This version of the page http://imi.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-12. The original page over time could change.
Інститут Масової Інформації - Головна сторінка
     

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ АНТИРЕЙТИНГ  Перший український антирейтинг «Вороги преси 2006» очолив Київський міський голова Леонід Чернівецький, про це сьогодні було оголошено на спільній прес-конференціїг громадської організації «Інститут Масової Інформації» та Незалежної Медіапрофспілки України.

Детальніше...
 

ТИПОВІ ПРАВИЛА акредитації працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при органі влади

 

Детальніше...
 
Головна сторінка
Увага! Анонс
Новини
Про нас
Архіви сайту
Барометри
Семінари
  • Юридична діяльність
  • Освітні програми
  • На контролі ІМІ
  • Моніторинг
  • Головна

Погляд

З Луї Вуїтоном на короткій нозі...
Анна Огняник 

Демократ Міхаїл Горбачьов на диво вільно відчуває себе у декорі класу de luxe. Щойно було підписано контракт з Домом «Louis Vuitton», вже готова рекламна кампанія, одна з найкращих світових фотографів зняла серію знімків: благородна втома на обличчі, під боком сумка від LV, салон дорогого авто, за вікном пропливає Берлинська стіна. Горбачьов подорожує з «Louis Vuitton».

Хазяїн дому мод «Louis Vuitton» дуже задовольнений вибором персон, що мають символізувати їх товар. Катрін Денев, Андре Агассі та Штефі Граф, плюс колишній генсек. Горбачьов виявляється навіть більш вдалою ідеєю, ніж прегарна Катрін. Як написав у форумі один простий французський хлопець: дивишся на знімок з Денев, закриваєш очі, і память видає лише один образ – нескінченні чудові ноги Денев. І жодної аллюзії на продукт LV! Славетна монограма LV - дві літери хрест нахрест – на валізах, які рекламує кінодіва, просто залишаються поза  увагою. От з Міхаїлом Сергеевичем - справа зовсім інша. В цьому сенсі ноги генсека – знахідка для LV ! 

Але чомусь демократа так притягує стати панібратом з людьми, для яких Рітц-Сен-Тропе-Вдова-Кліко поняття настільки ж рідні, наскільки незрозумілі принципи свобода-рівність-братерство. До речі, простий портфель від LV можна придбати за якісь півтори –дві тисячі євро, валізи – під чотири тисячі євро і вище. У 90-ті генсеку вже доводилося рекламувати «Pizza Hut», ресторани з цінами, що доволі кусаються. У Горбачьова стійка прихільність до світу багатих. Але взагалі навіщо зупинятися?! Можна розгорнути і більш активну діяльність. Адже до холдінгу LVMH, окрім саме «Louis Vuitton», входять Доми високої моди та парфумерії «Dior», «Guerlain»,  «Kenzo», «Givenchy», шампанських вин «Dom Pérignon», «Veuve Clicquot» (Вдова Кліко), «Moёt & Chandon», коньяку «Hennessy», ювелірних виробів та годинників «De Beers LV», «Chaumet», «Zenith»…. Зовсім непогано Горбачьов виглядав би як обличчя «Dior» або «Guerlain»... Або, скажімо, можливо було б запустити рекламу під гаслом «З «Veuve Clicquot» перспективи демократіїї стають більш ясними», і в кадрі пан Горбачьов з бокалом. Або за кадром диктор вимовляє оксамитовим голосом «Бокал «Dom Pérignon» поклав край червоній диктатурі», а в кадрі Горбачьов дивиться з вікна похмурого Кремля на падіння Берлинської стіни...

Проте спостерігається тенденція. Чим більш політик видає себе за демократа, тим сильніша в нього пристрасть до розкоші. Феномен Юлії Тимошенко-Горбачьова... В чому тут заковика?! Питання до Фрейда, мабуть...

 

 

 

Підписатись на новини

Розсилання новин нашого сайту





Наші результати

«Плужнікова vs Притула та ПП „Українська правда”»
10-04-2007
Судова боротьба відбувалася без особистої участі позивачки й відповідачки, які довірили цю судову справу своїм юристам. Сторону пані Плужнікової представляли працівники юридичної фірми „Коннов і Созановський”: найчастіше на судових засіданнях можна було побачити Сергія Коннова та Людмилу Опришко, сторону відповідачів представляли адвокат Тетяна Шмарьова та юрист ІМІ Роман Головенко.

Обґрунтування позову представниками позивачки було доволі типове для такого роду справ: оскаржуване речення заголовку, не зважаючи на питальну форму, вони вважали подачею фактів, які нібито були неправдивими та завдавали шкоди честі й гідності покійного.
Детальніше...
 

Анонси

УВАГА! ІМІ шукає регіональних власкорів для проведення моніторингу фактів порушень свободи слова
16-04-2007
Шановні колеги!
Детальніше...
 

ПЕРЕДВИБОРНА ГРА: ПРАВИЛА ТА ВИНЯТКИ
10-08-2007

Огляд преси
(7–9 серпня 2007 року)

В українських мас-медіа на початку нинішнього тижня головною політичною темою були події після старту парламентської виборчої кампанії, як-от з’їзди найпотужніших команд, їхні склади, програми та перспективи. Не залишили без уваги і питання про позачергову сесію Ради. Узагальнюючи ці дані, друковані ЗМІ на своїх сторінках разом з фактами вміщували й коментарі, в яких дозволяли собі різко критичні оцінки та висновки.

Детальніше...
 



З життя НГО

Громадським організаціям радять піарити Євро-2012 через свої мережі
27-07-2007

Працювати над іміджем України, аби привабити якнайбільше іноземних туристів на чемпіонат Європи з футболу ЄВРО-2012, іноземні експерти радять уже сьогодні. За кордоном мало знають про Україну, тому кількість відвідувачів футбольного турніру може виявитися менше прогнозованої, передає Німецька хвиля .

Детальніше...
 

Світ

Німецька преса під пресом
07-08-2007

17 німецьких журналістів звинувачують у розголошенні документів, які було передано парламентській комісії Бундестагу, і в яких йшлося про антитерористичну діяльність спецслужб (BND), повідомляє «Le Nouvel Observateur».


Детальніше...
 

Проблеми корпоратизації редакцій друкованих ЗМІ
09-08-2007
П’ятого липня цього року у Верховну Раду таки було внесено проект закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Парламент V скликання вже ніяких законопроектів не розглядатиме, а у наступну Верховну Раду відповідний проект закону доведеться вносити наново, проте знову поданий проект імовірно нічим кардинально не відрізнятиметься від поданого 5 липня. Проте хотілося б звернути увагу на декілька положень проекту закону, які необхідно уточнити або змінити.

 

Детальніше...
 

Законодавство

  • Проблеми корпоратизації редакцій друкованих ЗМІ
  • Типові журналістські помилки в юридичних матеріалах
  • Поради для Нацради
  • Як зареєструвати друковане видання
  • „Вечірка” до Черновецького поки не переїхала?
  • Які вимоги можуть бути висунуті до ЗМІ через суд
  • Спеціальні випадки звільнення ЗМІ від відповідальності за поширення недостовірної інформації
  • Інформація як правова категорія
  • Особливості цивільно-правової відповідальності засобів масової інформації за поширення недостовірної
  • За позовом Р.Ахметова до «Оглядача», якщо рішення буде, проти визнання в Україні, будуть заперечення
  • Зайві елементи в законодавчому визначенні оціночних суджень

Дискусії

Уряд Януковича та ЗМІ: що в активі?
06-08-2007
Як тільки в країні починається виборча кампанія, політики відразу починають дбати про інформаційну політику та права журналістів. Не виключенням стала і цьогорічна виборча кампанія. До позитивів можна віднести те, що практично всі політичні сили декларують наміри реформувати вітчизняну медійну сферу та створити, нарешті, суспільне мовлення. Негатив лише в тому, що всі ці обіцянки стають неактуальними відразу після виборів. Найчастіше до них просто не доходять руки… Оцінювати правдивість гарних намірів можна хіба що аналізу того, а що реально вже було зроблено.
Детальніше...
 

Огляд преси

ЧЕТВЕРТИЙ УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА: ПРОЦЕС ПІШОВ?
07-08-2007

Огляд преси

(2–4 серпня 2007 року)  

Центральною політичною темою ЗМІ наприкінці минулого тижня був офіційний старт парламентської виборчої кампанії, яка розпочалася 2 серпня ц.р. – згідно з Законом, рівно за 60 днів до дня виборів, а зокрема – пов’язаний з ним Указ Глави держави від 1 серпня ц.р. про внесення змін до Указу Президента від 5 червня 2007 р. № 497 “Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України”. Стосовно законності та доцільності цього вже четвертого президентського указу на гарячу тему преса оприлюднила неоднозначні оцінки та прогнози, переважно згоджуючись все ж на тому, що вибори – відбудуться. Втім, спікер ВР п’ятого скликання і лідер СПУ Олександр Мороз, вважаючи ці Укази Глави держави, а відтак і вибори – нелегітимними, заявляє, що вагоме слово щодо них має сказати ще й Конституційний Суд. Триває також обговорення складів політичних команд і їхні шанси на керівні посади в підсумку виборів.

Детальніше...
 

Головний редактор “Без цензури” заявила про закриття газети
10-08-2007
Нещодавно пройшло повідомлення про припинення виходу газети “Без цензури”, яка традиційно пов’язувалася з партією “Народний союз “Наша Україна”. Газета була заснована у лютому 2003 року, відтоді пройшла низку реорганізацій. Останнім часом “Без цензури” виходила раз на тиждень, українською та російською мовою, “загальний тираж”, вказаний у вихідних даних, – 162000 примірників. Ми звернулися до головного редактора тижневика Діани Дуцик, яка створювала газету й незмінно керувала творчим колективом, з кількома запитаннями. Інтерв'ю УНІАНу.
Детальніше...
 

Інтерв'ю

  • Головний редактор “Без цензури” заявила про закриття газети
  • Савік Шустер: «Коли влада стає продюсером, телебачення перестає бути цікавим»
  • Черновецький робить перші кроки задля контролю над ЗМІ, навіть після їх роздержавлення
  • У Львові -- вкрай мало людей, які, маючи гроші, розуміють, що медіа – це бізнес
  • Мирослав Маринович: Українці Сходу і Заходу-- дивовижно однакові
  • Альона Кочкіна «Мій позов на мільйон гривень зафіксований, але це було нелегко»


Новини

10-08-2007
17:47 - КВУ називає телезвернення Президента 9 серпня агітацією за НУ-НС
17:29 - Питання статусу російської мови було помилкою Партії регіонів - Тарас Чорновіл
17:20 - Через тиск правоохоронців "Рівненськоа газета" зупинила благодійну акцію "Творимо добро разом"
16:54 - У Тбілісі виселяють газети і телекомпанії
16:21 - Ющенко заборонить перевіряти ЗМІ на виборах
15:50 - У разі необхідності Комерсант відкриє інформаторів, які повідомили про продаж Інтера
15:14 - Американці невдоволені роботою своїх ЗМІ
14:09 - Чорновіл констатував "смерть" Калашнікова
13:21 - ЗМІ повинні до кінця дня подати в ЦВК "розцінки"
12:59 - Денис Жаркіх пішов з посади керівника прес-служби Партії регіонів
12:27 - Українська пара готується до участі в першому "Танцювальному Євробаченні"
11:43 - ПЕРЕДВИБОРНА ГРА: ПРАВИЛА ТА ВИНЯТКИ
11:24 - У Римі горить легендарна кіностудія
10:49 - У КМДА на круглому столі обговорюватимуть проблеми реклами
10:34 - Радіо у Колумбії виконає ультіматум ФАРК, або стане мішенню на знищення
09:50 - Кияни довіряють столичним ЗМІ на 4,3 бала за десятибальною шкалою
09-08-2007
16:55 - Ведучим дебатів за ґрантом МФ «Відродження» на «1+1» буде Віталій Гайдукевич
16:03 - "Наша Україна" розплатилася з журналістами своєї газети
15:23 - Журналісти просять прем'єра оголосити мораторій на проведення перевірок ЗМІ
14:52 - Харківський Мегабанк продовжує судитися із ЗМІ
14:12 - Мельниченку полегшало, але він залишається в реанімації
13:11 - ТОНІС готує нову програму журналістських розслідувань
12:36 - Інтер подаватиме до суду на Коммерсант-Украина
12:03 - Сьогодні Ющенко виступить зі зверненням до народу
12:02 - Журналістів ознайомлять із основними гравцями виборчого сезону
11:41 - Проблеми корпоратизації редакцій друкованих ЗМІ
11:34 - "Свобода слова" змінить мову
11:16 - 7-ий журналіст загинув у ДТП у Казахстані
09:46 - Компанія Хорошковського позиватиметься до тих,хто поширює інформацію про купівлю 61% «УНТК» Гайдуком
08-08-2007
17:31 - Єдина вітчизняна радіопрограма про етнічну музику закрилася. Але не остаточно.

Барометри

  • Барометр свободи слова. Лютий 2007
  • Барометр за січень 2007 року
  • Барометр за грудень 2006 року.
  • Барометр за листопад 2006 року
  • Барометр за вересень 2006 року
  • Барометрза серпень 2006 року
  • Барометр за липень 2006 року
  • Барометр за червень 2006 року
  • Барометр за травень 2006 року
  • Барометр за квітень 2006 року
  • Барометр за березень 2006 року
  • Барометр за лютий 2006 року
  • Барометр за січень 2006 року
  • Барометр за грудень 2005 року
  • Барометр за листопад 2005 року
  • Барометр за жовтень 2005 року
  • Барометр за вересень 2005 року
  • Барометр за серпень 2005 року
  • Барометр за липень 2005 року
  • Барометр за червень 2005 року
  • Барометр за травень 2005 року
  • Барометр за квітень 2005 року
  • Барометр за березень 2005 року
  • Барометр за лютий 2005 року
  • Барометр за січень 2005 року
  • Барометр за грудень 2004 року
  • Барометр за листопад 2004 року
  • Барометр за жовтень 2004 року
  • Барометр за вересень 2004 року
  • Барометр за серпень 2004 року
  • Барометр за липень 2004 року
  • Барометр за червень 2004 року
  • Барометр за травень 2004 року
  • Барометр за квітень 2004 року
  • Барометр за березень 2004 року
  • Барометр за лютий 2004 року
  • Барометр за січень 2004 року
  • Барометр за грудень 2003 року
  • Барометр за листопад 2003 року
  • Барометр за серпень 2003 року

Як вам новий дизайн сайту?
 
 
 
 
 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Настрій дня