Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Проект розвитку малих та середніх підприємств у сільському господарстві, який фінансується Європейським Союзом, поширює свою діяльність на три регіони

Київ, Липень 2005

В ході переговорів та консультацій Проекту «Покращання систем логістики та маркетингу для малих та середніх підприємств в сільському господарстві» та Міністерства аграрної політики України щодо реалізації Проекту, було досягнуто згоди запровадити регіональний підхід, який дозволить комплексно реалізовувати завдання Проекту, а не концентрувати діяльність в окремих областях.

Таким чином, Проект буде працювати в трьох наступних регіонах:

центральний – з головним офісом Проекту у Києві, який буде охоплювати м. Київ, Київську область та ринок худоби м. Жашків у Черкаській області; західний – де Тернопільська область є ключовою. Роботу Проекту буде зосереджено в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій областях та на одному з оптових сільськогосподарських ринків м. Львова; східний – з регіональним офісом у м. Харкові, діяльність якого буде сконцентровано в Харківській, Донецькій, Сумській та Запорізькій областях.

Після вибору регіонів діяльності Проекту, було проведено 2 регіональні конференції, присвячені започаткуванню Проекту: одну – в східному регіоні в м. Харків, та другу – в західному регіоні – в м. Заліщики, Тернопільської області.

Метою обох конференцій було встановлення тісних зв’язків з органами місцевих та районних рад, підприємствами торгівлі, переробної та харчової галузі, з виробниками сільськогосподарської продукції - фермерськими господарствами; та презентації діяльності Проекту в регіонах; презентації світового досвіду розвитку системи постачання та маркетингових каналів.

Серед присутніх на презентаціях були представники виробників та переробників сільськогосподарської продукції, зокрема, фермерських господарств, громадських організацій, що функціонують в аграрному секторі, підприємств-переробників, торгівельної мережі (супермаркети) та харчової галузі (громадське харчування), а також представники місцевої влади. Після офіційної частини презентації, експерти Проекту запропонували присутнім відкриту дискусію, де обговорювались питання розвитку маркетингу в сільському господарстві, необхідності розвитку системи постачання свіжих овочів та фруктів та загальне становище сільськогосподарських виробників у Східному та Західному регіонах.

Конференції в регіонах надали можливість експертам Проекту отримати необхідну інформацію про розвиток аграрного сектору в кожному з регіонів, ознайомитись з роботою та становищем малих та середніх сільськогосподарських підприємств. Наступним етапом роботи Проекту є відбір підприємств, фермерських господарств для участі в Проекті.

Міністерство аграрної політики України та Представництво Європейської Комісії в Україні започаткували Проект «Покращання систем логістики та маркетингу для МСП у сільському господарстві». Схема впровадження Проекту була розроблена Програмою технічної допомоги Європейського Союзу з метою підвищення доходів приватних фермерів, малих та середніх підприємств виробників сільськогосподарської продукції, покращання соціального та економічного добробуту сільського населення, сприяння приватизаційним процесам у сільському господарстві, раціоналізації маркетингових каналів та забезпечення балансу інтересів учасників ринку.

Докладніше з інформацією про Проект «Покращання систем логістики та маркетингу для МСП у сільському господарстві» можна ознайомитися на сайті: www.agrilogistics.com.ua.

нагору