This version of the page http://www.library.kherson.ua/80/hpinthelib71ukr.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-11. The original page over time could change.
Пригоди Гаррі Поттера в Бібліотеці. Глава VІ

<<

Глава VI (продовження)

Домовик почухав потилицю, замислився:

- Але ти, звісно, маєш рацію. Непорядок. Документ тобі слід мати справжній. Ти в бібліотеці був? Був. Книжку переглянув? Переглянув. Значить, тебе треба за-ре-є-стру-ва-ти! Ну, тобто полічити…

- Так я ж не проти. Що для цього потрібно?

- А для цього треба звернутися в сектор обліку і ре-є-стра-ці-ї… Уф, не люблю я це слово, але за службовим обов'язком мушу знати! Так от, тільки там, в цьому самому секторі, видають «Квиток читача».

-  Я б із задоволенням зареєструвався. Але зараз там нікого немає.

-       Це вже точно. Вибрав же ти час для відвідання бібліотеки... А завтра вдень не можеш зайти?

-       Ох, ні! У мене проблеми, і треба якнайшвидше їх вирішити!

Дійсно, «Квиток користувача» бібліотеки можна отримати тільки в Секторі обліку та реєстрації при наявності документа – власного паспорта або паспорта батьків, якщо ви не досягли 16-річного віку. Річний квиток дає право на відвідування протягом календарного року усіх відділів бібліотеки. Без документів можна отримати квиток на разове відвідання бібліотеки, але в цьому випадку ви зможете користуватись літературою тільки в читальних залах.

 

- Я можу чимось допомогти тобі? - збадьорився домовик.

- Мені треба взнати, як повернутися в Гоґвартс, або, принаймні, повідомити друзям, де я.

- Я думаю, тобі треба в Інтернет-центр. Кажуть, там з допомогою комп'ютерів можна знайти будь-яку інформацію і за кілька секунд відіслати повідомлення на інший край світу. Але зараз там теж зачинено, і зовсім нікого немає. Навіть домовика. А сам ти можеш і не розібратись - у Гоґвартсі ж немає комп'ютерів.

Домовик хитро посміхнувся:

- Але дещо я все ж зробив - видав читацький квиток і завів формуляр. Якщо вже ти не можеш зайти завтра, я повинен тебе за-ре-є... Коротше, полічити. Розпишись.

Гаррі взяв квиток, але варто було йому доторкнутись до ручки, що лежала на столі, як він знову перемістився у просторі.

 

Інтернет-центр в бібліотеці відкрився на початку нового тисячоліття – у 2001 році. Кошти міжнародної технічної допомоги, яку бібліотека отримала за перемогу у конкурсі проектів Посольства США в Україні, були використані на придбання новісіньких комп’ютерів, програмного забезпечення та підключення до Інтернету. Сьогодні важко уявити бібліотеку без цього відділу. Кожен читач знає: не знайшов необхідну інформацію у книгах – зайди в інтерент-центр і “помандруй” в мережі, не вмієш користуватись інтернетом – запишись на безплатні Інтернет-курси, інформація необхідна терміново – оператори відділу на твій запит виконають вебліографічну довідку. Не зрозуміло, що таке вебліографічна довідка? Значить, тобі обов’язково необхідно стати користувачем цього відділу, або ж ще краще – записатись до Клубу любителів Інтерент-мандрів. Маєш комп’ютер вдома – тоді просто можеш відвідувати бібліотеку віртуально. Наша адреса в Мережі:

http://www.library.kherson.ua

Дорогий читачу! Якщо ти знаєш, що таке вебліографія – поділись з нами.

 А якщо твоя відповідь буде правильною - отримаєш 1 БІВ.

>>