This version of the page http://white-blue.kiev.ua/articles/31print.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-08. The original page over time could change.
Знайомство з Румунією | Статті | УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ"
УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua

Знайомство з Румунією
Площа: 237,5 тис. кв. км.
Чисельність населення: приблизно 23 млн. чоловік.
Державна мова: румунська.
Столиця: Бухарест (2,3 млн. жителів).
Державне свято: Національний день Румунії (1 грудня, з 1918 р.).
Грошова одиниця: лея.

Румунія розташована на південному сході Європи, в басейні нижнього Дунаю. Граничить з Угорщиною, Україною, Молдавією, Болгарією і Югославією. На сході омивається водами Чорного моря.

Населення по території країни розміщується нерівномірно. Слабкіше заселені гірські райони і сильно заболочена дельта Дунаю. Найбільш щільно заселена частина країни — прилегла до Карпатських гір обширна зона предгорій і горбистих місцевостей.

Бухарест — столиця Румунії, найважливіший економічний і культурний центр країни. Бухарест — одне з самих густонаселених міст Південно-східної Європи, тут проживає більше 2.3 мільйонів чоловік.

Хоча в бухаресті проживає близько 10% населення Румунії, в ньому виробляється близько 21% валового внутрішнього продукту країни. У Бухаресті зконцентрована чверть промислового виробництва Румунії, це частина країни, що найбільш індустріалізувала. Майже дві треті частини податків в країні платять жителі Бухареста і юридичні особи, зареєстровані в місті.

Ціни в Румунії високі, в основному, на житло. У Бухаресті дешеві готелі рідкість. Оплата двомісного номера в будь-якому готелі в центрі більшості міст і населених пунктів Румунії обійдеться приблизно в 25 доларів США.

Вартість помешкання в приватних будинках починається з 10 доларів за ніч, включаючи домашній сніданок. Ціни в Румунії на їжу, особливо в ресторанах, підвищуються. Оскільки румуни не можуть дозволити собі харчуватися в ресторанах, більшість цих закладів націлена на "богатих іноземців". У бухаресті харчуватиметься менш ніж на 5 доларів в день. Але є декілька недорогих ресторанів, а пляшка хорошого румунського вина коштує приблизно півтора долари.. Проїхати на автобусі або потягу 100 кілометрів коштуватиме близько трьох доларів.

Ціни в Румунії на бензин приблизно 45 центів за літр. У Румунії поширені банкомати, що приймають карти Visa, MasterCard і ряд інших дебітних карток. Приймаються дебітні картки в готелях, ресторанах, магазинах. У обмінних пунктах не приймається валюта, купюри якої порвані або мають сторонній напис. Переконайтеся в тому, що ваша валюта у хорошому стані. У Румунії не прийнято давати на чай - треба округляти рахунок до 500 леїв. На ринках і з таксистами можна торгуватися.

Стадіон Steaua “Ghencea” - можливо найхимерніша футбольна арена в цілій країні. Розташований на південному заході столиці, Бухареста. Це - типова футбольна арена. Будівля була збудована в квітні 1974, тоді Steaua зіграв у нічию з Сербською командою Бєлград, 2-2. На початку 1990-х, освітлення було настроєно, і перша гра при повному освітлені, Steaua - FC Bacau, 4-1, 14-го серпня 1991. П'ять років опісля, в 1996, повністю була відреставрована ціла арена.

Всі уболівальники Steaua дуже гордяться своїм стадіоном, оскільки високий рівень комфорту і безпеки, так що ігри можуть відбуватися і спостерігатися в найвищих стандартах. Як того вимагає Світ та Європа.

Є 7 встановлених і 9 мобільних камер, які можуть слідкувати за всіма уболівальниками і глядачами прямо від воріт входу. Місткість: 28.000

Щасливої дороги та незабутніх вражень.

Вперед з «Динамо»!!!

ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ В РУМУНІЇ
Адрес:
Bucuresti,
Calea Dorobantilor nr. 16, Sector 1
Тел.: (10-401) 211 69 86
Факс: (10- 401) 211 69 49
E-mail: emb_ro@mfa.gov.ua
emb_ukr@itcnet.ro
Надзвичайний і Повноважний Посол
БАУЕР Теофіл Йозефович

Адреса матеріалу в інтернеті: http://white-blue.kiev.ua/articles/31.htm

Назад


Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання на УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ". Для онлайн-проектів - гіперпосилання (hyperlink) на http://white-blue.kiev.ua

Copyright © WHITE-BLUE.kiev.ua, 2006-2007