This version of the page http://www.pvu.gov.ua/newsaugust.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-08. The original page over time could change.
Новини Українською In english In english
  Головна сторінка     Урядовий портал
Інтерв’ю, виступи Прес-релізи Анонси Лист вебмайстру
 по всьому сайту
 по Урядовому порталу
   


Поточні новини


     31.08.04. 74 сувенірних ножі та 8 сувенірних сокир намагався контрабандою ввезти в Україну громадянин Росії. Свій екзотичний вантаж він приховав серед особистих речей в автомобілі „Форд”, яким і прямував через кордон. Протизаконні наміри росіянина розкрилися під час огляду його авто спільним прикордонно-митним нарядом у пункті пропуску „Мілове” на Луганщині.


     31.08.04. Прикордонники Луганського загону разом зі співробітниками митниці затримали небезпечний вантаж у рейсовому автобусі „Луганськ – Росошани”. У багажному відсіку транспортного засобу, що прямував до сусідньої Росії через пункт пропуску „Просяне”, ними було знайдено декілька пакунків з 600 грамами макової соломки та 200 грамами коноплі. Власник наркотичної речовини побажав зберегти своє інкогніто.
     А от інший зловмисник, що намагався потрапити на територію України з 160 таблетками психотропної дії, таки спіймався. Наркокур’єра, яким виявився громадянин Молдови”, висадили з автобуса „Кишинів – Київ”. Це затримання – на рахунку правоохоронців пункту „Платонове” Котовського прикордонного загону.


     31.08.04. Контрабандні перевезення через кордон цигарок на його західній ділянці – явище, з яким прикордонники мають справу мало не щодня. Причина – солідна різниця у цінах на тютюн в Україні порівняно з країнами Євросоюзу. Цигарки перевозять, як правило у спеціальних схованках, що вмонтовані у легкові автомобілі. До прикладу, учора на україно-угорському кордоні у пункті пропуску „Чоп” прикордонно-митна оглядова група виявила у переобладнаному баку для пального автомобіля „Ауді” 490 пачок сигарет. Водій „спецавто” виявився громадянином Угорщини.
     У результаті автомобіль та контрабанду конфісковано. За попередньою оцінкою співробітників митниці загальна вартість автомобіля та вантажу становить близько 6 тисяч гривень.


     31.08.04. Новенький „БМВ” був зупинений при в’їзді в Україну через те, що дані його техпаспорту не співпадали з даними самого автомобіля. Помітили підробку у пункті пропуску „Ужгород” . Як потрапило престижне авто до його нинішнього власника – громадянина Литви, ще доведеться з’ясувати. Цілком можливо, транспорт перебуває у розшуку. А поки що його попередньо оцінили експерти митниці. У 352 тисячі гривень.


     30.08.04. Автомат Калашникова та пістолет Макарова, щоправда, навчальні, вивозив у своєму багажі з України громадянин Канади. Іноземець мав намір вилетіти рейсом „Дніпропетровськ – Відень”, однак був затриманий спільним прикордонно-митним нарядом пункту пропуску „Дніпропетровськ-авіа” Харківського прикордонного загону. Для чого туристові знадобилася хоч і не бойова, та усе ж таки зброя, наразі з’ясовується.
     Інший арсенал було вилучено у двох росіян, що прямували на рідні терени через пункт пропуску „Мілове”, прикордонниками Луганського загону спільно зі співробітниками митниці. У своєму „Форді” порушники заховали електрошокер, сигнальний пістолет з набоями та мисливський ніж.


     30.08.04. Взаємодію українських та російських правоохоронців продемонструвала нестандартна ситуація, яка виникла у прикордонні неподалік райцентру Золочів, що на Харківщині. Уранці українські прикордонники отримали від своїх колег по той бік державного рубежу повідомлення про невдалу спробу затримання вантажівки з контрабандними азбестовими трубами. І хоча російські „зелені кашкети” під час перехоплення застосовували зброю, порушнику все ж удалося прорватися на територію України: „МАЗ” з російськими номерами, відірвавшись від переслідувачів, рвонув у напрямку Золочева.
     Пошуки контрабандиста, що здійснювалися зусиллями двох прикордонних застав Харківського загону, увечері увінчалися успіхом: машину-утікача виявив інспектор прикордонної служби на подвір’ї приватної садиби села Басове Золочівського району. Контрабандиста затримано, слідство за даним фактом триває.


     30.08.04. За вихідні українські прикордонники попередили незаконне перевезення через державний кордон трьох старовинних ікон. У пункті пропуску через державний кордон “Болган” Могилів-Подільського загону був знайдений „Ангел-охоронець” . Цю невеличку іконку розміром 11 на 14 сантиметрів, датовану 1888 роком, перевозив в особистих речах громадянин України. Він прямував через україно-молдовський кордон рейсовим автобусом „Тирасполь - Москва”.
     Ще дві ікони незаконно транспортували до Польщі рейсовим автобусом “Львів - Перемишль”. Спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску “Шегині”, що на Львівщині, знайшла антикваріат у багажному відділенні серед сумок. Ікони були просто замотані у ковдру. Ніхто з пасажирів та водіїв автобусу не зізнався у перевезені антикваріату.


     28.08.04. 4 громадян Молдови – жителів Придністров’я – затримали сьогодні вночі прикордонники застави „Степанівка” Котовського загону. Порушниками, яких перепинили за півкілометра від лінії україно-молдовського кордону, виявилися військовослужбовці строкової служби армії самопроголошеної ПМР. Всі вони були у цивільному одязі та без документів. Чи є вояки дезертирами, чи вони просто вирішили сходити в „самоволку” у сусідню країну, з’ясовуватимуть компетентні органи.


     28.08.04. Рекордну у нинішньому році кількість контрабандних сигарет, які перевозив у 32-тонному ”Мерседесі” з причепом громадянин Російської Федерації – працівник однієї з фірм Риги – виявлено спільною прикордонно-митною оглядовою групою та працівниками СБУ у пункті пропуску „Доманово” на україно-білоруському кордоні.
     За документами він віз у Прибалтику картон, який нібито належав львівському товариству з обмеженою відповідальністю. Але під час поглибленого огляду, ініційованого прикордонниками, за трьома рядами задекларованого „пресованого паперу” були знайдені сотні упаковок контрабандних американських сигарет марок „Мальборо” та „LM”.
     Після розвантаження автомобіля підраховано, що через кордон намагались провезти 470 тисяч пачок сигарет. Якщо врахувати, що на українському ринку пачка „LM” коштує приблизно 2 грн. 50 коп., а пачка „Мальборо” – близько 4 грн., можна підрахувати вартість усього контрабандного товару.


     28.08.04. Лише постріли допомогли прикордонникам зупинити “ЗІЛ”, який намагався незаконно перетнути державний кордон на напрямку Попівка (Україна) – Сподорюшине (Російська Федерація). Наряд прикордонної комендатури “Краснопілля” Сумського загону мало не потрапив під колеса вантажівки. Її водій – громадянин Росії – на вимогу прикордонників про зупинку натиснув на педаль газу і рвонув просто на них. Не зупинився порушник і після попереджувального пострілу вгору, лише продірявлені шини стали для нього вагомим аргументом.
     Як з’ясувалося згодом, він перевозив два вакуумні компресори, які можуть використовуватися в нафтогазовій промисловості. Однак остаточно це повинні підтвердити експерти митниці.


     28.08.04. Декількатонну контрабанду виявили донецькі прикордонники спільно з митниками у залізничному пункті пропуску “Ілловайськ” на україно-російському кордоні. Для того, щоб її вивантажити правоохоронцям довелося на 1 годину 17 хвилин затримати потяг “Київ-Адлер”. У технологічних порожнинах вагонів прикордонники виявили контрабандні горіхи, 31 рулон плівки для букетів та 3 автомобільних лобових скла для автомобіля. Горіхи були розфасовані в 80 коробок та 90 мішків, загальною масою 5430 кілограмів.
     Було затримано і власників вантажу. Через кордон контрабанду переправляли троє громадян України.


     28.08.04. Півтора мільйона акцизних марок Російської Федерації на горілчані вироби затримали сьогодні вночі на українському кордоні. О 2.30 спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску “Конотоп”, що на ділянці Сумського прикордонного загону, виявила цей вантаж у громадянина Молдови. Порушник перевозив їх з Російської Федерації потягом „Москва - Кишинів”. Цілком можливо, що це врятувало мешканців сусідньої країни від 1,5 мільйона пляшок “паленої” російської горілки.


     28.08.04. Двох іноземців – німця та іспанця – знайшли учора ввечері у лісі неподалік україно-румунського кордону прикордонники застави “Шебени” Чернівецького загону. Як з’ясувалося, зарубіжні гості не мали жодних намірів потрапити в Україну - вони просто заблукали. Важко сказати, скільки кілометрів їм довелося подолати, але в горах Верховинського району Івано-Франківської області зустріч з українськими прикордонниками стала для них справжнім порятунком. Наші правоохоронці нагодували “туристів” та домовилися з прикордонною поліцією Румунії щодо їх передачі.
     Сьогодні вранці на ділянці цього ж загону трапився ще один інцидент. Від місцевого жителя – представника громадського формування з питань охорони державного кордону України на заставу “Новий Вовчинець” поступила інформація про цивільну людину, що розгулює поблизу кордону. Порушником виявився румун, до того ж дуже напідпитку. П’яничку затримали неподалік села Старий Вовчинець Глибоцького району Чернівецької області. У цьому випадку українські правоохоронці одразу ж домовилися зі своїми румунськими колегами про повернення порушника.


     28.08.04. Спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску через державний кордон “Лужанка”, що на ділянці Мукачівського загону, виявила незадекларовану валюту. 933 тисячі форинтів вивозив з України громадянин Угорщини. Під час огляду його “Опеля” правоохоронці знайшли валюту, що в гривневому еквіваленті складає близько 24 тисяч. Приховану від контролю знахідку довелося конфіскувати.


     28.08.04. На 35 хвилин були змушені затримати потяг „Алма-Ата – Сімферополь” прикордонники Луганського загону. Причина затримки досить незвична:– бригадира потягу та 6 провідників довелося висаджувати, оскільки вони не мали з собою паспортів. До того ж залізничники – громадяни Казахстану –виявили неабиякий спротив, тому прикордонникам пункту пропуску „Червона Могила” довелося вдаватись до більш жорстких дій та затримати бригаду.
     З іншого потягу луганські прикордонники зсадили молодика, що віз наркотики. В пункті пропуску „Лантратівка” “зелені кашкети” разом із співробітниками митниці та МВС виявили опій та психотропні таблетки. 60 мл наркотику та 30 таблеток перевозив через кордон українець - пасажир потягу „Луганськ – Москва”.


     26.08.04. Протягом доби українськими прикордонниками за незаконне перетинання кордону затримано 20 осіб, ще 140 іноземців за порушення прикордонного законодавства не пропущені на територію України. Представникам митних органів передано контрабандних товарів на суму 144 тисячі гривень.


     26.08.04. 7000 не задекларованих американських доларів та 4500 євро на суму 40452 гривні виявлено одеськими прикордонниками та митниками в пункті пропуску „Одеса-авіа”. Всю цю валюту намагалася вивезти з України наша співвітчизниця, яка прямувала рейсом „Одеса – Відень”.


     26.08.04. 14 тисяч пачок цигарок молдовського виробництва затримали прикордонники Могилів-Подільського загону поблизу прикордонної застави „Круті” на напрямку Плоть (Молдова) – Семенівка (Україна). Рекордний за кількістю обсяг контрабандного тютюну перевозився в салоні автомобіля „ГАЗ”, за кермом якого перебував громадянин Молдови.


     25.08.04. Без відпочинку пройшли свята на державному кордоні України. В День Незалежності та в його переддень українські прикордонники затримали 35 порушників. Незаконно перетнути рубежі нашої країни намагалися громадяни України, Росії, Молдови, а також Афганістану, В’єтнаму, Узбекистану, Пакистану, Індії. Так, у ніч на 24 серпня на ділянці застави «Морозовичі» Львівського загону прикордонний наряд затримав громадянина Пакистану. Порушник не дійшов 100 метрів до лінії україно-польського кордону. Оперативно-пошукова група, яка одразу ж прибула на затримання, виявила неподалік ще двох пакистанців, індуса та їх переправника – українця. У Закарпатті, за 6 кілометрів від лінії державного кордону, представники Мукачівського прикордонного загону затримали мікроавтобус “Мерседес”, у якому громадянин України перевозив одразу шістьох нелегалів-афганців.
     Одночасно 35 нелегалів повернулися на батьківщину. Через головні повітряні ворота України – аеропорт “Бориспіль” рейсом на Ташкент було видворено 16 громадян Китаю, які були затримані на ділянці Мукачівського прикордонного загону та ще 13 китайців, затриманих співробітниками МВС у Хмельницькій та Чернігівській областях. У Ташкенті мандрівників пересадять в літак до Пекіну. Ще 6 незаконних мігрантів – громадян Грузії – попрямували додому залізницею. Їх прикордонники відправили потягом „Київ – Тбілісі”.


     25.08.04. Майже кілограм марихуани виявили харківські правоохоронці в залізничному пункті пропуску через державний кордон «Тополі». В ході спільних заходів співробітників Державної прикордонної служби України та МВС на пероні був затриманий громадянин України. Саме в нього прикордонний службовий собака й виявив наркотик.
     Взагалі свята характеризувалися підвищенням активності транскордонних наркокур’єрів. Зілля виявили і на україно-молдовському кордоні. Спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску «Могилів-Подільський – залізничний вокзал» знайшла 450 грамів марихуани під час огляду потягу «Кишинів-Москва». Тут правоохоронцям також допомагав службовий собака. Але, на жаль, власника знахідки правоохоронцям встановити не вдалося.


     25.08.04. Без „коліс” залишилося двоє громадянина Молдови. Їх автомобіль “ВАЗ” затримали прикордонники застави „Лучинське” Котовського загону. Порушники незаконно перетнули кордон з Молдовою, везучи в Україну 6 коробок із цигарками. Крім того, у горе-бізнесменів було 7000 гривень та 900 доларів США. Увесь цей вантаж разом з автомобілем правоохоронцям довелося затримати.
     Ще одно авто втратило свого власника на державному кордоні України з Росією. Під його обшивкою прикордонники пункту пропуску “Довжанський” Луганського загону разом з митниками виявили харчові добавки та алмазні круги. Ці речі намагався незаконно вивезти з України водій “Опеля” – громадянин України. За попередньою оцінкою експертів митниці, вилучені у нього контрабанда та авто „потягнуть” майже на 25 тисяч гривень.


     20.08.04. Про те, що потягами міжнародного сполучення часто намагаються перевезти контрабандні товари, ні для кого не є секретом. Як правило, подорожуючи з однієї країни в іншу, громадяни намагаються прихопити якусь дещицю дешевшого там товару понад встановлені норми і збути його з певним зиском у себе на батьківщині чи навпаки – їдучи у гості, „затарюються” місцевими дефіцитами. Проте трапляються випадки, коли до цієї справи беруться серйозно.
     Минулої доби прикордонники Сумського загону спільно зі співробітниками митниці затримали на україно-російському дві солідні партії контрабанди. Причому у обох випадках її перевозили потягами.
     Громадянин України, прямуючи рейсом „Одеса – Москва”, примудрився прихопити із собою 940 елктрокомутаторів та 1008 кілограмів горіхів на додачу. Порушника зняли з поїзда у пункті пропуску „Конотоп”, а його „добро” оцінили у 52 тисячі гривень. Інший наш співвітчизник повертався на рідні терени потягом „Москва – Львів”. І не з порожніми руками. 170 шкіряних курток та 12 шкіряних жилеток – весь багаж контрабандиста – митники оцінили у 48 тисяч гривень.


     20.08.04. У міжнародному пункті пропуску „Краківець” Львівського прикордонного загону під час огляду вантажного автомобіля „МАН” вилучено 12 тонн контрабандної парфумерії.
     Громадянин України, який знаходився за кермом авто з причепом, під час проходження прикордонно-митного контролю був затриманий нарядом, оскільки у контролерів виникли сумніви щодо правдивості даних, заявлених у документах на вантаж та власне існування фірми-отримувача. Вартість вантажу згідно з документами складала 32 тисячі 519 доларів США, перевізником значилося львівське підприємство, а отримувачем – московська фірма. У результаті перевірки з’ясувалося, що останньої просто не існує.
     За даним фактом було складено протокол про порушення митних правил.
     Загальна сума оцінки склала близько 400 тисяч гривень.


     19.08.04. Учора перший спортсмен-прикордонник – легкоатлет із Одеси, заслужений майстер спорту майор Олег Білоног виборов золоту олімпійську нагороду у змаганнях штовхачів ядра. Тридцятирічний атлет приніс у скарбничку української збірної п’яту золоту медаль на Іграх у Афінах. У двох спробах український спортсмен показав 21 м 15 см і програвав 1 см американцю Адаму Нельсону. Однак у останній спробі він штовхнув ядро на 21 м 16 см і завоював олімпійське золото.


     18.08.04. Газовий пістолет та 5 набоїв до нього виявили чернігівські прикордонники та митники в пункті пропуску „Нові Яриловичі” в громадянина Росіїї. Він намагався в’їхати на територію нашої країни на власному автомобілі „Мазда”. Щоправда, ця спроба не увінчалась успіхом. „Стріляючу контрабанду” вилучено та конфісковано.


     18.08.04. 275 кг м’ясопродуктів та 143 літри коньяку вилучено прикордонниками застави „Кучурган”. Контрабандний вантаж затримано на напрямку „Первомайськ (Молдова) – Кучурган (Україна)”. Його намагався перевезти через кордон на власному „ВАЗі” громадянин Молдови поза офіційними пунктами пропуску.


     18.08.04. 16 серпня на напрямку населених пунктів Ясні Зорі (Російська Федерація) та Красне (Україна) прикордонний патруль Харківського прикордонного загону разом із співробітниками СБУ під час спільного патрулювання стали свідками того, як автомобіль УАЗ перетнув лінію державного кордону України. „Зелені кашкети” наказали водію зупинитись, але той спробував втекти від правоохоронців, тому прикордонники змушені були застосувати засіб примусової зупинки автомобілів “кактус”. Водій зрозумів, що всі шляхи до відступу відрізані і пригальмував свій УАЗ.
     В затриманому авто було знайдено велику партію автозапчастин до автомобіля ВАЗ. Зі слів затриманого громадянина України, їх вартість - понад 100 тисяч гривень.
     Після оцінки експертів сума затриманого може виявитися значно більшою. За рішенням суду автомобіль і запчастини можуть бути конфісковані на користь державі.


     17.08.04. У пункті пропуску „Порубне”, що у Чернівецькій області, 24 дитини – громадяни України – не були пропущені до Румунії. Усього на державному кордоні України за добу не пропустили 70 неповнолітніх осіб, які прямували у складі організованих груп чи окремо у супроводі дорослих. Випадки затримання дітей на кордоні України, особливо у період відпусток, набули постійного характеру. Зміни у вітчизняному законодавстві, зокрема цивільному та сімейному кодексах України, змінили й вимоги до пропуску через державний кордон осіб, яким ще не виповнилося 16 років. Державна прикордонна служби рекомендує батькам чи організаторам групових поїздок неповнолітніх громадян України за кордон при плануванні поїздки дітей попередньо проконсультуватися у фахівців і оформити документи відповідно до чинного законодавства.


     17.08.04. Товарів більш ніж на 45 тисяч гривень позбулися двоє громадян України, що прямували потягом «Москва-Чернівці». Справа в тому, що підприємливі мандрівники вирішили прихопити в Росії 226 шкіряних курток і, мабуть, не без зиску, збути їх в Україні. Однак «ділки» знехтували законами і вирішили не декларувати свій вантаж. Спільна прикордонно-митна група пункту пропуску „Хутір-Михайлівський”, що на ділянці Сумського загону, виявила та вилучила цю партію контрабандних шкіряних виробів. Конфіскат було передано на місцеву митницю.


     17.08.04. На Волині співробітники Держприкордонслужби України спільно із представниками МВС ліквідували ще один канал незаконної міграції. До ночі правоохоронці вели оперативні розробки. О пів на другу оперативно-пошукова група від прикордонної комендатури “Володимир Волинський” та представники місцевого відділу міліції розпочали активні дії на ділянці застави “Морозовичі”. В результаті операції в селі Литовиж Іваничівського району в приватному будинку було затримано 6 громадян південно-східної Азії без документів. Також правоохоронці затримали господаря будинку та ще одного місцевого мешканця, яким інкримінують сприяння в організації незаконної міграції. Згодом затриманих доставили до прикордонного підрозділу, де наразі проводиться дізнання. Поки що відомо, що невдахи-нелегали є громадянами Пакистану.
     До речі, минулої доби 16 «вічних мандрівників» українські правоохоронці видворили з України. Так, рейсом на Дубаї з аеропорту „Бориспіль” відправився додому громадянин Пакистану, якого опікували представники МВС Луганщини. Самі прикордонники видворили 15 китайців, які відлетіли літаком “Київ-Ташкент”.


     16.08.04. Живу контрабанду (ні мало ні багато – 560 курчат) зумів помістити у свій „Москвич” громадянин України, прямуючи з Молдови на рідні терени. Однак добродій був зупинений прикордонним патрулем застави „Степанівна” Котовського загону за якихось півкілометра від лінії державного рубежу на об’їзному шляху Староандріяшівка (РМ) – Новокрасне (Україна). Порушника затримано. Доля безвинного птаства наразі вирішується.


     16.08.04. Троє наших співвітчизників, повертаючись додому потягом „Москва – Одеса”, були задоволені здійсненим у Росії „шопінгом”. Проте недовго. У їхньому купе спільна прикордонно-митна оглядова група виявила такий собі невеликий склад. 39 жіночих піджаків, 13 пар жіночого взуття біододатки та запчастини до авто на суму понад 15 тисяч гривень було вилучено у цього товариства у пункті пропуску „Хутір Михайлівський”.
     Не поталанило і їхньому „колезі” – також громадянинові України”, що прямував з потягом „Москва – Донецьк” . Шкіряний одяг загальною вартістю понад 30 тисяч гривень – результат перевірки прикордонників Харківського загону та митників.


     16.08.04. Чималий „урожай” препаратів психотропної дії зібрали за минулі вихідні прикордонники. Відзначилися контролери пункту пропуску „Вилок”, що розташований на кордоні з Угорською Республікою. Протягом однієї доби вони спільно зі співробітниками митниці затримали двох угорців, що прямували в нашу країну власними авто. Про наміри угорців стосовно подальшої програми подорожі цілком красномовно свідчив вміст їхнього багажу – 99 та 237 таблеток психотропів, що заборонені до перевезення через кордон.
     Значно скромнішими виявилися запити двох росіян, що перетинали кордон з республікою Молдова двома „ВАЗами”. У пункті пропуску „Платонове”, що на ділянці Котовського прикордонного загону, прикордонно-митний наряд вилучив у цих громадян по 20 таблеток аналогічних препаратів.


     16.08.04. 300000 не задекларованих російських рублів на суму 53100 гривень затримали донецькі прикордонники спільно із співробітниками митниці в пункті пропуску „Маринівка” в громадянина Росії. Останній намагався потрапити в Україну на власному „Форді”. Цей випадок затримання контрабандної валюти доволі типовий, і щодня туристи, які прямують за кордон, як кажуть, „наступають на ті самі граблі”. Щоправда, вже після вилучення грошей пізно плакати про втрачені надії на відпочинок чи отримання якісної європейської освіти. Незрозуміло одне: чому туристи та заробітчани не користуються у своїх поїздках пластиковими картками, які дозволяють безболісно і безлімітно провозити гроші через кордони та користуватися ними на власний розсуд за умов підтримання їх на території конкретної країни?


     16.08.04. У 14540 гривень оцінено вантаж запчастин до сільгосптехніки та автомобіль „Фольксваген”, у якому вони перевозилися. Водій – громадянин Росії - намагався вивезти дефіцит з України в пункті пропуску „Гоптівка”, але на заваді йому стали харківські прикордонники та митники, які затримали „контрабандний експрес”.
     А молдовський підприємець віз з Чехії автозапчастини на суму 10000 гривень в салоні рейсового автобуса „Прага - Кишинів”. Щоправда, дістатися до кінцевого пункту свого маршруту йому не вдалося, оскільки „авто вантаж” був за схожим сценарієм виявлений та затриманий в пункті пропуску „Краківець”.


     16.08.04. 9 громадян Молдови були затримані прикордонниками Могилів-Подільського загону на прикордонній заставі „Оксанівка”. Незаконні мігранти були виявлені завдяки інформації місцевих жителів на напрямку „Голошниця (Молдова) – Оксанівка (Україна)” на березі річки Дністер. В той же день для подальшого видворення з території нашої країни були відправлені з Луцького, Мукачівського та Чопського загонів 15 громадян Китаю та 6 громадян Грузії.


     13.08.04. До кінця серпня рух автотранспорту через пункт пропуску “Ягодин-авто” Волинської області починаючи з 8.00 13 серпня обмежений з польської сторони. Це стало відомо після прикордонної зустрічі начальників КПП “Ягодин-авто” (Україна) та КПП “Дорохуськ” (Республіка Польща).
     Польська сторона офіційно повідомила, що починаючи з 13 серпня на 6 смугах руху транспортних засобів буде проводитися реконструкція пункту пропуску “Дорохуськ” та укладка асфальту на виїзному напрямку руху. У зв’язку з цим пропуск осіб, транспортних засобів та вантажів на польській території буде обмежений.


     13.08.04. Чотири групи дітей кількістю 40, 37, 27 та 25 осіб були вимушені кілька годин чекати вирішення питання щодо пропуску через державний кордон у пункті попуску “Тиса”, що у Закарпатті. Представники груп не подали на паспортний контроль документів на право виїзду неповнолітніх дітей за кордон. Після спілкування з прикордонниками, старші груп повернулись для оформлення документів. Враховуючи те, що у групі були виключно діти місцевих жителів, нотаріально завірені доручення від батьків були швидко оформлені. Після цього групи дітей безперешкодно прослідували через кордон.
     Всього ж, протягом минулої доби на західному кордоні прикордонниками не пропущено 189 неповнолітніх дітей. Супроводжуючі їх особи не мали належним чином оформлених документів на право виїзду дітей за кордон. Такі випадки трапились у пунктах пропуску через державний кордон “Краківець”, “Шегині”, “Лужанка”, “Чоп-пасажирський”, “Львів-аеропорт”, “Рава-Руська”, “Смільниця”, “Порубне”, “Ужгород”.


     13.08.04. На східному кордоні, через вищезазначену причину, за кордон протягом доби були не пропущені 76 неповнолітніх дітей.
     Положення статей Цивільного та Сімейного кодексів вимагають наявності у неповнолітніх, яких вивозить один із батьків або інша особа, нотаріально завіреної заяви від іншого батька або батьків про надання дозволу на виїзд за межі України, та нотаріально засвідчених повноважень іншої особи на вивезення їхньої дитини за межі України.


     13.08.04. Вчора українські прикордонники вилучили цілі запаси наркотичних речовин в росіянина та українця, які намагалися ввезти наркотики в нашу країну.
     56 г маріхуани віз до України наш співвітчизник рейсовим автобусом «Ростов – Запоріжжя». Затримано правопорушника в пункті пропуску «Новоазовськ» Донецького загону. А в росіянина прикордонники спільно з співробітниками СБУ виявили 10 г героїну. Прямував контрабандист за маршрутом «Велика Березка (Російська Федерація) – Селецька (Україна)». Затримано його неподалік прикордонної заставі «Зноб-Новгородське» Сумського загону.
     Окрім цього, охоронці кордону знайшли біля лінії кордону ще 10 г макових голівок. Контрабанду у правопорушника вилучено на заставі «Самари» Луцького загону


     12.08.04. Вітер, який здійнявся на південному березі Криму, завдав чималого клопоту не лише відпочивальникам, а й прикордонникам. Він, зокрема, “ініціював” порушення режиму державного кордону. За 4 кілометри від берегу екіпажу корабля Морської охорони Державної прикордонної служби України “Григорій Гнатенко” довелося перехоплювати на воді “матрац далекого плавання”. „Тест-драйв” цього, як виявилося, швидкохідного надувного плавзасобу, проводила у водах Чорного моря в районі Алупки громадянка України. Жінка, яка приїхала на відпочинок з Кривого Рога, хотіла з користю використати кожну хвилину відпустки. Не зважаючи на сильний вітер, вона наважилася на заплив, однак трохи далі від берега стихія взяла верх над купальницею і матрац почало відносити у відкрите море. Завдяки спостережливості морських прикордонників жінка обійшлася хіба чималим переляком та сонячними опіками. Правоохоронці надали їй першу медичну допомогу та висадили на берег в районі селища Дачне, де вона й відпочивала.
     Слід відзначити, що це вже другий випадок рятування плавців на матрацах моряками Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України за цей тиждень. На вихідні прикордонний катер Керченського загону Морської охорони допомагав вибратися з води трьом мешканцям Придністров’я. Чоловіки вирішили гуртом поплавати на одному матраці, та коли надумали повернутися до берега, то виявилося, що їх зусиль буде замало. Цей “екіпаж” прикордонники зупинили за 2 кілометра від українського берега.


     11.08.04. Незважаючи на неодноразове інформування громадян про нові правила перетинання кордону дітьми у віці до 16 років, у пунктах пропуску через державний кордон і надалі мають місце випадки, коли прикордонники змушені обмежувати виїзд дітей з України.
     Протягом першого півріччя 2004 року було обмежено у виїзді за межі України 15 організованим групам та понад 300 дітям, які намагалися перетнути кордон самостійно або без доручень батьків, що йде врозріз існуючому законодавству України.
     Одним із яскравих прикладів спроби незаконного вивозу дітей – є затримання 6 серпня 2004 року в міжнародному пункті пропуску через україно-польський державний кордон для міжнародного автомобільного сполучення “Шегині” Львівської області групи неповнолітніх дітей України в кількості 71 особи на виїзд у Францію.
     П’ятеро громадян України, які супроводжували групу, не мали нотаріально завірених доручень батьків про згоду на виїзд дитини за кордон, списки дітей не були погоджені з Київською державною адміністрацією та Київською облдержадміністрацією (неповнолітні громадяни України проживають у населених пунктах Київської області та місті Києві).
     Нагадуємо, що з 1 січня 2004 року вступили в силу нові Цивільний та Сімейний кодекси України. Вони змінили правила перевезення через кордон неповнолітніх громадян України у віці до 16 років. Статтею 313 Цивільного кодексу України установлено, що фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними. Положення зазначеної статті вимагає наявності у неповнолітніх, яких вивозить один із батьків або інша особа, нотаріально завіреної заяви від іншого батька або батьків про надання дозволу на виїзд за межі України, та нотаріально засвідчених повноважень іншої особи на вивезення їхньої дитини за межі України.
     Тому, збираючись на відпочинок, лікування або у туристичну подорож, необхідно заздалегідь потурбуватись про оформлення усіх необхідних документів для неповнолітніх дітей, аби уникнути непорозумінь або стресових ситуацій на кордоні.


     11.08.04. Пневматичний пістолет марки “Веблей Стінгер” виявив в пункті пропуску “Ягодин - авто” наряд з огляду транспортних засобів спільно з інспектором митниці. Зброю знайшли під час прикордонно-митного контролю пасажирів рейсового автобусу “Луцьк – Варшава”. “Веблей” передано представникам митниці для проведення експертизи. Небезпечна знахідка зберігалася у сумці для особистих речей громадянина Нідерландів.


     11.08.04. 2,6 тонн курячих стегенець затримали прикордонники застави “Козача Лопань” Харківського прикордонного загону. Цей вантаж перевозив контрабандним шляхом з України громадянин Росії. Іноземець намагався вивезти курячі лапки на свою батьківщину за маршрутом “Козача Лопань (Україна) – Красний Хутор (Російська Федерація)” власним автомобілем “ВАЗ”.
     Солодку контрабанду минулої доби вилучили прикордонники в громадянина України, що прямував на Батьківщину. Коли охоронці україно-молдовського кордону оглянули автомобіль нашого співвітчизника, то виявили в ньому цілу тонну контрабандного цукру. Цей продукт він намагався перевезти власним автомобілем “УАЗ” за маршрутом “Комісарівка (Республіка Молдова) – Нестерівка (Україна)”. Проте здійснити задумане правопорушнику не вдалося, оскільки його затримали неподалік прикордонної застави “Гулянка” Котовського загону.


     10.08.04. Автотуристи продовжують „озброюватися”. Газовий пістолет 45 калібру, три набої до нього та ніж довжиною леза 18 см вилучили прикордонники пункту пропуску «Гоптівка» Харківського загону у двох громадян Росії. На власних ВАЗах правопорушники намагалися ввезти контрабанду в Україну. 100 набоїв до малокаліберної гвинтівки намагався перевезти через пункт пропуску «Шегині», що у Львівській області, наш співвітчизник на власному «Фольксвагені». А в громадянина Нідерландів, що прямував до Польщі автобусом за маршрутом «Луцьк – Варшава» через пункт пропуску «Ягодин-авто», охоронці кордону виявили пневматичний пістолет.


     10.08.04. У пункті пропуску “Вільча” Житомирського прикордонного загону прикордонним нарядом виявлено та затримано новенький автомобіль “CHEVROLET-STARCRAFT”, за кермом якого знаходився громадянин України. Наш співвітчизник прямував на Батьківщину та навіть не уявляв, які неприємності очікують на нього під час перетинання державного кордону. Для перевірки ним було пред’явлено свідоцтво про реєстрацію цього транспортного засобу в органах ДАІ України. На автомобілі також були встановлені українські реєстраційні номери.
     Під час проведення звірки з білоруськими митниками стосовно цього транспортного засобу було встановлено, що він знятий з обліку в органах ДАІ Республіки Білорусь та під час виїзду був заявлений як такий, що ввозиться на територію України назавжди для проведення митного оформлення. Таким чином, було встановлено факт подачі документів, що містять неправдиві дані. По гарячих слідах прикордонники разом з інспектором митниці наздогнали іномарку та повернули її в пункт пропуску. Встановлено, що технічний паспорт на “Шевроле” отриманий незаконно. За даним фактом щодо громадянина України порушено кримінальну справу за 201 статтею Кримінального кодексу нашої держави, а авто, оцінене у 432 тисячі 330 гривень, вилучено.
     Тенденції щодо намагань незаконно провезти через кордон транспортні засоби останнім часом набувають загрозливих масштабів. А відтак, з метою виявлення викрадених автомобілів та таких, що ввозяться на територію України з порушенням встановлених правил, в пунктах пропуску Північного регіонального управління спільно з представниками Міністерства Внутрішніх справ України на початку серпня була проведена операція “Автостоп”. Вживалися заходи щодо стовідсоткової ідентифікації автомобілів на відповідність номерів агрегатів, державних реєстраційних номерів реєстраційним документам на авто.


     10.08.04. Під час планових заходів з перевірки прикордонного режиму у Феодосії прикордонники виявили двох азербайджанців, які незаконно перебували на території України. Згодом виявилось, що ці громадяни проживають тут аж з ....1991 року і їх можна вважати нелегальними довгожителями. Подружжя незаконних мігрантів проігнорувало вимоги правоохоронних органів, вирішивши залишитись у Феодосії, де вони почали нелегальний бізнес – фальсифікацію спиртних напоїв.
     В помешканні, яке прикордонники оглядали разом з представниками податкової міліції, було виявлено цілий міні-цех з виготовлення фальсифікату. У підсобному приміщенні шахраї працювали майже цілодобово. Тут було знайдено 7 упаковок підробленого коньяку “Коктебель”, 20 літрів вже підготовленого до розливу спирту, ящики з горілкою з різними етикетками. Суд виніс вирок стосовно даних громадян - штраф у 680 гривен, а податкова міліція порушила кримінальну справу.
     Взагалі з початку року прикордонною комендатурою “Феодосія” було виявлено понад 110 порушень з прикордонних питань, за які на порушників відповідно до законодавства України було накладено штрафів на суму понад 50 тисяч гривен.


     10.08.04. 880 літрів контрабандного спирту виявили прикордонники Котовського загону у нашого співвітчизника, який намагався перетнути україно-молдовський кордон. Цей контрабандний вантаж він намагався ввезти в Україну автомобілем «УАЗ». Для чого призначався спирт, наразі з’ясовується.


     9.08.04. Протягом вихідних українські прикордонники за незаконне перетинання кордону затримали 50 осіб, ще 342 іноземці за порушення прикордонного законодавства не пропущені в Україну. Представникам митних органів передано контрабандних товарів на суму 274 тис. грн.


     9.08.04. Цінний екземпляр книги виявили у громадянина Росії прикордонники пункту пропуску «Ягодин-авто» Луцького загону. Під час прикордонно-митного оформлення росіянина охоронці кордону виявили старовинну книгу. Це оригінал збірника Достоєвського 1894 року видавництва, який правопорушник намагався вивезти з України власним автомобілем «Фольксваген».


     9.08.04. Харківські прикордонники затримали двох громадян Росії, які намагалися ввезти зброю в Україну.
     В одного з них охоронці кордону пункту пропуску «Гоптівка» Харківського загону виявили газовий пістолет та 15 набоїв до нього. Цей «скарб» правопорушник намагався перевезти через кордон власним автомобілем «ВАЗ».
     Ще один росіянин на автомобілі «Фольксваген» ввозив в Україну газовий пістолет та 5 набоїв до нього. Затримали його прикордонники пункту пропуску «Плетенівка» цього ж загону.


     9.08.04. 215 пачок сигарет намагався вивезти з України наш співвітчизник. Приховав контрабанду правопорушник під обшивкою власного автомобіля “Ауді”. Вилучили цей товар в українця прикордонники пункту пропуску “Ягодин-авто” Луцького загону.
     Ще в одного українця прикордонники пункту пропуску “Тиса” Чопського загону виявили 250 пачок сигарет. Цю контрабанду правопорушник вивозив власним автомобілем “Москвич”, в дверцятах якого прикордонники і виявили сигарети. А наступного дня прикордонники цього ж пункту пропуску затримали громадянина Угорщини, який вивозив з України 350 пачок сигарет. Перетинав кордон правопорушник на власному “Ауді”, а контрабанду приховав в перевареному паливному баці автомобіля.


     9.08.04. Громадянин Німеччини намагався в’їхати до України на автомобілі “Мерседес”, маючи „за плечима” цілий „букет” порушень. Прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску через державний кордон “Ужгород” знайшла серед його особистих речей газовий пістолет, споряджений шістьма набоями та 27 грамів героїну. Крім цього, порушник ще й „забув” внести в декларацію 400 євро.
     До речі, за минулі вихідні на державному кордоні вилучили ще 6 одиниць зброї 30 боєприпасів та 20 шт. таблеток психотропної дії.


     6.08.04. Дивну для звичайного громадянина, але досить звичну для прикордонників річ знайшов наряд від застави “Новоселиця” Чопського загону. У лісі неподалік від лінії державного кордону “зелені кашкети” виявили понад 5700 пачок цигарок. Цілком можливо, їх просто покидали контрабандисти, помітивши правоохоронців, або ж порушники заховали цей вантаж для своїх словацьких колег. Власника тютюну наряд так і не виявив.
     Проте тютюнові вироби прикордонники знаходили не лише у лісі. Так, 380 пачок цигарок виявила спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску “Тиса”. Їх було заховано під панеллю приладів автомобіля „Форд”. Ще 160 пачок в задніх дверцятах “Фольксвагена” знайшли правоохоронці пункту пропуску “Косіно” і 140 пачок в дверцятах іншого “Фольксвагена” в пункті пропуску “Лужанка” Мукачівського загону. Усі три автомобілі вилучені. Їх водії, що стали пішоходами (до речі, усі вони є громадянами Угорщини) намагалися таким чином вивезти з України тютюнові вироби, значно перевищивши дозволений ліміт.


     6.08.04. Сало у, так би мовити, живому вигляді затримали прикордонники Луганського загону на ділянці застави “Станично-Луганське”. За 10 хвилин до півночі на напрямку Можаївка (Росія) – Юганівка (Україна) державний кордон перетнув автомобіль “ВАЗ”. Зупинивши його, прикордонники виявили там 9 порушників – 2 громадян України та 7 їхніх візаві – живих свиней. Поросячу контрабанду та авто правоохоронці. Слід зазначити, що напередодні на Луганщині був затриманий автомобіль “ГАЗ”, в якому двоє громадян України перевозили з Росії 700 кілограмів сала.


     6.08.04. 7 мікроавтобусів “Мерседес” затримали на україно-молдовському кордоні прикордонники Котовського загону спільно зі співробітниками СБУ. На цьому транспорті 16 громадян Молдови намагалися поза пунктами пропуску переправити в Україну 15 тонн персиків. Правоохоронці дали правопорушникам можливість на півтора кілометри заглибитися на територію України, щоб „взяти” увесь караван одразу. Здивувало й те, що “персиковий кортеж”, який рухався з боку молдовського населеного пункту Ковбасне, вирішив перетнути державний кордон посеред білого дня – близько 13.00.
     Ще один „десант” молдаван спостерігав вартовий шлагбауму пункту пропуску “Градениці” цього ж загону. Оперативно-пошукова група застави “Градениці”, що виїхала на затримання, зупинила порушників на березі Кучурганського лиману, коли ті вивантажували з човнів 24 ящики з фруктами.


     5.08.04. 23 незаконних мігранти затримали минулої доби українські прикордонники. Усі порушники намагалися прорватися через українсько-словацький кордон на ділянці Чопського загону. Перших 4 громадян Китаю оперативно-пошукова група застави „Паладь-Комарівці” затримала учора опівночі. Від сусідньої території нелегалів відділяло якихось десяток метрів. Не пощастило і решті: за декілька годин прикордонники цієї ж застави виявили ще 8 мешканців Піднебесної, які вже були готові перетнути кордон.
     Їхнім сусідам по регіону – громадянам В’єтнаму - завадив перебратися „на той бік” прикордонний наряд застави „Стужиця”. 9 мешканців цієї країни „попалися” прикордонникам на підступах до лінії державного кордону, а незабаром пошукова крупа спіймала ще 2 їхніх співвітчизників.


     5.08.04. Невеличкий склад господарчих товарів деякі підприємливі особи розмістили на теплоході „Яков Гакель”, що прямував маршрутом „Стамбул – Скадовськ”. У його „закапелках” прикордонники Одеського загону спільно з митниками під час огляду у порту Складовська виявили чимало корисних речей: 3680 електричних розеток, 220 кухонних мийок та 50 муфт електричного кабелю. Все це „добро” мало турецьке маркування і, очевидно, призначалося для збуту на ринках. За попередньою оцінкою митників, вилучена контрабанда коштує понад 32 тис. гривень.


     4.08.04. Непоганий арсенал зброї „зібрали” за минулу добу прикордонники Чернігівського загону на україно-білоруському кордоні. Причому у всіх випадках порушниками виявилися іноземні громадяни.
     З мисливським ножем, довжина леза якого складала ні багато ні мало – 18 см, в’їжджав на територію України громадянин Росії. Про те, що такі речі перевозити через кордон заборонено, він нібито забув. Холодну зброю вилучили прикордонники спільно зі співробітниками митниці у пункті пропуску „Нові Яриловичі”. Мандрівник, громадянин Білорусі, що прибув у цей же пункт пропуску кількома годинами пізніше, мав при собі ще багатший „арсенал”. У його „Тойоті” спільна прикордонно-митна оглядова група виявила газовий пістолет, 2 газових балончики, наручники та металевий кийок.
     Непогано озброїлася і громадянка Росії, що поверталася з України через пункт пропуску „Сеньківка”. Серед її багажу виявилися досить небезпечні речі: пневматичний пістолет 4,5 – міліметрового калібру, 100 куль до нього та 9 газових балончиків.


     4.08.04. Два дуже недешевих автомобілі „Мерседес” та Лексус”, які перевозив вантажівкою громадянин України із сусідньої Польщі, були відправлені на спецмайданчик у пункті пропуску „Краковець”. Причина цього – недійсні документи на дані транспортні засоби. Підробку виявив спільний прикордонн-митний наряд з під час огляду цих авто. На думку фахівців, іномарки, цілком вірогідно, можуть мати кримінальне минуле. За попередньою оцінкою співробітників митниці, їх вартість складає близько 600 тисяч гривень.


     3.08.04. 0, 5 кілограма золота зняли прикордонники разом з митниками з громадянки Росії, яка перетинала кордон в пункті пропуску “Новоазовськ” на Донеччині.
     Під час прикордонно-митного контролю охоронці кордону звернули увагу на таксі, яке перевозило циганку з двома дітьми. Громадянка Росії дуже нервувала та поспішала пройти контроль, щоб далі мандрувати до Сімферополя. Правоохоронці прийняли рішення вивести машину із загального потоку та ретельно її оглянути. Однак нічого забороненого для провозу через кордон знайдено не було. Тоді вирішили провести особистий огляд пасажирки таксі. У спідній білизні жінки було виявлено понад 80 золотих виробів. Серед них 3 старовинні монети, 2 годинники, сережки, кулони, велика кількість брошей та ланцюжків.
     Всього на собі громадянка Росії намагалась вивезти 527 грамів золота на 20 тис. грн.


     3.08.04. За минулий тиждень органами охорони державного кордону було затримано контрабандних товарів на 6,5 мільйонів гривень, що більш як удвічі перевищує результати попереднього.
     Прикордонники застави “Мілове” Луганського загону затримали цілий караван – “ЗІЛ” та два “ГАЗи”, в яких троє громадян Російської Федерації намагалися вивезти з України майже 7 тонн овочів. Караван зі сталлю довелося затримувати Донецьким прикордонникам в пункті пропуску “Успенка”. Вони спільно із співробітниками митниці в парі КамАЗів двох громадян України виявили понад 36 тонн контрабандного металу. У цих випадках, як і в багатьох інших, порушники втратили не лише вантаж, а й транспортні засоби.
     За минулий тиждень органами охорони державного кордону було затримано контрабандних товарів на 6,5 мільйонів гривень, що більш як удвічі перевищує результати попереднього.
     Прикордонники застави “Мілове” Луганського загону затримали цілий караван – “ЗІЛ” та два “ГАЗи”, в яких троє громадян Російської Федерації намагалися вивезти з України майже 7 тонн овочів. Караван зі сталлю довелося затримувати Донецьким прикордонникам в пункті пропуску “Успенка”. Вони спільно із співробітниками митниці в парі КамАЗів двох громадян України виявили понад 36 тонн контрабандного металу. У цих випадках, як і в багатьох інших, порушники втратили не лише вантаж, а й транспортні засоби.


     2.08.04. На території Луганської області затримано автомобіль «Урал», водій якого намагався перевезти до Росії 10 тонн вугілля.
     Водій автомобіля - громадянин України - прямував за маршрутом Шахта Капітальна (Україна) – Новоровенецький (РФ)».
     Виявили правопорушника біля лінії державного кордону прикордонники застави «Свердловськ» Луганського загону.


     2.08.04. 1180 л бензину ризикнув ввезти в Україну наш співвітчизник. Партію пального він намагався переправити з Росії власним автомобілем “УАЗ”. Водій прямував за маршрутом “Тьоткіно (РФ) – Рижівка (Україна)”. Проте ситуацію швидко „виправили” прикордонники застави “Павлівка” Сумського загону. На кордоні правопорушника затримали, а контрабандне пальне, як і належить, у водія вилучили.


     2.08.04. На кордоні доволі часті випадки затримання громадян, які незаконно перевозять зброю.
     Пневматичний пістолет виявлено у росіянина. Правопорушник в’їжджав в Україну зі зброєю на власному автомобілі “ВАЗ”. Прикордонники пункту пропуску “Плетенівка”, що на Харківщині, вилучили у нього пневматичний пістолет. Допоміг їм у цьому службовий собака.
     Подібний випадок стався в пункті пропуску “Дьоміно-Олексанадрівка”, що на Луганщині. Тут охоронці кордону виявили ще в одного росіянина 72 набої калібру 5,6 мм та не задекларовані 1100 доларів США. Все це він намагався ввезти в Україну на своєму автомобілі “ГАЗ”.
     Проте не лише росіяни перетинають кордон, маючи при собі „стволи”. Газовий пістолет, 5 набоїв до нього, гумовий кийок та газовий балончик вивозив з України громадянин Білорусі. Правопорушник перетинав кордон автомобілем “Фольксфаген”, коли його затримали прикордонники пункту пропуску “Нові Яриловичі” Чернігівського загону.


     2.08.04. За добу українські прикордонники перекрили два канали транскордонного курсування автомобілів за несправними документами. Цілком можливо, що затримані при спробі незаконного ввезення в Україну транспортні засоби по той бік державного рубежу перебувають у розшуку, проте це належить будуть з’ясувати компетентним органам.
     У першому випадку аж двох машин заразом позбувся громадянин Чехії. Дані автомобіля „Фольксваген”, яким він намагався в’їхати до України в пункті пропуску через державний кордон „Ягодин-авто”, що на ділянці Луцького прикордонного загону, не співпали з даними зазначеними в техпаспорті. Ця сама проблема була й в автомобіля „Хонда”, який підприємливий чех тягнув на причепі. Також не поталанило двом громадянам Німеччини. Пара автомобілів „БМВ”, якими вони керували, затрималась у Закарпатті. Спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску „Ужгород” виявила, що документи на ці машини також не є дійсними.


     2.08.04. Ще одну групу незаконних мігрантів записали на свій рахунок вартові державних рубежів Мостиського загону. Близько другої години в ніч на суботу прикордонний пост спостереження застави “Нижанковичі” виявив підозрілі силуети. Коли прикордонники приблизилися ближче нічні тіні перетворилися на сімох громадян, як згодом з’ясувалося, Сирії. О такій порі та ще й за 500 метрів від лінії державного рубежу далекі гості точно не шукали гриби чи малину. Отож їм довелося змінити свій маршрут та прямувати на заставу.


Що нового на сайті?


      У пунктах пропуску через державний кордон України з 1 серпня запроваджується обов’язковий тимчасовий облік громадян України
      Детальніше > > >


      Двох пітонів виявили під час прикордонно-митного оформлення поїзда „Сімферополь-Мінськ”
      Детальніше > > >


      Обмін інформацією та її аналіз – в основу прикордонної безпеки
      Детальніше > > >


      Керівники прикордонних відомств країн - членів ГУАМ обговорили перспективи подальшої співпраці
      Детальніше > > >


      43-річна росіянка на скутері переправляла через кордон папуг
      Детальніше > > >
© Державна прикордонна служба України