцерії "Челентано", що у Києві за адресою вул. Саксаганського, 57-а (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2003 Мовлення столичного мережевого Теплого радіо "Довіра FM" в місті Умані (102.1МГц) тимчасово призупинене (Інформація з власних джерел).
  • 7.02.2003 З нагоди Дня Св.Валентина від сьогоднішнього дня і до 14-го лютого у рамках вітальної програми "Зоряна година", що в ефірі столичного мережевого "GALA"-radio (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Охтирка-102.0МГц, а також Інтернет-мовлення) у будні з 20.00 до 21.00, відбуватиметься конкурс слухацьких освідчень у коханні. Кращі з кращих буде нагороджено призами від торгівельної марки "Одеса" (Власна інформація).
  • 7.02.2003 Верховна Рада України перенесла розгляд питання про призначення члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на наступний пленарний четвер, 20 лютого. Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що депутати не встигли ознайомитись з кандидатурами, запропонованими парламентським комітетом з питань свободи слова та інформації. Комітет пропонував на одну вакантну посаду члена Нацради за квотою Верховної Ради кандидатури: Владислава Лясовського (директора інформаційного агентства "Експрес-інформ"), Олександра Чекмишева (заступника директора інституту журналістики), Володимира Горобцова (президента Третейського інформаційного суду), Тетяну Лебедєву (президента Асоціації незалежних телерадіомовників) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.02.2003 Змінився час виходу в ефір DX-програми "На шкалі приймача весь світ", що в ефірі Української редакції Всесвітньої служби "Радіо Україна". Відтепер програма лунатиме в ефірі щосуботи о 9.00 (17760кГц), 16.00 (9610кГц), 23.00 (5905кГц), щопонеділка о 17.00 (9610кГц) та щовівторка о 2.00 (7375кГц і 9610кГц), 05.00 (7420кГц). Передбачається вихід в ефір ориґінальної програми один раз на місяць (чи частіше, у залежності від надходження інформації і можливості запису) з можливими повторами (Джерело: ).
  • 6.02.2003 В ефірі столичної сателітарної радіомережі "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц та 73.46МГц, Черкаси-68.15МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-105.5МГц, Донецьк-102.1МГц, Макіївка-68.36МГц, а також Інтернет-мовлення) триває акція "Пристрасті за Валентином", присвячена наступаючому Дню Св. Валентина. Тричі на день слухачі мають можливість змагатися у вмінні робити компліменти один одному. Все відбувається у прямому ефірі - за сигналом ведучого один з пари закоханих має казати приємні слова на певну визначену ведучим літеру небайдужій йому людині, що у цей час також перебуває у прямому ефірі - на іншій телефонній лінії, і має відповідати на них не менш приємними словами, що починаються з тієї таки літери. На все це дається певний проміжок часу (Власна інформація).
  • 6.02.2003 5-го лютого відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні голова Національної ради Борис Холод вручив ліцензії телерадіоорганізаціям - переможцям конкурсних відборів: Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Чернігівської областей, АР Крим та м. Києва. Прийнято рішення: 1. Про внесення до Державного реєстру телекомпаній, які отримали ліцензію; 2. Про затвердження Національною радою переліку телерадіоорганізацій, які підлягають плановим перевіркам у 2003 р. На засіданні Нацради було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема (серед радіостанцій): І. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення: а. Ефірне мовлення: ТОВ "ТРК "Говерла", м. Львів - на частоту 104.3 МГц, м. Львів; ТОВ "ТРК Одеська Національна юридична академія "Академія", м. Одеса - на частоту 100.4 МГц, м. Одеса; ТОВ "Радіо - Філ", м. Одеса - на частоту 102.2 МГц, м. Одеса. б. Проводове мовлення: Одеська ОДТРК; Радіостудія "Горицвіт", смт. Рожнятів, Івано-Франківської обл.; Пустомитівське радіомовлення, м. Пустомити, Львівської обл. ІІ. Про визначення переможців конкурсного відбору на канали і частоти мовлення. Ними стали (серед радіостанцій): ТОВ "ТРК "Медіа маркет", м. Київ - 102.0 МГц, м. Харків; ТОВ "ТРК "Європа мікс", м. Прилуки, Чернігівської обл. - 102.8 МГц, м. Прилуки, Чернігівської обл. ІІІ. Про переоформлення ліцензій (серед радіомовних компаній): Херсонська ОДТРК; Ічнянське районне радіомовлення, м. Ічня, Чернігівської обл.; Радіоорганізація "Щорське районне радіомовлення", смт. Щорськ, Чернігівської обл.; Черкаська ОДТРК; ТОВ "ТРВК "Новий день", м. Кіровоград. На засіданні Національної ради було заслухано звіти представників Національної ради у Київській області М.Фартушного та Івано-Франківської області В.Турелика (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 6.02.2003 Сьогодні Верховна Рада визначиться щодо останньої вакантної посади у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова і інформації внесе на розгляд парламенту 4 кандидатури на цю вакансію. (Як відомо, 4 членів Нацради призначає Президент, 4 - обирає Верховна Рада. Трьох членів Нацради парламент призначив ще на минулій сесії.) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.02.2003 З 1 лютого в ефірі української сателітарної радіомережі "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) немає програми "Добрий ранок з кавою "Жокей" (ведуча Ольга Боровець), а також тимчасово не виходять програми "Бізнес-ланч" та "Ніко-спорт" (ведучий Бомбер а.к.а. Володимир Чикиш). Не буде більше в ефірі і програми під назвою "Ніко-teen" (діджейські мікси, що лунали по-вихідних з 22.00 до 1.00) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.02.2003 4 лютого під головуванням голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода відбулося зчергове асідання Національної ради. На ньому було визнано переможців чергового конкурсу на канали і частоти мовлення. Серед радіостанцій це: ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м. Київ - 106.2 МГц, м. Запоріжжя; ПП ТРК "Майдан-FM", м. Біла Церква - 106.8 МГц, м. Біла Церква, Київської обл. Національна рада прийняла рішення про проект Закону України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", який буде подано до Верховної Ради України (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 5.02.2003 Наприкінці січня компанія Yahoo, що володіє однойменним інтернет-порталом, представила нову платну онлайновую радіослужбу "Launchcast Plus". Мовлення здійснюватиметься із сайта Launch.com. Вартість підключення до "Launchcast Plus" складе 3,99 американських долара на місяць чи 35,99 долара на рік. Робота нової радіослужби розпочалася 29 січня. Потенційним слухачам пропонуються 50 тематичних радіоканалів, що працюють цілодобово. У "Launchcast Plus" немає набридливої реклами, а можливості настроювання значно розширені. Запуск нової онлайновой радіослужби став можливий, після того, як Yahoo врегулювала конфлікт із "Sony Music Entertainment" і декількома іншими лейблами з приводу використання захищеної копірайтом музики. Yahoo виплатила "Sony Music" та іншим позивачам одноразові компенсації й уклала з ними ліцензійні угоди (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 4.02.2003 Як ми вже повідомляли, у столиці Молдови, місті Кишиневі, на частоті 87.6МГц днями почала мовлення київська радіостанція "Доросле радіо". Повідомляємо подробиці. Керівництвом кишинівської радіокомпанії, що є власником частоти 87.6МГц, прийняте рішення про зміну музичного наповнення радіостанції з позивними "Шансон", що вже тривалий час мовить у Кишиневі на вказаній частоті (досі вона використовувала програми московського радіо "Шансон"). Таке рішення було прийняте у зв'язку з рекомендаціями Координаційної ради з питань телебачення і радіомовлення (Молдавський аналог української Нацради з питань ТРМ - ред.). Таким чином, 2 лютого радіостанція "Шансон" припинила свою діяльність, а вже 3 лютого на частоті 87.6МГц вийшло в ефір "Доросле радіо". Варто відзначити, що "Доросле радіо" - перша мережева радіостанція з України, що почала роботу в республіці Молдова (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2003 З 29 січня Броварський (передмістя Києва) довгохвильовий передавач на частоті 207кГц (транслює УР-1) працює з денною перервою, яка триває з 8.00 до 17.00 (Джерело: ).
  • 4.02.2003  І знов про початок мовлення столичної радіостанції "Громадське радіо" на хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц). "Радіо РОКС Україна" - наші нові партнери", - повідомило "Українським Новинам" інформоване джерело. На новій частоті "Громадське радіо" збільшило обсяг мовлення по будніх днях (у порівнянні з мовленням на радіо "Континент" (100.9МГц)). При цьому в ранкову програму, крім блоків новин, включені фраґменти тематичних програм і шоу. Крім того, на "Громадському радіо" започатковано вечірню інформаційну програму, що виходитиме з 18.00 до 19.00 з понеділка по п'ятницю. У будні протягом усього дня "Громадське радіо" готуватиме 7 п'ятихвилинних випусків новин, що виходитимуть щогодини з 10.00 до 17.00. Крім того, у будні з 14.00 до 14.30 радіо випускатиме в ефір денну інформаційну програму. По суботах на "Громадському радіо" з 11.00 до 12.00 виходитиме щотижнева підсумкова програма з повтором у такий же час у неділю. Крім того, у вихідні в радіоефірі також транслюватимуться 5 п'ятихвилинних випусків новин і 2,5 години тематичних програм з архівів радіостанції. А ось вечірні шоу "Громадського радіо" за участю гостей у будні з 21.00 до 22.00 продовжать свій вихід на "Континенті" (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 4.02.2003 14-17 травня 2003 року в Києві, у Будинку кіно Національного Союзу Кінематографістів України (Київ, вул. Саксаганського, 6) відбудеться IX Київський міжнародний телерадіоярмарок. Організатор телерадіоярмарку - компанія "Телерадіокур'єр". Ярмарок відбудеться за підтримкою: Незалежної Асоціації Телерадиомовників; Спілки кабельного телебачення України; Національної спілки кінематографістів України; Українського Медіа Союзу; Агентства ТРК; РІА "ЯНКО"; Центра Медіа Ініціатив. У рамках Телерадіоярмарку-2003 планується виставка сучасного технічного устаткування, ринок теле-, аудіо-, кінопродукції, інформаційно-консультаційні стенди, заходи й акції для медіафахівців, семінар-тренінґ "Майстерність телеоператора" (керівник - Михайло Лебедєв). Довідки за тел/факс: (044)-220-79-31; тел: (044)-220-66-75 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.02.2003 Ряд нових програм і рубрик з'явився в ефірі харківського "Радіо Точка" (101.1МГц). Зокрема, о 22.30 в ефір виходить програма "Неформат", що представляє музику, яка не може з'явитися в звичайному лінійному ефірі станції. О 16.30 на "Точці" виходить програма "Швидкий вогонь"; це гра, в якій слухачі мають вгадувати музичні композиції та виконавців за інструментальними фраґментами. У вечірньому ефірі "Точки" йде рубрика ранкового "Шоу Бабаків" - "Анекдот у Точку - Вибране", а також рубрика того ж таки шоу "Особиста справа" - розповідь про групи і виконавців, музику яких крутить станція. Нова музика на "Точці" з'являється в рубриці "Митниця дає добро". А ось харківський корпункт радіо "Люкс FM" (101.5МГц) о 14.40 та 18.40 представляє програму "Царська кухня" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.02.2003 У четвер, 6-го лютого, о 21.30 в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц) у рамках програми "SoundCheck Review". Пролунає інтерв'ю з відомим діячем танцювальної музики, музикантом і диск-жокеєм з Нідерландів Марком Ван Дейлом (Джерело: Форум сайту "Kiss FM").
  • 3.02.2003 В ефірі столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) відсьогодні з'явилиася додаткові ранкова та вечірня вітальні програма. Вони лунатимут щодня у будні відповідно з 10-ї до 11-ї та з 23.00 до півночі (Власна інформація).
  • 3.02.2003 Сьогодні 9 років виповнюється столичному мережевому "GALA"-radio (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Охтирка-102.0МГц, а також Інтернет-мовлення). У перший день мовлення на частоті 100.0МГц у Києві, 3-го лютого 1994-го року, станція ретранслювала програми турецької радіостанції "Metro FM", однак, вже наступного дня їх замінили ретрансляції тодішнього музично-інформаційного каналу радіостанції "Голос Америки" - "VOA-Europe". Зрештою, нова станція мала стати продовженням радіостудії "Київ-Арт" ТРК "Гравіс", що вела перед тим (з 1.06.93) мовлення на частоті 69.68МГц. Однак, "новосілля" затягувалося. Навесні 1994-го року на "сотці" окрім ретрансляцій закордонних програм почали виходити місцеві рекламні блоки, тоді ж з'явився і позивний "GALA-radio". 1-го липня 1994-го року передавач станції було відключено через конфлікт навколо ТРК "Гравіс", пов'язаний з передвиборчою кампанією. Однак вже 28-го липня станція знов була в ефірі, але вже під лейблом ТРК "Провесінь". З 6-го квітня 1995-го року "GALA"-radio зазнало чергових змін: відтоді більшу частину ефіру складали програми, виготовлені київською студією (музика, новини, хіт-паради). Згодом ТРК "Провесінь" було перейменовано на РК "GALA". У листопаді того ж року станція почала дублювати свої програми на частоті 72.08МГц та почала рух до зміни свого формату. Згодом стався конфлікт між засновниками компанії, внаслідок чого 1-го грудня 1995-го року частина працівників залишила станцію (Конфлікт мав досить тривалу історію - 1996-ий-97-ий роки ознаменувалися існуванням у столичному ефірі двох радіостанцій з позивним "GALA", а остаточно суперечку було розв'язано лише навесні 1999-го року). У лютому 1997-го року компанію було позбавлено права мовлення на частоті 72.08МГц; згодом вона розпочала трансляції на частоті 69.68МГц з 12.00 до 8.00. З березня 1998-го року, станція веде цілодобове мовлення на частотах 100.0МГц та 69.02МГц. Наприкінці 2001-го року "GALA-радіо" розпочало трансляцію своїх програм через сателіт; цікаво, що денний ефір на реґіони ведеться з іншої студії ніж той, що ведеться на столицю (Власна інформація).
  • 2.02.2003 Сашко Рассказов, у минулому - ді-джей таких столичних мережевих станцій, як "ХІТFM Україна" та "Наше Радіо", відтепер працюе в ефірі столичної радіостанції "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2003 За підсумками дослідження Radio Index у Харкові "Русское радио Україна" (106.6МГц) стало лідером серед радіостанцій міста. У дослідженні Radio Index взяли участь 18 Харківських радіостанцій. Терміни проведення дослідження: 2 півріччя 2002 року. Опитування проводилося на основі квотної вибірки серед дорослого населення міста Харкова (від 12 до 65 років). Аудиторія радіостанції "Русское радио Україна" за місяць складає 41,6% (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2003 У продовження теми сьогоднішньої появи програм столичного "Громадського радіо" на частотах "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) у Києві. Уже з перших днів лютого різко зростає присутність цих програм в київському ефірі. Ранкова програма стане двогодинною і триватиме з 08.00 до 10.00. Тепер у ній звучатимуть не лише експрес-новини, актуальні інтерв'ю, резюме вчорашнього дня та анонс нового, а й оновлені тематичні програми - "Радіо Література" та "Оце так день!". Щогодинні новини доповнить вечірня інформаційна програма з 18.00 до 19.00. А на вихідні радіо запропонує не лише новини, а й великі блоки розважально-освітніх програм. Усе це (а незабаром і більше) кияни зможуть чути на частотах 103.6МГц та 67.70МГц - там мовить "Радіо РОКС Україна", якому Громадське радіо запропонувало свою продукцію. А на частоті Радіо "Континент" (100.9МГц) щовечора у будні з 21.00 до 22.00 і далі лунатимуть ток-шоу за участю Миколи Вересня, Романа Скрипіна, Олександра Кривенка та Ігоря Слісаренка. Усі нові програми будуть доступні для інтернет-користувачів - "Громадське радіо" наполегливо працює для покращення інтернет-трансляції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2003 Програми столичного сателітарного мережевого радіо "Довіра FM" вже близько тижня транслюються у місті Умань Черкаської області. Тут станція використовує частоту 102.1МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2003 Президент України Леонід Кучма своїм Указом перейменував Державний комітет інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України у Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Згідно з документом встановлено, що Державний комітет телебачення і радіомовлення України є правонаступником прав і обов'язків Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення. Глава держави зобов'язав Кабінет Міністрів України у двомісячний термін подати пропозиції щодо внесення до актів Президента України змін, що випливають з цього Указу, і привести у відповідність із цим Указом акти Кабінету Міністрів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2003 Як ми вже повідомляли, від сьогоднішнього дня окремі програми столичного "Громадського радіо", що веде мовлення в Інтернеті та працює як продакшн-компанія, у Києві можна слухати на хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц). Досі "Громадське радіо" транслювало ряд своїх програм на хвилі столичного радіо "Континент" (100.9МГц). Планується, що на "Радіо РОКС Україна" компанія матиме значно ширше поле для діяльності - зокрема, кияни матиуть змогу чути програми виробництва "Громадського радіо" у більшому обсязі. Щодо "Континенту", то на хвилі цієї станції зберігатиметься ефір щоденної вечірньої дискусійної програми "Громадського радіо", яка розпочинається о 21.00 (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

   
   
        
 

:: Наш хостер ::

• Dedicated Server від ColoCall
• Розробка сайтів

 

Відвідайте:







































































Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 


© Борис Скуратівський, 1999-2007