This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/industry/indastry1.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-08. The original page over time could change.
Підсумки роботи промисловості Сумської області

Підсумки роботи промисловості області за 9 місяців 2006 року

За 9 місяців 2006р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року приріст промислового виробництва в області склав 3,1%.

               

В добувній промисловості одержано приріст виробництва 7,3%.

 

В обробній промисловості, на яку припадає понад дві третини промислового виробництва області, випуск продукції зріс на 3,1%.

 

На 0,5% збільшилось виробництво продукції на підприємствах харчової промисловості та з перероблення сільськогосподарських продуктів.

 

З початку року значно зріс випуск молока, кисломолочної продукції, спирту, безалкогольних напоїв. Водночас зменшився випуск більшості найважливіших продуктів харчування, а саме: м’яса, всіх видів риби, масла вершкового, сирів жирних, хлібобулочних, макаронних і ковбасних виробів, цукру та кондитерських виробів з цукру.

За січень-вересень 2006р. до січня-вересня 2005р. на підприємствах легкої промисловості спостерігається приріст виробництва 26,0%.

 

Через скорочення випуску більшості видів продукції хімічної та нафтохімічної промисловості у цій галузі не досягнуто рівня виробництва минулого року – проти січня-вересня 2005р. зниження склало 3,7%.

 

На 4,7% зросли обсяги виробництва на підприємствах машинобудівного комплексу області.

 

В лідерах за показниками приросту промислового виробництва такі підприємства  як ВАТ “Насосенергомаш”, Шосткинський казенний завод “Зірка”, НГВУ “Охтирканафтогаз”, ЗАТ “Крафт Фудз Україна”, ВАТ “Охтирський пивоварний завод”, ВАТ “Selmi”, ВАТ “Роменський завод “Тракторозапчастина”, філія “Сумський молочний завод”,   ТОВ “Таланпром”, ВАТ “Шосткинський завод хімічних реактивів”.

 

Якщо розглянути підсумки роботи районів, то за 9 місяців 2006р. у порівнянні з аналогічним періодом 2005р. промислове виробництво зросло у 12 районах області та в 5 містах обласного підпорядкування, крім міст Конотоп та Шостка, де зниження склало відповідно 18,9% та 0,3%.

 

За 9 місяців 2006р. підприємствами області реалізовано продукції, робіт, послуг на 6,1 млрд.грн. Понад третину загального обсягу реалізації забезпечили підприємства м.Суми. У структурі реалізації 27,5% становить продукція добувної промисловості, 26,9% – машинобудування, 18,5% – харчової галузі. В обсязі реалізованої продукції добувної і обробної промисловості більше половини складає сировинна продукція, 27,7% – інвестиційна, п’яту частину – товари широкого та тривалого використання.